Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 24 februari

Berlijn-Mariendorf - zondag 24 februari - start 14:00u

 

1. Preis von Menorca Probestart

Op basis van haar eerste plaats van afgelopen zondag in Berlijn-Karlshorst krijgt Fidelity AV (6) van mij de stempel als favoriet. De keren daarvoor wist zij ook al een keer tweede en een keer derde te worden. In de eerste drie starts van haar loopbaan heeft ze dus een percentage van 100% voor wat betreft het lopen in het geld. Virginias Prime (4) liep in zijn eerste koers na zijn kwalificatie naar een derde plaats in een kilometertijd van 17,3. De verwachtingen waren er voor de koers daarop, maar deze kon de vierjarige ruin (nog) niet waarmaken. Hij werd namelijk in deze koers uitgeschakeld. Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk ook voor Flying Marceaux (3). Ook hij werd derde in zijn eerste officiële koers. De tijd was echter minder snel, namelijk 19,7. De koers daarna wist ook hij niet dravend te voltooien. Tot slot zie ik voor Tomba la Bomba (5) een plaats bij de eerste vier aankomende  weggelegd.
 


1: Fidelity AV (6)
2: Virginias Prime (4)
3: Flying Marceaux (3)
4: Tomba la Bomba (5)


2. Preis von Fuerteventura

Een koers met veel kanshebbers op de overwining en is het dus een moeilijk keuze om een winnaar aan te wijzen. Mijn lichte voorkeur gaat uit naar de Duitse kampioen, Michael Nimczyk, met William Scott (7). Zijn laatste koers in Gelsenkirchen op 12 februari was enigszins teleurstellend omdat hij toen werd uitgeschakeld. De koers daarvoor was op de baan van vandaag en toen werd er gewonnen in een kilometertijd van 16,6. In deze koers licht hij o.a. een tegenstander van vandaag, Tiffany Diamant (8), achter zich. Lindsay (3) liep een aantal zeer goede koersen in Zweden. Het is af te wachten of de zesjarige ruin de vorm mee naar Duitsland heeft genomen. Hetzelfde geldt voor Insoglio (5). Ook hij deed het in Zweden met één overwinning in vier starts niet verkeerd.
 

1: William Scott (7)
2: Tiffany Diamant (8)
3: Lindsay (3)
4: Insoglio (5)


3. Preis von Gran Canaria

In haar laatste twee koersen werd zij uitgeschakeld, maar als we naar de koersen daarvoor kijken dan zou Laufey (7) deze koers op haar naam moeten kunnen schrijven. Het gevaar voor haar komt voornamelijk uit het eerste band van Indira OE (3) en Thunder Jet (4).  De eerste werd in haar laatste koers op de baan van vanmiddag tweede achter een andere deelnemer van vanmiddag Höwings Rohini Z (6). Deze koers ging in een kilometertijd van 16,7. Thunder Jet wist Höwings Rohini Z wel achter zich te houden in een koers in Berlijn-Karlshorst op 5 februari. Deze koers ging in 17,8.
 

1: Laufey (7)
2: Indira OE (3)
3: Thunder Jet (4)
4: Höwings Rohini Z (6)

 

4. trotto.de V5 - Rennen Int. Amateurfahren

Het eerste onderdeel van de V5 van vanmiddag. Uwe Stamer gaat voor de vierde keer op rij van start met Smilla (5). “Never change a winning team”, want in de drie voorgaande koersen ging dit koppel twee keer als eerste langs de finishpaal. Op 27 januari ging dat over de afstand van vanmiddag in een tijd van 16,5. Mon Filou (9) werd in zijn laatste koers uitgeschakeld, maar in de koersen daarvoor was hij zo goed als altijd bij de eerste drie. Een eerste bedreiging voor Smilla dus. Grazia Greenwood (8) gaat vanmiddag van start met amatrice Kristina Gust. Het is voor deze amatrice pas de vijfde koers in haar carrière. Ondanks misschien het gebrek aan veel ervaring moet zij met de zeer brave Gameboy Newport toch in de prijzen kunnen lopen. Hallo Bo (2) finishte in zijn laatste zes koersen  vijf keer bij de eerste vier. Iets wat vandaag ook zeker tot de mogelijkheden behoort.

 1: Smilla (5)
2: Mon Filou (9)
3: Grazia Greenwood (8)
4: Hallo Bo (2)

 

5. Preis von Mallorca

Beluga (3) won zijn laatste koers met Michael Nimczyk zeer overtuigend in een kilometertijd van 16,4. Dit was zeker voor de wedders geen verrassing gezien het bedrag van 1,80 wat werd uitbetaald als men de vijfjarige ruin als winnaar op de ticket had genoteerd. Een bedrag wat volgens mij vandaag niet veel hoger zal uitvallen omdat hij wat mij betreft het aangewezen paard is om deze koers te winnen. Romeo Diamant (1) boekte zijn laatste overwinning in maart van vorig jaar over dezelfde afstand als vanmiddag in een tijd van 14,8. Daarna kwam hij nog keer aan de start, maar een overwinning werd niet meer behaald. Heinz Wewering neemt vanmiddag weer plaats achter de ruin en dat is al bijna een garantie voor succes. De andere Diamant in deze koers is Simba Diamant (6) en hij beschikt ook zeker over de nodige kwaliteiten. Een plaats bij de eerste vier moet dan ook mogelijk zijn. Met Capten Jack H (5) maak ik mijn viertal vol.
 

1: Beluga (3)
2: Romeo Diamant (1)
3: Simba Diamant (6)
4: Capten Jack H (5)

 

6. Preis von Teneriffa

Een groot gedeelte van de namen van de koersen vanmiddag hebben de naam van een plaats van een zonnige bestemming in zich. In deze prijs van Tenerife kan de zon wel eens gaan schijnen voor Evander Holyfield (4). De hengst “bokste” in zijn laatste koers de tegenstand knock-out en won in Berlijn-Karlshorst in een formidabele kilometertijd van 15,3 over een afstand van 2000 meter. Voor Gingerbell (1) was dit pas haar derde koers in haar loopbaan, maar finishte desondanks in 15,5 achter de winnaar. Elsa Hanover (6) zagen we vorig jaar niet veel in de baan. In haar eerste start van dit jaar op 27 januari was zij zo uitgerust dat zij deze koers winnend wist af te sluiten. Odin’s Oak (7) viel in zijn laatste koers wat tegen. Hij finishte daarin als zesde en dat nadat hij uit vijf eerdere starts vier keer bij de eerste drie aankomende over de eindstreep kwam.
 

1: Evander Holyfield (4)
2: Gingerbell (1)
3: Elsa Hanover (6)
4: Odin’s Oak (7)

 

7. Preis von Ibiza

Candyman Hornline (2) met Robbin Bot op de kar wisten de laatste twee koersen te winnen. Dit was wel op de banen van Gelsenkirchen en Mönchengladbach, maar we kunnen gerust stellen dat de vorm aanwezig is. De zeer snelle Fast and Furious (3) zal worden gereden door de Duitse kampioen en de zevenjarige hengst vormt in mijn ogen de eerste bedreiging voor Robbin Bot en zijn paard. Gobelin (5) won zijn laatste koers in Berlijn-Karlshorst, maar kan op deze baan ook zeer goed uit de voeten. Lovers Hall (1) gaat vandaag weer van start met rijder Thorsten Tietz. De laatste keer dat zij samen op pad gingen werden zij op de baan van vanmiddag winnaar in een kilometertijd van 16,5.
 

1: Candyman Hornline (2)
2: Fast and Furious (3)
3: Gobelin (5)
4: Lovers Hall (1)

 

8. Preis von Lanzarote

Prigana (4) verschijnt vanmiddag voor het eerst aan de start in Berlijn-Mariëndorf. Op de banen van Dinslaken, Gelsenkirchen en Mönchengladbach finishte de merrie op één keer na bij de eerste twee. Ixpress (5) heeft al de nodige ervaring op deze baan, maar zal vanmiddag voor het eerst worden gereden door Andreas Marx. Een voorbeeld van trouw is Irabelle (2). In haar loopbaan finishte zij van de veertien starts twaalf keer in het geld. In deze laatste koers van vanmiddag kies ik voor Elyan Ray (8) om mijn viertal compleet te maken.
 

1: Prigana (4)
2: Ixpress (5)
3: Irabelle (2)
4: Elyan Ray (8)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.