Banen

Singapore
Zuid Afrika
Zweden
Ierland

Toekomstige races

Zweden
Nederland
Zweden

Voorbeschouwing Alkmaar

Pagina banner alkmaar

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 
Ook deze meeting is er weer de kanspelbelastingvrij actie. De kansspelbelastingvrij actie is alleen geldig voor weddenschappen die gespeeld zijn voor de minimum inzet per combinatie. De kansspelbelasting wordt bij uitbetaling automatisch ingehouden en hierna vergoed in de vorm van vrij speltegoed.
 

LET OP! Er zijn enkele wijzigingen omtrent de spelsoorten en minimum inzetten op Alkmaar. Klik HIER om deze te lezen.

 

Voorbeschouwing Alkmaar, Maandag 16 april

 

Koers 1 GEELS EVENEMENTEN-PRIJS:

In de eerste koers komen zeven paarden aan de start over de korte afstand van 1100m. Cassari(3) heeft de laatste tijd goede vorm laten zien en ondanks dat de afstand kort is moet de merrie hier een eerste kans hebben. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Bronco Boko(6) deed het erg goed tijdens de Mega Sprint enkele weken geleden. Hij heeft nu met startnummer zes een lastig nummer maar hij heeft genoeg snelheid om voor in het veld terecht te komen. Op de vorm af zou een trioklassering mogelijk moeten zijn. Elma Alki(5) is ook een paard die goed uit te voeten kan over deze korte afstand. Ondanks dat de merrie terugkeert van een pauze moet zij hier direct mee kunnen doen. Zal worden gereden door Thomas Bos. Andrea Swagerman(2) heeft met startnummer twee een mooi nummer en zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. De afstand kan de ruin goed hebben en ook hij is kansrijk voor een trioklassering. Southwind Raptor(7) heeft geen geweldige rij met verrichtingen staan. Heeft de laatste keren in ieder geval wat ritme opgedaan maar met startnummer zeven heeft hij een lastig nummer over deze afstand. Een klassering lijkt het hoogst haalbare. Every’s Wish(4) leek twee weken geleden in behoorlijke vorm te steken en gaat weer in actie komen over de korte afstand. De reling bereiken kan lastig worden en dan lijkt het direct een moeilijk verhaal te gaan worden voor deze merrie die haar beste koersen lijkt te lopen vanaf de relingzijde. Gaat weer op pad met John Dekker. Evison(1) is inmiddels op de respectabele leeftijd van twaalf maar doet nog altijd mee in dit soort koersen en op de kortebaan. Heeft met startnummer één in ieder geval het best denkbare nummer en gaat gereden worden door Ruud Pools.

Winnend-paard: 3. Cassari
Plaats-paard: 6. Bronco Boko
Duo: 3/ 2, 5, 6
Trio: 3/ 2, 5, 6/ alle

 

Koers 2 DENNIE CHRISTIAN-PRIJS (V5-1):

De tweede koers is een montékoers en hier gaan negen paarden aan de start komen. Het paard met onze voorkeur gaat hier vanuit het tweede band vertrekken en luistert naar de naam Dinand Convital(7). De ruin heeft het in de voorbije maanden goed gedaan, ook onder het zadel. Hier lijkt hij vanuit het tweede band een mooie opdracht te hebben en zal gereden gaan worden door Hanna Huygens. Edo Venus(8) is ook een paard die bewezen is onder het zadel. De ruin keert terug van een pauze maar moet in dit nummer zeker mee kunnen doen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Susan Wiedijk. Chakaka(1) lijkt een paard te zijn die uit de voeten zou moeten kunnen onder het zadel. Heeft hier met startnummer één een goede uitgangspositie en zal worden gereden door Danny den Dubbelden. Macho Byd(3) heeft behoorlijke verrichtingen getroond de laatste starts. Heeft hier met startnummer drie het eerste band te pakken en een goede uitgangspositie. Zal worden gereden door Angeline Batist. Viking Cehere(4) gaat in dit nummer gereden worden door Sytske de Vries. De ruin heeft na een rustperiode weer een koers in de benen en zal hier lopende mee gaan doen voor wat betreft de klasseringen. Bizzy Tolli T(9) heeft het in het verleden erg goed gedaan onder het zadel maar staat er hier zeer matig in vanuit het derde en laatste band. Op zijn klasse moet hij geld kunnen pakken maar alleen al een trioklassering lijkt lastig te gaan worden. Zal worden gereden door Leonie Vethaak. Cyrus d’Alba(2) probeerde anderhalve maand geleden een start onder het zadel, toen totaal geen succes op Franse bodem. Hij was niet tot draven te krijgen maar gaat het hier andermaal proberen. Gaat gereden worden door Dayna Lynn Posthumus. OJ Barb(5) werd de laatste keer vijfde op Groningen en liep daarmee in ieder geval weer eens een koers uit. De ruin is niet altijd de makkelijkste en gaat hier gereden worden door trainster Anne Lehmann.

Winnend-paard: 7. Dinand Convital
Plaats-paard: 8. Edo Venus
Duo:
7/ 1, 3, 8
Trio: 7/ 1, 3, 8/ alle

Victory 5 groot:

1: 1, 7, 8
2: 2, 6
3: 3, 4, 5
4: 1, 3, 7, 8
5: 1, 4, 5, 6
3 x 2 x 3 x 4 x 4 = 288 x €0,20 = €57,60

Victory 5 klein:

1: 1, 7, 8
2: 2, 6
3: 3. Gerson Boko
4: 1. I Love Champagne
5: 4, 6
3 x 2 x 1 x 1 x 2 = 12 x €0,20 = €2,40

 

Koers 3 PETER STRYKES-PRIJS (V5-2):

In de derde koers gaan negen paarden aan de start komen tot een winsom van €10.500. Barbert(2) lijkt hier een mooie opgave te hebben. Hij heeft met startnummer twee een ideaal nummer. Het moet zo mogelijk zijn om direct de kop te bemachtigen en de koers te controleren. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. French Kiss(6) heeft het in haar laatste starts goed gedaan en moet in dit nummer weer mee kunnen doen voor de klasseringen in het trio. De merrie zal zoals gewoonlijk worden gereden door John de Leeuw. Dora de Legume(5) noteerde de laatste keer weer een goede tijd en moet daarmee in dit veld kansrijk zijn voor een klassering in het trio. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door eigenaar Joris van Veen. House CS Ice(3) heeft momenteel misschien niet de vorm van vorig jaar maar heeft hier in ieder geval een mooi nummer. Moet voor in het veld een goede positie kunnen vinden en gaat gereden worden door Danny den Dubbelden. Dundee Boko(1) heeft dit jaar nog niet echt de vorm van vorig jaar laten zien maar het startnummer één is in ieder geval gunstig. Zou weinig meters buitenom hoeven lopen en zal hier weer gereden gaan worden door Manon Pools. Elbert H(7) is een paard dat baat kan hebben bij de korte afstand en heeft ook nog eens een gunstig nummer. Vanuit het tweede gelid kan hij direct aan de reling beginnen en hoeft  hij geen extra meters te maken. Zal worden gereden door Ruud Pools. Diamond Twigs(4) heeft een koers in de benen en zal nu normaliter wat scherper zijn. Heeft met startnummer vier in ieder geval een mooi nummer en gaat gereden worden door Lindsey Pegram. Cavalli Starlake(9) pakte begin maart een klassering mee en deed daarmee niets verkeerd. Het tweede gelid is hier natuurlijk geen voordeel maar kijkend naar de tegenstand zou het toch mogelijk moeten zijn om mee te doen voor de klasseringen. Zal gereden gaan worden door John Dekker.

Winnend-paard: 2. Barbert
Plaats-paard: 6. French Kiss
Duo:
2/ 1, 3, 5, 6
Trio: 2/ 6/ 6// alle

 

Koers 4 MICK HARREN-PRIJS (V5-3):

De vierde koers is voor de klasse tot €5.300 en hier starten acht paarden. Gerson Boko(3) liep twee nette koersen op Wolvega en maakt nu weer de overstap naar Alkmaar. De ruin zou hier de koers van kop af kunnen dicteren en gaat ditmaal gereden worden door Ruud Pools. Dumarion Metjo(4) heeft een aantal maanden rust gehad en kan mogelijk nog een koers nodig hebben. De merrie staat tegenwoordig in trainer bij Willem van der Pijl en gaat hier gereden worden door John Dekker. Höwings Win Win(5) heeft dit jaar nog weinig verkeerd gedaan in drie starts. Hij pakte in alle starts geld en heeft hier een redelijk uitgangspunt. Zou met een normaal koersverloop mee moeten doen voor de trioklasseringen. Fishermans Pride(2) liep de laatste keer behoorlijk onder het zadel en gaat het nu weer voor de sulky proberen. Heeft met startnummer twee een mooi nummer en gaat ditmaal gereden worden door leerling Thomas Bos. Flash Greenwood(6) heeft sinds november aan de kant gestaan en de merrie zal waarschijnlijk nog een koers nodig hebben. De merrie staat tegenwoordig op naam van trainer Rick Wester maar zal nog zoals gewoonlijk worden gereden door John de Leeuw. Contess ter Sype(1) heeft een koers in de benen en lijkt nu in de breedte toch een stuk lichter te staan. De merrie heeft met startnummer één een goed nummer en bij een gunstig koersverloop zou een klassering tot de mogelijkheden moeten behoren. Zal worden gereden door Micha Brouwer. Danie ter Sype(7) heeft ook weer een koers in de benen en zal vooruitgegaan zijn in vorm. Het startnummer is goed voor de merrie en vanuit het veld moet zij mee kunnen doen voor de klasseringen in dit veld. Zal worden gereden door Krista Timmer. Daydream Melo(8) heeft in zijn laatste starts weinig laten zien en heeft hier ook nog eens één van de mindere startnummer getroffen. Zal zoals de laatste keren worden gereden door Niels Jongejans.

Winnend-paard: 3. Gerson Boko
Plaats-paard: 4. Dumarion Metjo
Duo: 3/ 4, 5
Trio: 3/ 4, 5/ alle

 

Koers 5 STEF EKKEL-PRIJS (V5-4):

In de vijfde koers gaan acht paarden tot €1.800 in actie komen. I Love Champagne(1) maakte een goede indruk de eerste keer uit en won eigenlijk zonder problemen. Het zou hier ook weer mogelijk moeten zijn om nagenoeg van start tot finish deze koers te gaan leiden. Zal ditmaal worden gereden door Micha Brouwer. Emir Frisia(3) kan op z’n tijd ook behoorlijk vertrekken en deed het de laatste keren niet verkeerd met klasseringen. Heeft met startnummer drie een mooi nummer en zal hier gereden gaan worden door Eline Janssen hetgeen voor het eerst is. Dannar Convital(8) keerde de laatste keer terug van rust en deed dat met een tweede plaats. Heeft met startnummer acht uiteraard geen ideale uitgangspositie maar kijkend naar de tegenstand zou een trioklassering mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Krista Timmer. Glenda Camelot(7) pakte de voorlaatste keer een goede derde plaats mee, de laatste keer viel de merrie minder op. Heeft met startnummer zeven een nummer voor een koers op maat en zij zou mee kunnen trekken op de rug van onze favoriet. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Grey(4) werd in zijn laatste start vierde op Duindigt en deed het daarmee behoorlijk. Heeft met startnummer vier nu een redelijk nummer en gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Berry Schwarz. Heaven EMC(5) heeft een koers in de benen en zal nu normaliter scherper moeten zijn. Heeft met startnummer vijf een lastig nummer maar met een gunstig koersverloop zou een klassering mogelijk moeten blijven. Zal worden gereden door Niels Jongejans. Dyllan’s Dream(6) versprong de laatste twee keer zijn kansen, daarvoor pakte hij klasseringen mee. Heeft met startnummer zes geen ideaal nummer en lijkt zodoende mee te gaan doen voor de klasseringen. Het zal in eerste instantie zaak zijn om dravend rond te komen, gaat gereden worden door Ruud Pools. Deerne BZ(2) heeft in zijn laatste starts niet heel veel laten zien en de merrie zou eigenlijk beter moeten kunnen. Heeft in ieder geval met nummer twee een mooi nummer en zij gaat hier gereden worden door leerling Giverny de Wolf.

Winnend-paard: 1. I Love Champagne
Plaats-paard:
3. Emir Frisia
Duo:
1/ 3, 7, 8
Trio: 1/ 3, 7, 8/ alle

 

Koers 6 THOMAS BERGE-PRIJS (V5-5):

De zesde en laatste koers van de dag is een stayerskoers waar de paarden zijn verdeeld over drie verschillende banden. Godiva Flevo(4) krijgt vanuit het eerste band onze voorkeur. De merrie heeft goede dingen laten zien op de piste van Alkmaar en ondanks dat de afstand nu wat langer is verwachten wij dat zij als eerste de finish weet te passeren. Zal worden gereden door Micha Brouwer. Eliot Charisma(6) won de laatste keer het stayersnummer op Alkmaar en is gewoon in goede vorm. Het lijkt echter een lastige opgave te worden om eerdergenoemde te passeren, maar hij lijkt in ieder geval de eerste gegadigde om dat te gaan doen. Zal worden gereden door Marc de Jong. Dreamline Promise(5) zal in deze koers terugkeren na een periode van rust. Ging in topvorm aan de kant en lijkt klaar te zijn voor een mooi seizoen. Kan een koers nodig hebben maar op zijn klasse mag een plek onder de eerste drie verwacht worden. Zal worden gereden door Finn Verkaik. Eristoff Blue(1) heeft na een lange rustperiode twee goede koersen gelopen en staat er hier gunstig in vanuit het eerste band. Kan normaal rekenen op een gunstig koersverloop en zal gereden worden door Daisy Paling ditmaal. Cha Cha Cha(8) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee maar is een aantal maanden aan de kant geweest. Hij zo kort geleden aan de start verschijnen maar was toen geschrapt. De vorm is hierdoor wat lastig in te schatten maar een klassering zou ondanks alles mogelijk moeten zijn. Zoey ter Sype(9) liep de laatste keer niet verkeerd met een vierde plaats en zal nu mogelijk nog wat scherper zijn. Zal de afstand van 2750m geen probleem vinden en gaat ook nu weer gereden worden door Krista Timmer. Cause I Do(7) heeft een tweetal koersen in de benen en gaat het nu eens over de lange afstand proberen. Eerder leverde deze afstand hem al een tweede plaats op, mogelijk dat hij ditmaal weer richting zo’n verrichting kan sprinten. Zal gereden gaan worden door Niels Jongejans. Apollonia(3) is een grillige merrie maar wel één met een gebruiksaanwijzing. Lopende moet zij minimaal geld kunnen pakken maar het lijkt in eerste instantie zaak om dravend rond te komen hier. Zal gereden worden door Thomas Bos.

Winnend-paard: 4. Godiva Flevo
Plaats-paard: 6. Eliot Charisma
Duo:
4/ 1, 5, 6
Trio: 4/ 1, 5, 6/ alle