Banen

Zweden
Ierland

Toekomstige races

Zweden

Voorbeschouwing Grand National du Trot 2017

Grand National du Trot 2017

 

Grand National du Trot 8éme étape, woensdag 9 augustus
 

Deze woensdag gaat de tour Grand National du Trot verder op de baan van Saint-Malo, in het noordwesten van Frankrijk. Deze achtste etappe zal worden afgewerkt over een afstand van 2950m, 2975m en 3000m. De eerste paarden hebben dus een voorgift van 50m op één paard die vanuit het achtste band moet gaan vertrekken. Voor de winnaar of winnares ligt naast punten voor het klassement ook een eerste prijs klaar van €40.500.

 

Bel Avis lijkt de laatste twee keer voorbereidingskoers gehad te hebben en hier staat hij er zeer mooi in vanuit het eerste band. Hij zal deze keer weer rondom zonder ijzers in actie gaan komen, de laatste keer dat dat gebeurde wist hij te winnen op Vincennes. Hij zal hier ook nog eens gereden gaan worden door Eric Raffin en dat verslechterd de situatie in ieder geval niet. De hengst moet geod genoeg zijn om hier de eerste viool te spelen.

Een paard dat de laatste tijd en in de wintermeeting weinig verkeerd kon doen was Aufor de Mire. Hij steekt echter al een enorm lange tijd in zeer goede vorm en hij zou eens in vorm moeten gaan minderen. Hier heeft hij vanuit het eerste band in ieder geval een mooie opdracht en lopende moet hij gezien zijn laatste verrichting gewoon mee kunnen doen voor de trioklasseringen. Zal ook nu weer worden gereden door Bigeon en hij vertrekt weer rondom zonder ijzers.

Belline d’Urzy is ook een paard met enorm veel speed. Heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie en zit de merrie er van start af direct goed bij kan zij haar speed bewaren tot de laatste rechte lijn. Deze keer gaan alle ijzers er weer af en zal er gereden worden voor het hoogst haalbare. Zal worden gereden door Matthieu Abrivard. De laatste keer kwam zij in actie op het gras, daar werd een tweede plaats behaald, met de vorm zit het dus nog altijd goed.

Een paard dat ook altijd tot veel in staat is luistert naar de naam Viatka Madrik. Hij wist de laatste keer weer eens te winnen na een wat mindere periode maar wanneer deze merrie haar dag heeft kan zij ook buitenom in dit veld mee gaan doen om de hogere klasseringen. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door haar trainer en zij zal weer rondom zonder ijzers aan de start gaan komen in deze koers.

Africain is een paard dat eigenlijk altijd zijn koersen meeloopt en het moeilijk heeft om een koers te winnen. Hier kan hij vanuit het eerste band direct van start af een koers op maat gaan krijgen en daarmee moet hij kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste vijf. Iets meer lijkt voor hem iets te veel gevraagd. Zal hier weer zonder voorijzers aan de start gaan komen en zal worden gereden door Franck Nivard.

Alain Laurent brengt hier zijn Bolero des Vignes aan de start die de laatste keer op Cagnes sur Mer in een razendsnelle tijd wist te winnen. Hier heeft hij met startnummer twee in het eerste band een goede uitgangspositie en lopende weg moet hij voor in het veld een mooie koers kunnen krijgen en is ook hij kansrijk voor een hoge klassering. Zal hier optimaal rondom zonder ijzers aan de start gaan verschijnen, de gevraagde afstand is voor hem geen enkel probleem.

Atout de Larre is een zeer capabele draver maar hij is niet altijd de gemakkelijkste. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten gaan vertrekken en dat gaat voor hem normaliter inhouden dat hij een koers op maat gaat krijgen vanuit het veld. Wanneer hij op deze manier uit de wind wordt gehouden moet hij op zijn speed kansrijk zijn voor een klassering richting het podium. Hij zal hier worden gereden door zijn trainer Franck Anne en hij vertrekt optimaal zonder ijzers.

De laatste keer leverde Bolide Jenilou weer een goede prestatie, dit was echter wel onder het zadel en deze keer moet hij weer voor de sulky in actie gaan komen. Hij heeft dat in het verleden goed gedaan, maar de laatste periode verging hem dat een stuk minder. Wanneer hij ook nu voor de sulky weer zijn kunsten wil laten zien moet hij op zijn klasse een heel eind kunnen komen. Ondanks het tweede band moet dan een podiumklassering niet worden uitgesloten. Zal worden gereden door David Thomain.

Winnend-paard: 5. Bel Avis
Plaats-paard: 4. Aufor de Mire
Duo: 4, 5/ 2, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 15
Koppel:
4, 5/ 2, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 15
Plaatskoppel: 4/ 2, 5, 6, 7, 8, 12, 15

 

 

 
De stand na de 7e etappe
Klassering Paard Aantal Punten
1e Ursa Major 33 punten
1e Best Buissonay 30 punten
3e Violine Mouritaise 28 punten
4e Aprion 26 punten
5e Arthuro Boy 21 punten
" Bon Copain 21 punten
7e Tiger Danover 19 punten
8e Baxter Du Klau 17 punten
9e Vanae De Vorions 15 punten
" Afghan Barbes 15 punten
 

 
Kalender Grand National du Trot 2017