Banen

USA

Toekomstige races

Zweden
Nederland
  • Duindigt 25.07
    • R1: Trio Common Pool
    • R2: Trio Common Pool
    • R5: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Hilversum

 
Voorbeschouwing Hilversum, vrijdag 18 mei
 

Koers 1 FAMILIE VAN HENTEN/HARTOG LUZERNE/ HAVENS-PRIJS:

In de eerste koers starten paarden die nog niet meer verdiende dan €800. Himoko Bianco(4) zou nu hij een jaar ouder is sterk genoeg moeten zijn om hier de koers naar zich toe te trekken. Heeft een mooi nummer in het eerste band en zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Ipsylon W Eden(2) liep twee keer nette tijden op Duindigt en gaat nu voor het eerst op gras in actie komen. Zou voor in het veld een mooie koers moeten krijgen en gaat gereden worden door trainer Frank Westerveld. Ivana Europoort(5) heeft de nodige snelheid in de benen en heeft met startnummer vijf nog het eerste band. Wanneer zij dravend weg weet te komen moet een klassering in het trio zeer zeker mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Bryan Vader. Loverboy Vrijthout(7) liep de laatste keren nette koersen op Wolvega en zal het hier vanuit het tweede band moeten gaan proberen. Lijkt voldoende snelheid te hebben om zich hier te mengen in de strijd voor wat betreft de trioklasseringen. Halanada VS(3) heeft de tijd gehad om aan te sterken en heeft vanuit het eerste band een mooi nummer. Zou voor in het veld een mooie koers moeten krijgen en gaat gereden worden door Ruud Pools. Daisy du Chef(1) is er een zeer lange tijd tussenuit geweest en de merrie heeft zodoende de tijd gekregen om aan te sterken. Heeft met startnummer één een mooi nummer maar zij is door haar afwezigheid enorm lastig in te schatten. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden. Garfagna Toscana(8) kwalificeerde onlangs op Duindigt en die proef werd voldoende afgelegd. Zal in eerste instantie weer dravend rond moeten komen maar lijkt dan mee te kunnen doen voor de klasseringen. Esmee ter Sype(9) heeft geen geweldige rij met verrichtingen staan maar lopende zou de merrie mee moeten kunnen doen voor de klasseringen. Zij zal hier gereden gaan worden door Krista Timmer.

Winnend-paard: 4. Himoko Bianco
Plaats-paard:
2. Ipsylon W Eden
Duo:
4/ 2, 5, 7
Trio: 4/ 2, 5, 7/ alle

 

Koers 2 GCC/ PARROT DRONE’S-PRIJS:

De tweede koers is voor paarden die nog geen €1.500 verdiende. Gyon Beuckenswyk(4) zag er de laatste keer goed uit bij zijn rentree maar maakte een galoppade. Hier moet hij vanuit het eerste band een mooie koers gaan krijgen en mogelijk weet hij hier zijn eerste overwinning te boeken. Hot Shot Rob(5) liep in de winter op Wolvega een aantal nette koers en hier mag de merrie nog net vanuit het eerste band vertrekken. Zal normaliter een mooie koers gaan krijgen en die moet haar uiteindelijk op het podium kunnen brengen. Hopeful Boshoeve(2) komt uit de training van Marcel Hauber en hij heeft zijn paarden momenteel behoorlijk in vorm. De merrie heeft met nummer twee een mooi nummer en zij gaat gereden worden door Ruud Pools. Fantastic Well(1) is er een aantal maanden tussenuit geweest maar heeft de eerste keer uit hier geen verkeerd nummer. Mag vanuit het eerste band een mooie koers gaan verwachten en zal worden gereden door André Bakker. Pierro Kavenga(6) is een snel paard maar hij heeft af en toe moeite om de finish te vinden. Wanneer hij vanuit het tweede band rustig gehouden kan worden moet een klassering in ieder geval mogelijk zijn. Zal worden gereden door Marco Spin. Cher Gracieux(7) kwam een flink aantal maanden niet aan de start en de ruin zal mogelijk wat scherpte missen. Deed het vorig jaar in ieder geval niet verkeerd op het gras en gaat hier weer gereden worden door Aad Pools. Fabiola Charisma(3) is er een jaar tussenuit geweest en de laatste start die zij maakte was uitgerekend op Hilversum. Zij wist daar te winnen maar er valt niet direct te verwachten dat de merrie wederom in staat is om te winnen. Zal op zoek gaan naar een mooi parcours voor in het veld en net als vorig jaar zal zij worden gereden door Elco Korrel. Farouche Meadow(8) heeft in haar laatste starts niet enorm veel laten zien terwijl de merrie beter zou moeten kunnen. Heeft een redelijke uitgangspositie in het band en lopende zou een plaatsgeld mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Luit de Vries.

Winnend-paard: 4. Gyon Beuckenswyk
Plaats-paard: 5. Hot Shot Rob
Duo:
4/ alle
Trio: 4/ 5/ 5// alle

 

Koers 3 STADSFONDS HILVERSUM-PRIJS:

In de derde koers komen paarden aan de start in de klasse tot €3.000. Hendrik Schermer(5) lijkt er hier vanuit het eerste band toch wel heel erg mooi in te staan. De voorlaatst keer wist hij vanuit het dodenspoor te winnen op Wolvega en kijkend naar de tegenstand staat hij lichter dan de laatste keren. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Dawson City Jewel(2) wist al eens op het gras te winnen en doet ondanks dat hij terugkeert van een pauze direct mee voor de trioklasseringen. Kan voor in het veld een mooie koers gaan verwachten en zal hier gereden gaan worden door Aad Pools. Gogo Katy Draviet(3) is een merrie die veel snelheid in de benen heeft maar vooralsnog is dat er te weinig uitgekomen. Heeft een koers in de benen en heeft hier met startnummer drie een mooi nummer. Moet bij een gunstig koersverloop meedoen voor een trioklassering. Glenda Camelot(6) liep de laatste sterk op Alkmaar en dat resulteerde uiteindelijk in een overwinning. Heeft met startnummer zes het tweede band getroffen maar ondanks dat moet een trioklassering mogelijk zijn. Zij zal hier worden gereden door Tom Kooyman. Emir Frisia(4) werd vorig jaar van de start verwezen op één van de grasbanen en gaat het nu voor het eerst in lange tijd weer eens proberen op de grasbaan. Wanneer hij dravend weg weet te komen zou hij snel genoeg moeten zijn voor een trioklassering. Dyllan’s Dream(1) liep de voorlaatste keer een behoorlijke koers op Alkmaar met een derde plaats. Heeft hier met startnummer één een nummer voor een koers op maat en gaat gereden worden door Dennis Minnema. Exigent Meadow(7) lijkt ook weer klaar te zijn gemaakt voor een nieuw seizoen op de grasbanen. De merrie pakte vorig jaar voornamelijk klasseringen en gaat hier op pad met André Bakker. Gwyneth(8) komt eveneens uit de stallen van Marcel Hauber en de merrie pakt eigenlijk altijd haar klasseringen mee. Heeft met startnummer acht het hoogste startnummer en zal de nodige concurrenten moeten passeren in de koers. Gaat gereden worden door Danny Brouwer.

Winnend-paard: 5. Hendrik Schermer
Plaats-paard: 2. Dawson City Jewel
Duo:
5/ 2, 3, 4, 6
Trio: 5/ 2, 3, 4, 6/ alle

 

Koers 4 TOON KOK/ HEINEKEN-PRIJS:

De vierde koers is voor paarden die in hun koerscarrière nog niet meer verdiende dan €5.000. Eyegloss(3) deed het vorig jaar goed op het gras en hier vanuit het eerste band moet het mogelijk zijn om de koers van kop af te dicteren. Zal worden gereden door Johan Kloppenburg. Ghislaine(7) heeft het vorig jaar ook erg goed gedaan op het gras en ondanks het tweede band moet de merrie kansrijk zijn om mee te strijden voor de plaatsen in het trio. Shake Hands(8) heeft de laatste keren misschien niet het allerbeste laten zien maar hij zou veel beter moeten kunnen dan dat. Moet vanuit het veld een mooie koers kunnen krijgen en zal het in de laatste ronde zelf moeten gaan afmaken. Hampshire F Boko(10) loopt doorgaans behoorlijke tijden en op het gras van Hilversum moet hij zeker goed genoeg zijn om mee te doen voor de trioklasseringen. Hij zal ditmaal worden gereden door trainer Bas Crebas zelf. Going To The Run(2) keert terug na een lange pauze en vanuit het eerste band mag de merrie een mooie koers verwachten. Kan mogelijk nog wat scherpte missen maar een trioklassering zou tot de mogelijkheden moeten behoren. Foppe H Twietel(9) is niet altijd even gemakkelijk maar snelheid is er genoeg aanwezig. Heeft in het tweede band een redelijk nummer en kan hij opgeborgen worden is een klassering richting het podium goed mogelijk. Zal worden gereden door Micha Brouwer. El Nina Frejo(4) pakt eigenlijk altijd haar klasseringen mee en vanuit het eerste band moet er een mooi parcours inzitten voor de merrie. Zij zal hier gereden gaan worden door trainer Patrick van Ooijen. Fishermans Pride(5) kan ook nog mooi vanuit het eerste band vertrekken en met het hoogste startnummer in dit band zou hij goed weg moeten kunnen komen. Snelheid lijkt er voldoende te zijn om mee te strijden voor de klasseringen.

Winnend-paard: 3. Eyegloss
Plaats-paard:
7. Ghislaine
Duo:
3/ 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10
Trio: 3/ 7/ 7// alle

 

Koers 5 GIZMO RETAIL-PRIJS:

In de vijfde koers gaan de paarden vertrekken vanuit drie verschillende banden. Het paard vanuit het achterste band, Drogba Apache(10) heeft onze lichte voorkeur. De ruin heeft veel snelheid en ondanks dat hij veel meters goed moet gaan maken verwachten wij dat hij deze koers kan gaan winnen. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door Elco Korrel. Flamboro(4) komt over met Duitse verrichtingen en zal worden gereden door Simon Woudstra. De merrie zal hier vanuit het tweede band gaan vertrekken en moet kansrijk zijn voor een plaats in het trio. Arenne Loraine(5) is een paard dat doorgaans goed kan vertrekken vanuit de banden en zich goed voelt op het gras. Vanuit het tweede band moet zij een mooi parcours voorgeschoteld kunnen krijgen en zij zal worden gereden door Eline Janssen. Delta Rapida(1) liep de laatste keren op Alkmaar behoorlijke koers en hier vanuit het eerste band moet een mooi parcours er zeker inzitten. Mogelijk wanneer de kop behouden kan worden weet de ruin hier op het podium te eindigen. Zal worden gereden door Finn Verkaik. Dream Women(2) liep in de wintermaanden een aantal goede koersen op Wolvega en heeft hier met startnummer twee in het eerste band een mooi nummer. Bij een gunstig koersverloop moet een plaats in het trio niet geheel ondenkbaar zijn. Zal worden gereden door Bryan Vader. El Salsa(9) staat ook in het onvoordelige derde band maar de merrie liep de laatste keer geen verkeerde tijd. Wanneer het koersverloop meezit voor haar kan een plaatsgeld alsnog mogelijk zijn. Gaat gereden worden door eigenaar Willem Steur. Fyny Promise(6) heeft na een periode van rust weer een koers in de benen en de merrie zal ditmaal scherper zijn. Heeft met startnummer zes het tweede band getroffen en normaliter zou een plaatsgeld mogelijk moeten zijn. De merrie zal worden gereden door Daisy Paling. Elma WT(7) zal hier normaal gesproken vanuit het tweede band de koers op maat gaan krijgen die de merrie nodig heeft. Zij zal in deze koers gereden gaan worden door leerlingpikeur Marco Spin.

Winnend-paard: 10. Drogba Apache
Plaats-paard:
4. Flamboro
Duo:
10/ 1, 2, 4, 5, 6, 9
Trio: 10/ 4/ 4// alle

 

Koers 6 APLE D’HUZES-PRIJS:

De zesde koers is een duo-sulkykoers en hier komen zes paarden aan de start. Het paard met onze voorkeur is Andrea Swagerman(3). De ruin kan altijd goed vertrekken vanuit de banden en wanneer de leiding in handen is moet hij de overwinning veilig kunnen stellen. Zal worden gereden door trainer Frans van der Blonk. Dasmijn Medo(4) heeft in haar loopbaan voor hetere vuren gestaan en mag met startnummer vier ook nog vanuit het eerste band vertrekken. De kop bereiken kan lastig worden en daarom zien wij haar hier ook niet winnen, een plaats in het trio moet zeer goed mogelijk zijn. Zij zal worden gereden door trainer André Bakker. Zur Beuckenswijk(6) was een aantal jaar geleden een openbaring maar de inmiddels twaalfjarige ruin lijkt het beste gegeven te hebben op de koersbanen. In deze koers moet hij ondanks de meters die gegeven moeten worden mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Zal hier worden gereden door Danny Brouwer. Blue Diamond As(2) liep de laatste keer een prima koers op Duindigt, ook daar op het gras. Hier lijkt hij er vanuit het eerste band mooi in te staan maar omdat hij niet altijd even vlekkeloos draaft lijkt een duo-sulky niet direct een voordeel te zijn voor hem over het gras. Lopende een paard voor in het trio. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Gerko Steenwijk(1) is een paard dat normaal gesproken goed uit de voeten kan op het gras en met startnummer één heeft hij heen verkeerd nummer. Ook voor hem geldt dat de duo-sulky voorafgaand aan de koers niet direct een voordeel lijkt te zijn. Zal hier worden gereden door Tom Kooyman. Faustus(5) gaat hier vanuit het tweede band zijn debuut maken voor trainer Bryan Vader en hij is lastig in te schatten. Liep de laatste tijd voornamelijk in de monté en gaat het daarnaast nu ook nog eens op het gras proberen. Zal worden gereden door Micha Brouwer.

Winnend-paard: 3. Andrea Swagerman
Plaats-paard: 4. Dasmijn Medo
Duo: 3/ 2, 4, 6
Trio: 3/ 4/ 4// alle

 

Koers 7 PRIJS VAN DE GEMEENTE HILVERSUM:

In de zevende koers gaan paarden op pad die nog niet meer verdiende dan €12.000. Gently Boko(1) lijkt hier een mooi opgave te hebben. Wanneer de merrie goed van start weet te komen moet zij de snelheid hebben om de leiding te behouden en vervolgens zal zij lastig te kloppen zijn. Zal worden gereden door Danny Brouwer. Geri Boko(2) heeft de laatste tijd behoorlijke koersen gelopen op Wolvega en lijkt hier in de breedte bekeken lichter te staan. Met een normaal koersverloop zou een plaats in het trio zeker mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Tom Kooyman. Donder Frejo(3) heeft na een periode van rust een koers in de benen en mag voor in het veld normaal gesproken een mooie koers gaan verwachten. Zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Eliot Charisma(6) zal hier vanuit het tweede band moeten gaan komen en dat kon tegen deze tegenstand mogelijk nog wel eens een lastige opgave worden. Wanneer hij vlak weet te blijven zou een trioklassering in ieder geval mogelijk moeten zijn. Elbert H(5) liep de laatste keer behoorlijke tijden en gaat het nu eens op het gras proberen. Heeft met startnummer vijf nog het eerste band getroffen en bij een gunstig koersverloop zou een plaats in het trio mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Ruud Pools. Devil in Disgise(8) kwam sinds september niet meer aan de start en kan mogelijk nog ritme missen. Hij doet het altijd goed op het gras en ondanks het tweede band moet hij meedoen voor een plaats op het podium. Zal worden gereden door Niels Jongejans. Diola P(7) is een merrie die normaal gesproken goed kan vertrekken vanuit de banden en ondanks het tweede band mag de merrie niet compleet worden afgeschreven. Heeft met een gunstig koersverloop zeker inspraak in deze koers. Zal worden gereden door Rosalie Janssen. Dario Prof(4) is een kortebaner en dat is ook hetgeen waar hij het beste in lijkt te zijn. De afstand van deze koers is voor hem normaal gesproken aan de te lange kant.

Winnend-paard: 1. Gently Boko
Plaats-paard:
2. Geri Boko
Duo:
1/ alle
Trio:
1/ 2/ 2// alle

 

Koers 8 MAASLAND VLEESWAREN-PRIJS:

De achtste koers is een stayerskoers en hier komen zeven paarden aan de start. Dayenne Lane(5) geldt als onze favoriet ondanks het tweede band. De merrie heeft het de afgelopen maanden geweldig gedaan en de lange afstand lijkt voor haar geen enkel probleem te gaan worden. Het kleine veld is daarnaast zeker ook een voordeel voor haar. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman. Fakir Oldeson(1) kan hier mooi vanuit de kop gaan beginnen. Lijkt steeds meer de vorm te pakken te krijgen en de lange afstand lijkt een voordeel voor hem te zijn. Moet hier van kop af in het trio gaan eindigen en zal worden gereden door trainer Rob de Vlieger. Come on Scott(6) heeft het dit jaar behoorlijk gedaan op het gras van Duindigt en gaat nu eens stayeren. Vanuit het veld mag de ruin normaal gesproken een mooie koers gaan verwachten en met zijn slotronde moet hij zeker gaan strijden voor een plaats in het trio. Zal hier eens gereden gaan worden door Ruud Pools. Beau Gaillard(2) keert terug van een pauze en hij kon hier wel eens een klein verrassing gaan verzorgen. Liep vorig jaar op Wolvega een aantal keer goede koersen en wanneer hij direct in vorm is kan hij in het trio gaan eindigen. Zal worden gereden door trainer Arend de Wrede. Zoey ter Sype(4) is een paard die geen problemen heeft met de lange afstand en kan daarnaast ook nog mooi vanuit het eerste band vertrekken. Moet met een gunstig koersverloop mee kunnen strijden voor een plaats rond de plekken drie en vier. Zal worden gereden door Krista Timmer. Zahier Charisma(7) stond vroeger bekend als een stayer pur sang, maar met de leeftijd is hij echter ook op een iets lager niveau gaan presteren. Wanneer het koersverloop hem meezit moet hij in dit nummer echter nog altijd mee kunnen doen voor de plaatsen rond het podium. Zal worden gereden door Elco Korrel. Calao des Ajoncs(3) liep de eerste keer uit op Wolvega een goede koers maar hij kan daar in de drie daaropvolgende starts nog geen vervolg aangeven. Mogelijk weet de ruin hier de draad weer op te pakken op het gras van Hilversum.

Winnend-paard: 5. Dayenne Lane
Plaats-paard:
1. Fakir Oldeson
Duo:
5/ 1, 6
Trio: 5/ 1, 6/ alle

 

Koers 9 ROY HOGERVORST BLOEMEN-PRIJS:

In de negende koers gaan acht paarden in actie komen onder het zadel en dat gaan zij doen vanuit twee verschillende banden. Elma Alki(3) zou hier vanuit de banden goed weg moeten kunnen draaien en vervolgens moet de merrie snelheid genoeg zijn om alle paarden achter zich te houden. Gaat gereden worden door Susan Wiedijk. Varenne de Phens(6) maakte afgelopen weekend nog de lange reis naar Denemarken en werd vervolgens kort voor de start teruggetrokken. Of hij hier überhaupt aan de start gaat verschijnen lijkt dan ook een beetje de vraag maar komt hij aan de start moet hij een serieuze uitdager zijn voor onze favoriet. Wist de laatste keer in België al de goede Buzzi Sild te kloppen. Bizzy Tolli T(5) is niet meer zo dominant onder het zadel als eerder in zijn loopbaan maar vanuit het eerste band en met een gunstig koersverloop moet een plaats in het trio zeker nog mogelijk zijn. Zal worden gereden door Leonie Vethaak. Chakaka(1) gaat hier onder het zadel vertrekken met het startnummer één. Wanneer de merrie ook goed uit de voeten kan onder het zadel moet zij hier zeker kansrijk kunnen zijn voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door Danny den Dubbelden. Bendt Ricardo(7) zal hier vanuit het tweede band moeten gaan vertrekken en dat kan een lastig verhaal gaan worden. Hij lijkt momenteel hetzelfde niveau te hebben als het paarden in het eerste band en enkel bij een goede start lijkt hij mee te kunnen doen voor de klasseringen rond het podium. Zal worden gereden door Marloes Knopp. Cyber Match(4) kwam in november voor het laatst aan de start en gaat daarnaast zijn debuut maken op Nederlandse bodem. De Fransman heeft geen indrukwekkende rij met verrichtingen staan maar de trainer kennende zal het paard het nodige talent hebben. Zal worden gereden door Kelly Smith. OJ Barb(8) is een lastig paard die onder zadel een aantal jaar geleden zeer goed zijn geld kon verdienen. De laatste tijd verging het hem minder onder het zadel, mogelijk heeft de trainerswissel een positief effect op hem. Zal worden gereden door Angeline Batist. Doc Holiday(2) heeft één koers in de benen en zal nu normaal gesproken scherper zijn. Is voor de rest lastig in te schatten in deze montékoers.

Winnend-paard: 3. Elma Alki
Plaats-paard:
6. Varenne de Phens
Duo: 3/ 3// 1, 5, 6, 7
Trio: 3/ 1, 5, 6, 7/ alle

 

Koers 10 OHV VERMOGENSBEHEER-PRIJS:

De tiende koers is voor paarden die in hun loopbaan nog geen €12.000 wisten te verdienen. Gerco Impuls(1) heeft in de afgelopen maanden goede koersen gelopen maar wist toen nooit een koers te winnen. Hier zou dat mogelijk moeten zijn wanneer hij direct vanaf de start de kop weet te behouden. Fonne Pomponne(6) moet ondanks het tweede band kansrijk zijn voor een plaats in het trio. Heeft de laatste keren behoorlijke koersen neergezet en gaat hier op pad met trainer Elco Korrel. Dundee Boko(2) liep de laatste keren prima koersen en heeft hier vanuit het eerste band een mooi nummer. Mag een mooie koer verwachten en op de vorm af moet een trioklassering tot de mogelijkheden behoren. Gideon of Egypt(5) heeft in het eerste band een mooi nummer en gaat gereden worden door Danny Brouwer. Heeft in het verleden goede koersen neergezet en kan zeker uit de voeten op het gras. Bachelor Kingly(3) is een paard dat ook goed uit de voeten kan op het gras en heeft hier met startnummer drie een mooi nummer. Zou voor in he veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat dan ook meedoen voor de trioklasseringen. Zal worden gereden door Aad Pools. Broer van Bremen(8) heeft in het verleden goede koersen neergezet op het gras, minder ideaal is het hoogste startnummer in het tweede band. Zal het parcours enigszins mee moeten hebben onderweg en kan op die manier nog mee gaan strijden voor een plaats richting het podium. Zal worden gereden door Jaap Fikse. Cereste(7) liep de laatste keer een prima koers op het gras van Duindigt en heeft derhalve het nodige ritme op het gras. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door eigenaar Willem Steur. Davidson Boko(4) wist in zijn laatste start niet enorm veel indruk te maken op Duitse bodem maar de ruin zou beter moeten kunnen. Heeft met startnummer vier een behoorlijk startnummer en voor hem zou een mooi koersverloop in het verschiet moeten liggen.

Winnend-paard: 1. Gerco Impuls
Plaats-paard: 6. Fonne Pomponne
Duo: 1/ alle
Trio: 1/ 6/ 6// alle

 

Koers 11 NEDERLANDSE AMATEURRIJDERS CLUB-PRIJS:

In de elfde en laatste koers van de dag gaan zeven paarden in actie komen in de klasse tot €25.000. Everglide Rapida(1) lijkt er met startnummer één erg mooi in te staan in deze koers. Heeft het nodige ritme opgedaan en bewees vorig jaar erg goed uit de voeten te kunnen op het gras. Zal worden gereden door Willem Brouwer. Cassandra D(3) liep de laatste keer een goede koers op Duindigt en heeft hier met startnummer drie geen verkeerd nummer. Zou voor in het veld een mooie koers moeten kunnen krijgen en gaat gereden worden door Samantha Stolker. Fleur Swagerman(4) liep de laatste keer op Wolvega weer een prima koers en de merrie heeft hier met startnummer vier een mooi nummer. Zou voor in het veld een mooie koers moeten gaan krijgen en gaat gereden worden door eigenaar Klaas Swagerman. Banter Boy(7) deed het vorig jaar erg goed op het gras en komt hier voor het eerst aan de start in 2018. De ruin kan mogelijk nog wat ritme missen maar in dit kleine veld mag hij niet worden weggelaten voor wat betreft de plaatsen in het trio. Zal worden gereden door Erik van den Bergh. Cashflow(5) kan met het nummer vijf nog mooi vertrekken vanuit het eerste band en krijgt de merrie een mooi parcours moet zij mee kunnen strijden voor de plaatsgelden in deze koers. Zij zal gereden gaan worden door Sandra Winkelman. Cause I Do(2) heeft in zijn laatste drie starts niet enorm veel laten zien. De ruin heeft hier met startnummer twee in ieder geval een goed nummer en een klassering lijkt in ieder geval binnen hand bereik te liggen. Zal worden gereden door Esther Mulder. Eagle Transs R(6) liep half december voor het laatst en de ruin zal ongetwijfeld koersritme missen. Met een normaal koersverloop zal hij in ieder geval gaan strijden voor de plaatsgelden. Zal worden gereden door Eric Westerveld.

Winnend-paard: 1. Everglide Rapida
Plaats-paard: 3. Cassandra D
Duo: 1/ 3, 4, 7
Trio: 1/ 3, 4, 7/ alle