Banen

Nederland
Zuid Afrika
Zweden
Duitsland
Ierland

Voorbeschouwing Duindigt

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 

Voorbeschouwing Duindigt, zondag 29 oktober 2017

 

Koers 2 DUINDIGT VRIEND VAN WASSENAAR-PRIJS:

In de tweede koers komen negen paarden aan de start in de winsomklasse tot €4.000. Het paard met de voorkeur in deze koers is Massai(8). Hij is zonder twijfel het beste paard van de koers maar is niet altijd even constant. De voorlaatste keer wist hij enorm veel indruk te maken op Duindigt en lopende moet hij hier weer kunnen winnen. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Glamour Groenhof(9) heeft de laatste keren goede koersen gelopen en ondanks het tweede gelid hier moet de merrie weer mee kunnen doen voor een trioklassering. Zal hier net als de voorlaatste keer worden gereden door Rob van Toor, daarmee wist zij de laatste keer de koers op Duitse bodem te winnen. Dream Vacation(7) noteerde de laatste twee keer op Belgische bodem goede tijden en zou hier lopende met die tijden zeker mee moeten kunnen doen. Hij heeft met startnummer zeven een redelijk startnummer en lopende weg zou hij met Jos Verbeeck in het trio moeten gaan eindigen. Zal hier voor de eerste maal op Nederlandse bodem starten. Esmee du Mer(1) kwam de laatste keren vooral aan de start op Alkmaar en het gras maar gaat het nu weer eens proberen op Duindigt. De merrie heeft met startnummer één geen verkeerd startnummer en lopende zouden er met een koers op maat mogelijkheden moeten zijn. Zal worden gereden door Dennis Minnema. Felix Twa(2) heeft het de laatste starts niet zo heel erg verkeerd gedaan en hij heeft hier met startnummer twee geen verkeerd startnummer. Moet direct bij de start alles op maat gaan krijgen en hij moet hier zeker mee kunnen doen voor een plaatsgeld. Zal worden gereden door trainer Arend de Wrede. Eyegloss(4) deed het dit jaar goed op het gras maar op de andere banen verging het de merrie minder. Wanneer zij hier voor in het veld een koers op maat kan krijgen moet mogelijkerwijs een plaatsgeld mogelijk zijn. Zoals gewoonlijk zal zij worden gereden door Johan Kloppenburg. El Nina Frejo(5) pakte de laatste keren alleen maar trioklasseringen mee maar gaat het nu weer eens op Duindigt proberen. Moet in ieder geval mee gaan doen voor de klasseringen, maar tegen deze tegenstand kan een trioklassering iets teveel gevraagd zijn voor de merrie. Zal worden gereden door Patrick van Ooijen. Ever or Never(6) is er een zeer lange tijd tussenuit geweest en is lastig in te schatten. Zal waarschijnlijk nog wat koersen nodig hebben. Zal worden gereden door John de Leeuw.0

Winnend-paard: 8. Massai
Plaats-paard: 9. Glamour Groenhof
Duo: 8/ 1, 7, 9
Trio: 8/ 1, 7, 9/ alle

Koers 3 LANDSCHEIDINGSBOCHT-PRIJS:

De derde koers is voor paarden in de beginnersklasse, de klasse tot €700. Het paard met de voorkeur in dit nummer is Holland(2). Hij kwalificeerde kort geleden op Duindigt op een goede manier en wanneer hij hier foutloos rond weet te komen moet een eerste overwinning direct mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Hopewell River(3) kwalificeerde op Wolvega in een nietszeggende tijd maar heeft hier in ieder geval met startnummer drie een mooi startnummer. Moet voor in het veld een koers op maat gaan krijgen en zal net als in de kwalificatie worden gereden door Niels Jongejans. Hendrik Schermer(8) heeft nog niet veel indruk weten te maken maar kijkend naar de tegenstand moet een plaats in het trio toch mogelijk zijn. Heeft een aantal maanden niet gekoerst en zal normaal gesproken sterker zijn geworden. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Cameleon(12) kwam een flink aantal maanden niet aan de start en is om die reden lastig in te schatten. Moet hier vanuit het achterveld een koers op maat gaan krijgen en zal daar deze keer bij worden geholpen door André Bakker. Gon Ikaria(10) liep de laatste keer een redelijke koers en wist toen een derde plaats te behalen. Hier zal de merrie vanuit het tweede gelid moeten komen en dat lijkt niet direct een voordeel voor haar te zijn. Zal voor een koers op maat gaan en zal ook nu weer worden gereden door Willem van der Pijl. Goah d’Isere(7) pakte de laatste keer een vijfde plaats op Duindigt en liep toen een redelijke koers. De ruin heeft hier met startnummer zeven niet echt een ideaal startnummer maar met een koers op maat vanuit het veld moet een plaatsgeld weer mogelijk zijn. Desdemona(13) wist eind vorig jaar op een goede manier te winnen op Alkmaar maar heeft sindsdien weinig meer laten zien. Hier heeft de merrie met startnummer dertien een lastig startnummer. Zal hier gereden gaan worden door Wim van der Mespel. Glenda Camelot(11) heeft nog niet zoveel laten zien als haar moeder maar zij pakt af en toe haar klasseringen mee. Het tweede gelid lijkt niet direct een voordeel te zijn maar bij een koers op maat moet er mogelijk nog een plaatsgeld inzitten. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman.

Winnend-paard: 2. Holland
Plaats-paard: 3. Hopewell River
Duo: 2/ alle
Trio: 2/ 3/ 3// alle

Koers 5 NOOTDORP BOCHT-PRIJS:

In de vijfde koers komen tien paarden aan de start in de winsomklasse tot €6.500. Hold Me Quick(5) krijgt onze voorkeur. Hij maakte de laatste twee keer een goede indruk en heeft met startnummer vijf een mooi startnummer. Moet de koers naar zijn hand kunnen zetten en zal hier worden gereden door Dennis Minnema. Graham Convital(9) presteerde de laatste keer ver onder zijn kunnen en dat is de reden dat wij hem niet als eerste tippen. Zou beter moeten kunnen dan de laatste keer en kan deze keer vanuit het veld komen aangezien hij vanuit het tweede gelid moet vertrekken. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Go Lucky(6) liep de laatste keer geen verkeerde koers voor Hiltje Tjalsma, al leek de merrie wat aan de drukke kant. Moet hier een mooie koers vanuit het veld kunnen krijgen en zal deze keer worden gereden door Hugo Langeweg senior. Guess What(8) kwam de laatste keer goed af naar een tweede plaats. Heeft hier met startnummer acht een lastig startnummer maar kan de merrie weer een mooie koers op maat krijgen moet een trioklassering zeker mogelijk zijn. Zal worden gereden door Wim van der Mespel. Flores Greenwood(4) deed het de laatste keer goed op Duindigt met een derde plaats in een snelle tijd. De merrie heeft hier met startnummer vier een redelijk startnummer en moet lopende mee kunnen doen voor de klasseringen. Zal hier worden gereden door Rob de Vlieger. Dundee Boko(1) heeft het de laatste tijd niets verkeerd gedaan. Heeft met startnummer één een mooi nummer voor een koers op maat en zal minimaal een plaatsgeld gaan pakken. Zal deze keer worden gereden door Micha Brouwer. Grand River(3) kwam een aantal maanden niet aan de start en lijkt normaal gesproken nog een koers nodig te hebben. Hij heeft de nodige klasse dus een plaatsgeld moet zeker mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Jan van Dooyeweerd. Flavius Boko(7) lag snel voor in op Dinslaken maar verruilde al snel de draf voor de galop. Hij kan snel vertrekken maar met startnummer zeven kan het lastig worden om positie te vinden. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman.

Winnend-paard: 5. Hold Me Quick
Plaats-paard: 9. Graham Convital
Duo: 5/ 5// 6, 8, 9
Trio: 5/ 6, 8, 9/ alle

Koers 6 BUSINESS CLUB DUINDIGT KWARTET:

De zesde koers is de kwartetkoers in de winsomklasse tot €2.000. Happy Hollandia(1) wist twee keer makkelijk te winnen en ondanks dat de merrie sterkere tegenstanders treft nu moet zij alsnog een eerste kans hebben. Zal net als de voorgaande keren worden gereden door leerlingpikeur Finn Verkaik. Ghiaros Oldeson(9) maakte een sterke opmars in Wolvega de laatste keer en wist beslag te leggen op een goede vierde plaats. Heeft met startnummer negen in het tweede gelid geen optimaal startnummer, maar de speed kan zo in ieder geval bewaard worden voor de laatste rechte lijn. Zal ook nu weer worden gereden door Wim van der Mespel. Gold Buitenzorg(2) versprong de laatste keer op Wolvega zijn kansen aan de laatste overzijde, maar wist middels een snelle laatste 500m terug te komen naar een vierde plaats. Hij lijkt het nodige in zijn mars te hebben maar is vooralsnog hopeloos onzeker. Ghickadee HPK(11) heeft een behoorlijk rij met verrichtingen staan momenteel, de merrie wist de laatste twee keer zelfs podiumplaatsen te pakken. Hier vanuit het tweede gelid moet de merrie weer een mooie koers krijgen en dan heeft zij zeker uitzicht op een plaats onder de eerste drie. Gloria Petnic(4) liep de laatste keer op Duindigt geen verkeerde koers, zij wist toen een derde plaats te behalen. Heeft hier met startnummer vier een mooi nummer en weet de merrie haar laatste koers te herhalen moet het één en ander mogelijk zijn. Zal worden gereden door Tom Kooyman deze keer. Duc de Gesvres(7) is niet altijd even constant maar hij beschikt over de snelheid om in een koers als deze mee te doen om de prijzen. Heeft met startnummer zeven een redelijk startnummer en enigszins interessant is dat hij deze keer zal worden gereden door Niels Jongejans. Geordie(12) is een paard met veel snelheid maar hij kent ook problemen en dan met name met zijn draf. Het tweede gelid lijkt voor hem niet direct een voordeel te zijn, maar niet onoverkomelijk. Wanneer hij helemaal in orde is moet hij een eind kunnen komen. Bijou d’Airou(13) heeft een zeer matige rij met verrichtingen staan en is mede daardoor erg lastig in te schatten. Moet vanuit het achterveld een koers op maat kunnen krijgen en dan zou lopende een plaatsgeld mogelijk moeten zijn.

Winnend-paard: 1. Happy Hollandia
Plaats-paard: 9. Ghiaros Oldeson
Duo: 1/ 1// 2, 9, 11
Kwartet: 1/ 2, 9, 11/ 2, 9, 11/ alle

Koers 8 DUINDIGTS TWEEJARIGEN STAKES:

In de achtste koers komen zeven tweejarige aan de start. Ondanks de laatste keer op Groningen krijgt Ivo Baldwin(2) onze voorkeur. Hij wist de voorlaatste keer op Wolvega zoveel indruk te maken dat hij een koers als deze in goeden doen zou moeten kunnen winnen. Heeft met startnummer twee het perfecte startnummer en zal hier weer worden gereden door trainer Rick Wester. Isabella JE(4) ontwikkelt zich goed momenteel en heeft hier met startnummer vier een mooi startnummer. De merrie wist de laatste keer op Groningen haar eerste overwinning te boeken en zal net als toen worden gereden door Dicky Hof. Ids Baldwin(5) kwalificeerde twee keer dit jaar op Wolvega met eigenaar Willem Steur en de ruin wist beide keren een goede indruk te maken. Hier moet hij vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en lopende zouden er dan mogelijkheden moeten zijn voor wat betreft podiumklasseringen. Ivar(7) is ook een getalenteerde tweejarige maar lijkt volgend jaar zeker beter te worden. Hij heeft in dit veld van zeven het hoogste startnummer, maar heeft zo in ieder geval de ruimte aan zijn buitenzijde om dravend weg te komen. Zal weer worden gereden door Tom Kooyman. Ilclassico Renka(1) pakte de laatste keer op Groningen een derde plaats en hier heeft de merrie met startnummer één een mooi nummer. Zij moet direct alles van start af op maat gaan krijgen en zal weinig meters extra hoeven lopen in deze koers. Zal nu worden gereden door Dennis Minnema. Iyan Stardust(6) wordt elke keer gereden door John de Leeuw maar vooralsnog heeft de hengst nog weinig indruk weten te maken. Wanneer hij hier een koers op maat krijgt vanuit het veld moet een plaatsgeld tot de mogelijkheden behoren. Ivana Europoort(3) kwalificeerde in een snelle tijd op Wolvega maar heeft deze tijd vervolgens in twee starts niet weten te benaderen. De merrie heeft met startnummer drie in ieder geval een mooi startnummer en lopende zouden er mogelijkheden moeten zijn voor haar voor wat betreft de klasseringen. Zal worden gereden door Bryan Vader.

Winnend-paard: 2. Ivo Baldwin
Plaats-paard: 5. Ids Baldwin
Duo: 2/ 4, 5, 7
Trio: 2/ 4, 5, 7/ alle

Koers 9 CLINGENDAEL BOCHT-PRIJS:

De negende koers is een koers over het gras voor paarden die nog niet meer verdiende dan €45.000. Come on Scott(5) wist ook zijn laatste koers weer te winnen en dat deed hij op het gras van Duindigt. Hij lijkt hier weer een mooie koers te hebben en in de vorm van de laatste weken zal hij ook deze keer lastig te kloppen zijn. Zal worden gereden door John de Leeuw. Brazil Elegance(4) liep de laatste keer weer een goede koers op het gras, zoals hij eigenlijk het hele jaar heeft gedaan. Hij is erg constant in zijn prestaties en heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie. Zal worden gereden door Wim van der Mespel. Bizar Zandbergen(2) is niet altijd even constant maar heeft wel de snelheid om in een koers als deze mee te doen voor de trioklasseringen. Zal hier worden gereden door trainer Rob van Toor, net zoals dat de laatste keer het geval was. Fakir Oldeson(1) staat erop winsom redelijk zwaar in maar heeft het dit jaar wel erg goed gedaan op het gras. Moet met startnummer één een koers op maat kunnen krijgen en hij zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Andrea Swagerman(3) is een snelle vertrekker en hij zou voor in het veld een mooie koers op maat moeten kunnen krijgen. Zal bij een koers op maat mee gaan doen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Sir Tejy(9) lijkt zijn draai behoorlijk gevonden te hebben bij de nieuwe trainer. Liep de laatste keer op Wolvega geen verkeerde tijd en wist daarvoor een goede koers op het gras van Duindigt neer te zetten. Bij een parcours op maat moet een klassering wederom mogelijk zijn. Zal worden gereden door André Bakker. Arthur d’Atom(8) kwam de laatste keer tegenstand van een ander kaliber tegen op de piste van Mons. Hier staat hij wat lichter en ondanks het gras moet hij lopende mee gaan doen voor een plaats bij de eerste vijf. Zal hier worden gereden door Jos Verbeeck. Urbino Ludois(6) pakte de laatste keer elke keer klasseringen mee en doet het eigenlijk behoorlijk. Hier vanuit het tweede band zal hij een koers op maat gaan krijgen en met die beoogde koers op maat gaat hij meedoen voor de plaatsgelden in deze koers. Zal worden gereden door Dennis Minnema.

Winnend-paard: 5. Come on Scott
Plaats-paard: 4. Brazil Elegance
Duo: 5/ 1, 2, 3, 4
Trio: 5/ 1, 2, 3, 4/ alle

Koers 10 2018 DUINDIGT 112 JAAR-PRIJS:

In de tiende komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €45.000. Fabio Bianco(1) heft het in zijn laatste starts goed gedaan en heeft hier met startnummer één een mooi nummer. Hij moet direct van start af een mooie koers kunnen krijgen en zal worden gereden door John de Leeuw zoals gewoonlijk. Evans Stardust(2) liep de laatste keer op Wolvega andermaal een goede koers en heeft hier met startnummer twee een mooi startnummer. Hij moet een mooie koers op maat gaan krijgen en zal zoals gebruikelijk worden gereden door trainer Patrick de Haan. Fuggedaboutit(3) trof de laatste keer pittige tegenstand op Alkmaar maar deed het desondanks niet verkeerd. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en hij moet zo direct van start af een koers op maat kunnen krijgen zal worden gereden door  trainer Tom Kooyman. De afstand is voor hem geen enkel probleem. Dinand Convital(7) liep de laatste keer een goede koers op Alkmaar en wist uiteindelijk een tweede plaats mee te pakken. Heeft hier met startnummer zeven een lastig startnummer. Heeft geen probleem met de middenafstand en zal hier worden gereden door Dennis Minnema. Ballantine V(8) presteert wisselvallig. Hij heeft hier met startnummer acht een lastig startnummer en hij kan zo een duur parcours buitenom gaan krijgen. Zal hier worden gereden door Rick Wester. Freeway Fortuna(9) is hier het enige paard dat vanuit het tweede gelid gaat vertrekken en de merrie heeft natuurlijk de klasse in huis om hier mee te strijden voor de podiumplaatsen. Wanneer zij op haar speed wordt gereden is zij op haar best. Zal worden gereden Jos Verbeeck. Cruise Control(4) loopt eigenlijk altijd behoorlijke koersen en heeft hier met startnummer vier een redelijk startnummer. Moet voor in het veld een mooie koers op maat gaan krijgen en dan moet er het nodige mogelijk zijn. Zal worden gereden door Rob van Toor. Erwin Lobell(6) won drie jaar geleden de Derby maar heeft vervolgens niet echt indruk weten te maken. Hij heeft veel problemen gehad en die lijken zijn ontwikkeling tegen te hebben gehouden. Zal worden gereden door Hugo Langeweg junior.

Winnend-paard: 1. Fabio Bianco
Plaats-paard: 2. Evans Stardust
Duo: 1/ 2, 3, 7, 8
Trio: 1/ 2/ 2// alle

Koers 11 TOT ZONDAG 25 MAART 2018-PRIJS:

De elfde en laatste koers van de dag én het jaar is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €17.000 in hun loopbaan. Excellent Legume(1) geldt logischerwijs als de favoriet na zijn overwinning de laatste keer op Wolvega. Heeft hier met startnummer één een mooi startnummer. Hij moet een ideale koers aan de reling gaan krijgen en zal ook deze keer weer worden gereden door leerling Micha Brouwer. Gaia Draviet(8) heeft hier met startnummer acht geen optimaal startnummer maar de merrie liep de laatste keer op Wolvega geen verkeerde koers. Moet  hier vanuit het veld een koers op maat gaan krijgen en dan moet zij mee kunnen doen voor een plaats onder de eerste drie. Fleur Starlake(11) heeft met startnummer elf niet een optimaal startnummer getroffen maar de lange laatste rechte lijn van Duindigt kan het nodige voor haar goed gaan maken. Moet in het veld opgeborgen kunnen worden en zij zal vervolgens op speed gereden gaan worden door John de Leeuw. Easy Going BR(2) kneep er de laatste keer, vanuit de laatste bocht er tussenuit terwijl hij net bezig was aan zijn opmars. Heeft hier met startnummer twee een mooi startnummer en lopende zouden er zeker mogelijkheden moeten zijn voor de ruin. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. I am Perfect(9) liep de laatste keer op Gelsenkirchen een behoorlijke koers. Hier zal hij vanuit het tweede gelid moeten komen en dat lijkt niet direct in zijn voordeel te zijn. De tegenstand schrikt nog enorm af, dus een plaatsgeld zou mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Jos Verbeeck. Dancing Shadow(3) pakte de laatste keer een vierde plaats op Duindigt en daarmee deed de merrie het behoorlijk. Moet met startnummer drie een mooie koers kunnen krijgen en zal hier worden gereden door trainer en eigenaar Barry te Pas. Blossom Energy(10) liep een aantal starts terug op Wolvega een snelle tijd maar heeft sindsdien die tijd niet die vorm weten te benaderen. Het tweede gelid is niet optimaal voor de merrie maar een plaatsgeld zou zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Elco Korrel. Dora de Legume(4) kreeg de laatste keer op Alkmaar geen kans en was om die reden niet in de uitslag. Merrie heeft met startnummer vier een redelijk nummer en zou voor in het veld een koers op maat moeten kunnen krijgen. Zal zoals altijd worden gereden door Joris van Veen.

Winnend-paard: 1. Excellent Legume
Plaats-paard: 8. Gaia Draviet
Duo: 1/ 2, 8, 11
Trio: 1/ 2, 8, 11/ alle