Banen

Nederland
 • Alkmaar 18:20
  • R1: Trio Poolg. €1.000
  • R2: Trio Poolg. €1.000
  • R3: Trio Poolg. €1.000
  • R4: V5 Poolg. €3.000
  • R5: Trio Poolg. €1.500
  • R6: Trio Poolg. €1.000
  • R7: Duo Poolg. €1.000
  • R8: Trio Poolg. €1.250
  • R9: Trio Poolg. €1.000
  • R10: Kwt Poolg. €2.000
Zuid Afrika
Zweden
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Voorbeschouwing Groningen

 
Klik HIER voor de voorbeschouwing in PDF-formaat.
 

Voorbeschouwing Groningen - Donderdag 14 juni

 

Koers 1 DEM AMUSEMENT-PRIJS:

In de eerste koers gaan tien paarden aan de start komen in de klasse tot €500. Zadok Font(4) kwalificeerde onlangs op Wolvega in een goede tijd en heeft hier de eerste keer uit met startnummer vier een mooi nummer. Met Rick Ebbinge op de sulky zou een overwinning mogelijk moeten zijn. Image Dragon(7) kwalificeerde ruim een maand geleden op Wolvega in een nette tijd maar in de twee daaropvolgende starts liet de merrie weinig zien. Heeft met startnummer zeven een lastig nummer maar lopende zou een trioklassering toch mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn. Indira Zes HB(6) kwalificeerde in 1.18,8 op Wolvega en pakte een klassering de eerste keer uit op Groningen. Zou op een goede piste normaliter wat beter uit de verf moeten komen en gaat gereden worden door Ruud Pools. Ipsylon W Eden(9) heeft hier met het tweede gelid een minder nummer dan de vorige keer en zal meer afhankelijk zijn van het koersverloop. Kan een klassering meepakken. Hoe Well(1) ging de eerste keer uit op Groningen van de benen, de kwalificatie daarvoor op Wolvega was behoorlijk. Heeft met startnummer één normaliter een mooi nummer en gaat gereden worden door Marco Spin. Ima Cheerleader(10) pakte de voorlaatste keer een tweede plaats op Alkmaar en noteerde de keer erna haar record op Wolvega. Heeft met startnummer tien een matig startnummer, voordeel lijkt wel de afstand te zijn. Gaat gereden worden door Frans van der Blonk. Ionia River(3) zou sneller moeten kunnen dan de getoonde tijd in de kwalificatie en gaat vertrekken met het mooie startnummer drie. Gaat in deze koers gereden worden door trainer Rob de Vlieger. Georgina(2) kwalificeerde in een weinigzeggende tijd maar heeft met startnummer twee in ieder geval een mooi nummer. De merrie zal net als in de kwalificatie gereden gaan worden door Niels Jongejans.

Winnend-paard: 4. Zadok Font
Plaats-paard: 7. Image Dragon
Duo: 4/ 1, 6, 7, 9
Trio: 4/ 7/ 7// alle
Koers 2 BOB LEEK-PRIJS:

De tweede koers is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €3.000. Hoot Mon Amour(10) heeft het met de afstand en het startnummer mogelijk niet getroffen wel lijkt de merrie het paard van de koers te zijn. Won de laatste keer over de langere afstand en gaat net als toen worden gereden door John de Leeuw. Feanfan(8) bleef de laatste keer op de been en dat resulteerde direct in een tweede plaats. De hengst heeft hier met startnummer acht mogelijk geen optimaal nummer maar mag wel weer op pad met André Bakker. Graceful Boko(4) viel de laatste keer misschien niet helemaal mee op Duindigt. Heeft hier met startnummer vier een mooi nummer en gaat ditmaal gereden worden door Rick Ebbinge. De merrie zal meedoen voor de trioklasseringen. Gogo Katy Draviet(6) pakte de laatste keren trioklasseringen mee en de merrie treft hier weer een mooie afstand. Kan ondanks het nummer zes mooi in de koers terechtkomen en gaat gereden worden door Danny den Dubbelden. Hot Shot Rob(5) won vorige maand in Hilversum en heeft hier met startnummer vijf een mooi nummer. De merrie zou vanuit het veld een mooie koers moeten gaan krijgen en gaat zoals vaker gereden worden door Niels Jongejans. Downtown Suzie(3) viel de laatste twee keer niet enorm mee en de merrie zou beter moeten kunnen. Heeft met startnummer drie een behoorlijk nummer en gaat gereden worden door Ruud Pools. De afstand zou de merrie goed moeten kunnen passen. Golden Girl JE(1) won begin dit jaar op Groningen maar heeft sindsdien niet de absolute vorm laten zien. Zij heeft hier met startnummer één in ieder geval een optimaal nummer en gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Dicky Hof. Francisca HPK(9) pakte de laatste keren klasseringen mee en dat zou ook in deze koers weer mogelijk moeten zijn. De merrie zal vanuit het tweede gelid een mooie koers gaan krijgen en gaat gereden worden door eigenaar Peter Wortel.

Winnend-paard: 10. Hoot Mon Amour
Plaats-paard: 8. Feanfan
Duo: 10/ alle
Trio: 10/ 8/ 8// alle
Koers 3 SPORT IN STAD-PRIJS:

In de derde koers gaan paarden aan de start komen die nog niet meer verdiende dan €500. Harmke Schermer(2) ging de eerste keer op Duindigt nog van de benen maar de merrie zou voldoende snelheid moeten hebben om een koers als deze te winnen. Gaat onder het nummer twee vertrekken en gaat gereden worden door Rick Ebbinge. Iron Fox(7) kwalificeerde halverwege mei in een goede tijd op Wolvega maar kwam vervolgens niet verder dan een derde plaats op Groningen. De hengst zou beter moeten kunnen en moet hier toch minimaal mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door John Dekker deze keer. Impress Hill(9) kwalificeerde eind april op een behoorlijke manier in Wolvega. De daaropvolgende start viel niet heel erg mee maar de laatste verrichting was weer een stap in de juiste richting. De merrie heeft hier als enige het tweede gelid getroffen maar zou toch mee moeten kunnen doen voor een plaats in het trio. Incadance(6) kwalificeerde goed in april maar heeft dat vervolgens nog geen één keer weten te bevestigen in de koers. Gaat hier voor het eerst op Groningen in actie komen en gaat gereden worden door Jaap van Rijn. Harenne F Boko(1) kwalificeerde onlangs op een behoorlijke manier op Groningen en heeft hier met startnummer één geen verkeerd nummer. De hengst gaat in deze koers op pad met John de Leeuw die hem ook reed in de kwalificatieproef. Ignacio(8) deed de eerste keer uit ook weinig verkeerd met een tweede plaats. De hengst gaat hier vertrekken onder het startnummer acht en kan daardoor een lastig parcours krijgen. Zal met de laatste keer in de benen verder verbeterd zijn en gaat net als de vorige keer gereden worden door André Bakker. Iphigenie(5) kwalificeerde halverwege mei ook op een behoorlijke manier op Wolvega en pakte de eerste keer uit een klassering mee. Heeft hier met startnummer vijf geen verkeerd nummer en vanuit het veld zou een nieuwe klassering weer mogelijk moeten zijn. Gaat gereden worden door Niels Jongejans. Invincible Volo(3) kwalificeerde begin juni net onder de 1.20,0 op Wolvega. Heeft hier met startnummer drie een behoorlijk nummer en gaat gereden worden door Luit de Vries net zoals in de kwalificatieproef.

Winnend-paard: 2. Harmke Schermer
Plaats-paard: 7. Iron Fox
Duo: 2/ 1, 6, 7, 9
Trio: 2/ 7/ 7// alle
Koers 4 WIELSMA VERLICHTING KWARTET:

De vierde koers is een koers voor paarden die niet meer verdiende dan €25.000. Hamilton Quick(7) won zijn laatste twee koersen op Groningen en gaat hier op voor de derde op rij. Heeft met startnummer zeven mogelijk geen optimaal nummer maar moet ondanks dat gewoon een eerste kans hebben in deze koers. Gaat gereden worden door John de Leeuw. Gwendolyn Flevo(8) heeft met startnummer acht geen optimaal nummer maar de merrie wist haar laatste koers wel winnend af te sluiten. Kan een duur parcours buitenom gaan krijgen en gaat zoals gewoonlijk gereden worden door Niels Jongejans. Emotion(4) pakte de laatste keer een tweede plaats mee op Groningen en deed daarmee eigenlijk weinig verkeerd. Heeft met startnummer vier een mooi nummer in deze koers en moet hier in het trio gaan eindigen. Gaat gereden worden door trainer Dion Tesselaar. Sprintafstand past de ruin goed. Enjoy Dream(2) pakte vier tweede plaatsen achter elkaar en heeft hier met startnummer twee een mooi nummer. De ruin zou voor in het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat hier gereden worden door Marco Spin. Dryade Boko(1) eindigde de laatste keer op een vijfde plaats en liep na een mindere prestatie weer een betere koers. Heeft met startnummer één een mooi nummer en kan aan de reling een zuinige koers gaan verwachten. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. Femke Schermer(12) pakte de laatste keer een tweede plaats op Alkmaar en dat was weer een stap in de juiste richting na twee galoppades. Heeft met startnummer twaalf een lastig nummer en over de sprintafstand kan het een lastig verhaal worden voor de merrie. Gaat gereden worden door trainer Rob de Vlieger. Daisy va Camstra(6) liep de voorlaatste keer naar een nieuw record op Wolvega. In de daaropvolgende start in Groningen viel de merrie onder de bel van uitschakeling. Gaat hier vertrekken onder het nummer zes en gaat gereden worden door Ruud Pools. Diola P(5) pakte de laatste keer een klassering mee op Groningen en daarvoor een tweede plaats op Hilversum. De merrie heeft hier met startnummer vijf een redelijk nummer en gaat gereden worden door trainster Rosalie Janssen.

Winnend-paard: 7. Hamilton Quick
Plaats-paard: 8. Gwendolyn Flevo
Duo: 7/ 4, 8
Kwartet: 7/ 4, 8/ 1, 2, 4, 8, 12/ 1, 2, 4, 5, 6, 8, 12
Koers 5 DRAFSPORT LEEK-PRIJS:

In de vijfde koers gaan paarden aan de start komen die nog niet meer verdiende dan €6.000. Vive le Vent(6) heeft twee overwinningen op rij weten te boeken en gaat dat nu voor de derde keer achterelkaar op een andere baan proberen. Heeft met startnummer zes een redelijk nummer en gaat gereden worden door Rick Ebbinge. Gerson Boko(4) eindigde de laatste drie keer op het podium en de ruin deed daarmee niets verkeerd. Heeft met startnummer vier een mooi nummer in deze koers en gaat gereden worden door Ruud Pools, net zoals de laatste keren. Giga Well(2) zou beter moeten kunnen dan haar laatste verrichtingen laten zien. De merrie heeft met startnummer twee een mooi nummer en zou lopende een mooie koers moeten gaan krijgen. Gaat gereden worden door Marco Spin. Ghislaine(1) heeft hier met startnummer één geen verkeerd nummer. De merrie maakte vorig jaar indruk op het gras maar dit jaar wilde het nog niet lukken. Is op Groningen vooralsnog lastig in te schatten maar zij heeft met het nummer in ieder geval een goede uitgangspositie. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. Lady Joyce(3) liep de laatste keer geen verkeerde koers. Heeft hier met startnummer drie een mooi nummer en wanneer zij nog iets scherper is als de laatste keer kan zij wederom in het geld gaan eindigen. Gaat gereden worden door John Dekker. El Salsa(9) liep op Aduard geen verkeerde koers en de merrie gaat het nu vanuit het tweede gelid op Groningen proberen. Zal vanuit het veld normaliter een mooie koers gaan krijgen en gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Willem Steur. Daimond SL(8) pakte de laatste keer een derde plaats op het gras van Hilversum. De ruin deed het daarmee redelijk en kan hier met een gunstig koersverloop meedoen voor de klasseringen. Gaat gereden worden door Niels Jongejans. Don’t forget me(7) heeft in haar laatste koersen niet enorm veel laten zien en zou simpelweg beter moeten kunnen. Heeft met startnummer zeven een lastig nummer en gaat hier opnieuw gereden worden door Jaap van Rijn.

Winnend-paard: 6. Vive le Vent
Plaats-paard: 4. Gerson Boko
Duo: 6/ 1, 2, 4
Trio: 6/ 4/ 4// alle
Koers 6 J. VAN DER PLOEG ADVIES MARUM-PRIJS:

De zesde koers is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €1.500. Iris Baldwin(2) pakte de eerste keer uit een tweede plaats op de baan van Groningen. De merrie zal ongetwijfeld geleerd hebben van haar eerste koers en heeft met het nummer twee opnieuw een mooi nummer. Gaat gereden worden door Rick Ebbinge, net als de vorige keer. Loverboy Vrijthout(5) pakte de laatste keren klasseringen mee en liep met name op Wolvega behoorlijke koersen. De ruin heeft hier met startnummer vijf een mooi nummer en gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Frans van der Blonk. Habanos Bianco(6) liep de eerste keer uit op Wolvega een behoorlijke koers, de laatste keer op Groningen ging het mis door een galoppade. De ruin zou voldoende klasse moeten hebben om in deze koers mee te doen voor de trioklasseringen. Hind Beuckenswyk(7) pakte de laatste keer een derde plaats mee op Groningen en deed het daarmee behoorlijk. De merrie liep de allereerste keer uit op Wolvega echter beter en gaat hier voor  het eerst op pad met Mariska Huel. Kan de merrie weer voor in het veld terecht gaan komen moet er uitzicht zijn op een trioklassering. Curtis Somolli(9) deed het de laatste drie keer goed en gaat het hier eens in een groot veld proberen vanuit  het tweede gelid. Dit lijkt geen eenvoudige opgave voor de hengst maar hij zal zoals gewoonlijk worden bijgestaan door John Dekker. Ids Baldwin(8) pakte de laatste keren zijn klasseringen mee en heeft redelijke vorm laten zien. Het startnummer acht is hier erg lastig en voor hem dreigt een duur parcours buitenom. Gaat gereden worden door eigenaar Willem Steur. Pierro Kavenga(1) pakte op Groningen al eens een tweede plaats en heeft hier met startnummer één een mooi nummer. Gaat gereden worden door Marco Spin die met de ruin een mooie koers moet kunnen krijgen. Beauty Flower CG(3) heeft twee uitschakelingen op rij staan maar deed het daarvoor goed op Groningen. De merrie heeft met startnummer drie een mooi nummer en gaat opnieuw gereden worden door trainer Kurt Roeges.

Winnend-paard: 2. Iris Baldwin
Plaats-paard: 5. Loverboy Vrijthout
Duo: 2/ 5, 6, 7
Trio: 2/ 5, 6, 7/ alle
Koers 7 SWEEPSTAKES TRAILS:

In de zevende koers gaan negen paarden in actie komen in de Sweepstakes Trail. Isabella JE(2) ging de laatste keer van de benen maar liep daarvoor twee goede koersen. Heeft met startnummer twee een mooi nummer en lopende lijkt de merrie het paard van de koers. Gaat gereden worden door Dicky Hof. Ilclassico Renka(5) werd de laatste keer tweede op Duindigt en heeft nu drie koersen in de benen. Zou met startnummer vijf normaliter een mooie koers moeten gaan krijgen en zal zoals gewoonlijk gereden gaan worden door Ruud Pools. Iyan Stardust(3) pakte de laatste keer een derde plaats op Duindigt en deed het daarmee niet verkeerd. Gaat met startnummer drie normaliter een mooie koers krijgen en de ruin blijft zich momenteel goed ontwikkelen. Zal worden gereden door John de Leeuw, zoals gewoonlijk. Ilja Medo(7) viel de laatste keer op Duindigt niet helemaal mee, niet zoals we van de merrie gewend zijn. Liep daarvoor een sterke koers op Wolvega en zou hier de draad weer op moeten kunnen pakken. Gaat gereden worden door Jaap van Rijn in deze koers. Ivor VH(1) kwalificeerde in een snelle tijd op Wolvega maar wist ondanks een overwinning in twee starts niet zoveel indruk te maken. Zou net zoals in de kwalificatie moeten kunnen presteren en heeft met startnummer één in ieder geval een mooi nummer. Zion Font(8) kwalificeerde in een goede tijd op Duindigt en ondanks het tweede gelid moet de ruin hier mee kunnen doen voor een plaats in het trio. De pupil van trainer Jeroen Engwerda gaat gereden worden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. Ivanhoe Charisma(8) pakte de laatste keer een vierde plaats op Duindigt en gaat hier vertrekken onder het startnummer acht. De hengst zal veel moeten doen om positie te krijgen en is mede daardoor lastig in te schatten in dit nummer. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer en eigenaar Jeroen Offeringa. Indigo(4) wist de eerste keer uit op Groningen direct zijn koers te winnen. Ditmaal treft de vos iets andere tegenstand maar een klassering zou tot de mogelijkheden moeten behoren. Gaat gereden worden door trainer Rob de Vlieger.

Winnend-paard: 2. Isabella JE
Plaats-paard: 5. Ilclassico Renka
Duo: 2/ 3, 5, 7, 9
Trio: 2/ 3, 5, 7, 9/ alle
Koers 8 MONTAGEBEDRIJF POSTMA-PRIJS:

De achtste en laatste koers van deze meeting is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €10.000. Florijn(6) kan op de baan van Groningen eigenlijk niets verkeerd doen en hier lijkt de weg ook weer open te liggen voor de ruin voor wat betreft een overwinning. Ondanks het nummer zes moet de kop bereiken weer mogelijk zijn en zoals gewoonlijk gaat de ruin gereden worden door John Dekker. Golden Avenue(2) is een goede vertrekker en heeft het derhalve getroffen met startnummer twee. De ruin moet hier de rug van de favoriet kunnen bemachtigen en gaat hier meestrijden voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door Micha Brouwer. Hold Me Quick(8) pakte de laatste keer op Groningen een derde plaats mee en daarmee deed de ruin weinig verkeerd. Hij werd geklopt door goede paarden en staat nu in de breedte bekeken lichter. Gaat weer gereden worden door John de Leeuw. Armbro Spirit(9) gaat nu weer voor de sulky in actie komen. De merrie zou vanuit het tweede gelid een zuinige koers moeten gaan krijgen en zal hier gereden gaan worden door Ruud Pools. De afstand zou de merrie goed moeten passen. Gideon of Egypt(10) ging de laatste keer van de benen en heeft in ieder geval een soort van koers in de benen. Het tweede gelid is voor de ruin niet optimaal maar op zijn speed mag hij niet uitgesloten worden voor een plaats in het geld. Fernando Meadow(1) viel de laatste keren onder de bel van uitschakeling en heeft met startnummer één weer een lastig nummer. Blijft de ruin op de been zou hij goed genoeg moeten zijn voor een plaats in het geld. Gaat gereden worden door Nicole Hendriks. House Ice CS(4) kende vorig jaar een goede periode maar lijkt momenteel op zoek te zijn naar die vorm. Heeft met startnummer vier in ieder geval een mooi nummer en gaat gereden worden door Danny den Dubbelden. Elbert H(3) pakt af en toe nog een klassering mee maar de ruin heeft betere vorm gekend in zijn loopbaan. Heeft met startnummer drie geen verkeerd nummer en gaat gereden worden door Eline Janssen.

Winnend-paard: 6. Florijn
Plaats-paard: 2. Golden Avenue
Duo: 6/ 2, 8
Trio: 6/ 2, 8/ alle