Toekomstige races

Zweden

Voorbeschouwing Grand National du Trot

Grand National du Trot 2017

 

Grand National du Trot 11éme étape, woensdag 18 oktober
 

De 11e etappe van de Grand National du Trot zal zijn op de baan van Saint-Galmier.  Hierin lijkt de strijd voor de overwinning te gaan worden beslist in het eerste band waarin vooral de nummers 3,7 en 8 de beste papieren hebben. De nummers  1 en 3 van het klassement komen ook aan de start, 18 Tiger Danover en 15 Ursa Major, beiden voor trainer Provoost lijken hiermee op weg naar de 1e en 2e plek in het eindklassement, maar lijken voor deze koers een beetje zwaar te staan.

 

3 Classic way De hengst van trainer P. Billard lijkt te zijn geprepareerd voor deze koers. Liep de laatste keer op Vincennes in een koers voor 3- tot 5-jarigen waarin hij als enige 50 meter moest geven. Lag de hele weg achterin waar hij ook eindigde. Daarvoor liep hij tegen de besten van zijn jaargang in het Criterium voor 5 jarigen. Een zeer goede koers waarin hij als vierde einigde. Zal vandaag net als in het Criterium zonder ijzers verschijnen en zal worden gereden door Eric Raffin die meerdere paarden kon rijden in deze koers.

7 Chicago Bleus De hengst van trainer Duvaldestin liep de laatste keer op Vincennes in het Criterium waarin hij 4e werd, maar door hinder in de laatste rechte lijn werd hij als nog uit de uitslag verwijderd. Hij kwam in deze koers voor Classic Way binnen en kreeg een mindere koers dan Classic Way. Hij kwam na deze start niet meer in actie. Hij staat nu op 400 euro in het eerste band.  Trainer Duvaldestin zal helemaal naar deze koers hebben toegewerkt: Chicago Bleus kan zelf buitenom werk verrichten, maar heeft ook veel speed dus zeker niet afhankelijk van het koersverloop. Zal in deze koers een van de favorieten worden en zal zonder ijzers aan de start verschijnen. Zal worden gereden door Th Duvaldestin.

8 Calin Du Morge De ruin van trainer D. Hoan keerde terug na een rustperiode van 4 maanden op de grasbaan van Rambouillet met een vierde plek. De ruin lag hier lang achter aan het veld en reed alleen de laatste 700 meter op. Hierbij lag hij zo ver achter dat een 4e plek het hoogst haalbare was dit was. Precies genoeg om hier nog net in het eerste band te blijven. Zal vandaag worden gereden door Frank Nivard waarmee hij vier keer eerder mee op pad ging en nog nooit buiten de eerste 5 eindigde. Komt vandaag weer zonder achterijzers aan de start en dit lijkt ideaal voor hem.

9 Balbir De hengst van trainer M. Cormy doet altijd zijn best en was in zijn laatste acht starts 7 keer bij de eerste drie. De hengst beschikt over veel speed en is gebaat bij een harde koers zal een hoop mee moeten hebben om hier bij de eerste drie te kunnen komen. Zal vandaag zonder achterijzers aan de start verschijnen. Hij doet dit niet zo vaak maar als hij dit doet eindigt hij vaak bij de eerste drie. Zal vandaag worden gereden door trainer Mickeal Cormy.

14 Unero Monteval is het tweede paard van trainer F. Lercier in deze koers. Was in zijn laatste 6 starts altijd tweede of derde. Bij zijn laatse start op de baan van Lisieux was hij derde en liep hij een zeer sterke koers. Hij was de gangmaker van het tweede band en kreeg hierdoor het dodenspoor opgedrongen. Voor de laatste bocht kon hij inparkeren op de rug van de winnaar. Leek hierbij het beste te hebben gegeven, maar vocht zich naar een derde plek. Zijn laatste overwinning dateert van 2 November 2016. Verschijnt vandaag weer zonder ijzers aan de start en zal worden gereden door Gabriele Gelormini.

18 Tiger Danover De hengst van trainer Provoost moet als enige 50 meter geven in deze koers,  wat op papier een onmogelijke opgave lijkt. De hengst doet echter altijd zijn best zal vandaag op pad gaan met A. Abrivard en zal zonder ijzers op lopen. Trainer provoost heeft drie paarden aan de start in deze koers.

Winnend-paard: 7. Chicago Blues
Plaats-paard: 3. Classic Way
Duo: 7/7//3,8,4
Koppel: 7/3,8,14
Plaatskoppel: 7/3,8,9,14,18

 

 

 
De stand na de 10e etappe
Klassering Paard Aantal Punten
1e Tiger Danover 48 punten
2e Violine Mouritaise 45 punten
3e Ursa Major 42 punten
4e Best Buissonay 32 punten
5e Aprion 26 punten
6e Bon Copain 21 punten
  Arthuro Boy 21 punten
8e Baxter Du Klau 17 punten
  Aufor de Mire 17 punten
10e Vanae De Vorions 15 punten
 

 
Kalender Grand National du Trot 2017