Voorbeschouwing Alkmaar

Pagina banner alkmaar

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 
Ook deze week is er weer de kanspelbelastingvrij actie. De kansspelbelastingvrij actie is alleen geldig voor weddenschappen die gespeeld zijn voor de minimum inzet per combinatie. De kansspelbelasting wordt bij uitbetaling automatisch ingehouden en hierna vergoed in de vorm van vrij speltegoed.
 

Voorbeschouwing Alkmaar, Maandag 16 oktober

 

Koers 1 Welkom Brandweer Berkhout-prijs

Zeven dames gaan de meeting vandaag openen met een koers in het montégenre. Paard met het meeste klasse in het veld is Bendt Ricardo(6) van trainer Appie Bosscha. Met de Duitse kampioene Ronja Walter werden een aantal koersen zeer overtuigend gewonnen. Na een afwezigheid van zeven maanden keert de ruin terug met ditmaal Marloes Knopp aan de teugels. Twijfelend is nog of Bendt direct al in zijn oude vorm is. Ik verwacht dat er niets geforceerd zal worden wanneer dat niet nodig is. Elma Alki(2) ging de laatste maal heel toepasselijk in deze koers als de brandweer. Ditmaal met een voorgift aan Bizzy Tolli T zal Susan Wiedijk dat volledig willen benutten. Faustus(5) is een paard dat ook een goede klassering verdient na een aantal prima koersen onder het zadel. Interessant is ook het montédebuut van Casanova(1), de fraaie ruin heeft zich ontwikkeld tot een ware kortebaanspecialist en de tactiek is dus eenvoudig te raden. Namelijk direct de leiding nemen en het tempo zo hoog mogelijk te houden om uit de
greep van de paarden in het tweede band te blijven

Winst-paard: 2 Elma Alki
Plaats-paard: 6 Bendt Ricardo
Duo: 2/6 rond of 1/2,6 of 2,6/1
Trio: 2,6/2,6/alle of 2,6/alle/2,6


 

Koers 2 Soestdijkerstraatweg-prijs

Een open koers deze tweede koers. Hero Baldwin(3) treft ditmaal andere tegenstand dan de andere koersen het geval was. Dit is een groot voordeel. Paarden als Hambo Transs R en stalgenoot Hamilton Quick zijn van een ander kaliber. Ditmaal voor het met John de Leeuw is voor ons de optelsom hem de jokertip van de dag te benoemen. Houdt hem goed in de gaten. Mr Firecracker(7) loopt regelmatig vanuit het tweede gelid en opvallend is dat dat juist zijn beste koersen opleveren. Vandaag is dit wederom het geval. Hij wist de DZ paarden Eline en Fedor prima voor te blijven. Esmee du Mer(8) is goed verbeterd sinds de trainingswissel, dat laten haar laatste twee koersen duidelijk zien. Zij wist daar onder andere als Mr Firecracker te kloppen. Gently Boko(9) won de laatste tweemaal op het gras en wisselt dit regelmatig af met koersen op de kortebaan, daar werden een tweede en drie vijfde plaatsen verzilverd. Fien Wielinga(1) heeft vandaag voordeel van zijn leerlingontheffing net als Gerco Impuls(2). Verder is eerder genoemde  Eline DZ(4) ook kansrijk en moet Dream Women(6) ook in de gaten gehouden worden. Zij won bij haar rentree al in Alkmaar na een zeer snelle kwalificatieproef.

Winst-paard: 3 Hero Baldwin (jokertip)
Plaats-paard: 7 Mr Firecracker
Duo: 3/7 rond
Trio: 3/7/alle of 3/alle/7 of 7/3/alle
Koers 3 Dudokhuisje-prijs

Een koers voor de beginnersklasse met een winsom tot €500. Hulk Vryenesse(6) maakte een sterke indruk vanuit het ‘dode spoor’ (eerste paard in het tweede spoor) wat ontzettend veel kracht kost. Hij wist zich prima te redden en gaf stalgenoot Bachelet tot aan de finish partij. Ditmaal met de trainer in de sulky is hij de terechte favoriet. Toch denken wij dat er één paard is die het hem heel lastig gaat maken en onze favoriet is. Namelijk Cover Girl(5) van de mannen in vorm Hans Bot (trainer) en Jaap van Rij(rijder). Zij liep in Gelsenkirchen en Berlijn-Mariendorf tegen de top van de jaargang en het is geen schande daartegen niet optimaal tegen te kunnen presteren. Zij staat nu twee klasse lager waardoor de merrie meer vertrouwen zal krijgen. Voor de plaatsen drie en vier is het niet eenvoudig twee paarden op te geven. Heaven EMC(1) liep een prima debuut en leek de laatste maal derde te worden achter de favoriet maar zette niet geheel door het laatste stuk. Howimeturmother(3) wist eerder genoemde te passeren om als vierde af te tikken. Ook Heartbreaker(8)mag zeker niet op de tickets ontbreken. Na een pechvolle opening tussen de twee springers in wist hij goed op de been te blijven en zocht later Victorymoko op. Ging lange tijd sterk maar kreeg echter wat moeite met de draf waardoor hij alsnog werd uitgeschakeld. Beschikt over talent om hier zeker in te kunnen verrassen.

Winst-paard: 5 Cover Girl
Plaats-paard: 6 Hulk Vryenesse
Duo: 5/6 rond
Trio: 5/6/alle of 6/5/alle
Koers 4 Expohal-prijs V5-I

De eerste afdeling van het V5. Shake Hands(1) is een paard waar leerlingpikeur en eigenaar Johan van der Wal veel plezier aan beleefd. Hij loopt steeds goede koersen op zowel Alkmaar als het gras. Een overwinning is dan ook zeker verdiend. Guy Pomponne(8) wordt ook voorin het veld verwacht. De goed gefokte ruin heeft het mooiste nummer in het tweede gelid. Eerder werd Fleur Swagerman ook al geklopt. Verder treft Gigolo Butcher (2) vandaag een mooi nummer met dank aan de leerlingontheffing. Eerder werd hij al verslagen door geel-groene kleuren van Dundee Boko(9). Hij wist de favoriet van nu ook al te weerstaan. French Kiss(6) lijkt zoekende naar de vorm die ze deze zomer had.

Winst-paard: 1 Shake Hands
Plaats-paard: 8 Guy Pomponne
Duo: 1/2,6,8,9 of 2,6,8,9/1
Trio: 1/2,6,8,9/alle of 2,6,8,9/1/alle

V5 ticket
I: 1,8
II: 2,5
III: 1
IV: 5,6,7
V: 3,4,8

36 Combinaties: €7,20
Koers 5 Sportpark-prijs V5-II

Een koers over de langere afstand van 2400 meter uit de banden. Dat is voor velen uit dit veld nieuw en kan dat tot verrassing leiden. Fleur Swagerman(5) is in de vorm van haar leven en loopt haar beste koersen van kop af. Gideon H Renka(2) maakte het eerder al waar toen ik hem als jokertip selecteerde. De laatste maal werd hij geklopt op speed door Eliot Charisma die op een goede dag tot veel in staat is. Voor plaats drie zal het een strijd kunnen worden tussen twee paarden uit de 4,5 km van Alkmaar. Namelijk Bando d’Havane(6) en Zoey ter Sype(7). Op deze baan werd eerstgenoemde de laatste maal tweede met amateurkampioen Fred Handelaar. De kleine dappere Zoey ter Sype doet het al jaren goed en verdient een goed resultaat. Hij start alleen in het tweede band waardoor hij ruim kan draaien en de handicap van 25 meter kan compenseren naar 15 meter.

Winst-paard: 5 Fleur Swagerman
Plaats-paard: 2 Gideon H Renka
Duo: 5/2 (meer) / 2/5 (minder)
Trio: 5/2/alle (meer) / 2/5/alle (minder)
Koers 6 Drafcentrum Hilversum-prijs V5-III

Altijd makkelijk voor het V5 is om een banker te hebben om de kosten geleidelijk te houden. Dat kan in deze afdeling fijn met Giant Shadow(1). Hij heeft nu zevenmaal gelopen en evenveel starts gewonnen. Als hij de eerste bocht goed doorkomt zal hij het normaliter van start tot finish domineren. Voor plaats twee nomineer ik Fabulous Well(9). De laatste maal mag niet geheel aangerekend worden in een gelegenheidskoers. De vorm lijkt goed maar treft echter niet een fantastisch nummer. Als hij net zo goed is als voorheen moet hij tweede of derde kunnen worden. Verder lijkt het lastig om het trio compleet te maken, daarom selecteren we er een aantal. Fernando Meadow(3) wisselt goede prestaties af met galoppades. Flash Greenwood(4) kent de baan letterlijk van binnen en buiten en Judge Vrijhout(6) is een darkhorse in deze koers. Hij kwalificeerde al in 15,9/2100 meter tegen goede paarden als Titanium Gar en SJ’s Junior C. Houdt hem in de gaten.

Winst-paard: 1
Plaats-paard: 9 Fabulous Well
Duo: 1/6,9
Trio: 1/6,9/alle
Koers 7 Laatste koersdag (26-10-1997)-prijs V5-IV

Een mooi duel verwacht tussen twee stalgenoten van Bas Crebas. Namelijk Elliott River(7) en Discovery’s Wish(5). Ze kwamen hun laatste start ook als tweede en derde binnen waarbij eerstgenoemde beter was. Daarvoor werd hij derde in het Noord-Franse Le Croisé Laroche onder het zadel. De vorm is dus zeker aanwezig. John de Leeuw rijdt dus wederom Discovery’s Wish. De allrounder is op zijn goede dag in staat heel veel moois te laten zien en dan wellicht ook goed genoeg zijn stalgenoot te weerhouden. Adelaar(6) won sterk en verdient de 4,5 km van Alkmaar 2017 en presteert op alle afstanden. Dayenne Lane(3) treft steeds goede paarden echter twijfelen we wel wat over haar vorm.

Winst-paard: 7 Eliott River
Plaats-paard: 5 Discovery’s Wish
Duo: 7/5,6 of 5,6/7
Trio: 7/5,6/alle of 5,6/7/alle
Koers 8 Panoramazaal Kwartet V5-V

Een koers voor de liefhebbers, namelijk de amateurs en amatrices. Fonne Pomponne(8) is weer geheel terug in haar oude vorm en het klikt goed met Hiltje Tjalsma, echter is het nummer niet ideaal in een groot veld van twaalf paarden. Interessant is Eva Hallinck(3) met veelvoudig kampioen Fred Handelaar.De merrie loopt steeds goede koersen en heeft wél het voordeel van een mooi startnummer. Ceasar WT(4) wil logischerwijs ook graag lopen voor een dame. De laatste tweemaal verraste hij positef. Diva Lady(7), Bachelor Kingly(6) en Diamond Twigs(5) mogen ook zeker niet op de tickets ontbreken. Ook Fleur Europoort (2) wist ook al met rijdster van vandaag Angeline Batist te zegevieren. Mooie kwartetkoers!

Winst-paard: 8 Fonne Pomponne
Plaats-paard: 3 Eva Hallinck
Duo: 8/3
Kwartet: 8/3/2,4,5,6,7/alle
Koers 9 Alkmaars Gouden Hoef

Het hoofdnummer van de dag. Een ‘free for all’ koers zonder winsom beperkingen. Een sterk bezette koers waarin Dinand Convital(3) uiteraard de favoriet is. De ruin werd echter wel verrassend geklopt in de 4,5 km van Alkmaar door Adelaar die twee koersen eerder loopt. Toch denken wij dat hij vandaag het zwaar aan de stok gaat krijgen met Banker Transs R(6). De kleine ruin is ijzersterk en keer terug van rust. Paarden als Regio en Iron Vivant liet hij al achter zich. Om die reden is dit onze winnaar. Voor plaats drie is het ook niet gemakkelijk tussen Fuggedaboutit(1) die een harde koers kreeg tijdens een lunchmeeting in Dinslaken. Eerdere jokertip Henley(2) en stalgenoten van de favoriet Best Well(5) en Crazy Lover(7).

Winst-paard: 6 Banker Transs R
Plaats-paard: 3 Dinand Convital
Duo: 3/6 rond
Trio: 6/3/alle of 3/6/alleKoers 10 Paddock-prijs

Wederom een mede favoriet voor Jaap van Rijn. Ditmaal betreft dat Victorymoko(3) die het de laatste maal van kop af eenvoudig won. De look a like van Dreammoko deelt de favorieten status met Bachelet(2) die met dezelfde tactiek winnend debuteerde. Echter scheelde dit in kilometer tijd wel een hoop, al zegt niet altijd evenveel. Voor plaats drie is Fedor DZ(6) het meest kansrijk. Zijn verrichting kan mooi vergeleken worden met wat Mr Firecracker en stalgenoot Eline DZ presteerd. Verder is Dyllan’s Dream(5) ook kansrijk voor een klassering.

Winst-paard: 3 Victorymoko
Plaats-paard: 2 Bachelet
Duo: 3/2
Trio: 3/2/alle