Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Enghien - 14 augustus

Enghien - dinsdag 14 augustus 2018 - Start: 14:50

Op een doordeweeks dinsdag een topmeeting op Enghien

Deze week is de dinsdag een dag vol topsport in Europa. Op de baan van Enghien staan enkele topnummers op het programma. In een koers voor de oudere elite treffen onder andere Aubrion du Gers en Bird Parker elkaar. Een aantal koersen eerder zal Broadwell trachten zijn zegereeks voort te zetten met rijder Robin Bakker.

Race 5 - Prix de Genève

De vijfde race is er één voor vierjarigen, hier komen in totaal tien paarden aan de start. Broadwell (4) krijgt na drie weergaloze koersen en twee overwinningen op rij de voorkeur in dit nummer. De piste van Enghien past de hengst van trainer Paul Hagoort enorm goed en ditmaal kan hij weer op pad met vaste rijder Robin Bakker. Over deze afstand mogen geen fouten worden gemaakt en moet hij de bovenliggende partij zijn.


Broadwell met vaste rijder Robin Bakker in actie op Enghien


Express Jet (8)
keert dan wel terug van een pauze en komt met ijzers aan de start, toch is de pupil van Pierre Vercruysse een paard om serieus rekening mee te houden. Heeft in de voorbije maanden enorme koersen laten zien en behoort zonder meer tot de allerbeste van de jaargang. Hij kan vooral gevaarlijk worden wanneer hij op speed gereden gaat worden. Hij heeft echter drie maanden pauze gehad en zal mogelijk niet voluit gaan in deze koers.

Matthieu Abrivard gaat hier in actie komen met Classic Connection (3), de pupil van grootmeester Jean-Pierre Dubois. De Duits gefokte hengst moest de laatste keren elke keer zijn meerdere erkennen in het paard van Robjn Bakker en dat zal normaal gesproken niet anders zijn. Hij heeft klasse, al is er een klein vraagteken met betrekking tot de afstand. Werd in het verleden wel eens uit de uitslag verwijderd wegens draven, 2875m kan dan ook roet in het eten gooien.


Classic Connection met eigenaar Jean-Pierre Dubois op Vincennes


Excellent (2)
gaat op pad met Alexandre Abrivard, die de voorlaatste keer Broadwell ook voor zich moesten dulden. Moeten in dit veld normaliter opgeborgen kunnen worden in het veld en zullen het vervolgens van de speed moeten hebben. Komt hier optimaal zonder achterijzers aan de start en dat kan de benodigde extra speed bezorgen in de lange laatste rechte lijn van Enghien.

Jean-Philippe Monclin gaat hier in actie komen met Estola (7). De merrie heeft zich dit jaar goed ontwikkeld en in dit nummer moet de combinatie kansrijk zijn. Wanneer zij na een mooie start de reling kunnen bereiken en vervolgens de speed kunnen bewaren voor de laatste rechte lijn moeten er mogelijkheden zijn om hier in het trio te eindigen. Zal in tegenstelling tot de laatste keren ditmaal rondom met ijzers aan de start verschijnen.


Estola pakte haar laatste overwinning op Enghien


Ethien du Vivier (1)
is hier een vreemde eend in de bijt, maar wel een interessante. Heeft in het verleden zijn klasse laten zien op Zweeds bodem en dan met name over de kortere afstanden. Wanneer de Fransman in orde is moet hij echter de lange afstand ook aan kunnen. Heeft in het verleden problemen met zijn draf laten zien, het is dus geen vanzelfsprekendheid dat hij hier een enquête gaat overleven. Gaat gereden worden door David Thomain en vertrekt zonder achterijzers.

Franck Anne gaat hier in actie komen met Elite du Ruel (9), de dochter van Timoko. De combinatie zal naar alle waarschijnlijkheid naar het front rijden en vervolgens het tempo hoog houden. Een mogelijkheid is echter ook dat er eens overgegeven gaat worden aangezien het ditmaal een lange afstandskoers betreft. De merrie is met een zuinig koersverloop goed genoeg voor een plaats rond het podium.


Elite du Ruel met trainer Franck Anne op Vincennes


Estelada de Font (6)
heeft in haar laatste starts prima vorm laten zien en moet in dit veld ook kansrijk zijn. In tegenstelling tot de laatste keren komt de merrie ditmaal rondom met ijzers aan de start hetgeen een klein nadeel is. Keert terug na een pauze van twee maanden en mist mogelijk nog haar allerbeste vorm. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door trainer Emmanuel Allard.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  8         INZETTEN
Duo 4 1,2,3,7,8,9       INZETTEN
Koppel 4 1,2,3,7,8,9       INZETTEN
Plaatskoppel 8 alle       INZETTEN
Trio 4 8 8 alle   INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Race 7 - Prix Jean-Luc Lagardère

De zevende race is het hoofdnummer tijdens deze meeting op Enghien. In deze race voor de hoofdklasse gaat er gestreden worden om een prijzenpot van €150.000 en de voorkeur gaat uit naar Aubrion du Gers (10), ‘s werelds beste ruin. De laatste keer maakte de ruin indruk op Mons door zonder enig partij te winnen van kop af. Ditmaal krijgt hij het waarschijnlijk iets zwaarder maar op zijn klasse en uithoudingsvermogen moet hij ook deze koers weer naar zich toe kunnen trekken. Zal worden gereden door trainer Jean-Michel Bazire en vertrekt weer optimaal zonder ijzers.


Aubrion du Gers met trainer Jean-Michel Bazire


Bird Parker (11)
won de laatste keer werkelijk op karakter en de hengst blijft maar presteren en presteren. Het dekseizoen zit er voor hem nu echt op en de verwachting is dat hij misschien nu nog iets scherper is. De beste ruin ter wereld verslaan zal niet eenvoudig worden, maar niet onmogelijk. De zoon van Ready Cash gaat optimaal zonder achterijzers vertrekken en zoals gewoonlijk zal Jean-Philippe Monclin plaatsnemen op de sulky.

Yoann Lebourgeois gaat hier op pad met Charly du Noyer (7) die de laatste keer op Graignes een ijzersterke indruk maakte. De pupil van Philippe Allaire oogt frisser dan ooit tevoren en het dekseizoen lijkt het goed te hebben gedaan. Hij treft natuurlijk tegenstand van formaat maar met het juiste koersverloop moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn. Net als de laatste keer vertrekt hij hier zonder achterijzers.


Charly du Noyer met vaste rijder Yoann Lebourgeois


Valko Jenilat (8)
is een paard dat altijd op zijn niveau presteert en moet hier kansrijk zijn voor een plaats in het trio. Normaliter zal hij door Eric Raffin naar het front worden gestuurd om het tempo hoog te houden. Echter heeft hij in het verleden ook bewezen goed te kunnen koers vanuit het veld en leent deze koers zich daar ook wel voor. Ongeacht het exacte scenario gaat de zoon van Kepler voorin meedoen. Zal optimaal zonder ijzers aan de start gaan komen.

Matthieu Abrivard gaat in deze koers op pad met Briac Dark (6). De hengst heeft na een rustperiode weer een drietal koersen in de benen en de vorm zou richting het hoogste punt moeten kruipen. Het feit dat hij rondom met ijzers aan de start verschijnt duidt erop dat hij niet op volle oorlogssterkte aan de start gaat komen, desondanks moet hij mee kunnen doen voor de klasseringen.


Briac Dark in actie op Vincennes


Un Mec d’Heripre (12)
liep de laatste twee keer nette koersen over de sprint en dat lijkt de meest passende afstand voor hem te zijn op deze leeftijd. Hij start voor het eerst sinds januari 2016 over een soortgelijke afstand en dat lijkt een behoorlijke uitdaging te gaan worden tegen deze tegenstand. Lijkt op de beste te kort te gaan komen, een klassering moet echter mogelijk blijven. Gaat gereden worden door Franck Ouvrie en vertrekt optimaal zonder ijzers.

Sébastien Ernault gaat in dit nummer in actie komen met Virgious du Maza (5). De laatste keer dat het duo in actie kwam, begin juli maakte zij indruk. Zij moesten behoorlijk wat doen onderweg maar wisten het sterk af te maken in de laatste rechte lijn. Treft hier sterkere tegenstand maar met de laatste verrichting in het achterhoofd moet een plaatsgeld zeer zeker mogelijk zijn. De ruin zal hier weer zonder voorijzers vertrekken.


Virgious du Maza bij één van zijn overwinningen op Enghien


Blé du Gers (1)
gaat na een pauze van bijna vier maanden in dit nummer zijn rentree maken met Alexandre Abrivard op de sulky. De ruin kende een geweldige wintermeeting op Vincennes en kreeg vervolgens een welverdiende pauze. Treft natuurlijk totaal andere tegenstand en komt hier dan ook rondom met ijzers aan de start.

Spelsoort1234C 
Winnend 10         INZETTEN
Plaats  11         INZETTEN
Duo 10 7,8,11       INZETTEN
Koppel 10 7,8,11       INZETTEN
Plaatskoppel 11 6,7,8,10       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.