Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Berlijn-Mariendorf - 14 april

Berlijn-Mariendorf – zondag 14 april – Start: 14.00 uur

Race 1: Ritchie Blackmore - Rennen

In de openingsdraverij hebben we gelijk een bankpaard te pakken. UBetterWin Diamant (1) is een vierjarigen zoon van Muscle Hill uit de stallen van familie Nimczyk. Hij won bij zijn debuut direct in 1.16,5. Diegene die misschien bij hem in de buurt kan blijven is Danina A P (3). De Deense import heeft één koers in Berlijn gelopen. Ze had toen de hele weg de kop en werd uiteindelijk geklopt door Major Ass. Dat is absoluut geen schande. Daarachter is de keuze lastig. Giacomo (7) en Estrella AV (5) zijn allebei trouw en als het tempo hoog ligt dan hebben ze een 1.16-tijd in de benen. Van de Zweedse Very Special (4) gaat al langer een roep uit. Hij kon het in Zuid-Duitsland nog niet waarmaken. We zijn benieuwd naar zijn eerste optreden in Berlijn.

Plaats 1: UBetterWin Diamant (1)
Plaats 2: Danina A P (3)
Plaats 3: Giacomo (7)
Plaats 4: Estrella AV (5)

 

Race 2: Sarah Michelle Gellar - Rennen

Irma la Douce (6) is aan een goede reeks bezig. De voorlaatste keer kwam ze de koploper net niet voorbij en de laatste keer werd ze op speed geklopt door een goed paard. De dochter van elitemerrie Keetje Tippel is toe aan een overwinning. Irabelle (3) liep de laatste vijf keer in een ‘amateur-fahren’ en niet zonder succes. Vorige maand werd ze derde in een koers waarbij ze pas heel laat ruimte vond. En die prestatie bevestigde ze onlangs met een overwinning. Ze is op speed gevaarlijk. Dit keer mag trainer Victor Gentz het weer eens proberen. Eduardo de l’Aumoy (2) is grillig maar heeft veel loopvermogen. Zijn enigste zege was eveneens op een rechtsom baan, in Karlhorst. De overige paarden zijn erg aan elkaar gewaagd. Jana (8) herkwalificeerde onlangs in een prima tempo. De negenjarige merrie heeft bijna drie jaar niet gelopen maar is zeker niet talentloos.

Plaats 1: Irma la Douce (6)
Plaats 2: Irabelle (3)
Plaats 3: Eduardo de l’Aumoy (2)
Plaats 4: Jana (8)

 

Race 3: Frühjahrs-Pokal des VDT

Gustavson Be (6) won in zijn laatste zeven starts zes keer. Zelfs in Aarhus en Jägersro sloeg de trainingspupil van Victor Gentz toe. Hij is hier topfavoriet en treft twee stalgenoten in vorm. Soccer (7) viel de laatste keer terug na een koers vanuit het dodenspoor maar daarvoor won hij juist beresterk over de mijl. Harley As (1) mag ook niet onderschat worden. Hij is startsnel en heeft uitzicht op een mooi parcours. Gustavson Be zal echter het meeste ontzag hebben voor Locarno (3) door wie hij vorig jaar al eens werd verslagen. De voormalig seriewinnaar stuitte bij zijn seizoensdebuut op Emilion. De troef van Michael Larsen wordt nu weer gereden door Michael Nimczyk. Ook Miguel Greenwood (4) mag niet onbesproken blijven. Hij won afgelopen donderdag in Dinslaken en is in vorm. Hij treft nu wel sterkere tegenstanders.

Plaats 1: Gustavson Be (6)
Plaats 2: Locarno (3)
Plaats 3: Soccer (7)
Plaats 4: Harley As (1)

 

Race 4: Trotto.de V7+ Rennen

Free Bird (6) maakt zijn rentree. De vierjarige zoon van Ready Cash is in zeven starts dravende weg nog niet geklopt. Hij kwam net te laat voor de klassiekers maar dit jaar zou hij best wel eens kunnen doorbreken. Kjeld von Haithabu (2) liep in tegenstelling tot Free Bird voortdurend tegen de jaargangstop. Daarin sprokkelde hij zijn geld mee. Keert eveneens terug van rust en hoort op alle tickets thuis. Herbie Dot (4) eindigde in zijn laatste vijf starts niet buiten de eerste twee. Hij werd enkel geklopt door paarden als Nordmann, Larsson en Sandsturm. Buiten Free Bird komt hij dergelijke paarden niet tegen. Duglas (8) staat er qua winsom ‘gegoten’ in. De vosruin heeft veel speed en gaat voor een trioklassering.

Plaats 1: Free Bird (6)
Plaats 2: Herbie Dot (4)
Plaats 3: Duglas (8)
Plaats 4: Kjeld von Haithabu (2)

 

Race 5: Peter Petrel - Rennen

Een zeer open koers met dertien deelnemers. Amici P (13) komt uit de kampioensstal van de familie Nimczyk en dat biedt houvast. Hij vergaloppeerde de laatste keer zijn kansen bij de bandenstart maar daarvoor was hij juist erg op dreef. Zijn laatste overwinning dateert van november 2018, hij is er dus aan toe. Bij zijn laatste optreden werden Livestream (12) en Madia Red CR (9) verrassend drie en vier. Campione (3) wist met Manfred Zwiener in de sulky recent te winnen. Toen werd Hallo Bo (4) dichtbij derde voor Moon Dock (1). Kristian Nosto (8) is een interessante outsider. Hij werd in februari tweede ruim achter Smilla maar eindigde daarbij wel voor een goed paard als Mon Filou. Gina Bros (7) maakt haar debuut voor Victor Gentz. De merrie leek als tweejarige erg talentvol en is via Nederland en België in Duitsland terecht gekomen.

Plaats 1: Amici P (13)
Plaats 2: Campione (3)
Plaats 3: Kristian Nosto (8)
Plaats 4: Gina Bros (7)

 

Race 6: Julie Christie - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse. Twee talentvolle driejarigen maken hun debuut. Englishtown (1) is een volle broer van Emilion. Hij noteerde in zijn proef 1.19,2 en eindigde vlak voor Hope (3), die als tweejarige in zijn eentje al 1.16,6 liep. Ze krijgen het vermoedelijk aan de stok met Nikcs (6) die in Karlhorst knap derde werd achter Gingerbell. Ook Lisa Lisieux (2) komt voor het eerst in actie. De vierjarige dochter van Ready Cash won haar kwalificatie in Hamburg in 1.18,7. De onderlinge verschillen zullen in de koers duidelijk worden. Camus (10) heeft eveneens een snelle tijd in de benen en Ole Olsen (9) maakt zijn rentree nadat hij vorig jaar ook liet zien over talent te beschikken.

Plaats 1: Englishtown (1)
Plaats 2: Hope (3)
Plaats 3: Nicks (6)
Plaats 4: Lisa Lisieux (2)

 

Race 7: Warm-up zum Adbell Toddington Rennen

Een totale prijzenpot van tienduizend euro met zes driejarigen aan de start. Vier debutanten nemen het op tegen een tweetal dat slechts één koers in de benen heeft. Rob de Vlieger presenteert de snelle Jamaica Ferro (6) die vorig jaar vierde was in de Preis der Winterfavoriten. Ze werd vorige week tijdens de kwalificatie in Wolvega alleen geklopt door een ouder koerspaard. We bombarderen haar tot favoriet maar makkelijk krijgt ze het niet. Inman (5) wordt gereden door Robbin Bot en maakte bij zijn debuut in Gelsenkirchen een goede indruk. Hij nam de kop, gaf over, liep een ronde in het dodenspoor en bood de winnaar tot op de streep partij. Michael Nimczyk zit achter Clear Easy (1), een halfbroer van Chapter One. Hij won onlangs zijn kwalificatie in 1.19,2 vlak voor ondermeer Gwendoline Go (2). Bitter Lemon (4) kwalificeerde reeds als tweejarige in juni. Toen toonde hij 1.18,4 in Berlijn en kwam hij samen binnen met River Flow (3). Beide paarden liepen vorige week opnieuw een ‘probelauf’, dit keer in München-Daglfing. Afgezonderd van elkaar passeerden ze als eerste de streep in 1.19-tijden. Geen enkel paard lijkt in deze koers kansloos.

Plaats 1: Jamaica Ferro (6)
Plaats 2: Clear Easy (1)
Plaats 3: Bitter Lemon 47)
Plaats 4: Inman (5)

 

Race 8: Rod Steiger - Rennen

Een amateurkoers met William Scott (1) als favoriet. De laatste twee keer stuitte de ruin in Hamburg op Larsson maar de vorm is goed. Hij zal serieuze concurrentie krijgen van Nelly Pepper (10) die het niet treft met haar startnummer. De merrie is zwaardere competitie gewend en won haar laatste start in Karlhorst. Toen eindigde Thunder Jet (3) op afstand als derde. Falco (5) was de laatste keer weergaloos in Hamburg. Hij won na een koers vanuit het veld op speed tegen ondermeer Opalis en Minka Express. Bonjour Ganyboy AM (2) was de laatste keer op dreef in Berlijn. Hij loopt steevast 1.15-tijden en in die vorm doet hij opnieuw voorin mee. Laat vooral niemand weg in uw kwartetspel.

Plaats 1: William Scott (1)
Plaats 2: Nelly Pepper (10)
Plaats 3: Falco (5)
Plaats 4: Bonjour Ganyboy AM (2)

 

Race 9: Newcomer-Serie 2. Lauf

Major Ass (4) is in twee starts nog ongeslagen. De vierjarige zoon van Varenne won de laatste keer het eerste onderdeel van deze competitie waarvan de finale tijdens het Derbyweekend wordt verreden. Major Ass bleef makkelijk voorop tegen de van zijn rug afkomende Toscanini Diamant (1), die toen eveneens een goede koers liep. Dit keer zal Gingerbell (5) zich mengen in de strijd om de overwinning. De pupil van Thorsten Tietz won haar laatste drie koersen met speelsgemak en heeft met een 1.15-tijd in Berlijn ook geen moeite. De trouwe Oui Cherie (2), de onlangs winnende Kiss me Quick (3) en de harde Höwings Winston (6) strijden normaal voor plek vier.

Plaats 1: Major Ass (4)
Plaats 2: Gingerbell (5)
Plaats 3: Toscanini Diamant (1)
Plaats 4: Oui Cherie (2)

 

Race 10: Adrien Brody - Rennen

In de laatste koers komen Trotteur Francais in actie. Het betreft een bandenstart over de middenafstand. Vooraan valt vooral Edrigo d’Eam (5) op. De seriewinnaar uit Hamburg maakt de reis naar Berlijn. Hij heeft zich goed ontwikkeld, als is de startprocedure nieuw voor hem. In het tweede band is Elixir d’Andain (6) de blikvanger. Hij won recent in Berlijn en zag ruim achter zich Dogma (7) derde worden. Daddy Cool Blue (8) maakt zijn rentree. Hij won vorig jaar twee keer in Polen en stond ook in Mariendorf zijn mannetje. Achter Diego du Bellay behaalde hij een derde plaats in een 1.15-tijd. Tussen de overige paarden is het moeilijk kiezen. Ellipse du Dome (3) werd de laatste keer aanvallend gereden en werd toen derde voor Exocet de Tortuga (4).

Plaats 1: Elixir d’Andain (6)
Plaats 2: Edrigo d’Eam (5)
Plaats 3: Daddy Cool Blue (8)
Plaats 4: Ellipse du Dome (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.