Toekomstige races

Zweden
Nederland
 • Duindigt 25.06
  • Kwt Poolgarantie €2.500
  • R6: Grote Prijs der
   Lage Landen (PMU)
  • R7: PMU Premiumkoers
  • R8: PMU Premiumkoers
  • R9: PMU Premiumkoers

Voorbeschouwing Alkmaar

Pagina banner alkmaar

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden 
 
De kansspelbelastingvrij actie is alleen geldig voor weddenschappen die gespeeld zijn voor de minimum inzet per combinatie. De kansspelbelasting wordt bij uitbetaling automatisch ingehouden en hierna vergoed in de vorm van vrij speltegoed.
 

Koers 1 GRONINGEN-PRIJS:

In de eerste koers vertrekken paarden tot een winsom van €400. Griet la Brousse(5) kwalificeerde eind mei op een redelijke manier op Duindigt en hier gaat de merrie haar debuut maken op Alkmaar. Heeft met startnummer vijf een redelijk nummer en ze moet zo foutloos weg kunnen komen. Zal worden gereden door Hugo Langeweg junior. Ourique(2) kwalificeerde vorig jaar als tweejarige en deed dat niet op een verkeerde manier. Heeft hier met startnummer twee geen verkeerd nummer en voor in het veld moet er een mooie koers inzitten. Zal worden gereden door Lindsey Pegram, net als in de kwalificatie. Mr Blitzer Byd(1) kwalificeerde niet verkeerd op Wolvega begin deze maand en nu gaat de ruin zijn debuut maken op Alkmaar. Heeft met startnummer één geen verkeerd nummer en van start af moet hij een koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door John de Leeuw. Gon Ikaria(3) kwalificeerde in een redelijke tijd op Duindigt en gaat hier voor het eerst uitkomen op Alkmaar. Heeft met startnummer drie geen verkeerd startnummer en moet een koers op maat kunnen krijgen. Zal net zoals in de kwalificatieproef worden gereden door trainer Willem van der Pijl. Haastje Well(4) kwalificeerde begin juni in een redelijke tijd en de hengst gaat hier voor het eerst in actie komen in de koers. Heeft met startnummer vier een redelijk nummer en moet lopende weg vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen. Zal net als in de kwalificatie worden gereden door Jaap van Rijn. Gerko Steenwijk(7) kwalificeerde in een snelle tijd op Wolvega maar stelde vervolgens teleur op Groningen. Heeft met startnummer zeven het tweede gelid en moet zo in ieder geval een koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door André Bakker. Glenda Camelot(8) loopt eigenlijk constant dezelfde tijden en heeft hier met startnummer acht een nummer in het tweede gelid. Moet zo vanuit het achterveld een koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Gabor Rais(6) kwalificeerde kort geleden op Alkmaar en deed dat toen in zijn eentje. Hij maakte toen niet enorm veel indruk maar mogelijk is hij beter wanneer hij paarden om zich heen heeft. Zal worden gereden door Ruud Pools.

Winnend-paard: 5. Griet la Brousse
Plaats-paard: 2. Ourique
Duo: 5/ 1, 2, 3, 4
Trio: 5/ 2/ 2// alle

Koers 2 LEEK-PRIJS: 

De tweede koers is voor paarden tot een maximale winsom van €4.200 en zij gaan op pad met de liefhebbers. Galactic Queen(1) maakte vorig jaar in haar enige start op Wolvega indruk maar was vervolgens twee keer minder. Heeft lang niet gelopen maar de merrie heeft voldoende klasse om hier de eerste keer uit te winnen. Zal worden gereden door Jaap Terstal. Erik Hulzebosch(3) heeft na een rustperiode weer een koers in de benen en heeft met startnummer drie een mooi startnummer. Moet vanuit het veld een mooie koers op maat kunnen krijgen en zal deze keer worden gereden door Willem Brouwer. Een paard voor onder de eerste drie. Flash Greenwood(6) liep de laatste keer vanuit het tweede gelid geen verkeerde koers en eindigde toen als derde. Zal hier met startnummer zes mogelijk wat problemen ondervinden in de beginfase maar op de vorm af een paard voor onder de eerste drie. Eliot Charisma(8) liep de laatste keer op Alkmaar een goede koers en mag hier gaan vertrekken onder het nummer acht. Hij zit zo direct in het tweede spoor en mag tot in de laatste ronde een koers op maat gaan verwachten. Zal worden gereden door Chantal van Ooijen. Fleur Europoort(7) heeft zo af en toe haar uitschieters. Heeft hier met startnummer zeven geen verkeerd nummer. Moet hiervandaan en koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door Mart Blankendaal. Laatste overwinning kwam tot stand in Drachten, toen ging zij van kop af. Danie ter Sype(5) heeft het de laatste twee keer goed gedaan op het gras en gaat het nu proberen op Alkmaar. Heeft met startnummer vijf mogelijk een lastig startnummer en daardoor kan zij een duur parcours buitenom gaan krijgen. Zal hier gereden gaan worden door Patricia Koopmans. Fishermans Pride(4) is ondanks het aantal van zesendertig starts weinig vaster geworden en galoppeert nog altijd in het merendeel van zijn starts. Lopende kan hij behoorlijk wat, maar dat lijkt vooral de vraag te zijn in deze koers. Zal worden gereden door Samantha Stolker. Foppe H Twietel(2) is ook niet altijd de gemakkelijkste maar liet de laatste keer weer eens wat zien met een derde plaats op Aduard. Heeft hier normaal gesproken met nummer twee een mooi nummer en er moet het één en ander mogelijk zijn. 


Winnend-paard: 1. Galactic Queen
Plaats-paard: 3. Erik Hulzebosch
Duo: 1/ 3, 6, 8
Trio: 1/ 3, 6, 8/ alle

Koers 3 ADUARD-PRIJS (V5-1): 

In de derde koers komen paarden in de winsomklasse tot €2.500 in actie. Giant Shadow(1) is het paard met de voorkeur. Kwalificeerde halverwege mei in een razendsnelle tijd op Alkmaar en bij zijn debuut hoefde hij niet eens zo hard om te winnen. Heeft met startnummer één een goed nummer en normaal gesproken gaat hij niet geklopt worden. Zal wederom worden gereden door Finn Verkaik. Gillarney F Boko(9) liep de laatste keer weer een goede koers op Alkmaar en zal deze keer wederom vanuit het tweede gelid moeten komen. Zal normaal tot de laatste anderhalve ronde gaan wachten maar lijkt achter de favoriet wel duidelijk het tweede paard. Eline DZ(2) heeft met startnummer twee weer een mooi startnummer en moet voor in het veld een koers op maat kunnen krijgen. Zal normaal gesproken niet veel hoeven doen onderweg en zal ook deze keer weer worden gereden door Micha Brouwer. Eyegloss(5) liep de laatste keer geen verkeerde koers en behaalde toen een vierde plaats. Heeft hier met startnummer vijf een lastig nummer maar een klassering moet wederom tot de mogelijkheden behoren. Zal worden gereden door eigenaar Johan Kloppenburg. Esmee du Mer(10) heeft hier met startnummer tien een lastig nummer maar de merrie heeft geen verkeerde vorm laten zien. Zal onderweg het nodige geluk moeten hebben met het koersverloop en zal daarbij worden gereden door Ruud Pools. Finaldestination(3) pakte de laatste keer op Alkmaar een derde plaats en dat was het maximaal haalbare. Heeft hier met startnummer drie een nummer voor een koers op maat en zij zal hier weer worden gereden door Rob van Toor. Floris Z(4) wist de laatste keer geen indruk te maken met een vierde plaats. Heeft hier met startnummer vier een redelijk nummer voor een koers op maat en net zoals de voorgaande keren zal hij worden gereden door Michel Rothengatter. El Nina Frejo(8) pakt doorgaans klasseringen en hier moet de merrie vanuit het tweede gelid een koers op maat kunnen krijgen. Zal dan mee moeten kunnen strijden voor een plaats onder de eerste vijf.Winnend-paard: 1. Giant Shadow
Plaats-paard: 9. Gillarney F Boko
Duo: 1/ 2, 5, 9, 10
Trio: 1/ 9/ 9// alle

Victory 5 groot:
1: 1. Giant Shadow
2: 2. Cassari
3: 9,. Buzzi Sild
4: alle 12
5: alle 10
1 x 1 x 1 x 12 x 10 = 120 x €0,20 x 4 = €96,00

Victory 5 klein:
1: 1. Giant Shadow
2: 2. Cassari
3: 9. Buzzi Sild
4: alle 12
5: 3, 5, 6, 10
1 x 1 x 1 x 12 x 3 = 48 x €0,20 = €9,60

Koers 4 DRACHTEN-PRIJS (V5-2): 

De vierde koers is voor de klasse tot €35.000 en hier gaat de voorkeur uit naar Cassari(2). De merrie heeft in haar laatste starts niets verkeerd gedaan en hier moet zij direct naar de leiding kunnen snellen om vervolgens de koers te controleren. Zal deze keer worden gereden door leerlingpikeur Finn Verkaik. Dream of Renka(9) boekte inmiddels twee overwinningen op rij en heeft hier weer het tweede gelid getroffen op Alkmaar. De middenafstand lijkt een voordeel te zijn maar de favoriet zal hier lastig te kloppen zijn, daarachter moet nog wel een tweede plaats mogelijk zijn. Elliott River(1) liep de laatste keer een goede koers op Alkmaar over de sprint en heeft hier met startnummer één geen verkeerd startnummer. Zou zo een koers op maat moeten krijgen en zal worden gereden door leerling Micha Brouwer deze keer. De afstand zou deze keer een voordeel voor hem moeten zijn. Come on Scott(8) liep de laatste keer op het gras geen verkeerde koers en behaalde toen een maximale tweede plaats. Heeft hier met startnummer acht in de tweede rij een redelijk nummer en moet zo een groot gedeelte van de koers op maat kunnen krijgen. Zal hier gereden gaan worden door John de Leeuw. C’est Ca(4) zal deze keer weer door André Bakker gereden gaan worden en de merrie heeft met startnummer vier een redelijk nummer. Heeft zo normaal gesproken een goede uitgangspositie en op eerder vorm af is de merrie een paard voor in het trio. Cha Cha Cha(6) liep de laatste twee keer goed op het gras van Duindigt en gaat het nu weer eens op Alkmaar proberen. Heeft met startnummer zes een lastig nummer en zal gelukkig moeten zijn onderweg. Zal worden gereden door John Dekker deze keer. Yokohama S(3) heeft met startnummer drie geen verkeerd startnummer. Hij moet zo voor in het veld een koers op maat kunnen krijgen en zou een keer niet alles zelf hoeven doen. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door eigenaar Kees Zijp. Beautheun Lion(7) liep de laatste twee keer op het gras niet verkeerd en heeft hier met startnummer zeven een nummer waarmee hij normaal gesproken een koers op maat gaat krijgen. Winnen zal normaal enorm lastig worden maar een klassering moet mogelijk zijn.

Winnend-paard: 2. Cassari
Plaats-paard: 9. Dream of Renka
Duo: 2/ 1, 8, 9
Trio: 2/ 1, 8, 9/ alle

Koers 5 WOLVEGA-PRIJS (V5-3):

In de vijfde koers komen tien paarden aan de start in de monté en de favoriet vinden we terug in het tweede band. Buzzi Sild(9) zal als torenhoog favoriet van start gaan en dat is niet meer dan terecht. Hij heeft geen probleem met de bandenstart en zal zoals gebruikelijk worden gereden door Hanna Huygens. Edo Venus(10) heeft in zijn loopbaan ook voor hetere vuren gestaan en moet ondanks het tweede band hier mee gaan doen voor een plaats onder de eerste drie. Zal gereden gaan worden door Susan Wiedijk. Bizzy Tolli T(2) versprong de laatste keer zijn kansen op Alkmaar en viel onder de bel van uitschakeling. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door Leonie Vethaak en lopende moet hij kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste drie. Cooper Star(3) liep de laatste keer geen verkeerde koers onder het zadel met een tweede plaats. Hij zal hier vanuit het eerste gelid gaan vertrekken en moet direct voor in het veld terug te vinden zijn. Zal worden gereden door Kelly Smith, net zoals de laatste keer. Faustus(5) liep de eerste keer uit op Nederlandse bodem geen verkeerde koers en behaalde toen een derde plaats. Heeft deze keer het eerste band getroffen en moet zo een mooiere koers kunnen krijgen dan de laatste keer. Angie Meadow(1) loopt doorgaans geen verkeerde koersen onder het zadel en heeft hier het ideale nummer. Zal alles op maat gaan krijgen aan de reling en moet meedoen voor de klasseringen. Zal deze keer worden gereden door Angeline Batist. Abrazzo d’Amour(8) heeft nog altijd behoorlijke vorm en doet onder het zadel maar weinig verkeerd. Hier vanuit het tweede band staat hij er niet optimaal in maar bij een koers op maat moet het nodige mogelijk zijn. Zal worden gereden door Marloes Knopp. Billy du Vivier(6) gaat hier weer eens onder het zadel in actie komen en moet dat doen vanuit het tweede band. Dat is voor hem zeker niet optimaal maar toch loopt hij altijd naar zijn kunnen. Mogelijk dat een plaatsgeld nog een mogelijkheid is. 


Winnend-paard: 9. Buzzi Sild
Plaats-paard: 10. Edo Venus
Duo: 9/ 2, 3, 10
Trio: 9/ 10/ 10// alle

Koers 6 JOURE KWARTET (V5-4): 

De zesde koers is de kwartetkoers waar twaalf paarden aan de start gaan komen. Het paard dat hier gewoonweg een eerste kans moet hebben is Durk M Boko(2) na zijn laatste twee starts. Hij denderde in exact dezelfde tijden over de pistes van Duindigt en Wolvega, 1.13,3. Hiermee moet hij ver voor de concurrentie van nu blijven en daarbij heeft hij ook nog eens een ideaal startnummer met het nummer twee. Zal net als de laatste keer worden gereden door Thomas Bos. Great Love Story(7) won de laatste keer op een goede manier op Alkmaar en moet hier met een mooi koersverloop wederom mee kunnen doen voor een plaats onder de eerste drie. Zal met nummer zeven mogelijk wat geluk moeten hebben. Zal ook nu weer worden gereden door Jaap van Rijn. Elbert H(8) pakte de laatste keer een tweede plaats en deed het daarmee behoorlijk. Met nummer acht moet hij een koers op maat kunnen krijgen vanuit het veld en daarmee moet hij kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste drie. Zal worden gereden door Ruud Pools. Bonny Charisma(10) wist vorige week vrijdag op een goede manier te winnen op Aduard. Hier zal de merrie vanuit het tweede gelid moeten beginnen en dat is voor haar niet optimaal. Zal gelukkig moeten zijn in het koersverloop en zal hier gereden gaan worden door John de Leeuw. Sander LB(9) liep de laatste keer op Alkmaar ook geen verkeerde koers vanuit het tweede gelid en deze keer zal hij weer vanuit het tweede gelid moeten komen. Zal normaal gesproken willen gaan voor een koers op maat en dan zijn speed bewaren voor de laatste halve ronde. Dora de Legume(4) liep de voorlaatste keer een goede koers op Wolvega maar kreeg hem de laatste keer niet echt mooi op Alkmaar. Krijgt de merrie het deze keer iets meer op maat kan zij zeker gaan verrassen. Zal worden gereden door Joris van Veen. Calypso Bravado(6) liep de laatste keer geen verkeerde koers op Alkmaar met een derde plaats. Hier heeft de merrie met startnummer zes echter een lastig startnummer en zal zij gelukkig moeten zijn. Zal ook deze keer weer worden gereden door Dennis Minnema. Eristoff Blue(5) pakte de laatste keer een vijfde plaats en viel daarmee niet helemaal mee. Heeft met startnummer vijf in een groot veld ook niet direct een ideaal startnummer en hij kan het lastig krijgen met zijn koersverloop. Zal worden gereden door John Dekker. 


Winnend-paard: 2. Durk M Boko
Plaats-paard: 10. Bonny Charisma
Duo: 2/ 4, 7, 8, 9, 10
Kwartet: 2/ 10/ 10/// 4, 5, 6, 7, 8, 9

Koers 7 EMMELOORD-PRIJS (V5-5):

In de zevende koers starten paarden tot een winsom van €6.500. Het paard met de voorkeur is Flits Harley(10) die dit jaar nog niet verloren heeft. Hij maakte alle keren indruk en ondanks het tweede gelid hier moet hij wederom een eerste kans hebben. Zal ook deze keer weer gereden gaan worden door zijn trainer Bryan Vader. Dundee Boko(3) noteerde dit jaar op Alkmaar alleen nog maar goede koersen. Heeft drie tweede plaatsen behaald en een overwinning. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en hij moet zo vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en strijden voor een plaats onder de eerste drie. Galya Fortuna(5) heeft dit jaar ook nog maar weinig verkeerd gedaan op Alkmaar maar hier heeft de merrie met startnummer vijf een lastig startnummer. Zij zal net als de voorlaatste keer worden gereden door John de Leeuw. Fonne Pomponne(6) liep de laatste keer een goede koers voor Hiltje Tjalsma en er werd toen ook gewonnen. Hier heeft de merrie met startnummer zes niet het meest ideale startnummer. Zal buitenom het nodige moeten doen en daarnaast zal zij deze keer gereden gaan worden door trainer Elco Korrel. Gigolo Butcher(7) pakte de laatste keer op Alkmaar een vierde plaats in een behoorlijk bezet veld. Hij staat hier in de breedte lichter maar heeft met startnummer zeven geen ideaal startnummer. Zal gelukkig moeten zijn in het koersverloop en zal deze keer worden gereden door Jaap van Rijn. Diamond Twigs(8) pakte de laatste keren klasseringen mee en moet hier met nummer acht vanuit het achterveld een koers op maat kunnen krijgen. Zal zo wederom mee gaan doen voor een klassering. Zal worden gereden door Ruud Pools. Cool Craft(2) kan behoorlijk beginnen en heeft daarnaast met startnummer twee een mooi nummer. Moet een koers op maat kunnen krijgen en is kansrijk voor een klassering in deze koers. Zal worden gereden door haar eigenaar. Esprit Idzarda(9) werd uit de laatste vijf starts vier keer uitgeschakeld en is de vorm momenteel kwijt. Met nummer negen moet de kans op een foutloze koers aanwezig zijn maar meer dan een plaatsgeld lijkt lastig te worden. 


Winnend-paard: 10. Flits Harley
Plaats-paard: 3. Dundee Boko
Duo: 10/ 3, 5, 6
Trio: 10/ 3, 5, 6/ alle

Koers 8 HILVERSUM-PRIJS: 

De achtste koers is de koers voor de topklasse en zij zijn verdeeld over twee verschillende banden. Ondanks een zwaar teleurstellende prestatie in Denemarken gaat de voorkeur uit naar Capitole(6). Wanneer hij in orde is heeft hij geen enkel probleem met dit veld en hij zal hier weer worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Egbert Schermer(2) wist de laatste keer op Alkmaar op een sterke manier te winnen maar lijkt in eerdergenoemde een beter paard te treffen. Hij zal weer goed weg gaan komen vanuit de banden en doet mee voor een trioklassering. Zal ook nu weer worden gereden door Rick Ebbinge. Dinand Convital(5) behaalde de laatste keer een vierde plaats en treft nu soortgelijke tegenstand. Wanneer hij vanuit het veld een mooie koers op maat krijgt moet hij weer mee kunnen strijden voor een plaats onder de eerste drie. Zal worden gereden door John de Leeuw. Crizzly Bear(7) liep de laatste keer ondanks het meters moeten geven een goede koers. Nu staat hij voor dezelfde opgave en moet hij met het juiste tempo weer mee kunnen strijden voor een plaats onder de eerste drie. Zal ook nu weer worden gereden door Jaap van Rijn. Discovery’s Wish(1) was de laatste keer op Aduard niet gelukkig en bleef steken op een vijfde plaats. Hier heeft hij met startnummer één een nummer waarmee hij een koers op maat moet kunnen krijgen en zoals de laatste keer zal hij worden gereden door Dennis Minnema. Henley(4) liep de laatste keer een snelle tijd over de sprint maar treft deze keer zwaardere tegenstand. Wanneer hij vanuit het veld een koers op maat kan krijgen zal hij mee gaan doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Be My Friend(3) is vaak lastig in te schatten en zo ook nu weer. Wanneer hij een mooie koers op maat kan krijgen is hij zeker niet kansloos voor een hoge klassering. Zal worden gereden door Danny Brouwer deze keer. Quarnac de l’Iton(8) pakte de laatste keer onder het zadel een tweede plaats op Groningen en deze keer gaat hij het weer eens voor de sulky proberen. Het tweede band lijkt niet optimaal voor hem, evenals de kleine piste van Alkmaar. Zal worden gereden door zijn trainer en eigenaar Rick Wester.


Winnend-paard: 6. Capitole
Plaats-paard: 2. Egbert Schermer
Duo: 6/ 2, 5, 7
Trio: 6/ 2, 5, 7/ alle

Koers 9 DUINDIGT-PRIJS:

In de negende en laatste koers van de avond komen de liefhebbers in actie met paarden tot €18.000. Na een paar honderd meter moet het mogelijk zijn dat Excellent Legume(6) de leiding in handen heeft. Hij liep de laatste keren goede koersen en moet hier het veld de baas kunnen zijn. Dit zou zijn eerste overwinning van het jaar gaan betekenen. Zal worden gereden door Mart Blankendaal. Canizares Boko(7) liep de laatste twee keer geen verkeerde koersen en eindigde beide keren op het podium. Heeft hier met startnummer zeven een nummer waarmee hij een koers op maat gaat krijgen en ook deze keer zal hij weer gereden gaan worden door amatrice Angeline Batist. Rosa Dell’Est(1) liet de laatste keer een sterke laatste ronde zien en heeft hier met startnummer één een mooi nummer. Moet een koers op maat kunnen krijgen en met iets meer geluk deze keer moet een plaats onder de eerste drie mogelijk zijn. Dreamline Promise(4) liep een aardige koers op het gras van Aduard maar niet meer dan dat. Hier heeft hij met startnummer vier een mooi nummer en moet hij vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen. Zal hier gereden gaan worden door amatrice Annemiek Beekman. Cassandra D(5) heeft niet de vorm van vorig jaar maar ondanks dat moet zij voor in het veld een mooie koers kunnen krijgen en moet zij kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste vijf. Zal worden gereden door Sandra Winkelman. Axel Cartouche(9) kwam de laatste twee keer aan de start op het gras en deed met trioklasseringen niets verkeerd. Heeft hier het hoogste startnummer getroffen en daarmee zal hij het nodige geluk moeten hebben onderweg. Zal worden gereden door Gretha Posthumus. Cause I Do(2) heeft met startnummer twee een mooi nummer en hij moet zo voor in het veld een koers op maat kunnen krijgen. Zal hier worden gereden door Esther Mulder. Komt voor het eerst sinds halverwege april weer aan de start op Alkmaar. Zoey ter Sype(8) moet vanuit het tweede gelid met startnummer acht een koers op maat kunnen krijgen. Zal normaal niet veel hoeven doen onderweg en zal worden gereden door Patricia Koopmans.

Winnend-paard: 6. Excellent Legume
Plaats-paard: 7. Canizares Boko
Duo: 6/ 1, 4, 5, 7
Trio: 6/ 1, 4, 5, 7/ alle