Banen

USA

Toekomstige races

Zweden
Nederland
  • Duindigt 25.07
    • R1: Trio Common Pool
    • R2: Trio Common Pool
    • R5: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Alkmaar

 

Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden

 

Voorbeschouwing Alkmaar, maandag 18 juni

Koers 1 RUNNERZ.NL-PRIJS:

In de eerste koers gaan paarden aan de start komen die nog niet meer verdiende dan €3.300. Indian Fanatic(3) krijgt hier onze voorkeur. De hengst kwalificeerde begin april op een goede manier in Duindigt en mag de eerste keer uit op Alkmaar vertrekken onder het nummer drie. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Hooray Boko(7) deed het de laatste twee keer goed op Duindigt met tweede plaatsen en is in dit veld één van de meer ervaren paarden. Ondanks het tweede gelid moet een plaats in het trio mogelijk zijn. De merrie gaat gereden worden door Ruud Pools. Et Pour Deux TF(1) kwalificeerde een aantal keer en liep de laatste keer een nette tijd op Wolvega. Heeft met startnummer één geen verkeerd nummer en moet lopende een mooie koers gaan krijgen. Zal hier gereden gaan worden door Finn Verkaik. Handsome Cunera(2) kwalificeerde onlangs op Wolvega in een behoorlijke tijd en heeft hier de eerste keer uit op Alkmaar met startnummer twee een mooi nummer. De merrie gaat hier gereden worden door Tom Kooyman en doet mee voor de trioklasseringen. Haya Alki(4) is een paard dat op Alkmaar haar klasseringen meepakte en heeft hier met startnummer vier een redelijk nummer. Gaat gereden worden door trainer Bryan Vader. Emir Frisia(6) zal hier moeten vertrekken vanaf het nummer zes en dat kan voor hem een lastige positie zijn. Hij kan een dure beginfase tegemoet zien en kan daardoor te kort komen in de slotfase van de koers. Gaat gereden worden door trainster Heidi Appel in deze koers. Een van Mei(5) kwalificeerde onlangs op Duindigt in een weinigzeggende tijd en gaat hier op Alkmaar de draad weer proberen op te pakken. Zou vanuit het veld een redelijke koers moeten kunnen krijgen en gaat hier gereden worden door John Dekker.

Winnend-paard: 3. Indian Fanatic
Plaats-paard: 7. Hooray Boko
Duo: 3/ 1, 2, 7
Trio: 3/ 1, 2, 7/ alle
Koers 2 ATG-PRIJS:

De tweede koers is een koers waar zes paarden aan de start komen en één van hen moet 25m geven aan de overige vijf. Come on Scott(5) krijgt in dit nummer de voorkeur. De ruin viel de laatste keer misschien niet helemaal mee met een vierde plaats maar hij heeft hier in het eerste band een mooie positie en de afstand past hem goed. Zal worden gereden door Micha Brouwer. C’est Ca(3) heeft een aantal koersen in de benen en heeft hier in het eerste band een mooie opgave. De merrie mag voor in het veld een mooie koers gaan verwachten en gaat hier gereden worden door leerling Finn Verkaik. Adelaar(4) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee en ditmaal zou het mogelijk moeten zijn om in het trio te eindigen. De Bandenstart is de ruin niet vreemd en met de middenafstand zal hij niet veel problemen hebben. Gaat gereden worden door Mats Wester. Axel Cartouche(1) heeft een tweetal koersen in de benen dit jaar en gaat vertrekken onder het nummer één. De ruin mag een zuinige koers aan de reling verwachten en gaat gereden worden door trainster Denise Pennekamp. Discovery’s Wish(2) kwam dit jaar twee keer in actie voor de nieuwe trainer maar de ruin wist tot dusver weinig indruk te maken. Heeft met startnummer twee in ieder geval een mooie uitgangspositie en gaat hier gereden worden door Thomas Bos. Zahier Charisma(6) is het paard in deze koers die meters zal moeten geven op de overige paarden en dat lijkt een zware opgave te gaan worden. De vorm moet echter goed genoeg zijn bij de twaalfjarige ruin om mee te doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door Elco Korrel, zoals gebruikelijk is geworden de laatste tijd.

Winnend-paard: 5. Come on Scott
Plaats-paard: 3. C’est Ca
Duo: 5/ 3, 4
Trio: 5/ 3, 4/ alle
Koers 3 LUCKY XL-PRIJS:

In de derde koers komen wederom zeven paarden aan de start. Hulk Vryenesse(3) krijgt in dit nummer de voorkeur. De hengst maakte in april zijn rentree en gaat nu met de trainer zelf op zoek naar de eerste overwinning van het jaar. Heeft met startnummer drie een behoorlijk nummer en de koers van kop af domineren zou een optie zijn. Glenda Camelot(4) kende eerder dit jaar een goede periode maar de laatste twee keer ging de merrie van de benen. Het zal in eerste instantie zaak zijn om dravend rond te komen maar zij zou goed genoeg moeten zijn voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman. Geert V(7) noteerde de laatste keer een behoorlijke tijd op Duindigt en gaat hier als enige vanuit het tweede gelid vertrekken. De hengst zou hier mee moeten doen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Dannar Convital(5) won dit jaar al eens op Alkmaar en gaat weer proberen de draad op te pakken. De merrie heeft met startnummer vijf een redelijk nummer en zal zoals in de voorgaande starts worden gereden door Krista Timmer. Dyllan’s Dream(1) won de laatste keer op Hilversum en dat was de tweede overwinning van de merrie. Heeft hier met startnummer één een optimaal nummer en mag een zuinige koers op maat gaan verwachten. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Gerko Steenwijjk(6) heeft in zijn laatste koersen niet enorm veel indruk weten te maken en treft met startnummer zes ook nog eens een lastig nummer. Zal het nodige geluk moeten hebben met het koersverloop. Gaat gereden worden door André Bakker. Iceland(2) is niet het paard dat ooit de Elitloppet won maar een naamgenoot uit België. De ruin liet bij zijn debuut op Nederlandse bodem weinig zien en zal verbeterd moeten zijn om hier mee te doen voor de klasseringen. Zal worden gereden door Danny Brouwer.

Winnend-paard: 3. Hulk Vryenesse
Plaats-paard: 4. Glenda Camelot
Duo: 3/ 4, 5, 7
Trio: 3/ 4, 5, 7/ alle
Koers 4 ZETURF-PRIJS (V5-1):

De vierde koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €17.000. Godiva Flevo(6) won serie en finale op Aduard en toonde daarvoor ook al zeer goede vorm. De merrie heeft met startnummer zes geen eenvoudig nummer maar heeft voldoende vorm om dit tot een goed einde te brengen. Gaat gereden worden door Willem Brouwer. Chakaka(7) deed het op Aduard ook goed en pakte twee trioklasseringen mee. Heeft hier met startnummer zeven het tweede gelid getroffen en zal op speed gereden gaan worden. De merrie moet hier ook weer in het trio kunnen eindigen. Gaat gereden worden door Erik van den Bergh. Fonne Pomponne(4) eindigde de laatste keer buiten het geld op Duindigt maar treft nu weer de kleine piste van Alkmaar en iets andere tegenstand. De merrie moet vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en doet mee voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Samantha Stolker. Freedom Fighter(5) was in het verleden seriewinnaar op Alkmaar maar voorlopig is de ruin zijn vorm compleet kwijt. Hij zal in eerste instantie weer eens dravend rond moeten komen en gaat hier gereden worden door Paula Bakker. Canizares Boko(3) heeft met startnummer drie in deze koers een mooi nummer. De ruin kan normaal gesproken behoorlijk vertrekken en mag derhalve voor in het veld een mooie koers verwachten. Gaat gereden worden door Angeline Batist. Dancing Noble(8) pakte de laatste twee keer klasseringen op Aduard en gaat het nu op Alkmaar proberen. De hengst gaat vanuit het tweede gelid op pad met Jaap Terstal en zij gaan meedoen voor de klasseringen. Apollonia(2) pakte de laatste keer op Wolvega een derde plaats en daarmee deed de merrie niets verkeerd. Heeft met startnummer twee een mooi nummer in deze koers en blijft de merrie vlak moet een klassering in ieder geval mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Lotte de Vlieger. Rosa Dell’Est(1) heeft met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie. De merrie zou aan de reling een mooie koers moeten gaan krijgen en doet mee voor de klasseringen.

Winnend-paard: 6. Godiva Flevo
Plaats-paard: 7. Chakaka
Duo: 6/ 4, 5, 7
Trio: 6/ 4, 5, 7/ alle

Victory 5 groot:
1: 4, 5, 6, 7
2: 4. Giant Shadow
3: alle 8 paarden
4: 2, 5, 6, 8
5: 5, 6, 7, 8
4 x 1 x 8 x 4 x 4  = 512 x €0,20 = €102,40

Victory 5 klein:
1: 4, 6, 7
2: 4. Giant Shadow
3: 2, 5, 6, 7
4: 2, 5, 6
5: 7, 8
3 x 1 x 4 x 3 x 2 = 72 x €0,20 = €14,40
Koers 5 PMU-PRIJS (V5-2):

In de vijfde koers gaan paarden op pad die in hun loopbaan niet meer bij elkaar liepen dan €11.000. Giant Shadow(4) is zonder twijfel het paard van de koers. De ruin verloor nog nooit in zijn loopbaan en heeft met startnummer vier geen verkeerd nummer. Zou gecontroleerd naar de overwinning gestuurd moeten worden. Gaat zoals gebruikelijk gereden worden door Finn Verkaik. Flavius Boko(7) heeft als snelle vertrekker geen voordeel van het tweede gelid aan de reling. Hij heeft in zijn laatste starts echter enorm goede vorm laten zien en zal hier normaliter mee gaan doen voor de plaatsen in het trio. Gaat gereden worden door Tom Kooyman. Eliot Charisma(10) heeft in zijn laatste starts mogelijk niet de topvorm laten zien maar in deze koers zou de ruin mee moeten kunnen doen voor een plaats in het trio. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Marc de Jong. Bachelor Kingly(2) heeft als goede vertrekker een mooi nummer met twee. Zou in eerste instantie de reling moeten bereiken en gaat vervolgens een mooie koers krijgen. Gaat gereden worden door Thomas Bos. Eristoff Blue(3) liep de laatste twee keer nette tijden op Duindigt en heeft hier met startnummer drie een mooi nummer. De ruin zou op basis van de gelopen tijden mee moeten doen voor de klasseringen rond het podium. Gaat gereden worden door Daisy Paling. Fernando Meadow(1) heeft startnummer één getroffen en voor hem is het in eerste instantie zaak om dravend weg te komen. De ruin heeft voldoende snelheid in huis om hier mee te doen voor de klasseringen. Gaat gereden worden door Nicole Hendriks. Cyrene Promise(5) kwam lang niet aan de start en de merrie is daardoor erg lastig in te schatten. Heeft in het verleden goede dingen laten zien en wanneer zij direct in vorm steekt kan zij voor een verrassing gaan zorgen. Diamond Twigs(6) heeft met startnummer acht een lastig nummer. De merrie kan behoorlijk vertrekken maar de kop bereiken met nummer zes lijkt er niet in te zitten. Gaat gereden worden door Danny Brouwer in deze koers.

Winnend-paard: 4. Giant Shadow
Plaats-paard: 10. Eliot Charisma
Duo: 4/ 2, 5, 7, 10
Trio: 4/ 10/ 10// alle 
Koers 6 LEGOLAS-PRIJS (V5-3):

De zesde koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €17.000. Harbour Eightysix(5) zou een koers als deze naar zich toe moeten kunnen trekken. De ruin maakte eerder indruk op Wolvega maar trof op Duindigt een zwaar veld. Staat hier lichter en met een normaal parcours zou hij zijn eerste overwinning van het jaar moeten kunnen boeken. Gaat gereden worden door Jaap Terstal. Guy Pomponne(6) noteerde de laatste keer weer een mooie tijd op Wolvega maar kwam niet verder dan een vierde plaats. Ondanks het startnummer zes zou er op Alkmaar meer in moeten zitten en de ruin gaat hier gereden worden door Paula Bakker. Cassandra D(7) gaat hier vanuit het tweede gelid vertrekken en de merrie is werkelijk in vorm. Trof de laatste keer op Duindigt een zwaar veld maar werd desondanks sterk vijfde. Zal hier op speed gereden gaan worden en doet mee voor de trioklasseringen. Fleur Swagerman(2) pakte de laatste keren elke keer trioklasseringen mee en de merrie heeft hier met startnummer twee een mooi nummer. Zou op een mooie koers mogen rekenen en zij is zeker weer kansrijk voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door Klaas Swagerman. Dreamline Promise(8) begon het jaar goed maar de laatste drie keer eindigde de ruin buiten het geld. Heeft met startnummer acht een redelijk nummer en met het juiste koersverloop kan hij zeker verrassen voor wat betreft de plaatsen. Cavalli Starlake(4) was er de laatste keer niet bij op Duindigt maar daarvoor liep de ruin nette koersen. Heeft met startnummer vier een redelijk nummer in deze koers en gaat gereden worden door Erik van den Bergh. Celebrity Jaguar(3) noteerde de laatste tijd redelijke tijden maar eindigde buiten het geld. Heeft met startnummer drie een mooi nummer en de ruin kan goed vertrekken. Een paard voor de plaatsen. Donder Frejo(1) kwam de laatste twee keer in actie op het gras en pakte daar één keer een trioklassering mee. De ruin heeft met startnummer één een mooi nummer en gaat gereden worden door Claudine van Dam.

Winnend-paard: 5. Harbour Eightysix
Plaats-paard: 6. Guy Pomponne
Duo: 5/ 2, 6, 7
Trio: 5/ 2, 6, 7/ alle
Koers 7 GERMAN TOTE-PRIJS (V5-4):

In de zevende koers gaan negen paarden in de monté in actie komen. De paarden zijn verdeeld over twee verschillende banden en het paard met onze voorkeur vinden we terug in het tweede band. De bandenstartmethode ligt de merrie Elma Alki(6) goed en ondanks de meters die gegeven moeten worden zal zij snel aansluiting hebben bij de voorste paarden. Gaat gereden worden door Susan Wiedijk. Cooper Star(2) is normaliter een paard dat goed vertrekt vanuit de banden en hij lijkt dan ook het tweede paard te zijn in deze koers. Enige wijziging ten op zichte van voorgaande keren is dat hij zal worden gereden door Sytske de Vries. Bendt Ricardo(5) is niet meer zo stabiel als in het verleden maar mag wel vanuit het eerste band vertrekken. De ruin heeft zodoende een mooie opgave en gaat gereden worden door Marloes Knopp. Volcan d’Espoir(8) is een paard dat een galoppade kan maken maar laat hij de fouten achterwegen dan is er voldoende snelheid in huis om mee te doen voor de plaatsen rond het trio. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door eigenaresse Anne Lehmann. OJ Barb(7) gaat hier op pad met Angeline Batist en vanuit het tweede band staat de combinatie voor een pittige opgave. Zij zullen een zuinige koers willen hebben om zodoende mee te strijden voor de klasseringen. Faustus(3) pakt vaak zijn klasseringen mee en vanuit het eerste band heeft hij geen verkeerde uitgangpositie. De ruin gaat hier gereden worden door Linda Hamming die in het verleden kampioene was. Rex O’Malley(4) is een paard dat de nodige snelheid heeft maar hij is niet altijd even constant in zijn prestaties. Heeft met startnummer vier in het eerste band een mooi nummer en zoals gebruikelijk gaat hij gereden worden door Ingrid Janssen-Boelens onder het zadel. Tiburce de Leau(9) kwam halverwege april tot een derde plaats onder het zadel en zal net als toen weer meters moeten geven. Zal met een zuinig parcours meedoen voor de klasseringen, een nieuw trioklassering lijkt lastig te worden.

Winnend-paard: 6. Elma Alki
Plaats-paard: 2. Cooper Star
Duo: 6/ 2, 5, 8
Trio: 6/ 2, 5, 8/ alle
Koers 8 GBI RACING-PRIJS (V5-5):

De achtste koers is voor paarden die in hun koerscarrière nog niet meer verdiende dan €40.000. Cassari(8) heeft met startnummer acht het hoogste nummer maar de merrie heeft de klasse en de meeste vorm. Zal vanuit het achterveld op speed moeten gaan komen en gaat gereden worden door Jaap van Rijn. Fuggedaboutit(7) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee en hier heeft hij met startnummer zeven een redelijk nummer. Zou zo in de slipstream mee moeten kunnen trekken en zal derhalve ook op het podium gaan eindigen. Banter Boy(5) liep de laatste tijd constante koersen en moet in deze koers kansrijk zijn voor een plaats in het trio. Gaat hier gereden worden door Rick Wester die voor het eerst plaats zal nemen achter deze ruin. Andrea Swagerman(6) is een goede vertrekker achter de auto maar met startnummer zes de kop pakken op Alkmaar is niet eenvoudig. De ruin heeft de laatste starts  goede vorm laten zien dus ondanks het nummer moet een klassering rond het podium mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Frans van der Blonk. Cha Cha Cha(4) pakte de laatste tijd klasseringen mee en heeft hier met startnummer vier geen verkeerd nummer. De ruin zou voor in het veld aan de reling een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat gereden worden door John Dekker. Samson Ris(1) eindigde de laatste twee keer in het geld en heeft hier met startnummer één geen verkeerd nummer. Zal aan de reling geen meter extra hoeven te lopen en doet minimaal mee voor een klassering. Gaat gereden worden door de eigenaar zelf. Ariana Trojborg(3) versprong haar kansen op Aduard en gaat het nu achter de auto vandaan proberen op Alkmaar. De merrie liep redelijke tijden in België maar is lastig in te schatten. Zal worden gereden door Ruud Pools. Yokohama S(2) bleef de laatste tijd buiten het geld maar de ruin heeft hier met startnummer twee in ieder geval een mooi nummer. Zou een zuinige koers moeten krijgen en kan dan mogelijk een klassering mee gaan pakken in deze koers.

Winnend-paard: 8. Cassari
Plaats-paard: 7. Fuggedaboutit
Duo: 8/ 5, 6, 7
Trio: 8/ 5, 6, 7/ alle

 

Koers 9 PHUMELELA:

In de negende koers komen er zeven paarden aan het vertrek, in de winsomklasse tot €1.500. Hummer Vryenesse(2) krijgt van de twee favorieten de lichte voorkeur. De hengst lijkt zich vooralsnog goed te ontwikkelen in twee starts en heeft met nummer twee de beste uitgangspositie getroffen. Moet hier zijn tweede overwinning kunnen boeken met Hugo Langeweg junior op de sulky. I Love Champagne(3) won zijn eerste koers op Alkmaar en ging vervolgens een keer van de benen. De laatste keer op Duindigt verbeterde de hengst zijn record en liep een nette koers. Heeft met startnummer drie geen verkeerd nummer en lijkt samen met eerdergenoemde te strijden om de overwinning. Zal worden gereden door Danny Brouwer. Heaven EMC(6) pakte twee tweede plaatsen op rij en deed het daarmee erg goed. Het startnummer zes is hier verre van ideaal maar de vorm is aanwezig, derhalve mag een nieuwe trioklassering niet worden uitgesloten. Ivana Europoort(1) liet vorig jaar al de nodige snelheid zien als tweejarige en gaat hier vertrekken onder het startnummer één. De merrie gaat rustig klaargemaakt worden voor de grotere koersen en zal in eerste instantie gaan leren. Moet een plaats rond het podium kunnen belopen. Ghostrider JC(5) pakt wanneer hij vlak blijft eigenlijk altijd klasseringen mee en dat moet in deze koers zeker ook mogelijk zijn. Heeft met startnummer vijf mogelijk geen ideaal nummer maar in dit kleine veld zou dat te overzien moeten zijn. Gaat gereden worden door Johnny Westenbrink. Fabiola Charisma(4) heeft na lange afwezigheid alweer drie koersen in de benen en verbeterde de laatste keer in ieder geval haar record. Wanneer zij met startnummer vier vanuit het veld een mooie koers kan krijgen zou zij mee moeten kunnen doen voor de klasseringen. Cher Gracieux(7) kwam dit jaar twee keer aan de start zonder in het geld te eindigen. Gaat hier als enige vanuit het tweede gelid vertrekken en zal daarbij de steun krijgen van Aad Pools.

Winnend-paard: 2. Hummer Vryenesse
Plaats-paard: 3. I Love Champagne
Duo: 2/ 1, 3, 5, 6
Trio: 2/ 1, 3, 5, 6/ alle
Koers 10 TIMS PALEIS SUPERKWARTET:

De tiende en laatste koers is de kwartetkoers en hier starten paarden die nog niet meer verdiende dan €5.300. De merrie Bachelet(9) is hier zonder twijfel het paard van de koers. De merrie kwam na een periode van rust eind mei op Alkmaar in actie en wist in een snelle tijd te winnen op de sprintafstand. Vanuit het tweede gelid is de middenafstand een voordeel en zij gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Dream Women(2) deed in haar laatste drie starts weinig verkeerd, twee keer werd er gewonnen op het gras en één keer eindigde zij als derde. Heeft met startnummer twee een mooi nummer en gaat weer gereden worden door Micha Brouwer. Flash Greenwood(10) heeft met startnummer tien in het tweede gelid mogelijk niet het beste nummer getroffen maar de merrie heeft vorm laten zien in haar laatste starts en moet hier mee kunnen doen voor een plaats in het kwartet. Gaat gereden worden door trainer Rick Wester. Howings Win Win(6) liep de laatste keren goede koersen maar heeft hier met startnummer zes wel een lastige uitgangspositie. De hengst zal veel moeten doen in de beginfase maar zit het enigszins mee moet een plaats onder de eerste vier weer mogelijk zijn. Go Lucky(4) was de laatste keer op Duindigt behoorlijk pittig maar wist desondanks als vierde te eindigen. De merrie heeft hier met startnummer vier een redelijk nummer en zal net als de laatste keer worden gereden door Bo Sprengers. Delta Rapida(8) pakte de laatste tijd elke keer zijn klasseringen mee, soms op het podium en soms net daarachter. Heeft met startnummer acht in het tweede gelid een redelijk nummer en de ruin mag zo een zuinig parcours vanuit het veld verwachten. John Dekker zal plaats gaan nemen op de sulky. Goodlooking Lady(7) eindigde de laatste keren in het geld en leverde daarbij behoorlijke koersen af. Heeft met startnummer zeven een nummer voor een zuinige koers waar haar speed van pas kan gaan komen. Fishermans Pride(1) gaat vertrekken onder het startnummer één en dat gaat de ruin doen samen met Thomas Bos. De ruin is niet altijd even betrouwbaar maar zou voldoende snelheid moeten hebben om lopende in het geld te eindigen.

Winnend-paard: 9. Bachelet
Plaats-paard: 2. Dream Women
Duo: 9/ 2, 4, 6, 10
Kwartet: 9/ 2, 4, 6, 10/ 2, 4, 6, 10/ alle