Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

E3-finales - 18 augustus

Gävle - zaterdag 18 augustus 2018 - Start: 16:42

Mega jackpot op de V75 van Gävle met E3 Finales

De V75 van zaterdag op Gävle is enorm interessant. Twee weken achter elkaar wist niemand zeven goed te voorspellen wat er nu voor zorgt dat er een mega jackpot is. Hoofdnummers deze meeting zijn de E3 finales voor hengsten & ruins en merries. Deze koersen zullen als tweede en zesde onderdeel van de V75 afgewerkt gaan worden. In beide finales ligt er een eerste prijs te wachten van 925.000 Zweedse kronen op de winnaar of winnares.

Race 6 - E3 Finale hengsten en ruins (V75-2)

Het tweede onderdeel van de V75 is de E3 Finale voor de hengsten en ruin, voorkeur in deze koers krijgt Betting Gangster (3) vanaf het nummer drie. De pupil van Jerry Riordan heeft het de laatste drie keer uitzonderlijk goed gedaan. Deze drie keren kwam hij rondom zonder ijzers in actie en verloor nog altijd niet. Liet eerder in zijn loopbaan al klasse zien maar lijkt nu echt tot de betere te behoren. Kan mogelijk niet direct de leiding bemachtigen maar hij heeft voldoende inhoud om ook buitenom de nodige meters te maken. Zal weer worden gereden door Carl-Johan Jepson.


Betting Gangster de favoriet van deze finale


Devil Sound (1) is zonder enige twijfel het paard van de koers voor wat betreft de koppositie. Hij heeft enorme startsnelheid laten zien en heeft met startnummer één het ideale nummer getroffen. Zal normaliter over deze afstand de kop niet gaan overgeven en zal trachten het veld te controleren. Moet goed genoeg zijn voor een plaats in het trio maar tegen onze favoriet lijkt hij niet opgewassen te zijn. Zal weer zonder ijzers in actie gaan komen en gaat gereden worden door trainer Anders Zackrisson.
Jorma Kontio gaat plaatsnemen achter Filur Sisu (2) en dat is interessant. De driejarige hengst won de serie en heeft met startnummer twee een optimaal nummer getroffen. Hij kan behoorlijk vertrekken en heeft met de Finse rijder een enorme snelle rijder aan de start op de sulky. Het moet mogelijk zijn om op de rug van beoogde koploper terecht te komen en vervolgens moet een optimale race mogelijk zijn. Een plaats in het trio moet dan tot de mogelijkheden behoren.
Fortune Mearas (6) gaat in actie komen met de Zweeds kampioen Ulf Ohlsson en gaat voor de trainer in actie komen die de meeste successen boekte in deze E3-serie. De ruin had de laatste keer met startnummer zeven een lastig nummer en heeft het nu met het nummer zes iets beter getroffen. Zal hier voor het eerst met trekwatten aan de start gaan verschijnen en volgens de stal liet dat in de training het nodige effect zien en zij zien dan ook kansen.
Robert Dunder gaat vanaf het nummer elf in actie komen met zijn Even’s Cool Boy (11). Ondanks dat hij favoriet was de laatste keer en met nummer vier een beter nummer had dan nu kwam hij niet verder dan een vierde plaats. Ditmaal zal hij meer uit het oog worden verloren door de spelers maar de hengst heeft nog altijd veel klasse. Zal uiteraard baat hebben bij een hoog tempo onderweg maar een verrassing kan van zijn kant zeker mogelijk zijn in deze koers.

Even’s Cool Boy met trainer Robert Dunder


Flight Dynamics (12) heeft met startnummer twaalf ook geen optimale startpositie en is daarnaast niet echt een sprinter. Ook hij zal vanuit het achterveld hopen op een enorm hoog tempo aan de kop om in beeld te komen voor de klasseringen. De bedoeling is dat hij hier rondom zonder ijzers aan de start gaat komen. Zal worden gereden door Örjan Kihlström.
Markus Svedberg gaat met Baritone Artist (4) voor de tweede keer dit jaar zijn opwachting maken in een finale van de E3. Met startnummer vier hebben zij een behoorlijke startpositie en moet een mooie trip vanuit het veld mogelijk zijn. De zoon van Orlando Vici werd in de voorbije week getest met een trekkap en dat viel positief uit. In deze finale gaat hij dan ook voor het eerst in actie komen met die trekkap en is hij in staat tot het verzorgen van een verrassing.
Jaguar Dream (7) noteerde de laatste keer met een derde plaats zijn record en in deze finale heeft hij met trainer Claes Sjöström het nummer zeven getroffen. De bedoeling is dat de hengst ditmaal voor het eerst zonder ijzers in actie gaat komen en dat is natuurlijk enorm interessant. Het startnummer is lastig maar zit het koersverloop mee moeten er mogelijkheden zijn.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Koppel 3 alle       INZETTEN
Trio  3 1,2,6,11, alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 10 - E3 Finale merries (V75-6)

Het zesde onderdeel is de finale van de merries, ook hier komen er twaalf aan de start waarbij er de voorkeur is voor Zara Kronos (1). De merrie maakte zonder meer de meeste indruk in de series en kwam toen voor het eerst met een Amerikaanse bike in actie. Ditmaal komt zij naar alle waarschijnlijkheid met een normale sulky aan het vertrek aangezien de trainer meent dan beter te kunnen vertrekken vanaf het nummer één. Interessante wijzigingen zijn wel dat zij zonder achterijzers gaat starten, met trekwatten en mogelijk met een gesloten hoofdstel. Dit laatste zal op een later tijdstip besloten worden.

Zara Kronos met trainer Joakim Lövgren


Aleppo Pine (2) was in de vorige E3 finale ook al één van de favorieten, ditmaal mag de merrie vanaf het nummer twee vertrekken. Heeft zo een mooie uitgangspositie en wanneer zij ditmaal wel benen weet te pakken moet een klassering in het trio zeer zeker mogelijk zijn. Zij behoort niet tot de allersnelste vertrekkers en zal er dan dus ook baat bij hebben wanneer het tempo hoog ligt onderweg. Zoals gebruikelijk zal zij worden gereden door Kenneth Haugstad.
Örjan Kihlström gaat in deze finale in actie komen met Aria (6) uit de training van Roger Walmann. De merrie is momenteel sterk aan het verbeteren en kan daarnaast goed vertrekken. Interessante wijzigingen dit keer zijn dat de merrie rondom zonder ijzers zal gaan starten en dat doet zij tevens met een Amerikaanse bike. Ondanks het nummer zes moet er een mogelijkheid zijn om hier de kop te pakken. De geluiden uit de stal zijn ronduit positief te noemen.
Flash Am (8) was in de eerste E3 finale van het jaar enorm goed. Zij kreeg aan de kop enorme druk te voorduren in een enorm hoog tempo maar wist desondanks goed stand te houden. Na die koers kende zij een kleine terugslag maar volgens trainer Roger Walmann is zij weer richting haar beste niveau aan het kruipen. Heeft in deze finale met startnummer acht een enorme lastige uitgangspositie maar zit alles mee onderweg moet het één en ander mogelijk zijn. Vertrekt hier weer rondom zonder ijzers.
Mika Forss gaat hier in actie komen met Staro Miami (3). De merrie keerde in haar serie terug van een rustperiode en maakte een sterke indruk. Nu richting de finale zal zij scherper zijn en met startnummer drie heeft zij een mooie uitgangspositie. Moet normaliter op haar speed gaan komen in de laatste 500m en zij moet kansrijk zijn voor een plaats in het trio. Gaat ook hier weer rondom zonder ijzers in actie komen.
Indiana Boko (5) is een merrie goed enorm goed kan vertrekken achter de auto, maar kan het ondanks het mooie nummer vijf lastig krijgen om de kop te bereiken. De merrie heeft slechts vier koersen in de benen en wordt nog altijd per start beter. Heeft de klasse in huis om hier mee te doen voor de klasseringen in het trio, winnen kan zoals gezegd lastig worden. Zal worden gereden door Jorma Kontio.
Ulf Ohlsson zal in deze finale voor het eerst plaats gaan nemen achter Fragolini Am (4). De merrie heeft dit jaar al mooie dingen laten zien maar lijkt nu voor het eerst een echte pikeur op de sulky te krijgen. Zij kan behoorlijk vertrekken achter de auto en heeft met startnummer vier een goede uitgangspositie. Moet in de voorste gelederen een mooie trip gaan krijgen en zij lijkt zeker in staat om te stunten in deze koers.

Fragolini Am hier in actie met trainer Lars-Göran Söderberg


Racing Brodda (10)
heeft vanuit de tweede startrij met het nummer tien niet de meest ideale startpositie maar de merrie is getalenteerd en met het juiste tempo moet zij alsnog in beeld komen voor de klasseringen. Zal worden gereden door trainer Mattias Djuse en zij zal naar alle waarschijnlijkheid zonder voorijzers starten. Tevens is het een mogelijkheid dat zij hier met een dichthoofdstel vertrekt.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Koppel 1 alle       INZETTEN
Trio  1       2,3,4,5,6,8,10 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.