Toekomstige races

Zweden

Voorbeschouwing Alkmaar

Pagina banner alkmaar

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 
Ook deze week is er weer de kanspelbelastingvrij actie. De kansspelbelastingvrij actie is alleen geldig voor weddenschappen die gespeeld zijn voor de minimum inzet per combinatie. De kansspelbelasting wordt bij uitbetaling automatisch ingehouden en hierna vergoed in de vorm van vrij speltegoed.
 

Voorbeschouwing Alkmaar, Maandag 18 december

 

Koers 1 HENK GRIFT-BEDANKT-PRIJS:

In de openingskoers komen negen paarden aan de start en gaat de voorkeur uit naar een paard die twee keer onvoldoende kwalificeerde vanuit de banden, maar toch startgerechtigd is. Er vanuit gaande dat El Pistolero(2) zich weet te gedragen achter de auto lijkt hij de snelheid te hebben om deze koers te winnen. Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Heeft met startnummer twee in ieder geval een mooi startnummer. Gon Ikaria(9) vestigde de laatste keer op Wolvega zijn record maar kon weinig indruk maken. Heeft hier met startnummer negen een lastig nummer op Alkmaar maar bij een gunstig koersverloop zou een klassering in het trio mogelijk moeten zijn. Gabor Rais(7) was er de laatste twee keer niet bij maar liep daarvoor een tweetal goede koersen. Moet hier vanuit het tweede gelid een zuinige koers gaan krijgen en blijft de ruin weer eens foutloos zou een plaats op het podium mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Micha Brouwer. Heavenly Steel(1) is zeker nog niet het toonbeeld van trouw maar de merrie heeft hier in ieder geval een mooi startnummer voor een mooie leerkoers. Zij zal net als de voorgaande keren gereden gaan worden door trainer Rob de Vlieger. Grey(4) pakte de laatste keer een vierde plaats op Alkmaar en dat was de eerste keer dat de merrie op Alkmaar in actie kwam. Hier moet zij met startnummer vier een mooie koers vanuit het veld krijgen en opnieuw lijkt een plaatsgeld mogelijk te zijn. Zal worden gereden door Berry Schwarz. Heaven EMC(8) pakte de laatste keer wederom een vierde plaats en liep daarmee een redelijke koers. Hier zou een mooi parcours vanuit het veld mogelijk moeten zijn en deze keer zal de hengst worden gereden door Niels Jongejans. Hurricane Boshoeve(6) pakt zijn klasseringen mee maar doet dat elke keer eigenlijk zonder indruk te maken. Hier heeft hij met startnummer zes weer een lastig startnummer en hij zal de nodige meters buitenom moeten gaan maken. Zal hier weer eens worden gereden door Ruud Pools. Gigant Bravado(3) kwalificeerde eind oktober in een weinigzeggende tijd op Duindigt en ging de eerste keer uit van de benen op Alkmaar. Hier heeft de hengst weer een redelijk nummer en mogelijkerwijs weet Dennis Minnema zijn paard deze keer wel rond te krijgen op het Ovaaltje.

Winnend-paard: 2. El Pistolero
Plaats-paard: 9. Gon Ikaria
Duo: 2/ 1, 4, 7, 9
Trio: 2/ 9/ 9// alle

Koers 2 THREE-STEPS.NL-PRIJS:

De tweede koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €3.300. Bachelet(5) wist de laatste twee keer op een goede manier te winnen op Alkmaar en heeft hier ondanks het nummer vijf nog wel een startnummer in het eerste gelid. Moet snel voor in het veld terug te vinden zijn en moet vervolgens de koers weer kunnen controleren. Zal andermaal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Victorymoko(7) liep de laatste keer een snelle tijd op Wolvega en de merrie wist dit jaar al twee keer te winnen op Alkmaar. Het tweede gelid is uiteraard geen voordeel maar op snelheid zal zij zich zeker in de strijd gaan mengen. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Gerco Impuls(2) pakte de laatste twee keer trioklasseringen mee en heeft hier met startnummer twee een mooi startnummer. Moet voor in het veld een zuinige koers aan de reling gaan krijgen en moet meedoen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door Thomas Bos. Hero Baldwin(1) heeft hier met startnummer één een mooi nummer en de hengst zou zo direct van start af een koers op maat moeten krijgen. Viel de laatste keer niet in het bijzonder op maar hier zouden mogelijkheden moeten zijn. Zal worden gereden door Micha Brouwer. Gerko Steenwijk(6) liep de laatste keer een behoorlijke tijd op Wolvega en heeft hier met startnummer zes een lastig nummer. Hij zal waarschijnlijk de nodige meters buitenom moeten maken en dat kan hem opbreken in de slotfase. Zal worden gereden door trainer André Bakker. Hyacint Boshoeve(4) heeft in haar laatste koersen weinig indruk weten te maken maar wel redelijke tijden gelopen. Hier moet de merrie vanuit het veld een mooie koers gaan krijgen en tegen deze tegenstand zou het mogelijk moeten zijn om een plaatsgeld mee te pakken. Zal worden gereden door John de Leeuw. Deerne BZ(3) is een behoorlijke vertrekker en heeft hier met startnummer drie een mooi startnummer. Zou voor in het veld een koers op maat moeten gaan krijgen en zal hier worden gereden door Tom Kooyman. Doctor Love(8) heeft het altijd zwaar in zijn koersen en ook hier vanuit het tweede gelid zal het weer lastig worden. De ruin zal zoals gewoonlijk worden gereden door zijn trainer Gert Pouw.

Winnend-paard: 5. Bachelet
Plaats-paard: 7. Victorymoko
Duo: 5/ 1, 2 ,7
Trio: 5/ 1, 2, 7/ alle

Koers 3 VOLG ROGIER EN TIM OP FACEBOOK-PRIJS:

In de derde koers komen tien paarden aan het vertrek in een bandenstartkoers. Cassari(9) kan nu weer normaal vanuit het tweede band vertrekken en dan moet de merrie een eerste kans hebben. Liep de laatste keer een razendsnelle tijd en zou hier naar de overwinning moeten lopen met trainer Hugo Langeweg junior. Dinand Convital(10) wist de laatste keer weer eens een koers te winnen en moet deze keer gelijk af vertrekken met de pupil van Langeweg. Een nieuwe overwinning behalen zal lastig worden maar een plaats op het podium zal zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door John de Leeuw. Macho Byd(8) wist zijn laatste koers ook te winnen en wist dat op een goede manier te doen. Treft hier sterkere tegenstand als de laatste keer en winnen zal lastig worden. Zal net als de laatste keer worden gereden door Jaap van Rijn. Dasmijn Medo(2) treft op Wolvega altijd sterke tegenstand en de merrie staat hier normaal gesproken een stuk lichter. Vanuit het eerste band moet de merrie een mooie koers gaan krijgen en op haar klasse moet zij een trioklassering kunnen belopen. Zal worden gereden door André Bakker. Adelaar(7) kwam de laatste keer in actie tegen zware tegenstand op Wolvega en moest toen vroegtijdig lossen. Hier treft hij op de kleine piste iets andere tegenstand en zou een klassering mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainster Caroline Aalbers. Bronco Boko(3) is een snelle vertrekker vanuit de banden en zou hier in ieder geval lange tijd voor in het veld moeten liggen. Over de afstand zal de ruin normaal gesproken te kort gaan komen maar wanneer hij een plaatsgeld mee gaat pakken heeft hij het goed gedaan. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Quiby des Caillons(6) heeft een matige rij met verrichtingen staan maar heeft hier vanuit het eerste band in ieder geval een mooie uitgangspositie. Wanneer de Franse ruin een benen pakt en een mooi koersverloop kent moet hij een klassering mee kunnen pakken. Zal worden gereden door Manon Pools. Zahier Charisma(5) kwam anderhalve maand niet aan de start en kan daardoor een koers nodig hebben. Vanuit het eerste band zal hij op zoek zijn naar een koers op maat en zal worden gereden door Elco Korrel.

Winnend-paard: 9. Cassari
Plaats-paard: 10. Dinand Convital
Duo: 9/ 2, 7, 8, 10
Trio: 9/ 2, 7, 8, 10/ alle

Koers 4 DRAFBAANALKMAAR.NL-PRIJS (V5-1):

De vierde koers is een koers waar tien paarden aan de start gaan komen en de favoriet vinden we terug in het eerste gelid. Godiva Flevo(2) heeft geen mooie rij met verrichtingen staan momenteel maar de merrie heeft de snelheid om deze koers zonder problemen te winnen. Heeft met startnummer twee het ideale nummer en zal hier worden gereden door Micha Brouwer. Donder Frejo(1) is een snelle vertrekker en heeft hier met startnummer één een mooi nummer getroffen. Zal direct na de start perfect in de koers liggen en met Thomas Bos op de sulky zou het mogelijk moeten zijn om een plaats onder de eerste drie te belopen. Elbert H(4) pakte de laatste drie keer elke keer zijn klasseringen mee en heeft hier met startnummer vier een redelijke uitgangspositie. Hij kan goed vertrekken en zal zich direct vanaf de eerste meters moeten melden voor de plaatsen. Diesel Scott(3) heeft hier met startnummer drie een nummer voor een koers vanuit het veld. Zal hier worden gereden door Nicole Hendriks en op de klasse van de hengst moet hij mee kunnen doen voor een plaats richting het trio. Looks Valentine(5) pakte de laatste keer een trioklassering op Alkmaar en heeft hier met startnummer vijf een redelijk nummer. Zou vanuit het veld met Aad Pools mee moeten doen voor de klasseringen. Call Him George(6) pakte de laatste keren zijn klasseringen mee op Alkmaar maar heeft hier met startnummer zes een lastig nummer. Zal hier worden gereden door Ruud Pools en hij kan het goed vinden met de ruin. Zou hier wederom mee moeten doen voor de klasseringen in deze koers. Borka Ling(7) kwam twee maanden niet aan de start en zal hier dus zijn rentree maken. Heeft met startnummer zeven een nummer voor een koers op maat en zal zoals gewoonlijk worden gereden door eigenaar Peter Wortel. Fabulous Well(9) pakte de laatste keer een vijfde plaats op Alkmaar en trof toen in de breedte betere tegenstand. Hier heeft de merrie vanuit het tweede gelid een minder startnummer en zal zij het nodige geluk moeten hebben onderweg. Zal worden gereden door Jaap van Rijn.

Winnend-paard: 2. Godiva Flevo
Plaats-paard: 1. Donder Frejo
Duo: 2/ 1, 3, 4, 5
Trio: 2/ 1, 3, 4, 5/ alle

Victory 5 groot:
1: 2. Godiva Flevo
2: 5. Barbert
3: 6. Mr Blitzer Byd
4: 6, 7
5: 3, 5, 10
1 x 1 x 1 x 2 x 3 = 6 x €0,20 = €1,20 x 50 = €60

Victory 5 klein:
1: 2. Godiva Flevo
2: 5. Barbert
3: 6. Mr Blitzer Byd
4: 6, 7
5: 3, 5, 10
1 x 1 x 1 x 2 x 3 = 6 x €0,20 = €1,20 x 5 = €6

Koers 5 KOERS INFO OP FACEBOOK-PRIJS (V5-2):

In de vijfde koers komen paarden aan het vertrek tot een winsom van €7.300. Barbert(5) wist de laatste keer van kop af te winnen op Alkmaar en die kans moet hij nu weer hebben. Deze keer komt hij ook nog in actie over de sprintafstand en dat zou alleen maar in zijn voordeel moeten zijn. Hij is als kortebaner natuurlijk enorm startsnel en zal voor de eerste bocht aan de kop terug te vinden zijn. Zal hier worden gereden door Jaap van Rijn, net zoals de vorige keer. French Kiss(6) kan eveneens snel vertrekken achter de startauto en ondanks het startnummer zes moet zij redelijk in de koers terecht gaan komen. De reling bereiken kan lastig gaan worden maar met een koers voor in het veld doet zij mee voor de trioklasseringen. Guy Pomponne(7) is niet altijd even eenvoudig om rond te krijgen en het tweede gelid over de sprintafstand lijkt ook geen voordeel voor hem te zijn. Wanneer hij op de been blijft heeft hij in ieder geval de klasse om onder de eerste drie te eindigen. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Tom Kooyman. Flavius Boko(8) is een paard dat normaal gesproken baat heeft bij een koersverloop voor in het veld maar de laatste keer bewees hij op Alkmaar ook vanuit het veld te kunnen komen. Hij zal hier andermaal vanuit het tweede gelid moeten komen en zal ditmaal worden bijgestaan door Tom Kooyman. Euforia(3) pakte de laatste keer in het buitenland klasseringen en is hier de eerste keer lastig in te schatten op Nederlandse bodem. De merrie heeft met startnummer drie in ieder geval een mooi nummer en zij zal worden gereden door leerling Remco Loman. Final Magic(2) liep een aantal goede koersen op Wolvega en gaat het nu weer eens op Alkmaar proberen. Heeft met startnummer twee een ideale uitgangspositie en wanneer hij optimaal gereden gaat worden door Eline Janssen moet hij meedoen voor een plaats richting of op het podium. Civic(1) had vorig jaar een goed jaar, die vorm lijkt hij nu bij lange na niet te hebben. Zou met startnummer één ieder geval zicht moeten hebben op een plaats onder de eerste vijf. Zal worden gereden door Thomas Bos. Dora de Legume(9) is een merrie die goed vertrekken kan en met het tweede gelid is zij duidelijk in het nadeel. De vorm is echter redelijk te noemen en ondanks het startnummer negen zal zij meestrijden voor een plaats in het geld. Zal worden gereden door Joris van Veen.

Winnend-paard: 5. Barbert
Plaats-paard: 6. French Kiss
Duo: 5/ 6, 7
Trio: 5/ 6, 7/ alle

Koers 6 MET WOUD & SPEAK NAAR DE PRIX D’AMÉRIQUE (V5-3):

De zesde koers is open voor paarden die in hun koerscarrière niet meer verdiende dan €5.700. Mr Blitzer Byd(6) heeft met startnummer zes geen eenvoudig startnummer maar hij lijkt daarnaast veel beter dan zijn concurrenten deze koers. Ondanks de meters die hij buitenom zal moeten lopen moet hij hier een nieuwe overwinning kunnen beschrijven. Dundee Boko(10) kwam ruim een maand niet aan de start en ondanks het startnummer tien moet de ruin kansen hebben om hier in het trio te eindigen. Zal meters buitenom kunnen lopen en zal hier worden gereden door Manon Pools. Foppe H Twietel(5) liep de laatste keer een redelijke koers vanuit de banden en wist toen een vijfde plaats mee te pakken. Zou hier snel positie willen vinden en zou kijkend naar deze tegenstad mee moeten doen voor een plaats in het trio. Eyegloss(2) is een paard dat snel kan vertrekken en het nummer twee is dan ook ideaal voor de merrie. Zij zal voor in het veld een mooie koers gaan krijgen en op de vorm af zou zich richting het podium moeten eindigen in deze koers. Zal worden gereden door Johan Kloppenburg. Judge Vrijthout(7) is een snelle vertrekker en heeft dus duidelijk nadeel van het tweede gelid. Zal vanuit het achterveld gelukkig moeten zijn met het koersverloop, maar zit het de merrie niet al te veel tegen onderweg zou een klassering zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Ruud Pools. Flash Greenwood(3) wist de laatste keer weer eens een derde plaats mee te pakken en dat was haar beste prestatie in tijden. De merrie kan doorgaans goed vertrekken en heeft in het eerste gelid een passend nummer. Doet mee voor de klasseringen en zal hier opnieuw worden gereden door John de Leeuw. Danie ter Sype(4) had het de laatste keren lastig in haar koersen en in deze koers zal het waarschijnlijk niet anders zijn. De merrie moet in het veld positie kunnen vinden en zal worden gereden door Krista Timmer. Daimond SL(9) heeft niet de vorm die hij eerder in zijn loopbaan wel had. Hier zal hij vanuit het tweede gelid hopen op een mooi koersverloop en zal voor het eerst sinds oktober weer worden gereden door Niels Jongejans.

Winnend-paard: 6. Mr Blitzer Byd
Plaats-paard: 10. Dundee Boko
Duo: 6/ 2, 5, 7, 10
Trio: 6/ 10/ 10// alle

Koers 7 GEERT SPRIK EN JOS DEKKER BEDANKT-PRIJS (V5-4):

In de zevende koers komen acht paarden uit de beginnersklasse in actie. Helen Boko(6) wist begin november haar rentree om te zetten in een overwinning en heeft hier met startnummer zes in ieder geval nog het eerste gelid getroffen. Zou snel voor in het veld moeten liggen en zou hier haar tweede overwinning moeten kunnen boeken. Zal andermaal worden gereden door Hugo Langeweg junior. Hunter Montana(7) wist de laatste keer te winnen op Alkmaar, in de stromende regen. Hij maakte een goede indruk maar vanuit het tweede gelid kan hij het lastig krijgen met de Boko-merrie. De ruin heeft echter de klasse in huis om ook deze koers op zijn naam te schrijven, het tweede gelid zal dat echter gecompliceerd maken. Graceful Boko(8) kwam halverwege oktober voor het laatste aan de start, twee maanden geleden. De merrie liep toen een behoorlijke koers op Duindigt en noteerde daar haar record. Wanneer zij hier vanuit het veld een zuinige koers krijgt moet een trioklassering mogelijk zijn. Zal  hier voor het eerst uitkomen voor trainer Rick Wester. Handy Cunera(1) kwalificeerde in een weinigzeggende tijd de laatste keer op Wolvega en gaat hier haar geluk beproeven op Alkmaar. Het startnummer één kan lastig zijn maar weet de merrie de eerste bocht door te komen zou een plaatsgeld minimaal mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Gideon Boshoeve(4) kwalificeerde op een behoorlijke manier twee weken geleden op Wolvega. Hij liep toen een flink aantal meters buitenom en wanneer hij in dezelfde vorm steekt zou een plaatsgeld zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Jeroen Offeringa. Howimeturmother(5) pakte de laatste twee keer klasseringen mee en deed daarmee weinig verkeerd. Het startnummer vijf kan lastig zij in de beginfase maar wanneer er snel positie gevonden wordt zal een nieuwe klassering tot de mogelijkheden moeten behoren. Heartbreakr Boko(2) komt uit voor een nieuwe trainer en kwam maanden niet aan de start. De merrie is hierdoor erg lastig in te schatten maar zij heeft met startnummer twee in ieder geval een mooi nummer. Zou een zuinige koers aan de reling moeten krijgen en zal hier worden gereden door Ruud Pools. Fenna Bravado(3) heeft in haar vier starts nog niet enorm veel laten zien en de merrie lijkt het hier weer lastig te krijgen. Het startnummer drie is in ieder geval niet verkeerd en zij zal weer worden gereden door Dennis Minnema.

Winnend-paard: 6. Helen Boko
Plaats-paard: 7. Hunter Montana
Duo: 6/ 1, 4, 7, 8
Trio: 6/ 7/ 7// alle

Koers 8 SCHIP VAN BIJLEG LOTERIJ WADWAY-PRIJS (V5-5):

De achtste koers is een montékoers achter de startauto vandaan en hier komen elf paarden aan de start. Erwin Lobell(10) wist de laatste twee keer te winnen onder het zadel en moest toen ook nog eens meters geven. Nu kan hij gelijk af en dan zal hij lastig te kloppen zijn. Zal deze keer worden gereden door Angeline Batist. Elma Alki(5) zou normaal gesproken ook weer eens benen moeten pakken achter de startauto en dan moet de merrie een eind kunnen komen. Zij beschikt over veel snelheid en heeft het eerder goed gedaan onder het zadel. Zal worden gereden door Susan Wiedijk. Flits Harley(3) is er een aantal maanden tussenuit geweest maar heeft het daarvoor erg goed gedaan onder het zadel. Zou hier direct voor in het veld terug te vinden zijn en moet op zijn klasse altijd onder de eerste drie gaan eindigen in deze koers. Zal worden gereden door Linda Hamming. Enjoy Dream(6) komt terug van een rustperiode maar is een paard waarvan verwacht mag worden dat hij direct de eerste keer goed is. Wanneer hij zijn speed kan bewaren voor de laatste ronde moet hij richting het podium kunnen eindigen. Zal worden gereden door Marloes Knopp. Andrea Swagerman(8) zal er geen problemen mee hebben dat deze koers achter de startauto gestart wordt. Wanneer de ruin direct voor in het veld ligt moet hij zijn positie kunnen verdedigen en zal hij meedoen voor de klasseringen. Zal deze keer weer worden gereden door Kelly Smith. Bizzy Tolli T(7) lijkt de vorm niet echt te hebben momenteel. De laatste keer kwam hij totaal niet uit met zijn draf en viel onder de bel van uitschakeling. Hij is door zijn laatste verrichtingen enorm lastig in te schatten en lijkt deze keer niet meer dan een plaatspaard. Shake Hands(2) gaat hier voor het eerst in actie komen onder het zadel en dat is interessant. De ruin lijkt er het type paard voor te zijn maar de eerste keer is altijd even afwachten. Kan verrassen in dit nummer, al treft hij goede paarden. Zal worden gereden door Demi Veenstra. Continental Lane(4) is een interessante in deze koers, vooral om te zien hoe hij te regelen is onder het zadel. De ruin zal hier op pad gaan met Angela Spanjaard en het loopvermogen is bij de achtjarige ruin zeker aanwezig.

Winnend-paard: 10. Erwin Lobell
Plaats-paard: 5. Elma Alki
Duo: 10/ alle
Trio: 10/ 5/ 5// alle

Koers 9 BRITT GRIFT SUPERKWARTET:

In de negende koers komen twaalf paarden aan het vertrek in de klasse tot €22.000. Monaco Royal Event(2) gaat hier zijn rentree maken nadat hij eind juli voor het laatst in actie kwam op Groningen. Hij is normaal gesproken het paard van de koers en zou deze koers, ondanks dat het zijn rentree is, zonder problemen moeten winnen. Zal worden gereden door Micha Brouwer. Fleur Swagerman(1) is een merrie die zeer rap kan vertrekken en zij heeft het in haar laatste starts goed gedaan. Zij zou een ideale koers moeten gaan krijgen en moet lopende altijd in het trio gaan eindigen. Zal worden gereden door Thomas Bos. Dayenne Lane(12) loopt altijd goede koersen en ondanks het lastige startnummer twaalf moet de merrie hier kansrijk zijn voor een plaats onder de drie. Zal hier gereden gaan worden door Tom Kooyman. Cha Cha Cha(4) is een goede vertrekker en hij heeft hier met startnummer vier een goed uitgangspunt. Zou voor in het veld positie moeten vinden en zal in deze koers gereden gaan worden door Mats Wester. Cashflow(10) liep de laatste keer een nette koers en de merrie belandde uiteindelijk op een vierde plaats. Heeft hier met startnummer tien een lastig nummer in een groot veld en zij zal baat hebben bij een hoog tempo onderweg. Zal hier worden gereden door trainster Rosalie Janssen. Bizar Zandbergen(9) kwam enige tijd niet aan de start en gaat het nu eens sinds zeer lange tijd proberen op Alkmaar. De kleine piste lijkt niet direct een voordeel voor de grote ruin maar weet hij dravend rond te komen heeft hij lucht genoeg. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Dashing Dragon(3) kwalificeerde onlangs in een nette tijd op Wolvega en heeft hier startnummer drie dankzij leerling Nicole Hendriks. Zou op zijn startsnelheid voor in het veld terecht moeten komen en zou zich in de slotfase moeten melden voor de plaatsgelden. Cassandra D(6) heeft met startnummer zes een lastig startnummer en ondanks dat de merrie snel van start is zal het voor haar enorm lastig worden om de reling te bereiken. Wanneer zij snel positie kan vinden in het veld moet mogelijk nog een plaatsgeld bereikbaar zijn voor haar.

Winnend-paard: 2. Monaco Royal Event
Plaats-paard: 1. Fleur Swagerman
Duo: 2/ 1, 4, 10, 12
Kwartet: 2/ 1, 4, 10, 12/ 1, 4, 10, 12/ alle

Koers 10 ROBIN GOUDSBLOM BEDANKT-PRIJS:

De tiende koers is voor de liefhebbers die op pad gaan met paarden die nog niet meer verdiende dan €15.000. Fonne Pomponne(2) heeft het dit jaar enorm goed gedaan in deze koersen en heeft hier met startnummer twee het ideale startnummer weer getroffen. Moet vanuit het veld een mooie koers op wachten kunnen krijgen en zal het in de slotronde af moeten maken. Zal deze keer gereden gaan worden door Sandra Winkelman. Freedom Fighter(4) kon de laatste keer van start af de draf niet houden en verruilde de draf voor de galop. Heeft hier met startnummer vier in ieder geval een mooi startnummer en lopende zou de ruin een eind moeten kunnen komen in deze koers. Zal worden gereden door Paula Bakker. Eliot Charisma(1) wist zijn laatste twee koersen te winnen maar was wel anderhalve maand uit beeld. Hoe het nu met de vorm is lijkt enigszins lastig in te schatten. Zoals vaker in een koers voor de liefhebbers wordt de ruin gereden door Chantal van Ooijen. Het startnummer één kan lastig zijn, het risico op een galoppade lijkt met dit startnummer wat groter dan normaal. Freek Schermer(5) kreeg de laatste keer op Wolvega een onvoordelige koers maar wist desondanks een snelle tijd te noteren. Heeft hier met startnummer vijf een lastig nummer maar wanneer de ruin enigszins zijn krachten kan sparen moet hij in deze koers meedoen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Mart Blankendaal. Apollonia(3) pakte de laatste keer in Gelsenkirchen een derde plaats en noteerde daarbij een redelijke tijd. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer in het eerste gelid en lopende zou de merrie zich in ieder geval moeten mengen in de strijd voor wat betreft de plaatsen. Blossom Energy(9) liep de laatste keer op Wolvega een behoorlijke tijd maar zij deed dat mijlenver achter de winnaar van de koers. Het tweede gelid is geen voordeel maar zit het haar enkel niet tegen moet een plaatsgeld zeker mogelijk zijn tegen deze tegenstand. Zal worden gereden door Samantha Stolker. Eddiereadygo(7) noteerde de laatste keer een vierde plaats op Gelsenkirchen en de ruin liep een nette koers. Hier gaat hij aan de reling normaliter een rustige koers krijgen en wanneer hij de ruimte heeft in de slotronde heeft hij de klasse en snelheid om voor een kleine verrassing te zorgen. Bando d’Havane(8) gaat hier op pad met Fred Handelaar en dat is in dit soort koersen altijd erg interessant. Heeft met startnummer acht het tweede gelid en de ruin zal buitenom meters moeten gaan maken. Zal in ieder geval baat hebben bij de lange afstand.

Winnend-paard: 2. Fonne Pomponne
Plaats-paard: 5. Freek Schermer
Duo: 2/ 1, 4, 5
Trio: 2/ 1, 4, 5/ alle

Koers 11 TOT ZIENS OP 27 DECEMBER-PRIJS:

In de elfde en laatste koers van de dag komen negen paarden aan de start in de klasse tot €2.100. Hulk Vryenesse(4) liep een nette koers op Wolvega met een vierde plaats en noteerde een nieuw record. Heeft hier met startnummer vier een goede uitgangspositie en hij zou snel aan de kop van het veld moeten liggen om de koers te controleren. Zal worden gereden door Hugo Langeweg junior. Freiya van Jip(2) liep de laatste keren goede koersen op Wolvega en heeft hier met startnummer twee een goed nummer. Moet voor in het veld nu eens een mooie koers gaan krijgen en zal worden gereden door leerling Mats Wester. Dumarion Metjo(9) pakte de laatste keer een tweede plaats op Alkmaar en dat was een zeer nette verrichting van de merrie. Zij heeft hier zeer waarschijnlijk geen voordeel van het tweede gelid maar meedoen voor een plaats in het trio moet zeker mogelijk zijn. Glenda Camelot(3) pakte de laatste keer op een lastige piste een tweede plaats en daarmee deed zij niets verkeerd. Heeft hier normaal gesproken een mooi nummer voor een koers vanuit het veld en hier moet een klassering opnieuw mogelijk zijn. Zij zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Dyllan’s Dream(5) pakte eerder in zijn loopbaan enkele klasseringen op Alkmaar en dat moet voor hem in deze koers ook weer mogelijk zijn. Normaal gesproken zal de merrie meters buitenom moeten maken wat het lastig zal maken dat zij hier in de trio-aankomst gaat eindigen. Zal worden gereden door Wim van der Mespel. Elwood Charisma(6) is een lastig paard maar het startnummer zes zou hem moeten helpen om foutloos weg te komen en in de ruimte zou hij in zijn loop moeten kunnen komen. Deze keer zal de ruin gereden gaan worden door Ruud Pools, net zoals de voorlaatste keer. Emir Frisia(7) is er sinds juni tussenuit geweest en de vosruin heeft waarschijnlijk een aantal koersen nodig voordat hij weer in vorm is. Vanuit het tweede gelid is de kans op een galoppade aanwezig. Mocht hij foutloos blijven moet de eerste keer uit een klassering mogelijk zijn. Fien Wielinga(1) kan normaliter aardig beginnen en heeft het derhalve getroffen met startnummer één. Zij zou voor in het veld de reling niet hoeven te verlaten en moet in de slipstream van anderen mee kunnen trekken naar een plaatsgeld.

Winnend-paard: 4. Hulk Vryenesse
Plaats-paard: 2. Freiya van Jip
Duo: 4/ 2, 9
Trio: 4/ 2, 9/ alle