Voorbeschouwing Alkmaar

Pagina banner alkmaar

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 
Ook deze week is er weer de kanspelbelastingvrij actie. De kansspelbelastingvrij actie is alleen geldig voor weddenschappen die gespeeld zijn voor de minimum inzet per combinatie. De kansspelbelasting wordt bij uitbetaling automatisch ingehouden en hierna vergoed in de vorm van vrij speltegoed.
 

Voorbeschouwing Alkmaar, Woensdag 27 december

 

Koers 1 PIET EN ANNEKE MEESTER BEDANKT-PRIJS:

In de eerste koers gaan de liefhebbers in actie komen met paarden die nog niet meer verdiende dan €14.000. Fonne Pomponne(3) liep de laatste keer tegen een behoorlijke nederlaag aan maar moet hier de draad weer op kunnen pakken. Hij mag nu weer in actie komen over de middenafstand en dat zou hem beter moeten passen. Heeft met startnummer drie een mooi nummer en zal worden gereden door Sandra Winkelman. Chakaka(8) kwam begin november aan de start op Alkmaar en wist de koers toen te winnen. De laatste keer wist de merrie op Duitse bodem te winnen en de vorm lijkt nog altijd daar te zijn. Ondanks het tweede gelid moet zij mee kunnen doen voor een plaats op het podium. Zal worden gereden door Willem Brouwer. Cause I Do(7) pakte de laatste twee keer klasseringen mee en deed het de laatste keer zelfs erg goed met een tweede plaats. Hier vanuit het tweede gelid kan een mooie koers verwacht worden en moet een plaats in het trio wederom mogelijk zijn. Bruyere Lotoise(9) loopt doorgaans op Wolvega maar maakt nu eens de overstap naar Alkmaar en ondanks het tweede gelid zou de merrie met een zuinige koers vanuit het veld mee moeten kunnen doen voor een plaats richting het podium. Zal worden gereden door Sjoerd van der Galiën. Bijou Cartouche(6) heeft na een rustperiode een aantal koersen in de benen maar veel indruk wist de merrie tot nu toe nog niet te maken. Heeft hier met startnummer zes een lastig startnummer en mag waarschijnlijk een duur parcours buitenom gaan verwachten. Cavalli Starlake(5) wist de laatste keren niet in het geld te eindigen en lijkt nog altijd op zoek naar zijn beste vorm. Hier heeft hij met startnummer vijf een lastig startnummer en ook voor hem lijkt er een redelijk zwaar parcours in te zitten. Zal worden gereden door Annemiek Beekman. Arvid Boko(2) loopt constante tijden maar weet daarmee niet meer het geld te bereiken. Heeft hier met startnummer twee in ieder geval een ideaal startnummer getroffen en bij een zuinige koers aan de reling moet in ieder geval een plaatsgeld mogelijk zijn. Sandvangens Titan(4) is een paard dat in ieder geval goed kan vertrekken en hij moet zo voor in het veld een mooie koers kunnen krijgen. Zal moeite hebben om de afstand goed uit te lopen maar kansrijk voor een plaats moet hij zijn in deze koers. Zal worden gereden door Chantal van Ooijen.

Winnend-paard: 3. Fonne Pomponne
Plaats-paard: 8. Chakaka
Duo: 3/ 7, 8, 9
Trio: 3/ 7, 8, 9/ alle

Koers 2 MARCO SMIT EN ROMANO ZAFARANA BEDANKT-PRIJS: 

De tweede koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €2.100. Hulk Vryenesse(2) liep de voorlaatste keer een goede koers op Wolvega en de koers erna op Alkmaar wist hij te winnen. Heeft hier met startnummer twee een goed nummer en ook nu weer moet hij een eerste kans hebben op de overwinning. Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Ourique(1) is een paard met de nodige snelheid en zij liep de laatste keer geen verkeerde koers op Wolvega. Zij wist daar als derde te eindigen en hier moet zij een zuinige koers aan de reling gaan krijgen. Zal in deze koers gereden gaan worden door Finn Verkaik. Gold Buitenzorg(3) is een paard met zeer veel loopvermogen maar eenvoudig rond te krijgen is hij niet. Met startnummer drie zou hij in ieder geval een mooie koers moeten krijgen en lopende doet hij altijd mee voor de trioklasseringen. Zal deze keer gereden gaan worden door Tom Kooyman. Victorymoko(8) moet ondanks het tweede gelid en startnummer acht niet worden uitgevlakt voor de overwinning. De merrie lijkt zich momenteel goed te ontwikkelen en zal zoals de voorgaande keren op pad gaan met rijder Jaap van Rijn. De middenafstand past de merrie normaal gesproken goed. Heartbreaker(6) heeft het de laatste keren goed gedaan, hij wist namelijk aardig wat tweede plaatsen mee te pakken. Hier heeft hij met startnummer zes een lastig nummer en dreigt een duurder parcours buitenom. Zal worden gereden door John de Leeuw. Freiya van Jip(7) eindigde vorige week op Alkmaar als tweede en de merrie liep daarmee een goede koers. Hier moet zij van start af een mooie koers gaan krijgen aan de reling en dan moet minimaal een plaatsgeld mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Elwood Charisma(4) maakt vaak een galoppade maar wanneer hij foutloos blijft weet hij wel direct geld mee te pakken. Heeft met startnummer vier een aardig nummer en zal gereden gaan worden door trainer John Dekker. Flying Ultimate(5) kwam een flink aantal maanden niet aan de start en de merrie zal normaal gesproken wat koersen nodig hebben voordat de vorm weer daar is. Met startnummer vijf lijkt er ook niet direct een zuinige koers in te zitten en zij lijkt het dan ook lastig te krijgen deze keer.

Winnend-paard: 2. Hulk Vryenesse
Plaats-paard: 8. Victorymoko
Duo: 2/ 1, 3, 8
Trio: 2/ 1, 3, 8/ alle

Koers 3 VOLG ROGIER EN TIM OP FACEBOOK-PRIJS:

In de derde koers komen paarden in actie die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €10.000. Het paard met de voorkeur is Giant Shadow(1). Hij verloor nog altijd niet in zijn loopbaan en hier heeft hij met startnummer één geen verkeerd startnummer. Ongeacht het exacte koersverloop moet hij ook in deze koers weer kunnen zegevieren. Zal worden gereden door leerling Finn Verkaik. Godiva Flevo(2) won de laatste keer in een snelle tijd op Alkmaar en de merrie lijkt een serieuze uitdager voor de favoriet. Zij heeft met startnummer twee geen verkeerd nummer en ook de afstand is goed te doen voor de merrie. Zal lopende altijd op het podium eindigen. Fleur Swagerman(4) eindigde vorige week als tweede maar werd uit de uitslag verwijderd aangezien de merrie zich buiten de baan had begeven. De vorm is onveranderd goed en ook deze keer zal zij weer worden gereden door Thomas Bos. French Kiss(6) pakte de laatste keren louter podiumplaatsen en ondanks het startnummer zes moet het voor de merrie wederom mogelijk zijn om mee te strijden voor de trioklasseringen. Zal in deze koers gereden gaan worden door John de Leeuw. Freedom Fighter(10) herstelde zich de laatste keer weer van een minder optreden en wist zijn koers over de lange afstand op een goede manier af te maken. Hier heeft hij vanuit het tweede gelid een mindere startpositie maar met Ruud Pools op de sulky moeten er zeker nog mogelijkheden zijn in deze koers. Fabulous Well(7) heeft hier met startnummer zeven geen verkeerd startnummer. De merrie kan zo een mooie koers aan de reling verwachten en kan op deze manier haar speed sparen voor de laatste paar honderd meter van de koers wanneer er ruimte voor haar komt. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Elbert H(5) eindigde de laatste vier keer elke keer in het geld en dat moet ook nu weer mogelijk zijn voor de ruin. Hij heeft met startnummer vijf geen eenvoudig nummer maar hij kan goed vertrekken en moet daarmee een redelijk parcours kunnen krijgen. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden. Flavius Boko(8) pakte de laatste twee keer derde plaatsen mee op Alkmaar en daarmee deed de ruin niets verkeerd. Vanuit het tweede gelid moet hij weer in het tweede spoor terecht komen en kan hij zijn krachten sparen moet een plaatsgeld minimaal tot de mogelijkheden behoren.

Winnend-paard: 1. Giant Shadow
Plaats-paard: 2. Godiva Flevo
Duo: 1/ 2, 4, 6, 10
Trio: 1/ 2, 4, 6, 10/ alle

Koers 4 DRAFBAANALKMAAR.NL-PRIJS (V5-1):

De vierde koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.200. Hunter Montana(6) maakte twee keer een goede indruk op Alkmaar en ondanks het startnummer zes in deze koers moet hij weer een eerste kans hebben. Zal net als de twee voorgaande keren worden gereden door Michel Rothengatter. El Pistolero(2) wist zijn eerste start om te zetten in een overwinning en heeft hier met startnummer twee weer een behoorlijk startnummer. De winnaar kloppen kan lastig worden maar een tweede plaats moet zeker mogelijk zijn. Griet la Brousse(1) is er een aantal maanden tussenuit geweest maar de merrie heeft wel degelijk de nodige snelheid laten zien. Met startnummer één kan zij een zuinige koers verwachten en zij zal hier voor het eerst gereden gaan worden door Finn Verkaik. Gon Ikaria(8) pakte de laatst keer een tweede plaats op Alkmaar en daarmee deed de merrie zeer weinig verkeerd. Ondanks dat zij nu wederom vanuit het tweede gelid moet komen zal zij meestrijden voor de trioklasseringen. Howimeturmother(5) eindigde de laatste keren elke keer in het geld en mede door haar startsnelheid moet dat ook deze keer weer mogelijk zijn. Zij zal zich snel voor in het veld melden en kan dan lang haar positie vasthouden. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Handy Cunera(3) werd de laatste keer ingehouden en maakte geen geweldige indruk. De merrie zou zeker beter moeten kunnen en met een mooie koers vanuit het veld zou een plaatsgeld toch zeker mogelijk moeten zijn. Zal weer worden gereden door Jaap van Rijn. Heaven EMC(7) pakt doorgaans zijn klasseringen mee en de merrie heeft hier een mooi nummer om andermaal een klassering mee te pakken. Zal de reling normaal gesproken niet voor de laatste ronde hoeven te verlaten en ditmaal zal zij weer worden gereden door Niels Jongejans. Hopeful Boshoeve(4) behaalde in november een derde plaats op Alkmaar en de merrie liep toen een redelijke koers. Haar laatste optreden op Duitse bodem was minder succesvol. Zal worden gereden door Ruud Pools.

Winnend-paard: 6. Hunter Montana
Plaats-paard: 2. El Pistolero
Duo: 6/ 1, 2, 8
Trio: 6/ 1, 2, 8/ alle

Victory 5 groot:
1: 2, 6
2: 5. Bachelet
3: alle 10
4: 11. Safari Dream
5: alle 11
2 x 1 x 10 x 1 x 11 = 220 x €0,20 = €44

Victory 5 klein:
1: 6. Hunter Montana
2: 5. Bachelet
3: 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10
4: 11. Safari Dream
5: 2, 9, 10, 11
1 x 1 x 7 x 1 x 4 = 28 x €0,20 = €5,60

Koers 5 GIANT SHADOW PARADEPAARD 2017-PRIJS (V5-2):

In de vijfde koers vertrekken paarden met een maximale winsom van €3.400. Bachelet(5) krijgt met drie overwinningen uit vier starts de voorkeur en dat lijkt niet meer dan terecht. De merrie heeft de laatste keren een goede indruk achter gelaten en ondanks het startnummer vijf zal zij snel het heft in handen nemen. Zal worden gereden door Hugo Langeweg junior. Dumarion Metjo(6) eindigde de laatste twee keer in het trio en ondanks het startnummer zes nu heeft de merrie voordeel van het eerste gelid. Zij kan namelijk rap vertrekken en moet met dit nummer snel voor in het veld liggen. Zal worden gereden door John de Leeuw. Gerco Impuls(2) eindigde de laatste keren op het podium en dat moet ook deze keer weer mogelijk zijn. Hij kan behoorlijk vertrekken en heeft derhalve met startnummer twee een mooi nummer. Zal hier gereden gaan worden door Thomas Bos. Hero Baldwin(1) liep de laatste keer geen verkeerde koers op Alkmaar, in de twee starts ervoor wist hij minder indruk te maken. Met startnummer één gaat hij in ieder geval een mooi parcours tegemoet en hij zal hier worden gereden door Micha Brouwer. Mr Firecracker(8) heeft in het tweede gelid een redelijk startnummer. Hij moet op deze manier dravend weg kunnen komen en dan moet hij op zijn snelheid mee kunnen doen voor een plaatsgeld. Zal wederom gereden gaan worden door Jaap van Rijn. Goodlooking Lady(7) heeft na rust een koers in de benen en zal nu normaal gesproken wat scherper zijn. Moet met startnummer zeven een zuinige koers kunnen krijgen en zal worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Esmee du Mer(9) heeft niet meer de vorm van eerder uit haar loopbaan maar moet ondanks het startnummer negen mee kunnen doen voor de plaatsen in deze koers. Zij zal worden gereden door Ruud Pools. Deerne BZ(3) vertrekt normaal gesproken goed achter de auto en hij moet voor in het veld een goede positie in kunnen nemen. Moet op deze manier mee kunnen doen voor één van de laatste plaatsgelden. Zal worden gereden door Tom Kooyman.

Winnend-paard: 3. Bachelet
Plaats-paard: 6. Dumarion Metjo
Duo: 5/ 1, 2, 6, 8
Trio: 5/ 1, 2, 6, 8/ alle

Koers 6 MET WOUD EN SPEAK NAAR DE PRIX D’AMÉRIQUE-PRIJS (V5-3):

De zesde koers is tot een winsom van €5.300 en voor paarden die in hun vijf laatste starts niet wisten te winnen. In deze koers gaat de lichte voorkeur uit naar Foppe H Twietel(7) die de laatste twee keer goede koersen liep. Hij zal deze keer vanuit het tweede gelid moeten komen en ondanks dat dat niet optimaal lijkt moet hij hier de koers kunnen winnen. Shake Hands(2) heeft de laatste keren wat minder indruk gemaakt maar zou zeker beter moeten kunnen. Hier heeft hij in ieder geval met startnummer twee een mooi nummer en lopende zou een mooi parcours in het tweede spoor mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door eigenaar Johan van der Wal. Ferrari Boshoeve(9) kwalificeerde in een snelle tijd op Wolvega maar ging in de daaropvolgende start van de benen. Hier op Alkmaar gaat het normaal gesproken wat langzamer en zou een plaats in het trio goed mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door John de Leeuw. Call Him George(10) is geen eenvoudig heerschap om rond te krijgen maar wanneer hij de benen eronder houdt is hij goed genoeg voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door trainer Willem Hamming. Looks Valentine(6) pakte de laatste keren elke keer klasseringen mee maar heeft hier met startnummer zes wel een lastige uitgangspositie. Het koersverloop zal enigszins mee moeten zitten onderweg en dan kan de ruin hard afkomen in de slotronde. Ghita Pasel(5) heeft een koers in de benen na een periode van rust en deze koers zal haar normaal gesproken goed hebben gedaan. Het startnummer vijf kan lastig zijn maar zit het koersverloop tegen zou een plaats in het trio toch zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door John de Leeuw. Judge Vrijthout(8) is een snelle vertrekker en hij heeft het derhalve niet getroffen met startnummer acht in de tweede rij. Zal een zuinig parcours willen hebben in het dodenspoor en doet dan mee voor de plaatsen. Zal worden gereden door Ruud Pools. El Nina Frejo(1) pakt vaak een klassering mee en dat moet ook met startnummer één in deze koers mogelijk zijn. Zal het eerste spoor niet hoeven te verlaten en zal worden gereden door leerling Marco Spin in deze koers.

Winnend-paard: 7. Foppe H Twietel
Plaats-paard: 2. Shake Hands
Duo: 7/ 7// 1, 2, 5, 6, 8, 9, 10
Trio: 2, 7/ 2, 7, 9, 10/ alle

Koers 7 NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MONTÉ (V5-4):

In de zevende koers komen elf paarden aan de start in de monté en hier zijn de paarden opgesplitst over drie verschillende banden. Safari Dream(11) werd de laatste keer op Wolvega weliswaar geklopt maar hier is hij zonder twijfel het paard van de koers. Heeft dit jaar veel indruk gemaakt onder het zadel en moet hier andermaal kunnen zegevieren. Zal worden gereden door Yentl Heirbrandt. Flits Harley(2) maakte de laatste keer andermaal indruk onder het zadel en de bandenstart van nu lijkt alleen maar een voordeel te zijn. Heeft in het tweede band een goede uitgangspositie en lopende zou hij weer in het trio moeten gaan eindigen. Zal worden gereden door Linda Hamming. Faustus(9) deed de laatste keren weinig verkeerd onder het zadel en moet ook nu weer kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste drie. Vanuit het achterste band staat hij er mogelijk niet heel erg gunstig in maar met Danny den Dubbelden in het zadel zullen er toch mogelijkheden moeten zijn. Bristol d’Or(5) kwalificeerde onlangs op Wolvega en deed dat op een behoorlijke manier. Vanuit het tweede band moeten er in deze koers mogelijkheden zijn en hij zal worden gereden door Anne Lehmann, zijn trainster. Viperio(6) heeft op Nederlandse bodem nog niet heel erg veel indruk weten te maken en gaat nu eens geprobeerd worden onder het zadel. Hij zal worden gereden door Hanna Huygens en kan zeker verrassen in deze koers. Final Magic(1) is een ongeschreven blad onder het zadel maar hij mag wel als enige in het eerste band vertrekken. Moet mogelijk zijn voorsprong kunnen behouden in de eerste rondes en moet dan meedoen voor de plaatsen. Zal worden gereden door Susan Wiedijk. Viking Cehere(3) zou tot het nodige in staat moeten zijn onder het zadel en mag hier mooi vanuit het tweede band vertrekken. Hij zal in deze koers gereden gaan worden door Sytske de Vries. Voronoff des Pins(4) heeft al eerder in zijn loopbaan behoorlijke koersen onder het zadel gelopen. Wanneer hij zijn dag heeft moet hij in dit nummer mee kunnen doen voor de plaatsen. Zal worden gereden door Leonie Vethaak.

Winnend-paard: 11. Safari Dream
Plaats-paard: 2. Flits Harley
Duo: 11/ 2, 5, 6, 9
Trio: 11/ 2, 5, 6, 9/ alle

Koers 8 LENIE HULZING SUPERKWARTET (V5-5):

De achtste koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €24.000 en in hun laatste vijf starts niet wisten te winnen. Dayenne Lane(11) liep de laatste keer een beresterke koers vanuit het tweede gelid en moet hier meedoen voor de overwinning. Merrie weet de goede vorm al erg lang vast te houden en ondanks het lastige startnummer in een groot veld is zij onze eerste keus. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Ever for ever WS(10) kwam de laatste twee keer in actie op Wolvega en de merrie toonde daarbij nette tijden. Heeft hier in het tweede gelid ook geen eenvoudig startnummer maar de merrie moet normaal gesproken goed genoeg zijn om dit nummer te boven te komen en mee te doen voor de trioklasseringen. Enjoy Dream(9) maakte de laatste keer op Alkmaar zijn rentree en deed dat goed met een tweede plaats onder het zadel. Startnummer negen betekent ook voor hem het tweede gelid en ook voor hem geldt dat het niet eenvoudig gaat worden om zich te mengen in de strijd maar goed genoeg lijkt hij zeker te zijn. Zal worden gereden door John de Leeuw. Cooper Star(2) kende in zijn voorlaatste start een zeer ongelukkige beginfase waardoor hij de voorsprong niet kon behouden. Liep vervolgens een goede koers en ook de laatste keer op Duitse bodem deed hij weinig verkeerd met een trioklassering. Zal weer worden gereden door Danny den Dubbelden. Blossom Energy(3) behaalde de laatste keer een nette derde plaats en liep daarmee weer enigszins vorm zien. De merrie heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en zij mag normaal gesproken een mooie koers voor in het veld verwachten. De afstand lijkt voor haar niet verkeerd uit te pakken. Cha Cha Cha(12) heeft met startnummer twaalf natuurlijk een startnummer dat verre van ideaal is maar de ruin pakt altijd zijn geld mee en dat moet toch ook in deze koers mogelijk zijn. Zal deze keer worden gereden door John Dekker. Canizares Boko(6) heeft na een rustperiode één koers in de benen maar heeft hier wel het lastige startnummer zes. Zal de nodige meters buitenom moeten gaan maken en dat kan hem in de slotfase gaan opbreken. Zal worden gereden door Ruud Pools. Dryade Boko(4) heeft de laatste starts niet haar beste vorm laten zien maar de merrie zou beter moeten kunnen. Heeft met startnummer vier een redelijk startnummer en zij zal worden gereden door trainer Rick Wester.

Winnend-paard: 11. Dayenne Lane
Plaats-paard:10. Ever for ever WS
Duo: 11/ 2, 9 ,10
Kwartet: 10, 11/ 2, 9, 10, 11/ 2, 9, 10, 11/ 2, 3, 4, 6, 9, 10, 11, 12

Koers 9 PSHA BEDANKT-PRIJS:

In de negende koers gaan paarden in actie komen over de extreem korte afstand van 1100m. Barbert(2) wist inmiddels twee overwinningen op rij te behalen en deed dat nog niet eens over deze korte afstand. Deze afstand zou hem normaal gesproken nog beter moeten passen en met Jaap van Rijn op de sulky moet deze koers gewonnen kunnen worden. Elma Alki(1) is ook een merrie die goed kan vertrekken achter de auto en met startnummer één heeft zij geen verkeerd startnummer. Moet lopende een ideale koers gaan krijgen en zal dan in het trio gaan eindigen. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Andrea Swagerman(6) heeft met startnummer zes een lastig startnummer maar over deze afstand moet de ruin ook buitenom mee kunnen doen voor de trioklasseringen. Zal in dit nummer gereden gaan worden door trainer Frans van der Blonk. Bronco Boko(7) heeft in het tweede gelid geen optimaal startnummer getroffen en zal gelukkig moeten zijn in het koersverloop. Mogelijk dat hij hiervandaan beter zijn krachten kan verdelen en kan verrassen. Cassandra D(3) is een merrie die doorgaans ook behoorlijk kan vertrekken maar lijkt het tegen deze paarden toch wel zwaar te krijgen. Wanneer zij snel de reling kan bereiken moet een plaatsgeld mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Elco Korrel. Zur Beuckenswijk(8) is lastig in te schatten in deze koers na een periode van rust. Heeft het hoogste nummer en zal als laatste aan deze koers moeten beginnen. Op zijn klasse kan hij er in ieder geval zeker bij. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Quiby des Caillons(4) heeft in zijn laatste starts vrij weinig laten zien en zal het normaal gesproken ook weer moeilijk krijgen in deze koers. Heeft met startnummer vier een redelijk nummer en zal worden gereden door Manon Pools. Dario Prof(5) heeft in zijn laatste starts weinig indruk gemaakt en lijkt het ook in deze koers lastig te gaan krijgen. Zal worden gereden door trainster Heidi Appel.

Winnend-paard: 2. Barbert
Plaats-paard: 1. Elma Alki
Duo: 2/ 1, 6, 7
Trio: 2/ 1, 6, 7/ alle 

Koers 10 GELUKKIG NIEUWJAAR-PRIJS:

De tiende en laatste koers van de dag is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.200. Helen Boko(4) liep de laatste keer een prima koers maar trof simpelweg een paard dat beter was. Heeft hier met startnummer vier een redelijke startpositie en tegen deze tegenstand moet de merrie haar tweede overwinning kunnen behalen. Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Haastje Well(5) heeft de laatste keren redelijke koersen gelopen op Wolvega en gaat het nu weer eens proberen op Alkmaar. Heeft met startnummer vijf een redelijk nummer en moet dan lopend weg kunnen komen. Zal worden gereden door Ruud Pools deze keer. Graceful Boko(6) liep de laatste keer een nette koers en pakte toen een derde plaats mee. Hier heeft de merrie met startnummer zes een lastig nummer maar kijkend naar de tegenstand zou een plaats richting het podium nog altijd mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Rick Wester. Hot Shot Rob(7) komt hier voor het eerst uit op Alkmaar en maakt daarnaast haar debuut voor trainer Henk Hamming. De merrie moet een zuinige koers aan de reling kunnen krijgen en zal worden gereden door Niels Jongejans. Afstand zou geen probleem mogen zijn voor haar. Gideon Boshoeve(3) liep de laatste keer een redelijke koers op Alkmaar en pakte een klassering mee. Heeft hier met startnummer drie een redelijk startnummer en bij een mooie koers in het tweede spoor moet een nieuwe klassering weer mogelijk zijn. Glenda Camelot(8) pakte de voorlaatste keer een tweede plaats en deed het daarmee goed. De laatste keer verging het de merrie minder toen ze ongeplaatst eindigde . Zal nu vanuit het tweede gelid moeten komen en zal dan enigszins het koersverloop mee moeten hebben. Grey(2) pakte de laatste twee keer op Alkmaar klasseringen mee en deed daarmee weinig verkeerd. Heeft hier met startnummer twee een mooi nummer en vanaf deze startpositie zou weer een plaatsgeld mogelijk moeten zijn. Gigant Bravado(1) kwalificeerde in een nietszeggende tijd en versprong zich in beide starts tot nu toe. Lijkt op deze manier erg lastig in te schatten. Wanneer een plaatsgeld wordt meegepakt lijkt hij het al goed te hebben gedaan.

Winnend-paard: 4. Helen Boko
Plaats-paard: 5. Haastje Well
Duo: 4/ 3, 5, 6, 7
Trio: 4/ 5/ 5// alle