Grand Slam 75 voorbeschouwing en tips

Exclusieve voorbeschouwing en tips van onze huistipper
 

Grand Slam 75 Solvalla, zondag 10 december

LET OP! VANAF DECEMBER IS HET IN ZWEDEN VERPLICHT OM MET IJZERS TE LOPEN!

Who's Who beste banker ondanks Aikio

Sterk duo in de eerste afdeling. Get a Winner werd laatst nipt verslagen maar kan hier revanche nemen. Is snel van start en pakt waarschijnlijk de kop met dit nummer. Alan Wadd is in vorm en houdt van hoog tempo. Dat kon hij wel eens krijgen aangezien Klaus Kern meedoet hier...

De beste banker komt in de tweede afdeling. Who's Who is de carriere uitstekend begonnen. Won de eerste twee koersen en liep laatst tegen pittige tegenstand. Eenvoudiger dit keer en ik verwacht een offensieve race. Pasi Aikio wint niet iedere week op Solvalla maar dit zou zelfs hij moeten klaren.

Montékoers in de derde afdeling. Twee paarden steken er bovenuit. Stan Libuda won op overtuigende wijze in een sulkyrace maar sprong laatst in het montédebuut. Heeft mooi geloot hier. Just Indeed was vierde afgelopen woensdag in de V86 tegen veel betere paarden dan die van vandaag. Goede kans met een soortgelijke prestatie.

Kavata Käll ontmoet matige tegenstand

In de vierde afdeling heeft Barbara L.Hanover een goede kans. Ze heeft twee zeges op rij maar ik vond haar laatst minder overtuigend en durf haar niet te banken. Hochthereitissox heeft schitterend geloot. Koers in de benen nu en op de weg omhoog. Pacific W.F. liep vorige week nog in de V75 en deed het ok. Eenvoudiger nu.

Eén paard of een heleboel in de vijfde afdeling? Ik ga voor de eerste optie. Kavata Käll heeft een lastig nummer maar ontmoet matige tegenstand en met het juiste koersverloop wint ze dit. Ze spurtte goed laatst naar een tweede plek. Håll igång!

Diva du Cap Orne in interessant debuut

Sterk trio in de zesde afdeling. Sugar Brodda is al een tijdje in vorm en heeft goed geloot hier. Meenemen. Goha Magic wint niet vaak maar heeft het ook goed gedaan op het eind. Nieuwe pikeur. Jorma Kontio heeft gekozen voor Diva du Cap Orne. Voor mij een grote onbekende maar het paard heeft drie zeges in Frankrijk en is interessant voor een nieuwe trainer. Slecht  nummer echter.

Nog een trio in de laatste afdeling. Fux de Luxe heeft van hen  verreweg het best geloot en dat kon wel eens de doorslag geven. Maar Vida Loca Bi en Global Thunder zijn allebei in goede vorm en met het juiste koersverloop kunnen ze hier absoluut voor de zege strijden.

Mijn systeem: 

GS75-1: 1,2
GS75-2: 6 Who's Who
GS75-3: 1,4
GS75-4: 2,3,7
GS75-5: 9 Kavata Käll
GS75-6: 4,5,8
GS75-7: 1,10,11

Totaal: 2 x 1 x 2 x 3 x 1 x 3 x 3 = 108 combinaties
Kosten: 108 x 0,12 = 12,96 euro


Lycka till!

Björn Better