Voorbeschouwing Grand National du Trot

Grand National du Trot 2017

 

Voorbeschouwing Grand National du Trot 3éme étape, woensdag 11 april

 

Deze woensdag gaat de 3e etappe van Grand National du Trot van start op de baan van Lyon La Soie. Deze derde etappe zal worden afgewerkt over een afstand van 3250m of 3275m. De eerste paarden hebben dus een voorgift van 25m op zes paarden die vanuit het tweede band moet gaan vertrekken. Voor de winnaar of winnares ligt naast punten voor het klassement ook een eerste prijs klaar van €40.500.

 

Ble du Gers heeft voor Jean-Michel Bazire nog maar weinig verkeerd gedaan. De ruin pakte al drie overwinningen op rij en lijkt ook niet minder te worden. Ondanks het tweede band moet hij de meters buitenom goed kunnen maken en een nieuwe overwinning bijschrijven. Zal ditmaal worden gereden door Alexandre Abrivard en hij zal zonder achterijzers aan de start gaan komen.

Pierre Vercruysse is in dit nummer geboekt voor Colonel Bond. Vanuit het eerste band moet de combinatie een mooi parcours kunnen krijgen en de ruin zal zeker geprepareerd zijn voor deze koers, net als de laatste keer toen hij tweede werd. Moet voor in het veld een mooie koers kunnen krijgen en zal hier optimaal zonder ijzers aan de start gaan komen. De afstand van 3250m zou hij zonder problemen aan moeten kunnen.

Agora du Goutier kwam ruim een maand niet aan de start maar heeft voor die tijd goede vorm laten zien. De merrie heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie. Normaliter kan de merrie een koers vanuit het veld gebruiken en moet het dan van haar speed hebben in de laatste rechte lijn. Gaat hier worden  gereden door Anthony Barrier en zal hier optimaal zonder ijzers aan de start gaan komen.

Nicolas Ensch gaat in dit nummer op pad met Cavalleria. De merrie heeft het de laatste tijd goed gedaan in het zuiden van Frankrijk en ondanks het tweede band moet zij uitzicht hebben op een mooie eindklassering. Heeft haar trainer op de sulky en zij zal zonder achterijzers aan de start gaan verschijnen. Zal normaal vanuit het veld gereden gaan worden en zal het dan van haar eindsprint moeten hebben.

Al Capone Jet was de laatste keren niet heel erg gelukkig in de koers, al lijkt zijn vorm niet zo slecht te zijn momenteel. Hier zal hij vanuit het tweede band moeten gaan vertrekken maar bij een gunstig koersverloop kan hij op speed een eind gaan komen in dit nummer. Een plaats bij de eerste vijf moet in ieder geval mogelijk zijn, klopt alles onderweg kan ook een trioklassering nog mogelijk zijn.

Mickael Cormy gaat in dit nummer in actie komen met zijn Balbir. De ruin kwam sinds begin januari niet meer aan de start en kan mogelijk een koers nodig hebben. Op zijn laatste koersen af zou het echter mogelijk moeten zijn om bij een koers met de juiste ruggen onderweg mee te doen voor de klasseringen vlak achter het podium. Gaat hier rondom zonder ijzers in actie gaan komen.

Baraka de Bellou was in de voorbije wintermaanden niet altijd even gelukkig maar wanneer de merrie haar dag heeft is zij tot het nodige in staat. Heeft hier vanuit het eerste band een mooie positie en gaat gereden worden door Gabriele Gelormini. Met het juiste koers vanuit het veld, zo lang mogelijk op een rug, is het mogelijk voor haar om mee te strijden voor de klasseringen. Gaat hier optimaal zonder ijzers starten.

Een paard dat in het verleden veel koersen wist te winnen was Violet. Zijn beste jaren lijken echter achter hem te liggen en tegenwoordig valt hij onder de hoede van Louis Baudron. Hier kan hij in ieder geval vanuit het eerste band een mooie koers verwachten en ondanks alles moet hij mee kunnen doen voor de klasseringen. Zal hier worden gereden door Junod en vertrekt optimaal zonder ijzers.

Winnend-paard: 15. Ble du Gers
Plaats-paard: 5. Colonel Bond
Duo:
15/ 2, 5, 6, 12, 14, 16
Koppel:
15/ 2, 5, 6, 12, 14, 16
Plaatskoppel: 5/ 2, 3, 6, 9, 12, 14, 15, 16

 

 
Tussenstand Grand National du Trot na ronde 2
 
Klassering Paard Aantal Punten
1e Cleangame  31 punten 
2e  Captain Sparrow 10 punten 
- Colonel Bond
10 punten 
4e  Balando 8 punten 
- Creature Castelets
8 punten
6e  Blooma d'Heripre
6 punten 
- Caly Loulou
6 punten 
8e  Anette Du Mirel
5 punten
- Amour Du Loup
5 punten
- Baronne de Bapre 5 punten