Banen

Nederland
 • Alkmaar 18:20
  • R1: Trio Poolg. €1.000
  • R2: Trio Poolg. €1.000
  • R3: Trio Poolg. €1.000
  • R4: V5 Poolg. €3.000
  • R5: Trio Poolg. €1.500
  • R6: Trio Poolg. €1.000
  • R7: Duo Poolg. €1.000
  • R8: Trio Poolg. €1.250
  • R9: Trio Poolg. €1.000
  • R10: Kwt Poolg. €2.000
Zuid Afrika
Zweden
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Voorbeschouwing Duindigt

 
Klik hier om de voorbeschouwing in PDF formaat te downloaden
 

Voorbeschouwing Duindigt, Zondag 10 juni

 

Koers 1 KREKBOY F 1998-PRIJS:

In de eerste koers komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €1.700. Nahema(6) kwam twee keer aan de start in haar loopbaan, beide keren wist de merrie te winnen. Heeft met startnummer zes een overzichtelijk startnummer en de merrie lijkt hier haar derde overwinning te gaan boeken. Gaat gereden worden door Tom Kooyman. Indy Lady(2) maakte bij haar debuut een goede indruk en heeft met startnummer twee een mooi nummer. Moet normaliter een mooie koers gaan krijgen en gaat wederom gereden worden door Rick Wester. Godfather(9) gaat hier vanuit het tweede gelid vertrekken en deed het de laatste keren niet verkeerd op Duindigt. Kan normaliter een mooie koers verwachten en gaat gereden worden door Hugo Langeweg junior. Hooray Boko(8) noteerde de laatste keer een tweede plaats over de sprintafstand en lijkt de vorm weer wat terug te hebben gevonden. Het nummer is matig maar een klassering zou zeker mogelijk moeten zijn. Zoom Wise L(1) kwalificeerde vorig jaar op een goede manier maar in twee starts dit jaar wou het nog niet lukken. Heeft met startnummer één in ieder geval een mooi nummer en gaat gereden worden door Michel Rothengatter. Ourique(5) heeft na een lange periode van rust weer een koers in de benen en normaal gesproken zou de merrie nu scherper moeten zijn. Was de laatste keer op Alkmaar niet op haar best en zou vanuit het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen. Fenix(4) liet vorig jaar snelheid zien maar kwam in twee starts dit jaar nog niet uit de verf. Heeft met startnummer vier in ieder geval een goed nummer en zal hier gereden gaan worden door John de Leeuw, hij reed de merrie de voorlaatste keer ook. Cherie of Hearts(7) is een grillige merrie maar wel één met de nodige snelheid. Zal in eerste instantie dravend rond moeten komen en zal dan meedoen voor de plaatsen. Gaat gereden worden door trainer René Knoll.

Winnend-paard: 6. Nahema
Plaats-paard:
2. Indy Lady
Duo:
6/ 1, 2, 5, 8, 9
Trio: 6/ 2/ 2// alle

 

Koers 2 OLAF PRIDE 1978-PRIJS:

De tweede koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €600. Holland(13) maakte vorige week in Wolvega zijn debuut en deed dat met een goede derde plaats. De hengst zal nu normaal gesproken scherper aan de start gaan verschijnen en gaat hier wederom gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Zack Wind(3) kwalificeerde kort geleden op Wolvega op een goede manier en heeft hier met startnummer drie geen verkeerd nummer. Gaat normaal gesproken voor in het veld een mooie koers krijgen en doet hier direct mee voor de trioklasseringen. Gaat gereden worden door Michel Rothengatter. Ici Sofi(12) liep de laatste keren goede koersen en mag het hier vanuit het tweede gelid proberen. Zou vanuit het veld rustig op de benen moeten kunnen komen en zal het vervolgens van haar speed moeten hebben. Gaat gereden worden door Dennis Minnema. I am Zandbergen(5) kwalificeerde twee keer en deed het beide keren redelijk. Heeft met startnummer vijf normaliter een mooi uitgangspunt en lopende zou er in deze koers een plaats richting het podium mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Hariane(1) liep twee keer een nette koer sen gaat hier vertrekken onder het startnummer één. Gaat normaliter een zuinige koers aan de reling krijgen en een plaatsgeld zou opnieuw mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. I’ll Be There(4) kwalificeerde onlangs op Wolvega en deed dat in een redelijke tijd. Heeft met startnummer vier een mooi nummer in deze koers en met trainer Rob de Vlieger op de sulky zou een plaats onder de eerste vier mogelijk moeten kunnen zijn. Ishara Scott(7) ging de eerste keer uit van de benen op Gelsenkirchen en gaat hier op voor revanche. Zou vanuit het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat gereden worden door John de Leeuw. Ijsvink(6) kwalificeerde onlangs in Wolvega in een behoorlijke tijd en gaat hier zijn eerste start maken. Zal normaal gesproken een koers vanuit het veld gaan krijgen en gaat hier gereden worden door Jaap van Rijn.

Winnend-paard: 13. Holland
Plaats-paard:
3. Zack Wind
Duo:
13/ alle
Trio: 13/ 3/ 3// alle

 

Koers 4 VIRGILL BOKO 2008-PRIJS:

In de vierde koers komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €4.250. Hidde Greenwood(7) verloor nog niet in drie starts dit jaar en lijkt in deze koers op te gaan voor zijn vierde van het jaar. Heeft met startnummer zeven een redelijk nummer en gaat zoals in de voorgaande starts gereden worden door John de Leeuw. De ruin moet het op zijn macht kunnen beslissen. Happy Hollandia(2) kwam dit jaar ook drie keer aan de start en wist eveneens drie keer te winnen. Heeft hier met startnummer twee een mooi nummer maar lijkt ten op zichte van eerdergenoemde de iets mindere te zijn. Gaat gereden worden door Finn Verkaik. Hendrik Schermer(1) liep de laatste keer een sterke koers op Wolvega. Ondanks het tweede gelid wist hij toen als tweede te eindigen. Hier heeft hij met startnummer één een veel beter startnummer getroffen en moet een plaats in het trio zeker weer mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Thomas Bos. Gwydion(4) kwam de laatste keer op Wolvega niet verder dan een vierde plaats. Hij moest toen vanuit het tweede gelid komen en dat leek hem mede parten te spelen. De piste van Duindigt is even afwachten voor hem. Het kan namelijk zijn dat hij meer dan andere moeite gaat hebben met de ondergrond. Op zijn klasse een paard dat in ieder geval in het trio thuishoort. Germany Attack(6) werd de laatste keer ingehouden op Duindigt terwijl hij daarvoor steevast goede koersen liep op Wolvega. Wanneer hij dit keer wel de finish weet te bereiken zal dat rond de plaatsen van het podium zijn. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Ihagua F Boko(8) zou het talent moeten hebben om in deze koers mee te doen voor de trioklasseringen maar de hengst heeft dit jaar nog te weinig van zijn klasse laten zien. Gaat hier gereden worden door trainer Rob de Vlieger die zijn pupil vanaf het startnummer acht zal moeten gaan begeleiden. Flash Greenwood(9) gaat hier als enige vanuit het tweede gelid vertrekken en zal in ieder geval een zuinige koers gaan krijgen in het veld. Zal het vervolgens in de laatste paar honderd meter van de koers van haar speed moeten hebben. Zal worden gereden door Rick Wester. Floris Z(3) heeft het de laatste tijd maar moeilijk om dravend rond te komen maar wanneer hij dat doet laat hij zien goed genoeg te zijn om mee te doen voor de klasseringen. Met startnummer drie moet hij lopende een mooie koers gaan krijgen en zal hier worden gereden door Michel Rothengatter.

Winnend-paard: 7. Hidde Greenwood
Plaats-paard: 2. Happy Hollandia
Duo:
7/ 1, 2, 4, 6, 8
Trio: 7/ 2/ 2// alle

 

Koers 5 BOUWBEDRIJF BOKSMAN KWARTET:

De vijfde koers is voor paarden die in hun carrière nog niet meer verdiende dan €13.500. Massai(12) is lopende het paard van de koers en deed dit jaar op Duindigt nog maar weinig verkeerd. Zal hier vanuit het tweede gelid moeten gaan vertrekken wat het koersverloop enigszins kan gaan beïnvloeden. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Tom Kooyman, die zijn pupil naar de overwinning moeten kunnen leiden. Hindy Heikant(2) heeft onder het startnummer twee echter ook wel een heel erg mooie opgave. De merrie is snel van start en er lijkt eigenlijk geen reden te zijn om te wachten op de concurrentie. Beschikt daarnaast ook nog over een dosis speed in de laatste rechte lijn. Zal worden gereden door Finn Verkaik. Graham Convital(4) denderde de laatste keer in een nieuw record over de piste van Duindigt en bevestigde daarmee zijn vorm. Heeft met startnummer vier geen verkeerd nummer en gaat hier gereden worden door Rob van Toor. Zou normaliter mee moeten kunnen doen voor een plaats in het trio. Harbour Eightysix(10) liep de laatste keer goede koersen op Wolvega. Heeft met startnummer tien een iets minder nummer maar hij zou de klasse in huis moeten hebben om ondanks deze startpositie mee te doen voor de klasseringen op het podium. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Easy Going BR(6) herstelde zich de laatste keer met een snelle tweede plaats voor zijn galoppade in de start ervoor. Met startnummer zes heeft hij een redelijk nummer en vanuit het veld kan hij op speed worden gereden. Gaat hier gereden worden door trainer Rob de Vlieger. French Kiss(5) werd de laatste keer ingehouden over de lange afstand maar daarvoor deed de merrie het juist zo goed. Wanneer zij de draad weer weet op de pakken zou een plaatsgeld zeer zeker mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Gigant Well(11) was de voorlaatste keer erg goed, de laatste keer vanuit het dodenspoor minder. Hier zou vanuit het tweede gelid een mooi parcours mogelijk moeten zijn en zodoende kan er op speed worden gereden. Guess What(9) wist in haar laatste starts nog niet heel veel indruk te maken maar heeft hier met startnummer negen geen verkeerd nummer. Hoeft aan de reling geen meter extra te lopen en zij kan zo optimaal haar speed gaan bewaren. Zal worden gereden door Ruud Pools.

Winnend-paard: 12. Massai
Plaats-paard:
2. Hindy Heikant
Duo:
12/ 2, 4, 10
Kwartet: 12/ 2, 4, 10/ 2, 4, 5, 6, 10/ alle

 

Koers 7 64STE GOUDEN ZWEEP:

In de zevende koers komen tien paarden aan de start in het hoofdnummer van de dag, de Gouden Zweep. Durk M Boko(3), de titelverdediger, is dit jaar ook weer van de partij en komt in topvorm aan de start. In zijn laatste start op Wolvega werd hij gedwongen te koersen vanuit het dodenspoor maar maakte het desondanks sterk af met een overwinning. Gaat hier normaal gesproken een mooie koers krijgen en moet het op zijn speed en karakter af kunnen maken. Gaat gereden worden door Frans van der Blonk. Flavius(6) heeft het de afgelopen periode goed gedaan en de lange laatste rechte lijn van Duindigt zou een voordeel moeten zijn voor de ruin. Normaliter gaat hij weer defensief gereden worden door Eline Janssen, die wederom zal hopen op ruimte voor haar paard. Doet dan zeker mee voor een plaats in het trio. Fabio Bianco(7) deed dit jaar ook nog weinig verkeerd op Duindigt, eindigde nog niet buiten de eerste twee. Hij treft hier echter de zwaarste tegenstand tot nu toe dit jaar en zal er een schep bovenop moeten gaan doen. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Ennyus Boko(1) heeft met startnummer één geen verkeerd nummer. Zou voor in het veld een zuinige koers aan de reling moeten krijgen en zo kan de ruin optimaal zijn speed bewaren. Gaat hier gereden worden door trainster Caroline Aalbers die zal mikken op een trioklasseringen. Heart of Steel(2) heeft zich enorm goed ontwikkeld ten op zichte van vorig jaar en werd afgelopen zondag nog tweede in Berlijn. Hij heeft dus flink wat kilometers in de benen maar wanneer hij dat goed heeft weten te verteren moet een klassering ondanks het geweld zeker niet ondenkbaar zijn. Gaat gereden worden door trainer Rob de Vlieger. Galvani Boko(4) viel de laatste keer niet mee maar dat hij nu aan de start verschijnt zo er op moeten duiden dat hij weer in orde is. Zou normaal gesproken goed moeten kunnen starten vanuit de banden en dan lijkt er voor hem een gunstig koersverloop in het verschiet te liggen. Gaat gereden worden door Jeffrey Mieras in deze koers. Crizzly Bear(9) staat er vanuit het tweede band natuurlijk niet gunstig in maar de ruin zou bij een goede start direct aansluiting moeten hebben bij het eerste band en kan zo mogelijkerwijs mee gaan trekken op een rug van één van zijn concurrenten. Zal dan mee gaan doen voor een plaats. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn. Adelaar(5) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee al lijkt de ruin hier toch wel behoorlijk zwaar te staan. Zal in eerste instantie een zuinige koers vanuit het veld willen hebben en kan dan mogelijk nog mee gaan doen voor een plaats. Gaat gereden worden door John Dekker.

Winnend-paard: 3. Durk M Boko
Plaats-paard:
6. Flavius
Duo:
3/ 1, 6, 7
Trio: 3/ 1, 6, 7/ alle

 

Koers 8 ROLAND 1955-PRIJS:

De achtste koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €7.500 en deze paarden gaan in actie komen over de sprintafstand. Hayley Jet(9) zou na haar kwalificatie de laatste keer op Wolvega meteen goed genoeg moeten zijn om hier een eerste kans te hebben. Vanuit het tweede gelid kan zij op speed gereden worden en ook ditmaal gaat zij op pad met Jaap van Rijn. Helen Boko(6) heeft met startnummer zes in het eerste gelid een behoorlijke uitgangspositie. De merrie zou voor in het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en over de korte afstand moet zij meedoen voor de plaatsen in het trio. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Highspeed Aresy(5) heeft na een lange periode van rust weer een koers in de benen en zal nu normaliter scherper moeten zijn. Heeft met startnummer vijf in ieder geval een mooi nummer en kan zij op speed gereden worden doet zij mee voor de trioklasseringen. Ghilaine F Boko(8) had de laatste tijd moeite om dravend rond te komen en de merrie gaat het nu eens op Duindigt proberen. Het startnummer acht is lastig maar wanneer zij opgeborgen wordt in het veld en op speed gereden gaat worden hoeft zij voor weinig paarden onder te doen in deze koers. Gaat gereden worden door Michel Rothengatter. Gerson Boko(1) noteerde de laatste keer een goede tijd over de sprintafstand en hij wist toen als derde aan te tikken. Heeft met startnummer één geen verkeerd nummer en mag een zuinige koers aan de reling gaan verwachten. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Drogba Apache(7) is een paard dat niet altijd even constant presteert maar wanneer hij zijn dag heeft bezit hij voldoende snelheid om in een koers als deze mee te doen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door trainer Elco Korrel. Geordie(2) deed het de laatste twee keer niet verkeerd met klasseringen in het trio. Nu heeft hij met startnummer twee een mooi nummer over de sprint en ook hij moet mee kunnen doen voor een plaats in het trio in deze koers. Zal gereden gaan worden door Berry Schwarz. Go Lucky(4) pakte de laatste keer een vijfde plaats mee en de merrie noteerde daarbij een behoorlijke tijd. Heeft hier me startnummer vier een redelijk nummer en zij gaat hier voor het eerst gereden worden door Bo Sprengers.

Winnend-paard: 9. Hayley Jet
Plaats-paard:
6. Helen Boko
Duo:
9/ 1, 5, 6, 7, 8
Trio: 9/ 6/ 6// alle

 

Koers 10 DURK M BOKO 2017-PRIJS:

In de tiende en laatste koers van de dag komen dertien paarden in actie op het gras van Duindigt. Vanuit het eerste band gaat de voorkeur uit naar Golden Avenue(3). Heeft het dit jaar al goed gedaan op het gras van Duindigt en moet hier de kop weer kunnen bemachtigen en de koers controleren. Gaat zoals de voorgaande keren gereden worden door Dennis Minnema. Gideon H Renka(8) kwam dit jaar al eerder in actie op het gras van Duindigt en toen werd er gewonnen met Hugo Langeweg senior op de sulky. Ditmaal zal Jaap van Rijn weer plaats gaan nemen op de sulky en ondanks het tweede band moeten er mogelijkheden zijn om in het trio te eindigen. Bizar Zandbergen(11) kwam dit jaar al veel vaker in actie op het gras van Duindigt en deed het in de regel gewoon goed. De ruin mag hier vanuit het tweede band weer een mooie koers vanuit het veld verwachten en zal het vervolgens van de speed moeten hebben. Gaat gereden worden door trainer Rob van Toor. Blue Diamond As(4) won de laatste keer op Hilversum en lijkt langzaam naar de vorm toe te groeien. Vanuit het eerste band moet een mooi koersverloop mogelijk zijn en trainer Rob de Vlieger zal de leidsels in handen nemen. Fleur Swagerman(9) gaat het vanuit het tweede band ook proberen op het gras. De merrie liep de laatste keer op Wolvega een sterke koers en zal normaliter net zo goed zijn nu. Zal vanuit het tweede band een mooie koers in het tweede spoor gaan krijgen en de merrie zal het dan van haar speed moeten hebben in de laatste paar honderd meter. Gaat gereden worden door Frans van der Blonk. Eliot Charisma(6) is een paard met snelheid maar op de grasmat van Duindigt wil het niet altijd lukken. Weet hij de draf eronder te houden moeten er in ieder geval mogelijkheden zijn om hier in het geld te gaan eindigen. Zal worden gereden door Marc de Jong. Freedom Fighter(7) heeft in zijn laatste koersen niet het niveau laten zien dat hij in zich heeft en nu zal het gras worden aangedaan. Wanneer hij weer in orde is moet er ondanks het tweede band zeker een plaatsgeld inzitten. Zal worden gereden door Ruud Pools. Baco Boy(10) heeft misschien nog niet de topvorm te pakken maar de ruin moet in staat zijn om bij een normaal koersverloop mee te doen voor de klasseringen in deze koers. Zal worden gereden door eigenaar Peter Brakeboer.

Winnend-paard: 3. Golden Avenue
Plaats-paard:
8. Gideon H Renka
Duo:
3/ 4, 8, 9, 11
Trio: 3/ 8/ 8// alle