Toekomstige races

Zweden
Nederland
 • Duindigt 25.06
  • Kwt Poolgarantie €2.500
  • R6: Grote Prijs der
   Lage Landen (PMU)
  • R7: PMU Premiumkoers
  • R8: PMU Premiumkoers
  • R9: PMU Premiumkoers

Voorbeschouwing Grand National du Trot 2017

Grand National du Trot 2017

 

Grand National du Trot 7éme étape, woensdag 21 juni
 

Deze woensdag gaat de tour Grand National du Trot verder op de baan van Reims, in het noordelijke gedeelte van Frankrijk. Deze zevende etappe zal worden afgewerkt over een afstand van 2550m, 2575m en 2600m. De eerste paarden hebben dus een voorgift van 50m op één paard die vanuit het achtste band moet gaan vertrekken. Voor de winnaar of winnares ligt naast punten voor het klassement ook een eerste prijs klaar van €40.500. 

 

Ondanks twee uitschakelingen op rij krijgt Vulcain de Vandel onze voorkeur. Hij heeft de klasse om met de allerbeste van het land mee te komen maar hij blijft ingewikkeld. Hij gaat deze keer terug naar een voor hem meer succesvolle balans momenteel, rondom met ijzers. De laatste twee keer liep hij daarop goede koersen en wij verwachten dat hij dat nu wederom gaat doen. Moet op speed veel paarden de baas zijn en rechtsom is voor hem geen probleem. Zal worden gereden door trainer Franck Nivard.

Belline d’Urzy is ook een paard met enorm veel speed. Heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie en zit de merrie er van start af direct goed bij kan zij haar speed bewaren tot de laatste rechte lijn. De laatste keer leek er enigszins gespaard te worden toen er rondom met ijzers werd gekoerst. Deze keer gaan alle ijzers er weer af en zal er gereden worden voor het hoogst haalbare. Zal worden gereden door Matthieu Abrivard.

Een paard met iets mindere verrichtingen de laatste twee keer was Berry Felin die daarvoor zeer goede vorm heeft laten zien met twee overwinning uit drie starts. Hier heeft hij vanuit het eerste band in ieder geval een goede startpositie en moet hij direct voor in het veld een mooie koers op maat kunnen krijngen. Hij zal hier rondom zonder ijzers aan de start gaan komen en dat is voor hem de meest optimale balans.

Africain is een paard dat eigenlijk altijd zijn koersen meeloopt en het moeilijk heeft om een koers te winnen. Hier kan hij vanuit het eerste band direct van start af een koers op maat gaan krijgen en daarmee moet hij kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste vijf. Iets meer lijkt voor hem iets te veel gevraagd. Zal hier weer zonder voorijzers aan de start gaan komen en zal worden gereden door Romain Derieux.

De laatste twee keer leverde Bolide Jenilou weer goede prestaties, dit was echter wel onder het zadel en deze keer moet hij weer voor de sulky in actie gaan komen. Hij heeft dat in het verleden goed gedaan, maar de laatste periode verging hem dat een stuk minder. Wanneer hij ook nu voor de sulky weer zijn kunsten wil laten zien moet hij op zijn klasse een heel eind kunnen komen. Ondanks het tweede band moet dan een podiumklassering niet worden uitgesloten. Zal worden gereden door David Thomain.

Blooma d’Heripre is alles behalve een toonbeeld van trouw maar heeft hier vanuit het eerste band een mooie uitgangspositie en daarnaast liep zij de laatste tijd voor de sulky geen verkeerde koersen. Moet hier vanuit het eerste band een mooie koers kunnen krijgen en wanneer zij het enigszins op maat gaat krijgen moet zij zeker kansrijk zijn voor een plaats onder de eerste vijf. Zal hier gereden gaan worden door Bernard Piton en zal ook nu weer optimaal rondom zonder ijzers aan de start gaan verschijnen.

Familie Duvaldestin gaat in deze koers in actie komen met Univers de Daidou, gereden door de zoon. De ruin kende in de laatste helft van vorig jaar een goede periode en was dit jaar in zijn laatste starts ook niet al te slecht. Hier moet hij vanuit het tweede band komen en moet hij vanuit het veld een koers op maat kunnen krijgen. Zal normaal gesproken op speed gereden gaan worden en komt het op maat moet een klassering richting het podium zeker mogelijk zijn voor hem.

Boeing du Bocage heeft na een aantal maanden pauze weer een koers in de benen en hij liep de eerste keer uit geen verkeerde koers. Hier heeft hij vanuit het tweede band normaal gesproken een goede uitgangspositie. Hij moet vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en zal hier ook weer gaan strijden voor een plaats in het geld. Net als de laatste keer zal hij zonder achterijzers aan de start gaan komen.

Winnend-paard: 15. Vulcain de Vandel
Plaats-paard: 5. Belline d’Urzy
Duo: 15/1, 2, 5, 6, 11, 12, 14
Koppel: 15/ 1, 2, 5, 6, 11, 12, 14
Plaatskoppel: 5/ 1, 2, 6, 11, 12, 14, 15 


 

 
De stand na de 6e etappe
Klassering Paard Aantal Punten
1e Ursa Major 30 punten
1e Best Buissonay 30 punten
3e Violine Mouritaise 28 punten
4e Aprion 26 punten
5e Arthuro Boy 21 punten
6e Baxter du Klau 17 punten
7e Tiger Danover 16 punten
8e Afghan Barbes 15 punten
  A Nice Boy 15 punten
10e Ambassadeur d'Am 14 punten
 

 
Kalender Grand National du Trot 2017