Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Eenrum - 15 augustus

Woensdag 15 augustus 2018 - Start: 16:00

Rechtsom koersen op de grasbaan van Eenrum

De grasbaan van Eenrum is weer teruggekeerd op de kalender en anders dan alle andere jaren gaat er rechtsom gekoerst worden. Er staan deze dag in totaal tien races op het programma. De eerste start van deze meeting valt om exact 16:00 uur.

Race 1 - HDRV Drachten-Prijs

In de eerste race gaan paarden op pad met een maximale winsom van €3.600. Hooray Boko (4) krijgt hier de voorkeur. De merrie maakte de laatste keer op Emmeloord een goede indruk en was daarvoor ongelukkig op Joure. Zal zoals gebruikelijk worden gereden door Ruud Pools. Golden Girl JE (2) won haar laatste start op Joure en had toen meters voor op de favoriet. Zij vertrekken nu gelijk af en dan zou zij haar meerdere moeten erkennen in eerdergenoemde. Zal ditmaal worden gereden door Eelke Kruis. Hannie Swagerman (3) liep de laatste keren prima koersen waaronder op het gras van Emmeloord. Heeft met startnummer drie in het eerste band een mooi nummer en zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Hot Shot Rob (6) won inmiddels twee keer op rij. De merrie zal hier vanuit het tweede band moeten vertrekken en dat zal iets ingewikkelder gaan worden. Zal zoals gebruikelijk worden gereden door Niels Jongejans. Flair Lady DF (9) eindigde de laatste keren niet in het geld maar de merrie kan wel degelijk voor een verrassing zorgen. Al is een verrassing misschien een groot woord voor een merrie die in goeden doen het best van het veld is. Zal worden gereden door Chiel Wildhagen.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  9         INZETTEN
Duo 4 2,3,6,9       INZETTEN
Trio  4 9 9   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Hooray Boko won in juli op Emmeloord


Race 2 - Schotte Vastgoed/ Fam. van der Wal-Wagenaar-Prijs

De tweede race is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.000. Grizzly Greenwood (5) won op een goede manier in Emmeloord en kan hier vanuit het eerste band andermaal voor de overwinning gaan. Het startnummer is gunstig vanuit het band en net als de vorige keer gaat de hengst gereden worden door trainer Tom Kooyman. Willow Burgerheide (6) pakt eigenlijk altijd zijn klasseringen mee. De ruin zal hier vanuit het tweede gelid moeten vertrekken en lijkt dan mee te gaan doen voor de plaatsen in het trio. Gaat gereden worden door John Dekker. Helena Oldeson (1) kwalificeerde in mei op een goede manier in Wolvega, in haar eerste en enige start op Groningen viel zij niet mee met een vijfde plaats. De baan was die dag echter verre van optimaal en mogelijk was dit de reden van een ietwat tegenvallende prestatie. Wanneer de merrie weer in orde is moet een plaats in het trio mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Eelke Kruis. Gygant Promise (10) versprong de laatste keer zijn kansen op Emmeloord, daarvoor pakte de ruin een sterke tweede plaats. Wanneer hij vanuit het tweede band foutloos rond weet te komen moet een nieuwe klassering tot de mogelijkheden behoren. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. Invictus (3) staat gunstig in het eerste band en wanneer de hengst foutloos weg weet te komen moet een plaats in het trio tot de mogelijkheden behoren. Gaat hier zoals de laatste keren gereden worden door André Bakker.

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 5 alle       INZETTEN
Trio  5 6 6   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Bio Flower GMBH/ Kees Bokma-Prijs

In de derde race negen paarden in de klasse tot €2.400. Gufo Greenwood (2) won de laatste keer op Alkmaar en deed het daarvoor goed op het gras. Wanneer de ruin hier wederom naar de leiding weet te snellen moet hij de koers kunnen controleren en naar zich toetrekken. Gaat hier opnieuw gereden worden door Ruud Pools. Fantastic Well (1) deed dit jaar nog maar weinig verkeerd op het gras, alle keren eindigde de ruin in het trio. Heeft met startnummer één vanuit het eerste band geen verkeerd nummer en moet hier andermaal in het trio gaan eindigen. Zal worden gereden door André Bakker. Gigi (3) is lopende normaal gesproken ook een paard voor in het trio in deze koers. De merrie werd de laatste keer derde op Duitse bodem en zoals gewoonlijk gaat zij gereden worden door haar eigenaar Willem Steur. Ghostrider JC (7) pakte de voorlaatste keer een tweede plaats op Joure en deed het daarmee boven verwachting. Heeft met startnummer zeven het tweede band getroffen en zal gelukkig moeten zijn in het koersverloop. Zal worden gereden door Johnny Westenbrink. Downtown Suzie (5) zou veel beter moeten kunnen dan haar laatste verrichtingen en gaat het hier eens op het gras proberen. Gaat zoals de voorlaatste keer gereden worden door Tom Kooyman. De bandenstart is ook een vraagteken voor de merrie.

Spelsoort1234C 
Winnend 2         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN
Duo 2 1,3,5,7       INZETTEN
Trio  2 1,3,5,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Gufo Greenwood in actie op het gras van Joure


Race 4 - Klein Poelhuis Emmeloord-Prijs

De vierde race is voor paarden tot een winsom van €25.000. Everglide Rapida (4) staat er weer enorm mooi in en moet deze koers lopende altijd op zijn naam gaan schrijven. Moet snel het heft in handen kunnen nemen en gaat hier gereden worden door Micha Brouwer. Diola P (2) noteerde de laatste keren nette tijden op het gras van Emmeloord en heeft hier met startnummer twee een mooie uitgangspositie vanuit het eerste band. De merrie moet voor in het veld een mooie koers gaan krijgen en moet op haar vorm af mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door Eline Janssen. Gigant Well (3) pakte een aantal starts terug een goede derde plaats mee op Emmeloord maar eindigde vervolgens twee keer buiten het geld. Heeft met startnummer drie in het eerste band een mooi nummer en gaat hier gereden worden door Daisy Paling, hetgeen voor het eerst is. Fleur Swagerman (7) deed het de laatste keer niet verkeerd op Alkmaar met een derde plaats op Alkmaar in een snelle tijd. De merrie moet hier vanuit het tweede band komen maar kan wel uit de wind worden gehouden. Zal hier op pad gaan met Thomas Bos. Dancing Noble (6) heeft het dit jaar goed gedaan op het gras en zal hier vertrekken vanuit het tweede band. Zou vanuit het veld een mooie koers moeten krijgen en gaat gereden worden door leerling Sytske de Vries.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 4 2,3,6,7       INZETTEN
Trio  4 2,3,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Merwestaal Moerdijk BV-Prijs

In de vijfde race negen paarden in actie onder het zadel, verdeeld over drie banden. Elma Alki (6) zou er vanuit het tweede band mooi in moeten staan en weet de merrie de benen eronder te houden moet een overwinning weer mogelijk zijn. Zoals gewoonlijk gaat zij onder het zadel gereden worden door Susan Wiedijk. Bizzy Tolli T (7) liep de laatste keer weer eens een goede koers op Nederlandse bodem en werd tweede. Ditmaal moet hij ook weer vanuit het tweede band komen en opnieuw moet een klassering op het podium tot de mogelijkheden behoren. Abrazzo d’Amour (8) ging de laatste keer voor de kar van de benen, daarvoor liep hij steeds nette koersen. Staat er vanuit het tweede band gunstig in en wanneer hij van start af attent gereden gaat worden moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Marloes Knopp. Gwendolyn Flevo (4) kwam dit jaar al eens eerder in actie onder het zadel en pakte toen een vierde plaats mee. De merrie zal geleerd hebben de van de eerste keer en mag hier andermaal vanuit het eerste band gaan vertrekken. Zal worden gereden door Linda Hamming. Geisha Fashion (2) gaat hier debuteren onder het zadel en wanneer zij dat kan moet zij voldoende snelheid hebben om mee te doen voor de klasseringen. Zij zal gereden gaan worden door Sytske de Vries.

Spelsoort1234C 
Winnend 6         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Duo 6 4,7,8       INZETTEN
Trio  6 4,7,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Elma Alki won eerder dit jaar op het gras van Emmeloord


Race 6 - De Nieuwe Wereld Amsterdam-Prijs

De zesde race is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €8.000. Giga Well (2) zou beter moeten kunnen dan de laatste verrichtingen. De merrie lijkt met startnummer twee in ieder geval een mooie startpositie te hebben en moet lopende deze koers kunnen winnen. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Budweiser DF (4) noteerde de laatste keer op Wolvega een behoorlijke tijd maar eindigde ver achter de winnaar. Het gras zal de ruin normaliter beter gaan passen en zoals  gewoonlijk zal trainer Arend de Wrede plaatsnemen op de sulky. Arenne Loraine (5) pakte de laatste keren klasseringen mee op het gras en vanuit het eerste band moet het mogelijk zijn om een trioklassering mee te pakken in deze koers. De ruin gaat hier gereden worden door Eline Janssen. Going To The Run (1) heeft het dit jaar behoorlijk gedaan op het gras en staat er vanuit het eerste band niet ongunstig in. Heeft met Niels Jongejans de vaste rijder op de sulky en een klassering in dit nummer zou zeker mogelijk moeten zijn. El Salsa (7) heeft de laatste keren goede vorm laten zien op de Duitse grasbanen. Zal hier vanuit het tweede band moeten vertrekken en dat zal het allemaal net iets ingewikkelder maken voor de merrie. De vorm is echter goed en zoals gewoonlijk gaat zij gereden worden door eigenaar Willem Steur.

Spelsoort1234C 
Winnend 2         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 2 alle       INZETTEN
Trio  2 1,4,5,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Dierenkliniek Emmeloord-Prijs

In de zevende race komen paarden aan het vertrek die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €40.000. C’est Ca (2) heeft het dit jaar goed gedaan op het gras en heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie. Moet een mooie koers gaan krijgen en de merrie zou kansrijk moeten zijn voor de overwinning. Gaat gereden worden door trainer André Bakker. Cha Cha Cha (1) moet met startnummer één een zuinige koers gaan krijgen en zal zoals gewoonlijk worden gereden door John Dekker. Deed het de laatste keren goed en de ruin kan ook op het gras uitstekend uit de voeten. Fuggedaboutit (6) pakt altijd zijn klasseringen mee maar is nog altijd zonder overwinning in 2018. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten komen en vertrekt aan de reling. Zal het dan ook enigszins mee moeten hebben onderweg. Gaat net als de laatste keren gereden worden door trainer Tom Kooyman. Come on Scott (8) liet de laatste keer op Duindigt een goede indruk achter op Duindigt met een tweede plaats. Hij liet meer scherpte zien als in de start ervoor, ditmaal heeft hij Ruud Pools weer op de sulky. Andrea Swagerman (4) noteerde de laatste keer op Emmeloord een goede tijd maar eindigde alsnog buiten het geld. De ruin zou hier een mooiere koers moeten gaan krijgen en doet dan direct mee voor de klasseringen. Zal ditmaal gereden gaan worden door leerlingpikeur Thomas Bos.

Spelsoort1234C 
Winnend 2         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 2 alle       INZETTEN
Trio  2 6 6   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

C’est Ca won eerder dit jaar op Joure


Race 8 - Stal Payday ’’Eigenaar voor een dag’’-Prijs

De achtste race is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €18.000. Fonne Pomponne (4) lijkt vanuit het eerste band een mooie opgave te hebben met Samantha Stolker. De laatste keer leek de merrie de dupe van het twee keer moeten starten op één dag. De eerste keer ging zij enorm sterk, de tweede keer was zij geen schim van het paard dat enkele uren daarvoor wist te winnen. Moet hier lopende vanuit het eerste band de kop gaan pakken en moet de koers dan kunnen controleren. Broer van Bremen (3) kwam de laatste keer aan de start over een iets te lange afstand. Hij kreeg bovendien een lastig parcours buitenom en gaat het hier opnieuw proberen. De afstand zal hem nu beter passen en vanuit het eerste band moet hij een mooie koers kunnen krijgen. Zal worden gereden door Hilda Hofstra. Godiva Flevo (10) heeft het de laatste keren goed gedaan met trioklasseringen. Zal hier vanuit het tweede band moeten vertrekken en daardoor lijkt een trioklassering opnieuw het hoogst haalbare voor de merrie. Zij zal worden gereden door Willem Brouwer. Gideon of Egypt (6) heeft het op de baan van Hooksiel enorm goed gedaan. Hij kwam daar dit jaar zes keer aan de start en wist vijf keer te winnen. De enige keer dat hij verloor maakte hij een aantal mispassen in de laatste rechte lijn en eindigde daardoor nipt als tweede, vlak achter de winnaar. Het tweede band is mogelijk niet gunstig maar een trioklassering moet mogelijk zijn. Donate Groenhof (7) heeft het de laatste starts behoorlijk gedaan en moet hier vanuit het veld mee kunnen doen voor de trioklasseringen. Zal zoals eerder dit jaar worden gereden door amatrice Gretha Posthumus.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Duo 4 3,6,7,10       INZETTEN
Trio  4 3,6,7,10 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9 - Flevofarm Stayerskampioenschap van Eenrum

In de negende race zal er 3500m moeten worden afgelegd en dat gaat gebeuren door acht paarden. Fakir Oldeson (5) is het paard van de koers aangezien hij bijna alle koersen wist te winnen over de lange afstand. Heeft vanuit het tweede band een gunstige startpositie en zal weer worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Dreamline Promise (4) deed het de laatste keer niet verkeerd op Emmeloord over de lange afstand. De koers van nu zal de ruin normaliter ook gaan passen en een plaats in het trio moet hier opnieuw mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. Daisy va Camstra (3) won de laatste keer verrassend de lange afstandskoers op Alkmaar maar de manier waarop was sterk. De merrie gaat hier vanuit het tweede gelid vertrekken en zal in elk geval een zuinige koers krijgen. Zal worden gereden door Ruud Pools, net als de laatste keer. Bruno Lanzarote (6) deed het de laatste keer niet verkeerd op Alkmaar over de lange afstand en lijkt hier nu 25m beter te staan. Op zijn vorm af kan de ruin in deze koers voor een kleine verrassing gaan zorgen. Zal worden gereden door trainer Rob van Toor. Bingo Star (8) kwam sinds oktober niet meer aan de start en zal ongetwijfeld nog koersritme missen. De lange afstand zou de Fransman normaal gesproken goed moeten passen en gaat hier gereden worden door Dennis Minnema.

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 5 3,4,6,8       INZETTEN
Trio  5 3,4,6,8 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Fakir Oldeson boekte op Emmeloord wederom een overwinning


Race 10 - Draviet Stables-Prijs

De tiende en laatste race van de dag is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €8.000. Hampshire F Boko (3) lijkt een vrouwenpaard te zijn, wat nog geen één eerder was gelukt lukte Sonja Rytkönen meteen in haar eerste rit met de hengst. Zij stuurde hem zonder pardon naar de overwinning en het moet mogelijk zijn om hier op herhaling te gaan. Ghislaine (2) zag er de laatste keer erg goed uit in Emmeloord en wist voor het eerst dit jaar een koers te winnen. Moet hier vanuit het eerste band een mooie koers gaan krijgen en zal net als de laatste keer worden gereden door Danny Brouwer. Dundee Boko (7) staat natuurlijk niet gunstig in het tweede band maar de vorm van de ruin is momenteel goed genoeg om mee te doen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Manon Pools. Fleur Europoort (5) deed het de laatste keren niet verkeerd met klasseringen en kan hier nog vanuit het eerste band gaan vertrekken. De merrie heeft goede vorm laten zien en wanneer zij een mooi parcours kan krijgen moet een klassering in het trio zeker tot de mogelijkheden behoren. Zal worden gereden door Micha Brouwer. Gerco Impuls (6) deed het de laatste twee keer niet verkeerd op het gras met twee tweede plaatsen op rij. Heeft in het tweede band geen gunstige startpositie maar ondanks dat moet een klassering richting het podium mogelijk zijn. Gaat gereden worden door trainer Rob de Vlieger.

Spelsoort1234C 
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 3 2,5,6,7       INZETTEN
Trio  3 2,5,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.