Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 23 februari

Voorbeschouwing The Meadowlands, zaterdag 23 februari 2019
Aanvang (Nederlandse tijd): zondagochtend 24 febuari 01:15


Wilt u graag de tips naspelen, maar u heeft geen zin om ervoor op te blijven? Via www.thebigm.com kunt u ’s morgens gratis alle koersen terugzien!


RACE 1

Vanavond is weer volledig voorbehouden aan de pacers en we beginnen met een koers voor 3- en 4-jarigen die nog geen twee koersen (of 25.000 dollar) hebben gewonnen. De 3-jarige Bombay Hanover (10) koerste vorig jaar op Sire Stakes-niveau en hij wist zelfs te winnen op Lexington. Vorige week liep hij een uitstekende kwalificatieproef na zo’n dikke drie maanden rust en Yannick Gingras was ook aangegeven met nummer 6, maar hij opteert voor dit paard. Startnummer 10 is natuurlijk nooit makkelijk en ook de cote zal niet aantrekkelijk zijn, maar dit is gewoon het te kloppen paard. Vodka On The Beach (1) is ook pas 3 jaar en ook nog eens kapitaal gefokt, maar hij heeft vorig jaar veel minder laten zien dan de favoriet. Deze maand heeft hij drie kwalificatieproeven in de benen en dat ging per keer iets beter. Andy Mac had ook kunnen opteren voor nummer 7, waarmee hij vorige week nog derde werd, maar kiest voor dit paard, met slechts 150 dollar aan winsom. Dan horen de alarmbellen af te gaan. American Vision (7) koerste laatst vanaf de rug van de koploper en in zijn kielzog werd hij uiteindelijk derde, zonder echt gevaarlijk te worden voor de overwinning. Nu is zijn startnummer een stuk lastiger, al kan hij redelijk vertrekken. Plaatskans. Backseat Terror (3) koerste bij haar voorlaatste start ook al vanaf de rug van de koploper en ze leek in de slotmeters op haar eerste overwinning af te stevenen, ware het niet dat er aan de verre buitenkant nog een paard kwam aanvliegen. Laatst stelde ze met een vierde plek, na een zuinige trip, weer wat teleur. Na 24 starts geldt ze nog altijd als maiden en dat zal niet op toeval berusten. Alway’s Close (6) startte vorige week vanaf nummer 9 en kreeg toen een nachtmerrie-parcours voorgeschoteld door Pat Berry, waarna hij ver achter nummer 7 finishte. Nu vanaf een iets mooier nummer en met The Orange Crush op de sulky.Plaats 1: Bombay Hanover (10)
Plaats 2: Vodka On The Beach (1)
Plaats 3: American Vision (7)
Plaats 4: Backseat Terror (3)


RACE 2

We vervolgen met een gemixte claimkoers uit het midden- en hogere segment, waarbij de paarden met de hoogste claimprijs de buitenste startnummers zijn toebedeeld. Een deel van dit veld treft elkaar met enige regelmaat en vorige week kwamen ze in deze volgorde binnen: 5- 6- 1- 3- 4. Itsnoproblemman (1) moest vorige week vanaf nummer 6 veel werk verzetten om aan kop te komen, vervolgens werd hij in de laatste bocht zwaar onder druk gezet. Dat brak hem in de laatste meters op en hij werd maar nipt geklopt door resp. 5 en 6. Nu met een gunstiger nummer en wat mij betreft het te kloppen paard. Ideal Son (5) leek het vorige week moeilijk te krijgen bij het uitkomen van de laatste bocht, maar zoals zo vaak beet hij nog eens één keer op zijn tanden en kreeg de klus uiteindelijk toch geklaard. Eerste uitdager. Julerica (2) vertrok vorige week tot mijn verrassing aan 15-1, terwijl toch echt Gingras op de kar zat. Van kop af wist hij erg overtuigend te winnen in een snelle kilometertijd, maar nu maakt hij een aanzienlijke stap omhoog qua koersuitschrijving. Hij treft dus sterkere tegenstanders, terwijl zijn cote dit keer een stuk minder aantrekkelijk zal zijn. Spaghetti Eddie (6) kreeg vorige week een superzuinig parcours voorgeschoteld en het had niet veel gescheeld of hij had gewonnen. Zijn claimprijs is nu echter omhoog gegaan, waardoor hij nu ook vanaf een ongunstiger startnummer vertrekt. Bay Rum (3) is niet het makkelijkste paard om te sturen en hij loopt regelmatig nogal op één lijn. Vorige week finishte hij op respectabele afstand van 5- 6- 1, maar het laatste stuk liep hij nog wel hard in op de koppaarden. Andy Mac blijft aan boord en wanneer zijn pet goed staat dan zou hij kunnen verrassen.Plaats 1: Itsnoproblemman (1)
Plaats 2: Ideal Son (5)
Plaats 3: Julerica (2)
Plaats 4: Bay Rum (3)


RACE 3

De derde is een koers voor de bodemklasse. P L Idaho (5) stelde bij zijn laatste starts teleur, maar vanavond maakt hij zijn debuut voor een nieuwe trainer en hij zakt behoorlijk in klasse. The Captain Corey Callahan is vastgelegd voor deze rit en zijn agressieve rijstijl zou wel eens bij dit paard kunnen passen. Major War (2) was bij zijn voorlaatste start erg goed, toen hij vanaf startnummer 9 dichtbij de winnaar als tweede finishte. Vorige week nam hij vanaf nummer 2 de kop, maar toen kwam hij matig thuis. Ik verwacht dat de Double D de kop nu zal afstaan en dat hij het vanaf een rug gaat proberen. In dit matige veld hoort hij toch gewoon bij de eerste drie te finishen. Fox Valley Herbie (3) is een class-dropper die, met twee starts in de benen na rust, langzaam in vorm lijkt te komen. Vorige week finishte hij als vijfde, waarbij hij in de slotfase nog veel terrein goedmaakte. Zou hier zomaar kunnen winnen. Pecorino (1) zakte vorige week naar dit niveau en trok toen het nodige spel, maar hij sloeg een bleek figuur. Nu koerst hij voor het eerst op lasix en dat is reden genoeg om hem bij mijn spel te betrekken. Vorige week ondervond Bud Bay (6) het “Gingras-effect”. Hij werd toen namelijk voor het eerst door The Green Hornet gereden en de arme Bud trok direct enorm veel spel. Hij liet wel voor het eerst startsnelheid zien, vanaf nummer 7 vloog hij namelijk naar de kop, maar hij kwam matig thuis. In dit veld heeft hij best een plaatskans, maar de cote zal daar (wederom) niet naar zijn. Dan is Grave Dancer (7) een interessantere optie voor uw plaats-spel, hij wordt namelijk voor het eerst gereden door Andy Mac.Plaats 1: P L Idaho (5)
Plaats 2: Major War (2)
Plaats 3: Fox Valley Herbie (3)
Plaats 4: Pecorino (1)


RACE 4

Ten opzichte van de vorige koers gaan we één klasse omhoog. Ghost Pine (8) maakt ten opzichte van laatst een stap omhoog in klasse, maar feit is dat deze veteraan in het verleden voor veel hetere vuren heeft gestaan. Andy Mac stapt voor het eerst sinds geruime tijd weer bij hem op de kar en ik verwacht dat hij van start af de gashendel vol opendraait. Van kop af het te kloppen paard. Sports Vision (3) zakte vorige week naar de bodemklasse en wist daar erg overtuigend te winnen. Nu klimt hij weer één klasse, maar op basis van wat hij vorige week liet zien is dat geen onoverkomelijk probleem. Mooi nummer, ook. Talk Show (5) kwam vorige week vanaf nummer 10 niet weg uit het achterveld, maar onopvallend liep hij toch een zeer behoorlijke afsluitende kwartmijl. Nu vanaf een veel mooier nummer. Spondulicks N (1) won vorige week met “een halve baan” op Freehold, maar hij maakt nu een forse stap omhoog qua competitie. Met Gingras op de kar zal hij ongetwijfeld van start gaan als één van de favorieten en met dit gunstige startnummer zou hij best een plaatsje kunnen belopen, maar ik probeer het liever met bliksemvertrekker Century Churchill (6) of de class-dropper Victorydaze Wilwin (2).Plaats 1: Ghost Pine (8)
Plaats 2: Sports Vision (3)
Plaats 3: Talk Show (5)
Plaats 4: Century Churchill (6)


RACE 5

We gaan weer één niveau omhoog en ik ga het hier wederom proberen met Andy Mac en zijn Bruce’s Magic (4). Vorige week maakte hij de stap omhoog naar deze klasse en toen vloog hij vanaf nummer 8 naar de kop, waarna hij pas in de allerlaatste meters met een neusje geklopt werd. Nu is de route naar de koppositie een stuk eenvoudiger en vanaf die positie is hij het te kloppen paard. Stonedust (2) zakte vorige week juist naar deze klasse (weliswaar in een andere koers dan de 4), maar een erg dure laatste bocht hielp zijn win-aspiraties om zeep. Nu vanaf een mooier nummer en A-Nap verkiest hem boven nummer 8. Solo Story (6) kreeg vorige week vanaf nummer 9 een onmogelijke koers voor zijn kiezen, maar toch kwam hij hard af en maakte nog veel terrein goed op de koppaarden. Siskel (5) is erg onregelmatig in zijn prestaties, maar op een goede dag is hij goed genoeg om in deze klasse voorin mee te doen. Het is maar zeer de vraag óf hij een goede dag heeft, maar aan een hoge cote neem ik hem toch mee op plek 3 en 4. Urban Renewal (8) finishte vorige week maar twee of drie centimeter achter mijn favoriet, maar dat was vanaf startnummer 2. Dit is geen snelle vertrekker en derhalve is dit nummer enorm nadelig voor hem. Gingras pikt nu de rit op en hij zal juist meer spel trekken dan de beoogde rijder (A-Nap) zou hebben gedaan. Outsider.Plaats 1: Bruce’s Magic (4)
Plaats 2: Stonedust (2)
Plaats 3: Solo Story (6)
Plaats 4: Siskel (5)


RACE 6

Trapsgewijs gaan we steeds één niveau omhoog en we komen dus steeds betere paarden tegen. Nascar Seelster (1) maakte laatst de stap omhoog naar deze klasse en liep toen vanaf startnummer 9 een geweldige koers, beter dan zijn vierde plek wellicht doet vermoeden. Nu vertrekt hij vanaf nummer 5 en de Double D verkiest hem boven nummer 7. Eén van de hete kanshebbers in een erg open veld. Stalgenoot Incredible Shark (1a) geldt hier als een class-dropper, maar zijn vorm is ietwat twijfelachtig en vanaf startnummer 6 staat hij voor een pittige opdracht. Maar goed, je krijgt hem er gratis bij. Alotbettor N (4) kreeg vorige week een zware koers voorgeschoteld, maar desondanks bleef hij strijden tot de allerlaatste meters. Wanneer hij een iets voordeligere trip krijgt, en dat is met een rijder als The Captain niet evident, dan is eigenlijk alles mogelijk. Vertrekt vanaf nummer 3. Thereisapaceforus (8) trof bij zijn laatste starts op Yonkers veel sterkere tegenstanders en nu stapt Andy Mac weer op. Hij is goed genoeg om hier te kunnen winnen, maar het startnummer 9 is natuurlijk lastig. Ginger Tree Marty (5) maakte vorige week liefst drie stappen omhoog, net onder de Preferred-klasse, en opvallend genoeg koos Gingras er toen voor om bij hem aan boord te blijven. Hij kreeg toen een rotkoers en het niveau was misschien ook iets te hoog gegrepen, nu zakt hij weer een klasse. Vertrekt vanaf nummer 4. Tenslotte wijs ik u nog op Barimah A (6), die niet regelmatig is in zijn prestaties. Hij beschikt echter wel degelijk over de klasse om hier te kunnen stunten. Startnummer 7.Plaats 1: Nascar Seelster (1)
Plaats 2: Alotbettor N (4)
Plaats 3: Thereisapaceforus (8)
Plaats 4: Ginger Tree Marty (5)


RACE 7

De Preferred Handicap valt vanavond net buiten onze broadcast, dus voor ons is dit het hoofdnummer. Deze koers is met acht potentiële winnaars bijna onmogelijk te voorspellen, maar ik ga toch een poging wagen. Mindtrip (9) liep vorige week echt een waanzinnig goede koers en hij won toen voor resp. 8- 5- 2- 6. Dit startnummer maakt het er wel een stuk lastiger op, al kan hij behoorlijk beginnen. Clouseau Hanover (2) werd vorige week dus vierde achter mijn favoriet, maar dat was vanaf nummer 10. Nu dus vanaf een veel gunstigere uitgangspositie. Starznheaven (6) maakte vorige week na een korte pauze zijn rentree en liet toen vanuit een onmogelijke positie nog een goed eindschot zien. Let wel: in januari werd hij nog tweede in de Preferred achter K Ryan Bluechip. Bell I No (5) is in deze klasse “altijd” bij de eerste drie en hij treft nu een beter startnummer dan vorige week (8). Tenslotte zou ik nog vier paarden kunnen noemen, maar ik hou het bij de outsider Shamballa (7), die het vermogen heeft om in de slotfase te kunnen laagvliegen. Als hij bij het uitkomen van de laatste bocht enigszins aansluiting heeft met het front dan is hij in staat om te stunten!Plaats 1: Mindtrip (9)
Plaats 2: Clouseau Hanover (2)
Plaats 3: Starznheaven (6)
Plaats 4: Bell I No (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.