Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 22 februari

Voorbeschouwing The Meadowlands, vrijdag 22 februari 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 23 februari 01:15


Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!

RACE 1

Zoals vaker het geval is op de vrijdagavond trappen we af met een koers die is uitgeschreven voor 5-jarigen en jonger, die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Hier gaat Haveoneforme (5) groot favoriet worden en daar is erg weinig tegenin te brengen. Deze driejarige heeft nog maar twee keer gekoerst, maar heeft nog geen stap verkeerd gezet. Bij haar debuut won ze, terwijl ze laatst van te ver moest komen om de uiteindelijke winnaar nog te kunnen achterhalen. Alleen ziekte of een galoppade staan een overwinning voor de Double D in de weg. Hammer Creek (2) werd in zijn laatste zes starts telkens tweede of derde en in die zin is hij het toonbeeld van trouw. Hier geldt hij dan ook als een uitgesproken banker voor plek twee en drie, tenzij u speculeert op een falende favoriet. Zijn startnummer (7) is overigens best lastig, maar hij kan heel behoorlijk vertrekken. Stalgenote Bold Goddess (2a) vertrekt vanaf nummer 10 en staat voor een vrijwel onmogelijke opdracht. Ab’s Royal Punkin (4) beschikt in principe over de snelheid om voorin mee te doen, maar na 23 starts maakt deze aparte tante nog steeds de indruk dat ze voor het eerst een koersbaan ziet. Haar voorgaande twee starts met Josert Fonseca eindigden in een debacle, maar laatst met Gingras toonde ze alweer verbetering. Yannick gaf hier de voorkeur aan nummer 7, maar Andy Mac is het best mogelijke alternatief. Potentiële inbreker. Ze vertrekt vanaf startnummer 3. Storming Mist (7) is dus de keuze van Gingras en zal alleen al daarom het nodige spel trekken. Nu beschikt deze kapitaal gefokte hengst ook over enige potentie, feit is dat hij er laatst op Yonkers niet goed uitzag. En dan nu ook nog eens vanaf startnummer 8. Dan zou ik mijn trio-spel eerder willen completeren met een outsider als Dance To Fame (6), of misschien zelfs wel met Teardown This Wall (1a), die laatst geen onaardige kwalificatieproef liep. Laatstgenoemde vertrekt vanaf nummer 4.Plaats 1: Haveoneforme (5)
Plaats 2: Hammer Creek (2)
Plaats 3: Ab’s Royal Punkin (4)
Plaats 4: Teardown This Wall (1a)

 

RACE 2

De tweede is weer het sportieve hoogtepunt van de avond: de Preferred Trot. Het veld laat zich het best omschrijven als “klein, maar fijn”, alle zes de deelnemers hebben namelijk (in meerdere of mindere mate) een winkans. Trolley (6) is, sinds hij terugkeerde van een zeer zware blessure, eigenlijk niets anders dan sensationeel geweest. Dit winterseizoen kwam hij vijf keer in actie in de Preferred, waarvan hij er vier wist te winnen. Met het oog op de tegenstand van vanavond gaat hij nu écht getest worden en dan is dit startnummer geen voordeel. Favoriet, maar zeker niet onklopbaar. Het winterseizoen nadert zijn einde en dat betekent dat “de grote kanonnen” weer terugkomen van rust. Sutton (5) is daar een goed voorbeeld van. Vorige week liep hij een uitstekende kwalificatieproef, waarin hij via een vlammend eindschot een tijd op de klokken zette van 1.10,5. Zal hij er al helemaal klaar voor zijn? In dat geval is hij de eerste uitdager. Ron Burke heeft twee paarden in deze koers (overigens niet onder stalweddenschappen) die beide in een hysterische vorm verkeren. Yannick gaf de voorkeur aan In Secret (4) en dat is natuurlijk een indicatie van de kansenverhouding. Andy Mac pikt de rit op met Resita (3) en beide Burke-paarden kunnen vertrekken als een raket en beschikken dus over een tactisch voordeel. Mijn kleine groep vaste volgers weet inmiddels dat ik erg gecharmeerd ben van zowel Just For You (1) als Two AM (2), maar ze maken nu de stap omhoog naar Preferred-niveau. Ze treffen natuurlijk wel allebei mooie startnummers, wanneer de favorieten elkaar onderweg het leven zuur maken dan is een trio-klassering niet geheel uitgesloten.Plaats 1: Trolley (6)
Plaats 2: Sutton (5)
Plaats 3: In Secret (4)
Plaats 4: Just For You (1)


RACE 3, pacers

We vervolgen met een merriekoers in de bodemklasse. Keystone Nikki (5) lag vorige week laatste bij het indraaien van de laatste bocht, waarop Pat Berry haar driedik door die bocht stuurde. Desondanks liet ze nog een prima eindschot zien en haar vierde plek was een veel betere prestatie dan je op papier zou vermoeden. Wanneer Berry haar een iets betere uitgangspositie weet te verschaffen dan is ze in staat om hier te stunten en naar mijn idee is dit één van de leukste “value-bets” van de avond. Bij haar voorlaatste start probeerde ik het met de voormalige jaargangtopper Bye Hanover (7). Dat was vooral vanwege het vlammende eindschot dat ze bij haar voorgaande kwalificatie had laten zien (die overigens werd gewonnen door nummer 4 van vanavond), maar het vlammen bleef in de slotfase achterwege. Laatst werd ze erg agressief gereden door de Orange Crush en een laatste bocht door het dodenspoor brak haar op in de slotfase, maar in principe staat een merrie van haar kaliber voor een zege in deze klasse. Well Said Maria (4) is een Gingras/Burke-pupil en dan weet je op voorhand dat ze van de planken af gespeeld gaat worden. Feit is echter dat twee kwalificaties en twee koersen voor haar nieuwe trainer resulteerden in drie keer galopperen en dat is voor een pacer erg ongebruikelijk. Heeft deze lastige tante een kans om te winnen? Waarschijnlijk wel. Staat haar cote in verhouding tot haar daadwerkelijke winkans? Absoluut niet! Tearful of Happy (3) heeft inmiddels twee keer gekoerst nadat ze trainer Ron Burke had verlaten en eigenlijk viel ze beide keren (als favoriet) niet helemaal mee. Ze treft nu wel een mooi nummer en Andy Mac klimt dit keer op de kar, dus ik neem haar toch maar mee. Plain Old Jane (9) heeft eigenlijk al een tijdje weinig laten zien, maar ze is inmiddels ook diverse klassen gezakt. Haar startnummer helpt natuurlijk niet, maar wellicht is ze een paar euro’s plaats-spel waard op dit lage niveau. Aan rijder Carlson zal het niet liggen, want van alle reguliere Meadowlands-pikeurs heeft hij met afstand de hoogste ROI (Return On Investment). Met enige trots voert hij dan ook de geuzennaam “King of the Longshots”. Het is maar dat u het weet.Plaats 1: Keystone Nikki (5)
Plaats 2: Bye Hanover (7)
Plaats 3: Well Said Maria (4)
Plaats 4: Tearful of Happy (3)


RACE 4

Can Do (5) is een oude veteraan, met ruim vijf ton winsom, die een aantal maanden wanhopig naar zijn vorm heeft gezocht. Ik heb het idee dat hij die eindelijk gevonden heeft en in deze bodemklasse-koers zou hij de tegenstand eigenlijk moeten opvreten. Nu wel met Gingras, waardoor zijn cote niet over zal houden. Ik hoop toch op 3-1. Dawson Springs (8) is een getalenteerde vierjarige die hier eigenlijk gedeclasseerd staat. Zijn laatste optredens waren niet veel soeps, maar hij debuteert vanavond voor trainer Nifty Norman en de Double D verkiest hem boven nummer 7. Zijn laatste koers dateert al van een maand geleden en wellicht komt hij nog wat scherpte tekort, maar normaliter is dit de enige serieuze uitdager van de favoriet. Vorige week waarschuwde ik nog voor Mistress Valentine (9), aangezien ze via de tactiek “kop nemen en afgeven aan de favoriet” zou kunnen verrassen. Dat kwam precies zo uit, met een prachtige duo-uitbetaling als resultaat. Vanavond is haar startnummer een stuk lastiger, maar heel veel bliksemvertrekkers zijn er ook weer niet te vinden in dit veld. Wanneer Buter ervoor kiest om gas te geven van start af dan zou het scenario van vorige week zich best eens kunnen herhalen. Doet hij dit niet, dan is ze vrijwel kansloos. Max Volo (6) liep vorige week vanaf startnummer 10 onopvallend best een goede koers. Nu vanaf een veel mooier nummer. Tenslotte nog aandacht voor de slow starter Knightofvictory (3), die doorgaans gereden wordt door de passieve Steve Smith. Laatstgenoemde geeft echter de voorkeur aan nummer 1 (ook al erg traag van start) en nu neemt Andy Mac de honneurs waar. Zou hij de ruin tot iets meer haast kunnen bewegen?Plaats 1: Can Do (5)
Plaats 2: Dawson Springs (8)
Plaats 3: Mistress Valentine (9)
Plaats 4: Max Volo (6)


RACE 5, pacers

Dit is een claimkoers uit het middensegment, waarin meerdere deelnemers al een poosje een prima vorm etaleren. Een open koers, dus, en speltechnisch razend interessant. Ik ga het proberen met Four Staces (8), die laatst een ondankbaar parcours kreeg. Toch maakte hij in de slotfase terrein goed op resp. 10 en 7, die toen beide veel gunstiger hadden geloot (3 en 1). Hij moet het wel hebben van “een rug” die hij bij het ronden van de laatste kan volgen, maar een dergelijk klusje is de Double D wel toevertrouwd. CC Big Boy Sam (7) werd de afgelopen twee keer telkens tweede achter nummer 10. En eerlijk is eerlijk, hij werd op waarde geklopt. Met het oog op de nadelige loting van diezelfde nummer 10 en zijn eigen startsnelheid zou hij vanavond de rollen wel eens om kunnen draaien. Pop Pop Joe (10) wist de afgelopen twee keer dus te winnen, al was dat beide keren wel vanaf startnummer 3. Dit startnummer is een heel ander verhaal en hij zal nu wat geluk nodig hebben qua koersverloop. Ohio Larry (6) werd bij zijn voorlaatste start nog derde achter resp. 10 en 7, maar laatst sloeg hij een bleek figuur. Ik laat Andy Mac niet graag uit mijn spel, maar vanavond wil ik eerst verbetering zien. Dan is May I Cruise West (2) interessanter, aangezien hij vorige week vanaf een lastig nummer nog hard afkwam. Of Show Me Up (4), die vorige week iets te vroeg ten aanval werd gestuurd.Plaats 1: Four Staces (8)
Plaats 2: CC Big Boy Sam (7)
Plaats 3: Pop Pop Joe (10)
Plaats 4: May I Cruise West (2)


RACE 6

In de zesde ga ik het proberen met een outsider. Tenminste, ik vermoed dat hij niet tot de favorieten gerekend gaat worden. Maar ik vond Marion Gondolier (3) vorige week erg goed. Rijder A-Nap zocht nog voor de laatste bocht de aanval en hij vervolgde zijn weg door het dodenspoor, terwijl nummer 6 (de vermoedelijke favoriet van vanavond) meetrok op zijn rug. Hij finishte uiteindelijk nog redelijk in de buurt van de winnaar als derde, terwijl hij wegliep bij dezelfde nummer 6. Het zal onderweg wel een beetje mee moeten zitten, vanuit het dodenspoor gaat hij een koers als deze niet winnen. Tag Up And Go (6) vertrok in die bewuste koers vanaf nummer 10 en kreeg derhalve een dure eerste bocht voor zijn kiezen. Nu is zijn startnummer een stuk gunstiger en hij is absoluut één van de kanshebbers op de overwinning. Dekeyser (1) heeft niet bepaald een opvallend rijtje achter zijn naam staan, maar hij start nu in een veel lagere klasse dan gebruikelijk. Deze vijfjarige won al 24 koersen en vanaf dit nummer is dit eigenlijk dé gelegenheid om de winnende draad weer op te pakken. Rock of Cashel (4) trof het vorige week op papier niet met startnummer 9, maar feit is dat hij uiteindelijk een koers op maat kreeg op de rug van het paard in het dodenspoor. Callahan kon tot de laatste 200 meter wachten alvorens hij een droog sprintje inzette. Nu komt hij uit in een hogere klasse en ik denk dat hij op z’n best een plaatskans heeft. Cash For Gold (7) viel me de laatste paar keer niet helemaal mee, al treft hij nu een iets beter nummer. Zijn vorm is wat twijfelachtig, maar op dit niveau zou hij toch een plaatsje moeten kunnen belopen.Plaats 1: Marion Gondolier (3)
Plaats 2: Tag Up And Go (6)
Plaats 3: Dekeyser (1)
Plaats 4: Rock of Cashel (4)


RACE 7, pacers

De afsluiting van onze broadcast wordt verzorgd door merries uit het wat lagere segment. Hier ga ik af op mijn onderbuikgevoel, je zou het ook een ordinaire gok kunnen noemen. Maar Ella Christina (8) is een klassemerrie, die volgens haar trainer de laatste tijd kampt met tying up-problemen. Desondanks werd ze laatst op Dover erg offensief gereden, waardoor ze in de slotfase helemaal verzuurde. Volgens mij is Andy Mac de ideale rijder voor haar, en ook al beweert de trainer dat ze haar stalgenote (3) niet kan kloppen ben ik eigenwijs genoeg om het toch te proberen. Feit is dat ze voor véél hetere vuren heeft gestaan en dat haar laatste optreden op deze baan en in deze klasse resulteerde in een ruime overwinning. Rockin Praline (3) is hier misschien de meer verstandige keuze. Vorige week blies ze in een oogwenk vanaf nummer 7 naar de kop en werd vervolgens nooit meer bedreigd, waardoor ik aan 6,60 een mooie winnaar scoorde. Nu komt ze uit in een hogere klasse, maar gezien haar huidige vorm hoeft dat geen probleem te zijn. Family Roll Call (1) vertrok vorige week ook vanaf de binnenkant, maar ze maakte geen schijn van kans om de kop te verdedigen tegen de 3, die toen vertrok vanaf 7. Ik verwacht hier een vergelijkbare trip (rug koploper) en een dito resultaat. Juxta Cowgirl (7) kan goed beginnen en ze is hier één van de class-droppers. Plaatskans. Ook Narcian Jewel (9) heeft het bij haar laatste starts hogerop gezocht, maar nu is ze min of meer weer terug in haar “eigen” klasse. Haar laatste start op dit niveau wist ze winnend af te sluiten, al was dat wel vanaf een veel mooier startnummer. Ze zou hier wel eens heel hoog aan het bord kunnen komen te staan, dat maakt haar des te interessanter om mee te nemen op plek 3 en 4.Plaats 1: Ella Christina (8)
Plaats 2: Rockin Praline (3)
Plaats 3: Family Roll Call (1)
Plaats 4: Juxta Cowgirl (7)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.