Banen

Zweden
Ierland

Toekomstige races

Zweden

Voorbeschouwing Alkmaar

Pagina banner alkmaar

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 
Ook deze week is er weer de kanspelbelastingvrij actie. De kansspelbelastingvrij actie is alleen geldig voor weddenschappen die gespeeld zijn voor de minimum inzet per combinatie. De kansspelbelasting wordt bij uitbetaling automatisch ingehouden en hierna vergoed in de vorm van vrij speltegoed.
 

Voorbeschouwing Alkmaar, maandag 14 augustus

 

Koers 1 KOERS INFO-PRIJS:

In de eerste koers komen acht paarden aan de start in de klasse tot €1.100. Gerko Steenwijk(6) heeft met startnummer zes het eerste gelid en heeft daarmee een voordeel op zijn grootste concurrent. Kan snel vertrekken en moet zo voor in het veld een mooie koers gaan krijgen. Zal worden gereden door André Bakker. Fedor DZ(8) heeft met startnummer acht een wat minder startnummer getroffen maar heeft nog altijd een goed nummer vanuit het tweede gelid. Moet zo alles mooi op maat kunnen krijgen vanuit het veld en lopende moet een trioklassering mogelijk zijn. Hurricane Boshoeve(4) liep eind juli een redelijke koers op Groningen en pakte daar zijn eerste geld. Hier heeft hij met startnummer vier een redelijk nummer en moet hij een koers op maat kunnen krijgen. Zal worden gereden door John de Leeuw. Dream of Jema(3) kwalificeerde in juni in een redelijke tijd op Wolvega maar kwam vervolgens niet dravend rond in de drie daaropvolgende koersen. Heeft met startnummer drie een redelijk nummer en lopende moet een plaatsgeld mogelijk zijn. Gabor Rais(5) pakte de voorlaatste keer een plaatsgeld op Alkmaar maar versprong de keren daaromheen zijn kansen door galoppades. Met startnummer vijf heeft hij niet het meest ideale startnummer maar dravend moet een plaatsgeld mogelijk zijn in deze koers. Elwood Charisma(7) is een paard dat enorm makkelijk een galoppade maakt en het startnummer zeven lijkt dan ook niet direct een ideaal voor hem te zijn. Zal hier weer worden gereden door trainer John Dekker. Lola Barosso(2) heeft twee keer gekwalificeerd en geen van beide keren wist de merrie indruk te maken. Heeft met startnummer twee in ieder geval een mooi nummer maar zij zal veel meer moeten laten zien. Esmee ter Sype(1) is een paard met veel galoppades in de verrichtingen en heeft daarnaast het startnummer één. De merrie zal eerst eens foutloos rond moeten komen om zo vertrouwen te krijgen. Zal hier worden gereden door Micha Brouwer.

Winnend-paard: 6. Gerko Steenwijk
Plaats-paard: 8. Fedor DZ
Duo: 6, 8/ 3, 4, 5, 6, 8
Trio: 6, 8/ 4, 6, 8/ alle

Koers 2 RUNNERZ.NL-PRIJS:

De tweede koers is voor paarden die in actie gaan komen onder het zadel en de acht paarden zijn verdeeld over drie verschillende banden. Bizzy Tolli T(7) maakte de laatste keer enorm veel indruk en mag hier alleen vanuit het tweede band gaan vertrekken. Hij lijkt hier een mooie opdracht te hebben en wanneer hij zo is als de laatste keer zal hij wederom lastig te kloppen zijn. Flits Harley(3) maakte de laatste keer achter de favoriet een goede indruk met een tweede plaats. Hij moet hier ook weer een mooie koers gaan krijgen en moet dan kansrijk zijn voor een plaats in het trio. Zal weer worden gereden door Linda Hamming. Gigolo Butcher(2) lijkt een paard te zijn voor de montékoersen. Hij gaat hier voor het eerst in actie komen onder het zadel en gaat dat doen met Angeline Batist. Hij zal vanuit het eerste band een mooie koers gaan krijgen en moet direct meedoen voor een plaats in het trio. Cynus Doti(5) wordt zelfs gereden door een Franse montéjockey en dat is toch wel enigszins opzienbarend. Het paard heeft voor de sulky niet enorm veel laten zien en is ondanks alles lastig in te schatten. Gezien de jockey zal hij zeker getest zijn onder het zadel wat zorgt voor de nodige verwachtingen. Capo di Soprano(6) kwalificeerde eerder dit jaar in een goede tijd op Franse bodem maar in één start op Wolvega maakte hij totaal geen indruk. Zal ongetwijfeld beter kunnen en gaat het nu proberen onder het zadel. Hij gaat hier op pad met Susan Wiedijk. Fame Beuckenswyk(4) versprong de laatste keer haar kansen onder het zadel maar gaat het nu direct weer proberen. De merrie heeft vanuit het eerste band normaal gesproken een goede uitgangspositie en zou qua snelheid voor in het veld mee moeten doen. Quarnac de l’Iton(8) loopt onder het zadel doorgaans behoorlijke koersen en ondanks dat hij hier 50m moet goedmaken kan hij hier mee gaan strijden voor de klasseringen rond het trio. Hij zal hier gereden gaan worden door Marloes Knopp. King Bantam M(1) heeft in zijn laatste starts vrij weinig laten zien en gaat hier zijn debuut maken onder het zadel. Hij vertrekt hier onder het laagste startnummer en zal worden gereden door Sytske de Vries.

Winnend-paard: 7. Bizzy Tolli T
Plaats-paard: 3. Flits Harley
Duo: 7/ 3
Trio: 7/ 3/ 3// alle

Koers 3 MEGA VICTORY5 JACKPOT-PRIJS(V5-1): 

In de derde koers komen paarden aan de start met een maximale winsom van €6.500. French Kiss(4) krijgt onze lichte voorkeur. De merrie is startsnel en moet naar ons idee naar de leiding kunnen met nummer vier. Moet volgens de koers kunnen controleren en zal weer worden gereden door John de Leeuw. Fleur Swagerman(1) heeft de laatste keren weinig verkeerd gedaan en de merrie heeft hier met startnummer één weer een mooi nummer. Moet een koers op maat gaan krijgen in dit veld en zal worden gereden door Thomas Bos. Galya Fortuna(7) heeft hier het tweede gelid getroffen maar met Ruud Pools op de sulky is dat niet onoverkomelijk. Moet vanuit het achterveld een koers op maat kunnen krijgen en zal het weer van haar eindsprint moeten hebben. Dundee Boko(6) heeft dit jaar eigenlijk nog niets verkeerd gedaan maar hier heeft hij met startnummer zes een matig startnummer getroffen. Hij zal enigszins gelukkig moeten zijn en zal net als de voorgaande keren worden gereden door Manon Pools. Flash Starlake(2) is een paard dat allerminst constant is maar wel degelijk snelheid in huis heeft. De ruin heeft hier met startnummer twee een mooi nummer en zou zo dravende in ieder geval een koers op maat moeten kunnen krijgen. Zal worden gereden door Rob de Vlieger. Fine Boko(5) is een paard met snelheid maar maakt altijd te makkelijk een galoppade. Gaat hier onderweg met het nummer vijf en zal daarnaast worden gereden door Sven Schraal. Lopende zou het nodige mogelijk moeten zijn. Fishermans Pride(3) viel de laatste keer niet in het bijzonder op toen hij ongeplaatst eindigde. Hier met startnummer drie heeft hij een redelijk startnummer te pakken en deze keer zal hij worden gereden door John Dekker. Fabulous Well(8) is in dit veld zeker niet kansloos. Liep de voorlaatste keer een goede koers toen er werd gewonnen en ook de laatste keer was zij goed met een snelle derde plaats. Het tweede gelid kan een klein nadeel zijn maar een trioklassering moet tot de mogelijkheden behoren.

Winnend-paard: 4. French Kiss
Plaats-paard: 7. Galya Fortuna
Duo: 4/ 4// 1, 2, 6, 7, 8
Trio: 4/ 7/ 7// alle

Victory 5 groot:
1: 1, 2, 4, 6, 7, 8
2: 3, 5, 7, 9
3: 1, 8
4: 2, 3, 4, 5
5: 6, 7
6 x 4 x 2 x 4 x 2 = 384 x €0,20 = €76,80

Victory 5 klein:
1: 1, 4, 7
2: 9. Freeway Fortuna
3: 1. Fonne Pomponne
4: 3, 4, 5
5: 6, 7
3 x 1 x 1 x 3 x 2 = 18 x €0,20 = €3,60

Koers 4 MEES EN SJUUL SNIJDER ZIJN TOPPERS-PRIJS (V5-2): 

De vierde koers is voor de liefhebbers die op pad gaan met paarden die nog niet meer verdiende dan €50.000. Freeway Fortuna(9) zou eigenlijk het paard van de koers moeten zijn na haar laatste optreden. De merrie kreeg een mooie koers op maat maar trof die dag totaal andere tegenstand. Ondanks het tweede gelid moet zij een eind komen met haar eindschot. Zal worden gereden door Hilda Hofstra. Dinand Convital(5) viel de laatste keer misschien niet mee met een vierde plaats en zou dan ook beter moeten kunnen. Heeft van de favorieten met vijf het beste nummer en hij zal worden gereden door Fred Handelaar in deze koers. Cassari(7) kwam nog in actie in Berlijn maar wist ook daar geen indruk te maken net als de laatste keer op Alkmaar. Het tweede gelid en ook nog eens aan de reling is geen voordeel voor haar. Zij zal gelukkig moeten zijn in het koersverloop. Barreltje(3) staat erop winsom behoorlijk zwaar om maar zij heeft met startnummer drie wel een mooi startnummer. Heeft een aantal maanden pauze gehad en mogelijkerwijs hebben deze maanden haar goed gedaan. Zal hier worden gereden door Mart Blankendaal. Vartabas(2) liep afgelopen woensdag nog een zeer goede koers op Duindigt toen hij als tweede eindigde in een goed bezette PMU-koers. Hij heeft hier met startnummer twee een mooi nummer maar de kleinere piste van Alkmaar zal hem iets minder goed liggen dan de baan van Duindigt. Zal worden gereden door Hiltje Tjalsma. Henley(4) presteerde de laatste keer op Berlijn weer eens goed met een snelle tweede plaats. De ruin is voor de rest erg lastig in te schatten maar hij heeft in ieder geval met startnummer vier een mooi nummer. Moet zo vanuit het veld een koers op maat gaan krijgen en hij zal worden gereden door Samantha Stolker. Andrea Swagerman(1) is een goede vertrekker en hij heeft derhalve met startnummer één een mooi nummer. Moet alles op maat kunnen krijgen en op deze manier meedoen voor de plaatsen. Sierra Angel(8) pakte de laatste keer een vierde plaats op het gras van Duindigt en heeft daarmee nog altijd redelijke vorm. Hier moet de merrie een koers op maat hebben om te strijden voor de plaatsen. Zal worden gereden door Lotte de Vlieger.

Winnend-paard: 9. Freeway Fortuna
Plaats-paard: 5. Dinand Convital
Duo: 9/ 3, 5, 7
Trio9/ 3, 5, 7/ alle

Koers 5 EUROPA’S LANGSTE RACE OP 17 SEPTEMBER-PRIJS (V5-3): 

In de vijfde koers komen opnieuw de liefhebbers aan de start, ditmaal met paarden die nog niet meer verdiende dan €12.000. Fonne Pomponne(1) heeft het op Alkmaar goed gedaan en met Hiltje Tjalsma. Dit paar lijkt een goede combinatie te zijn en zij hebben met startnummer één geen verkeerd startnummer. Een mooie koers op maat moet mogelijk zijn en daarmee ook een nieuwe overwinning. Catyama(8) heeft goede koersen gelopen op Wolvega en gaat het nu proberen op Alkmaar. Het tweede gelid lijkt niet verkeerd voor de merrie en zij zal worden gereden door Fred Handelaar. Buitenom moet het nodige mogelijk zijn en een trioklassering lijkt zeker te zijn voor de merrie. Diamond Twigs(3) heeft als goede vertrekker met startnummer drie een mooi startnummer getroffen en zo moet een mooie koers op maat mogelijk zijn voor de merrie. Zij zal worden gereden door Gretha Posthumus waarmee zij eerder dit jaar ook al goede koersen liep. Elbert H(5) heeft momenteel misschien niet zo’n mooie rij met verrichtingen staan maar zou toch beter moeten kunnen dan dat. Hij zal hier moeten vertrekken onder het nummer vijf en zal worden gereden door Jaap Terstal. Diva Lady(2) pakte de laatste keer een vijfde plaats op Groningen en deed het daarmee redelijk. Hier heeft de merrie met startnummer twee een mooi nummer en moet een koers op maat mogelijk zijn voor haar. Zal hier worden gereden door Samantha Stolker. Donder Frejo(4) pakte de laatste keer een vijfde plaats op Alkmaar en deed het toen redelijk. Heeft hier met startnummer vier een behoorlijk nummer en voor hem moet het zo mogelijk zijn om een koers op maat te krijgen vanuit het veld. Zal worden gereden door zijn eigenaresse Claudine van Dam. Rosa Dell’Est(6) heeft hier met startnummer zes een zeer slecht startnummer en de merrie pakt over het algemeen haar klasseringen mee. Zal hier normaliter een lastige koers buitenom gaan krijgen en zal worden gereden door haar eigenaar. Cavalli Starlake(7) kwam zeer lange tijd niet aan de start en zal normaal gesproken nog wat koersen nodig hebben voordat de vorm weer daar is. Het tweede gelid lijkt de eerste keer uit niet verkeerd en hij zal worden gereden door Mart Blankendaal.

Winnend-paard: 1. Fonne Pomponne
Plaats-paard: 8. Catyama
Duo: 1/ alle
Trio: 1/ 8/ 8/ alle

Koers 6 DOC JAN SUPERKWARTET (V5-4): 

De zesde koers is de kwartetkoers van de avond en hier komen negen paarden aan de start in de klasse tot €4.000. Geert V(5) krijgt in deze toch wel lastige koers de voorkeur. Hij heeft met startnummer vijf een redelijk nummer en op wat hij eerder heeft laten zien in zijn loopbaan moet hij hier de koers kunnen winnen. Zal worden gereden door Wim van der Mespel. George Baldwin(4) heeft het dit jaar ook niet verkeerd gedaan en heeft hier met startnummer vier een redelijk startnummer. Hij moet vanuit het veld een mooie koers gaan krijgen en is kansrijk voor een plaats onder de eerste drie. Zal worden gereden door de trainer zelf. Gigant Well(3) heeft met startnummer drie een mooi nummer en moet zo direct van start af een koers op maat kunnen krijgen. Liep de laatste keer op Duindigt geen verkeerde koers met een derde plaats en kan met die koers in de benen nu scherper zijn. Gerson Boko(2) heeft met startnummer twee een mooi nummer en de hengst moet zo alles op maat gaan krijgen aan de reling. Kijkend naar de tegenstand moet dan een plaats onder de eerste vier mogelijk zijn. Zal worden gereden door zijn trainer Cees Hetteling junior. Flash Greenwood(7) pakte de laatste keer klasseringen mee maar lijkt momenteel niet echt de vorm te hebben van eerder dit jaar. Vanuit het tweede gelid moet de merrie alles op maat gaan krijgen en moet het opnieuw mogelijk zijn om een plaatsgeld mee te pakken. Ghita Pasel(8) behaalde de laatste keer een derde plaats op Duitse bodem en gaat het hier op Alkmaar proberen. De merrie zal vanuit het tweede gelid normaliter een koers op maat gaan krijgen en is dan kansrijk voor een klassering. Zal worden gereden door Ruud Pools. Looks Valentine(9) heeft na lange afwezigheid weer een koers in de benen maar zal normaal nog meer koersritme nodig hebben om weer optimaal in vorm te komen. Het nummer negen is voor hem mooi, zo kan zijn eindschot in stelling worden gebracht. Contess ter Sype(6) heeft momenteel geen mooie rij met verrichtingen staan en is lastig in te schatten daardoor. Zal hier worden gereden door leerling Micha Brouwer.

Winnend-paard: 5. Geert V
Plaats-paard: 4. George Baldwin
Duo: 5/ 2, 3, 4
Kwartet: 5/ 3, 4/ 2, 3, 4, 7, 8/ 2, 3, 4, 7, 8, 9

Koers 7 DRAFBAANALKMAAR.NL-PRIJS (V5-5): 

In de zevende koers komen paarden aan het vertrek die in hun koerscarrière niet meer verdiende dan €18.000. Excellent Legume(7) wist eindelijk zijn eerste koers van het jaar te winnen de laatste keer op Alkmaar. Hier het tweede gelid is niet direct een voordeel voor hem als snelle vertrekker maar hij moet tegen deze tegenstand ook van achteraf kunnen winnen. Zal nu worden gereden door Michel Rothengatter. Dyanne Cunera(8) pakte de laatste keren haar klasseringen mee en gaat het nu weer eens op Alkmaar proberen. Heeft met startnummer acht een mooi nummer voor in het tweede gelid en zij moet zo een koers op maat gaan krijgen. Zal worden gereden door Eddy van der Galiën. Dreamline Promise(6) heeft met startnummer zes niet direct het beste startnummer getroffen maar de ruin kan wel hard beginnen. Hij zal het nodige moeten doen in de beginfase maar zal ondanks dit gegeven mee moeten doen in de eindstrijd voor de trioklasseringen. Cassandra D(2) heeft het de laatste keren weer behoorlijk gedaan op Alkmaar en hier heeft de merrie met startnummer twee een mooi startnummer. Moet direct van start af een koers op maat gaan krijgen en zal deze keer gereden gaan worden door Micha Brouwer. Calypso Bravado(4) loopt zo nu en dan goede koersen op Alkmaar en dat is vaak koersverloopafhankelijk. De merrie moet hier met startnummer vier een mooi koers gaan krijgen vanuit het veld en zou dan kansrijk moeten zijn voor een klassering richting het podium. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Dryade Boko(3) pakte de laatste twee keer geen klasseringen mee maar de merrie heeft hier met startnummer drie een redelijk nummer. Zij moet zo een koers op maat kunnen krijgen en zal worden gereden door eigenaar Djimmy Schneider. Bando d’Havane(5) heeft er af en toe een dag tussen zitten dat hij goed in orde is. Hier treft hij behoorlijke tegenstand en kan hij het behoorlijk lastig gaan krijgen. Met startnummer vijf heeft hij ook nog eens een lastig startnummer. Zal worden gereden door Ruud Pools. 


Winnend-paard: 7. Excellent Legume
Plaats-paard: 8. Dyanne Cunera
Duo: 7/ 2, 6, 8
Trio: 7/ 2, 6, 8/ alle

Koers 8 WIE VERDUBBELT OP 17 SEPTEMBER-PRIJS: 

De achtste en laatste koers van de avond is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €2.800. Het paard met de voorkeur in deze koers is zonder twijfel Giant Shadow(2). Hij heeft in vier starts nog niets verkeerd gedaan en wist al deze starts om te zetten in een overwinning. Hij heeft hier ook weer een mooi nummer en zal weer worden herenigd met Finn Verkaik. Normaliter wordt hier overwinning nummer vijf geboekt. Goodlooking Lady(5) wist een vierde plaats te noteren de laatste keer en gaat hier weer op pad met startnummer vijf. Moet normaliter vanuit het veld een redelijke koers kunnen krijgen en de merrie zal hier weer worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Be My Angel(7) liep de laatste keer op Wolvega een behoorlijke koers de eerste keer uit en zal met die koers in de benen normaal gesproken niet minder geworden zijn. Zal hier vanuit het tweede gelid gaan voor een koers op maat en zal wederom worden gereden door John de Leeuw. Esmee du Mer(8) wist de laatste keer toch wel verrassend te winnen op Alkmaar en hier gaat de merrie weer vertrekken vanuit het tweede gelid. Moet een koers op maat gaan krijgen en zal het vervolgens van haar slotronde moeten hebben. Zal worden gereden door Ruud Pools. Mr Firecracker(6) pakte de laatste keer een derde plaats op Alkmaar en dat was zijn beste prestatie sinds tijden. Hier vertrekt hij onder het nummer zes en moet hij buitenom de nodige extra meters maken. Kijkend naar het laatste resultaat moet een plaatsgeld mogelijk zijn. Floris Z(3) heeft niet meer de vorm van eerder dit jaar. Hier heeft hij met startnummer drie een redelijk nummer en moet hij voor in het veld een mooie koers gaan krijgen. Zal worden gereden door Michel Rothengatter. Eline DZ(1) pakt vaak haar klasseringen mee en dat gaat normaliter ook in deze koers weer gebeuren. De merrie heeft met startnummer één een nummer voor een koers op maat en ze zal hier weer worden gereden door Micha Brouwer. Dannar Convital(4) heeft in haar laatste starts weinig indruk weten te maken en hier moet zij vertrekken onder het nummer vier. Moet vanuit het veld alles op maat gaan krijgen en kan op die manier mogelijk een plaatsgeld mee gaan pakken. Zal worden gereden door Patrick van Ooijen. 


Winnend-paard: 2. Giant Shadow
Plaats-paard: 5. Goodlooking Lady
Duo: 2/ alle
Trio: 2/ 5/ 5// alle