Toekomstige races

Zweden

Voorbeschouwing Duindigt

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 

 
Let op: Het is helaas niet mogelijk dit weekend vanuit de waalsdorperlaan Renbaan Duindigt te bereiken. Ga je zondag naar Duindigt? Klik hier voor meer informatie.
 

 

Voorbeschouwing Duindigt, zondag 15 oktober 2017

 

Koers 1 Versland Selection-Prijs

De meeting wordt geopend met een koers voor de beginnersklasse tot €600. Vaak een klasse waarin verrassingen plaats kunnen vinden omdat we nog niet veel van de paarden hebben gezien in de baan. Opvallend is de trainerswissel van Gold Buitenzorg(9) al in zijn laatste koers. Daar maakte hij zomaar een fout na kilometer in vierde positie. Hij werd echter snel gezet en keerde ijzersterk terug en leek eenvoudig te gaan zegevieren, tot hij 100 meter voor de finish wederom sprong en uitgeschakeld werd. De goed gefokte ruin toont veel klasse en het lijkt nog een gebrek aan kracht. Daarom zit de grootmeester zelf vandaag in de sulky en heeft alle ruimte in het tweede gelid om te starten. Stalgenoot Happy Hollandia(1) maakte een winnend debuut op Derbydag in een prima kilometer tijd. De eerste uitdager van de favoriet. Voor de overige plaatsen is het lastiger en lijkt haast alles mogelijk. Goah d’Isere(3) kwalificeerde netjes in Wolvega en maakte echter een galopperend debuut. Graceful Boko(7) plaatste zich op Groningen en Alkmaar maar heeft nog niet echt overtuigd.

Winnend-paard: 9 Gold Buitenzorg
Plaats-paard: 1 Happy Hollandia
Duo: 9/1 (meer) of 1/9 (minder)
Trio: 9/1/alle (meer) of 1/9/alle (minder)

 

Koers 3 Van der Deijl Stucadoors-prijs

De amateurs en amatrices gaan weer op pad. Logische favoriet in dit veld is Hold Me Quick(4) met veelvoudig amateurkampioen Fred Handelaar. De combinatie met Bas Crébas staat al jaren als een huis. Hold Me Quick is een klassiek talent die helaas sprong in de Derby Selectie. Daarna heeft hij het prima gecompenseerd met onder andere twee overwinningen op Groningen. Glamour Groenhof(2) won de laatste maal sterk van kop af in een lunchmeeting in Dinslaken. Hij liet verrassend beide favoriet achter zich, namelijk Velten Maranello en Mr Blitzer Byd. Als Norah As(7)dezelfde vorm heeft als in de zomer kan ze het zelfs de favorieten lastig gaan maken. Er werden klasseringen behaald tegen de beste paarden van de jaargang in zeer goede tijden. Hambo Transs R en Charlotte Newport hadden een klasse beter geweest in dit veld. Zoekende naar de juiste vorm lijkt ook Go Lucky(5), die zich in het verleden ook al prima bewezen heeft. De dochter van Nakoersen Paradepaard Barreltje krijgt de steun van Hiltje Tjalsma en dat is zeker een voordeel.

Winnend-paard: 4 Hold Me Quick
Plaats-paard: 2 Glamour Groenhof
Duo: 4/2,7
Trio: 4/2,7/2,5,7

 

Koers 5 Blue Personeelsdiensten Kwartet

Wederom een koers voor de beginnersklasse. Hindy Heikant (4) is de overduidelijke favoriet. De laatste maal werd Derby vijfde Highlander verslagen. Eerste uitdager is Forever H(2) die tot op heden weinig verkeerd deed. Vaduz Wise As was hierin een maatje te groot. Datzelfde geldt ook voor Ghiaros Oldeson(8) van Duindigt trainer Carel Roodenrijs. Echter treft hij het niet met het onvoordelige nummer acht. De volle broer van Echo Oldeson lijkt met koers te verbeteren en is een darkhorse voor de winst. Om het kwartet compleet te maken is het niet eenvoudig een paard aan te wijzen. Daarom adviseren wij de liefhebbers voor het kwartetspel alle paarden op de vierde plaats te zetten. Hopen op een outsider voor een uw hoge uitbetaling.

Winnend-paard: 4 Hindy Heikant
Plaats-paard: 8 Ghiaros Oldeson (Darkhorse)
Duo: 4/2,8
Kwartet: 4/2,8/2,8/alle of 4/2,8/alle/2,8

 

Koers 6 Fredict Solutions-prijs

Een mooi duel verwacht deze zesde koers van de dag. Namelijk het duel tussen Giant Starlake (7) en Graham Convital(6). Eerstgenoemde zal de favorietenstatus krijgen. In Wolvega werd er op imponerende wijze gewonnen. In zijn laatste race staat ongeplaatst in uw programma, echter was dit een vijfde plaats op 0,4 seconde van de winnaar. Dit was de eerste serie van de Duitse Breeders Crown te Berlijn-Mariendorf. Graham Convital maakte zijn favorietenstatus op de Derby helemaal waar met amateurrijder Erick van den Bergh. De ruin doet het fantastisch en is goed genoeg Giant Starlake te kunnen kloppen. Voor plaats drie is het minder eenvoudig. Interessant te vermelden is dat Dutch Buitenzorg(1) zich ontwikkeld tot een kortebaan topper. Hij won in zowel Middenbeemster, Purmerend én Medemblik driemaal op rij. Verder louter plaatsgelden. Dus de vorm is zeker aanwezig een zeer interessant voor het triospel. Ook Guess What(5) loopt continu goede koersen en mag niet op de tickets ontbreken.

Winnend-paard: 7 Giant Starlake
Plaats-paard: 6 Graham Convital
Duo: 6/7 of 7/6 (duo van de dag)
Trio: 6,7/6,7/1,5 (meer) of 6,7/6,7/2,3,4,8,9 (minder)

Koers 7 Blue Sport & Workwear-prijs

Een koers voor de dravers op het gras voor de hoogste klasse. Ballantine V(7) keert weer terug op het vertrouwde Duindigt waar hij jarenlang getraind werd. Op zijn klasse af is hij de grote favoriet, echter zetten wij nog wel de vraagtekens of de ondergrond hem wel ligt. Vast wel, aangezien kampioenstrainer Jeroen Engwerda hem anders niet zou inschrijven. Come on Scott(6) wist de laatste maal een Jouster Stoeltjesklok binnen te slepen. De ruin ontwikkeld zich tot een ware grasbaanspecialist. Datzelfde geldt ook op voor Brazil Elegance(5), echter moest hij de laatste maal wel Andrea Swagerman(3) en Cha Cha Cha(2) voor laten gaan. Eveneens twee trouwe dravers die op alle tickets thuis horen. Verder is Vartabas(4) ook altijd wel in een voor een suprise.

Winnend-paard: 7 Ballentine V
Plaats-paard: 6 Come on Scott
Duo: 7/2,3,5,6
Trio: 7/2,3,5,6/alle of 2,3,5,6/7/alle