Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 13 januari

Berlijn-Mariendorf - zondag 13 januari 2019 - start: 14:00

1. Thomas Maassen - Rennen

De eerste koers op deze eerste meeting van 2019 is een draverij voor paarden die nog geen 4000 euro op de teller hebben staan.
Höwings Winston (3) deed het vorig jaar meer dan voortreffelijk door in zes starts tweemaal als eerste de finishpaal te passeren en viermaal als tweede. In de laatste koers liep de ruin zelfs zijn record van 15,7.
Normaal gesproken pakt hij de draad van 2018 weer op en is de kans groot dat hij vandaag zijn eerste overwinning van dit jaar zal gaan behalen. Fionaro (4) kwam op 23 december voor het eerst sinds vijf maanden weer in de baan voor een kwalificatieproef die hij wist af te leggen in een kilometertijd van 18,1. Hiervoor liep hij altijd zeer verdienstelijke koersen in Berlijn-Mariëndorf. Odin’s Oak (2) liep in zijn drie koersen vorig jaar iedere keer in het geld. De laatste start van Merete (8) schept enige verwachting voor vanmiddag. Ze boekte de tweede overwinning in haar carrière.

1: Höwings Winston (3)
2: Fionaro (4)
3: Odin’s Oak (2)
4: Merete (8)

 

2. Jan Thirring – Rennen

In de tweede koers komen de dravers aan de start die nog geen 1000 euro hebben gewonnen. Oui Cherie (4) kwam in haar, nog korte, loopbaan zes keer aan de start. De resultaten in de eerste vijf starts waren niet echt hoopgevend, maar in haar laatste start op 23 december liet zij echter wel zien het een en ander aan kwaliteit in huis te hebben. In een koers over 1900 meter was zij de enige die in de buurt van de uiteindelijke winnaar wist te eindigen. De kilometertijd van 16,8 was ook zeker niet verkeerd. Tomba la Bomba (3) werd toen op afstand derde.
De enige draver in de koers van vanmiddag met een overwinning op zak is Oxidizer (6). De ruin wist toen Cognac Simoni (5) achter zich te houden.

1: Oui Cherie (4)
2: Oxidizer (6)
3: Tomba la Bomba (3)
4: Cognac Simoni (5)

 

3. Gestüt Lasbek – Rennen

Laufey (3) wist in haar laatste koers als eerste de finishpaal te passeren en hield hierbij de grote favoriet Sandsturm achter zich. Een overwinning die veel indruk maakte. Ook de kilometertijd van 16,0 over de afstand van vandaag mocht er zijn.
Jilliane (4) werd de laatste keer uitgeschakeld nadat ze de week ervoor nog had gewonnen in een kilometertijd van 16,6 en dat met de rijder die haar vandaag ook de weg zal wijzen. In deze koers werd
Late Night Show (6) toen tweede.
Lovers Hall (5) loopt altijd zeer goede koersen in aansprekende tijden en weet daarbij bijna altijd geld voor zijn eigenaar in de wacht te slepen.

1: Laufey (3)
2: Jilliane (4)
3: Late Night Show (6)
4: Lovers Hall (5)

 

4. Michael Nimczyk - Rennen

De rijder naar wie deze koers is vernoemd neemt zelf plaats achter Sindbad Diamant (4). Hij zal deze koers dan ook graag willen winnen, maar dan zal hij eerst moeten afrekenen met Howard T (7) die zijn laatste vier koersen op deze baan allemaal in een overwinning wist om te zetten. En dan is er uiteraard ook nog Jan Hazelaar (2), die zich na negen maanden niet te hebben gelopen op 18 november van het vorige jaar kwalificeerde op de baan van Gelsenkirchen. Voor deze kwalificatie liep de ruin altijd goede koersen met een tweede plek op deze baan op 24 januari.
Voor de vierde plaats in deze koers zie ik Gameboy Newport (6) in aanmerking komen. De ruin maakt makkelijk fouten, maar wist dit de laatste keer in Berlijn-Karlshorst achterwege te laten en won in een kilometertijd van 18,8.

1: Howard T (7)
2: Sindbad Diamant (4)
3: Jan Hazelaar (2)
4: Gameboy Newport (6)

 

5. trotto.de V5-Jackpot – Rennen

Het moet wel heel raar lopen als deze eerste koers van de V5 niet door Tiffany Diamant (4) zal worden gewonnen. Van de laatste vijf koersen die de merrie heeft gelopen wist zij er vier in een overwinning om te zetten. Bovendien zal zij vandaag ook nog eens door haar trainer, Victor Gentz, worden gereden.
Naast haar zijn er in deze koers nog meer paarden met mogelijkheden om een goede prestatie neer te zetten. Een daarvan is Stradivari (7). De hengst werd de laatste keer in Gelsenkirchen derde, nadat hij zijn drie koersen daarvoor in een overwinning had weten om te zetten.
Bonjour Ganyboy AM (6) mag ook zeker niet ontbreken op de tickets. Op 23 december won zij na vijf tweede plaatsen eindelijk weer eens een keertje. En dan hebben we Maine (5) nog. De merrie wist hier vorig jaar al drie keer te winnen.

1: Tiffany Diamant (4)
2: Stradivari (7)
3: Bonjour Ganyboy AM (6)
4: Maine (5)

 

6. Stamer Final Champ

De tweede koers van de V5 is een stuk lastiger te voorspellen. Volgens mij zal het gaan tussen Ring the Bell (2) en Smilla (3). Beide liepen op 23 december hier in Berlijn-Mariëndorf een kwalificatieproef nadat ze allebei geruime tijd niet in de baan waren verschenen. Met de resultaten van voor deze kwalificatieproef en de snellere tijd die Ring the Bell hierin liep, gaat mijn voorkeur uit naar deze ruin.
Tufani Bes (6) was de laatste keer dat zij hier liep niet vooruit te branden. Daarvoor finishte zij op andere banen bijna altijd bij de eerste drie.
Grazia Greenwood (7) wist hier in maart twee keer te winnen. De laatste keer hier op 23 december werd zij derde in een koers met bandenstart.

1: Ring the Bell (2)
2: Smilla (3)
3: Tufani Bes (6)
4: Grazia Greenwood (7)

 

7. Günter Herz - Rennen 'Trotteur Francais'

Diego du Bellay (5) lag in zijn laatste koers op 23 december hier in Berlijn-Mariëndorf de gehele koers op kop, maar maakte met de finish in zicht een fout en werd uitgeschakeld. Als hij de fouten achterwege weet te laten dan is de ruin de favoriet voor de overwinning in deze koers. Hij werd in deze koers gereden door Michael Nimczyk, die vandaag zelf plaatsneemt achter Chance Classique (8).
De merrie kende een wisselvallig 2018, maar op de eerste meeting dit jaar in Gelsenkirchen stond zij er weer met een tweede plaats in een kilometertijd van 16,1.
In hetzelfde band start Cash de Mortree (6), die met zijn rijder van vandaag, Michael Höneman, op 23 december hier in december wist te winnen.
Een plaats bij de eerste vier lijkt mij ook weggelegd voor Dogma TF (4). Van de vijf starts die merrie vorig jaar in Duitsland wist zij zich vier keer in het geld te lopen.

1: Diego du Bellay (5)
2: Chance Classique (8)
3: Cash de Mortree (6)
4: Dogma TF (4)

 

8. Ronja Walter – Rennen

De uitgesproken favoriet voor deze koers is Iron Steel (7). De ruin wist zijn drie laatste koersen allemaal in een overwinning om te zetten. Een daarvan was in Denemarken en de andere twee op de baan van vandaag.
Op 4 november liep hij een kilometertijd van 11,6 over 1609 meter. Drie weken later ging de koers over de afstand van vandaag en die werd toen gewonnen met een kilometertijd van 13,7.
Een andere zeer snelle draver in dit gezelschap is TomNJerry Diamant (5) in handen van Michael Nimczyk.
Zijn laatste twee overwinningen behaalde de hengst op de baan van Gelsenkirchen, maar ook op deze baan kan hij ook heel goed uit de voeten. Over de mijl wist hij namelijk ook al eens een kilometertijd van 12,7 te lopen.
Gobelin (1) wil nog wel eens een foutje maken, maar als hij er vandaag zin in heeft dan moet een plaats bij de eerste drie tot de mogelijkheden behoren.
Een andere “diamant” in het deelnemersveld is Panasonic Diamant (4). Na een aantal overwinningen in de jaren daarvoor werd de finishpaal in 2018 niet één keer door de ruin als eerste gepasseerd. Hij deed echter altijd wel goed mee en liep daarbij altijd zeer acceptabele tijden.

1: Iron Steel (7)
2: TomNJerry Diamant (5)
3: Gobelin (1)
4: Panasonic Diamant (4)

 

9. Wolfgang Nimczyk – Rennen

De laatste koers van vanmiddag en die van de V5 is een open koers voor dravers die nog geen 12.000 euro hebben verdiend.
Magister (4) wist zijn laatste koers in Berlijn-Mariëndorf op 25 november in een overwinning om te zetten. De kilometertijd van 16,4 over 1900 meter mag er ook zeker zijn en gaat hij voor mij dan ook als favoriet voor deze koers van start.
Met een tweede plaats in zijn laatste koers op 23 december kan Hallo Bo (1) kan deze het voor de eerder genoemde Magister wel eens moeilijk gaan maken.
De strijd om de derde en vierde plaats zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Nemo (5) en Madia Red CR (6).

1: Magister (4)
2: Hallo Bo (1)
3: Nemo (5)
4: Madia Red CR (6)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.