Toekomstige races

Nederland
Zweden
Nederland
 • Duindigt 24.06
  • Grote Prijs der
   Lage Landen
  • R7: Trio Common Pool
  • R9: Trio Common Pool
  • R10: Trio Common Pool

Voorbeschouwing Prix Maurice de Gheest

 

Voorbeschouwing Prix Maurice de Gheest, zaterdag 13 januari

 

Zaterdag een klassieker voor de driejarigen op Vincennes, de eerste van het jaar. In de Prix Maurice de Gheest komen de Franse hengsten in actie in een koers die gaat over een afstand van 2700m vanuit de banden. Een veld van veertien jonge talenten gaat met elkaar de strijd aan en in deze klassieker gaat er gestreden worden om een totale prijzenpot van €120.000. €54.000 van dit prijzengeld is voor de winnaar van de koers. Interessant is nog te vermelden dat het paard nummer twaalf een bijzondere eigenaar heeft, namelijk Antoine Griezmann, de bekende Franse voetballer. 

 

Follow You krijgt hier onze voorkeur. De kapitaal gefokte hengst heeft in vier starts lopende nog niets verkeerd gedaan en wist lopende al deze starts af te ronden met een overwinning. In zijn voorlaatste start kwam hij voor het eerst op Vincennes aan de start en ook dat was geen enkel probleem voor hem. De laatste keer leek hij zich heuvel af even te verslikken en verruilde de draf voor de galop. Zal hier voor het eerst gereden gaan worden door Franck Nivard, hetgeen een pluspunt lijkt te zijn.

Nog een zoon van Ready Cash in dit nummer is Feeling Cash, gereden door Yoann Lebourgeois. De voorlaatste keer en de laatste keer ging hij voor het eerst van de benen, daarvoor deed hij zeer weinig verkeerd met overwinningen en tweede plaatsen. Wanneer hij hier weer benen pakt zou een plaats onder de eerste drie weer mogelijk moeten zijn. De afstand is geen probleem, evenals de bandenstartmethode. Zal ditmaal gereden gaan worden door Jean-Philippe Monclin.

Fastissime is de jongere broer van Brillantissime en hij lijkt net zo getalenteerd te zijn als zijn oudere broer. Drie starts resulteerde tot nu toe in twee overwinningen en een tweede plaats. Hij kwam eind december voor het eerst weer aan de start na een pauze van twee maanden en hij liet een goede indruk achter. Treft hier voor het eerst de beste van de jaargang maar op zijn uitstraling af moeten er zeker mogelijkheden zijn. Zal worden gereden door Yoann Lebourgeois.

Het paard het laatste grote nummer bij de hengsten wist te winnen was File Gin. Hij wist toen net als eind oktober te verrassend toen hij ook al een goed gedoteerde koers op Vincennes wist te winnen. Wanneer hij in dit veld weer uit de wind wordt gehouden moet hij op speed een heel eind kunnen komen. De afstand lijkt voor deze vos eerder een voordeel dan een nadeel te zijn en net als de laatste keren zal hij worden gereden door zijn trainer Guillermo Roig-Balaguer.

Fleirel Vedaquais gaat hier zijn derde start maken voor eigenaar Antoine Griezmann, de eerste start had beter kunnen verlopen dan een vierde plaats. Voor deze start eindigde de hengst louter op een eerste of tweede plaats wanneer hij foutloos bleef. Ook de laatste keer verliep met een vijfde plaats waarschijnlijk niet zoals gewenst en het effect van de trainerswissel lijkt toch wel duidelijk te worden. Dat de hengst klasse heeft moge duidelijk zijn, maar op basis van zijn laatste twee koersen af lijkt een klassering het hoogst haalbare. Zal weer worden gereden door Eric Raffin.

Franck Ouvrie zal net als de voorlaatste keer op zoek gaan naar een stunt toen hij met Fabriz du Gite de koers wist te winnen waar hij bijna allemaal dezelfde paarden trof. De hengst blijft zich steeds ontwikkelen en maakte het de voorlaatste keer goed af met zijn eindschot. Vooralsnog lijkt hij het meest gebaat te zijn bij een koers in de dekking en dat hij het dan op zijn speed aan laat komen. Met het juiste tempo lijkt de lange afstand dan ook een voordeel te zijn.  

Fast des Brousses komt uit de stallen van Philippe Billard en gaat hier op pad met Jean-Michel Bazire. Liep de laatste keer een prima koers, in de koers ervoor liep hij eveneens goed. Hij lijkt nog niet heel erg constant te zijn en lijkt tegen dit geweld misschien wat te kort te komen over de gevraagde afstand. De rijderswijziging is in ieder geval interessant en mogelijk dat de zoon van Ganymede voor een kleine stunt kan gaan zorgen.

Trainer Thierry Duvaldestin heeft ook dit jaar een weer een behoorlijke driejarige in de vorm van Fifty Kalouma. Wist zijn eerste twee starts in zijn loopbaan om te zetten in een overwinning. De laatste drie keer ontmoette hij de sterkere tegenstand op Vincennes maar deed het desondanks behoorlijk met klasseringen. De laatste keer werd zelfs een tweede plaats behaald en daar werden paarden geklopt die ook nu weer van de partij zijn. Met een nieuwe klassering in het trio zou hij niet verbazen.

Winnend-paard: 3. Follow You
Plaats-paard: 2. Fastissime
Duo: 3/ 2, 8, 10, 11, 12, 13, 14
Koppel: 3/ 2, 8, 10, 11, 12, 13, 14
Plaatskoppel: 2/ 3, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14