Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Ascot - 8 september

Ascot - 8 september 2018 - Start: 15:45

Deze week komt het Koninklijke Ascot onder de Nelson Longshot loep voor een veelzijdig programma met goed gevulde Handicaps. De met £100.000 gedoteerde Lavazza Stakes over 2411 meter vormt een van de sportieve hoogtepunten.  

Koers 3

Gelijk een pittige Handicap om mee te beginnen vandaag. Maar liefst twintig paarden nemen het over de rechte lijn van 1400 meter van Ascot tegen elkaar op. Er is aardig wat regen gevallen in Engeland en als dat zich doorzet op zaterdag moeten we rekening houden met soepele bodem. Trainer Roger Varian heeft twee paarden aan de start in deze koers en Cape Byron (3) voert onder hoog gewicht de wedmarkt aan. Dat is geheel begrijpelijk aangezien hij twee goede prestaties heeft neergezet in zijn laatste twee koersen. Dat waren twee goed bezette Handicaps op de baan van Goodwood waar hij een aantal tegenstanders van vandaag voor is gebleven. Voor die prestaties heeft hij aardig wat gewicht gekregen maar de vorm is goed en 1e staljockey Andrea Atzeni neemt weer plaats in het zadel. Raising Sand (6) heeft een voorliefde voor Ascot aangezien hij zes van zijn zeven laatste starts op deze baan maakte. Bovendien heeft hij hier al twee keer in zijn loopbaan gewonnen. Krijgt wel steeds zware koersen voor de kiezen maar moet na zijn teleurstellende uitstap naar Sandown hier weer opleven. Was vierde in deze koers vorig jaar na een mislukte start.
Vanaf een laag gewicht gaat Breanski (17) hier een gooi doen naar zijn vierde zege op rij. Ondanks dat hij omhoog schiet in de gewichten blijft hij winnen. Zijn winst op de baan van Doncaster was in een gelijkmatige opdracht maar of hij de betere competitie hier aankan is de vraag. Ook Ripp Orf (11) komt hier met een redelijk laag gewicht aan de start en leerling Jason Watson claimt daar nog 1,5 kilogram vanaf. Ripp Orf is dit seizoen een toonbeeld van trouw geweest en juist op deze baan heeft een van zijn twee overwinningen geturfd. Dat was bovendien in een grote Handicap over 1400 meter en dat zijn precies de omstandigheden die hij hier treft. Ook zijn laatste start op Ascot was goed met een derde plaats op kleine afstand van de winnaar. Op die vorm af is hij een serieze kandidaat voor de winst.

Spelsoort1234C 
Winnend 11         INZETTEN
Plaats  11         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 4

We gaan verder met een Handicap voor merries over 1609 meter elf paarden. Onderaan de gewichten valt Sheikha Reika (9) in het oog die uit vijf starts, vier tweede plaatsen en een overwinning heeft laten zien. Net voor Royal Ascot gooide een blessure roet in het eten voor een mogelijke start tijdens de vijfdaagse. Nu is zijn na 96 dagen pauze weer terug op de baan waar het allemaal had moeten gebeuren. Of de scherpte gelijk al aanwezig is moet nog blijken maar de klasse is in huis om hier voorin mee te doen. Bovenaan de gewichten valt het oog op Beshaayir (2) die haar laatste twee starts op deze baan maakte. De voorlaatste was een Handicap voor merrie die werd gewonnen. De laatste keer werd de stap naar Listed niveau gemaakt en daar zat de koers compleet tegen. Met nog 400 meter te gaan kreeg zij geen ruimte en moest er terug worden gezakt naar de laatste plaats. Toen de ruimte was de finish al te dichtbij maar toch werden er nog twee tegenstanders terug gepakt op de streep. Met de vorm zit het dus wel goed en wij verwachten hier een hele goede koers van de merrie. Existential (4) heeft het koersen eindelijk door. Na twee starts was het de derde keer raak in een Maiden koers op de baan van Nottingham waar er met maar liefst 10 lengten werd gewonnen. De tweede aankomende van die koers won daarna zijn koers op Haydock dus de prestatie van Existential werd dus onderbouwd. Dit is wel een stuk zwaarder dan een Nottingham Maiden maar de klasse is wel degelijk in huis. Scottish Jig (6) lijkt ook nog weinig van het koersen te begrijpen maar heeft in de tussentijd al twee zeges achter haar naam staan dus er is wel degelijk talent in huis. Tijdens een overwinning op de baan van Newbury werd Existential naar de derde plaats verwezen. Dat de connecties haar op Ascot laten starten laat blijken dat zij wel degelijk verwachtingen hebben van dit paard.

Spelsoort1234C 
Trio  2 4,6,9 4,6,9     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 5

Een van de vele sportieve hoogtepunten van de dag, deze Lavazza Stakes over 2411 meter en gedoteerd met maar liefst £100.000. Dit wordt een leuk schouwspel met veel goede paarden aan de start. We beginnen de selectie met Ghostwatch (1) voor trainer Charlie Appleby en onder jockey William Buick en de trouwe lezers van deze column weten dan dat we het over Godolphin hebben. Dit paard heeft in zijn laatste start een geweldige prestatie neergezet op de baan van York. Over 2800 meter werd er toen attent in tweede positie gevolgd om de koers daarna op een indrukwekkende manier naar zich toe te trekken. Met die prestatie werd bovendien het baanrecord verplettert met maar liefst twee seconden. Midi (4) behoort bij een selecte groep paarden in de wereld die uitzonderlijk goed gefokt zijn. Vader Frankel behoeft natuurlijk geen introductie en moeder Midday is een meervoudig Groep 1 winnares. Na twee overwinningen dit jaar blijkt het kwartje eindelijk te vallen bij Midi maar of hij deze stap voorwaarts in competitie al aankan is de vraag. Dat de trainer hem na 8 dagen alweer inschrijft is een goed teken en als dit paard zijn ouders enigzins trots maakt hebben we hier te maken met een toekomstige ster. First Eleven (2) maakt hier in zijn voorlaatste start tijdens Royal Ascot een zeer goede indruk onder Frankie Dettori. In een druk bezette Handicap kwam er maar steeds geen gaatje in de finale fase. Toen die er uiteindelijk wel kwam spoot First Eleven richting de koplopers maar helaas was de finish te vroeg. Als de ruimte eerder was gekomen dan had hij zeker de koers gewonnen. De prestatie erna op Newmarket was terleurstellend met slechts een vijfde plaats in een veld van acht. Nu dus weer terug op de baan waar het in Juni zo goed ging. Als First Eleven goed in zijn vel zit dan zal hij vechten voor de overwinning.

Spelsoort1234C 
Duo         1,2 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 6

We sluiten de dag af met een razendsnelle Handicap over 120 over de rechte lijn van Ascot waar veertien paarden hier een spannende finish garanderen. Green Power (2) komt hier met een hoog gewicht aan de start maar heeft ook een overwinning achter zijn naam staan en dat was tijdens de Shergar Cup op deze baan. Ook toen was de afstand 1200 meter en daarom heeft het paard hier uiteraard mogelijkheden. De grond zal met de recente regenval wel een stuk soepeler zijn.  Onderaan de gewichten vinden we Tangled (10) die met leerling Rossa Ryan nog 1,5 kilogram van het gewicht claimt. Dit paard is al langer op onze radar nadat hij het hele seizoen in loodzware koersen geen kans had. Daarom geeft zijn laatste koers op de baan van York in een druk bezette Handicap hoop. Daar was Tangled zesde van 17 maar kon er in de finale fase niet uit. Als de ruimte wel had gekomen dan had er zeker meer in gezeten. Nu is hij terug in minder gezelschap en met minder gewicht waardoor wij Tangled een goede kans toedichten. Ook onderaan de gewichten staat Helvetian (12) met David Egan voor ex voetballer Mick Channon. Ook dit paard heeft de hele zomer in zware koersen gestaan en lijkt hier in lichter gezelschap een goede kans te hebben. Zijn laatste koers op de baan van Newmarket was goed met een tweede plaats waar hij heuvelop in de laatste meters werd terug gepakt. Op Ascot is er geen heuvel richting finish en mede daardoor zal hij hier vlotter kunnen finishen. Ook is de loting vanuit startbox goed aangezien hij dan een plekje aan de reling kan opzoeken.

Spelsoort1234C 
Winnend 10         INZETTEN
Plaats  10         INZETTEN
Plaatskoppel         2,10,12 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.