Banen

Nederland
 • Alkmaar 18:20
  • R1: Trio Poolg. €1.000
  • R2: Trio Poolg. €1.000
  • R3: Trio Poolg. €1.000
  • R4: V5 Poolg. €3.000
  • R5: Trio Poolg. €1.500
  • R6: Trio Poolg. €1.000
  • R7: Duo Poolg. €1.000
  • R8: Trio Poolg. €1.250
  • R9: Trio Poolg. €1.000
  • R10: Kwt Poolg. €2.000
Zuid Afrika
Zweden
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Voorbeschouwing Fyraåringstestet

 

Voorbeschouwing Fyraåringstestet, woensdag 19 juli

 

Deze woendagavond een mooi nummer over de lange afstand voor vierjarige paarden op de baan van Eskilstuna. Enkele van de beste paarden van de jaargang komen in deze koers in actie. Er wordt sinds jaar en dag gestreden over de langere afstand van 2640m in deze koers en dit jaar komen er tien paarden aan de start. Veel van de bekende namen hebben matige startnummers getroffen, echter heeft één van hen een beduidend beter startnummer getroffen. Voor de winnaar van de koers ligt er een eerste prijs klaar van 300.000 Zweedse kronen.

 

Cyber Lane heeft veel talent laten zien maar ondanks dat nam hij het nog niet vaak op tegen de beste van de jaargang. Deze koers lijkt bijna een buitenkans voor hem te zijn. Hij heeft hier met startnummer vier een beter startnummer dan zijn grootste concurrenten en het moet voor hem mogelijk zijn om binnen afzienbare tijd aan de kop te liggen en vervolgens het tempo te bepalen. Maakte de laatste keer indruk op Halmstad door over de sprintafstand te winnen vanuit het tweede gelid. Zal weer worden gereden door trainer Johan Untersteiner.

Robert Bergh gaat hier in actie komen met zijn Diamanten die de laatste keer op enorm sterke wijze de Sprintermästaren wist te winnen op Halmstad. Hier zal hij vanuit het tweede gelid moeten beginnen maar dat lijkt dan nog een redelijk startnummer te zijn in de tweede startrij. Zal nog altijd in goede vorm verkeren en zal hier zeker weer een gooi gaan doen naar een nieuwe overwinning. De afstand van 2640m mag voor hem geen enkel probleem zijn.

Policy of Truth lijkt misschien niet meteen gebaat te zijn bij de langere afstand, toch heeft hij zich eerder goed weten te redden over deze afstand. Hij heeft met startnummer acht geen optimaal startnummer getroffen en zal daardoor mogelijk een duur parcours krijgen in de beginfase van de koers. Hij moet echter goed genoeg zijn om ondanks de nodige meters buitenom mee te doen voor een plaats onder de eerste drie. Zal worden gereden door Ulf Ohlsson.

Jorma Kontio gaat hier op pad met Global Trustworthy, die na lange afwezigheid een koers in de benen heeft. Hij liep de eerste keer uit geen verkeerde koers maar zal nu zeker scherper zijn. Heeft hier het tweede gelid en dat moet overkomelijk zijn voor hem. Hij heeft normaal gesproken geen enkel probleem met de langere afstand en de afgelopen periode zal hij ook flink aangesterkt zijn. Gold vorig jaar als de favoriet in het Kriterium.

Baron Gift heeft de laatste keren behoorlijke koersen gelopen en hier heeft hij met startnummer één een redelijk startnummer. Hij moet van dat startnummer een mooie koers op maat kunnen krijgen en daarmee moet hij zijn speed kunnen sparen. De lange afstand zou met het beoogde parcours geen groot probleem mogen zijn en hij zal worden gereden door zijn trainer Rickard Svanstedt.

Kaj Widell komt in deze koers met Magic Gwin in actie. Hij kreeg de laatste keer op Lindesberg een onvoordelig parcours maar liep desondanks een sterke koers en eindigde als tweede. Heeft hier met startnummer twee een mooi startnummer en hij moet zo een mooie koers op maat kunnen krijgen. De afstand past hem normaal gesproken goed maar daarentegen treft hij deze keer zeker ook paarden van formaat.

Test Drive wist de laatste keer een V75-finale te winnen en hij deed dat toen van kop af. Hier heeft hij met startnummer zes een minder startnummer getroffen en daarmee gaat hij normaal gesproken geen koppositie bemachtigen. Hij liep de laatste keer met een open hoofdstel waardoor hij lastig te motiveren was. Hij wist het werk goed af te maken maar treft hier compleet andere tegenstand. Zal willen gaan voor een koers op maat en zal worden gereden door Johnny Takter.

Kihlström gaat in deze koers onderweg met Destiny Am en zij gaan vertrekken onder het startnummer drie. Zij hebben daarmee een mooi startnummer getroffen en moeten vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen. De hengst is normaal niet goed genoeg om op de eerste rij met deze paarden mee te doen maar wanneer alles juist verreden wordt moet een plaatsgeld mogelijk zijn.

Winnend-paard: 4. Cyber Lane
Plaats-paard:
9. Diamanten
Koppel:
4/ 8, 9, 10
Trio: 4/ 8, 9, 10/ alle