Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mönchengladbach - 10 maart

Mönchengladbach – zondag 10 maart – Start: 11.05 uur

Koers 1: Mehr als 125 Jahre Trabrennen in Mönchengladbach - Rennen / PMU

Brionis First Lady (7) liep twee weken geleden een snelle tijd op Mönchengladbach. Was toen tweede achter Sternschnuppe Poet, die ze tot op de streep partij gaf. Dichtbij derde werd Kendall Jackson (8) voor Juwel U (9). Dat geeft de verhoudingen tussen dit trio mooi weer. Velten Hells Bells (1) maakte een prima rentree in Gelsenkirchen. Ze finishte hard en eindigde als tweede. De competitie in Wolvega was iets te hoog gegrepen maar vandaag zijn er mogelijkheden. Sindbad Diamant (6) komt uit de kampioensstal van de familie Nimczyk. Won vorig jaar een aantal koersen op diverse banen. In die vorm is hij vandaag het te kloppen paard maar hij maakte in januari zijn rentree in Berlijn en verdween daarna opnieuw even uit beeld. Hij is dus een vraagteken. Monsieur de Fleurs (10) zal ook aanhang hebben op de wedmarkt. Hij liep 1.17-tijden in Gelsenkirchen en zal meedingen om een mooie klassering.

Plaats 1: Sindbad Diamant  (6)
Plaats 2: Brionis First Lady (7)
Plaats 3: Velten Hells Bells (1)
Plaats 4: Kendall Jackson (8)

 

 

Koers 2: wettstar.de by PMU / PMU

Good Game BR (3) probeerde twee weken geleden een soortgelijke opdracht van kop af te domineren. Liep toen een prima koers. Werd voor het tweede geld nipt geklopt door Janika Bo (10), die dit keer vanuit het tweede gelid moet beginnen. Hetzelfde geldt voor Tessa (11) die in diezelfde koers vierde werd. Ze kan haar startsnelheid dit keer niet optimaal gebruiken. Heras Grand Dame (8) treft het ook niet met het startnummer maar maalt niet om een metertje meer. De merrie is gebaat bij een harde koers en daar gaat Good Game BR normaal gesproken voor zorgen. I’m happy (1) staat er op papier zwaar in maar haar connecties gokken op het voordeel van het eerste gelid. Hetzelfde geldt voor Supervera Diamant (2) die de laatste keer niet met rust werd gelaten aan kop. Daardoor ontglipte haar de zege in de slotfase. Velten Swan Lake (12) maakt hier haar rentree. Zou met een mooie koers niet verbazen met een klassering.

Plaats 1: Good Game BR (3)
Plaats 2: Heras Grand Dame (8)
Plaats 3: Janika Bo (10)
Plaats 4: Supervera Diamant (2)

 

 

Koers 3: Gute Besserung Hans-Bernd Schmitz - Rennen

Een koers voor de beginnersklasse. Fame de Phyt’s (3) kwalificeerde in een nietszeggende tijd. In haar proef kwam ze oudere paarden tegen die het tempo er onderweg drastisch uithaalde. We hebben verwachtingen van de halfzus van Amiral de Retz. I am Velten Scott (4) is ook een debutant met talent. Haar rijder Niels Jongejans heeft tot dusver een honderd procent score op Mönchengladbach. Hij reed er twee koersen en wist die allebei winnend af te sluiten. Natuurlijk probeert hij dat gemiddelde zo lang mogelijk in stand te houden. Het paard met de meeste ervaring is Warhorse Hazelaar (8). De zoon van Virgill Boko heeft een goede slotronde in de benen. Paladino (5) kwalificeerde reeds als tweejarige. Hij zou verbeterd kunnen zijn. Jacky Zavelberg (6) kan hard lopen maar heeft moeite met het bochtenwerk. Een mooie ereplaats behoort zeker tot de mogelijkheden.

Plaats 1: Warhorse Hazelaar (8)
Plaats 2: Fame de Phyt’s (3)
Plaats 3: I am Velten Scott (4)
Plaats 4: Paladino (5)

 

 

Koers 4: Tanja Dotzauer - Geburtstagsrennen

De vierde koers is een amateurkoers. Maxl Crown Poet (2) is grillig maar heeft wel het meeste loopvermogen van iedereen. Nick Schwarma heeft al eens eerder met hem gewonnen en zou dit veld na een rustige start op kunnen rollen. Een zekerheid is dat echter niet want twee weken geleden versprong hij eveneens zijn kansen. Toen won Spicyga (7) voor Winslet (5) en Only You (6). Winslet lag die dag lang laatste paard en moest de laatste ronde vierdik een hoop terrein goed maken. Uiteindelijk volgde Spicyga in haar slipstream en sloeg op speed toe in een bloedstollende finish. Gingin (4) kan hard vertrekken en heeft wellicht uitzicht op een mooi parcours. Plek drie lijkt dan het hoogst haalbare.

Plaats 1: Maxl Crown Poet (2)
Plaats 2: Winslet (5)
Plaats 3: Spicyga (7)
Plaats 4: Only You (6)

 

Koers 5: Sönke Gedaschko - Geburtstagsrennen

Een bandenstartkoers over de middenafstand met drie banden. Onze favoriet staat in het tweede band: Miguel Greenwood (9). De achtjarige ruin heeft een mooie staat van dienst en is momenteel in vorm. Loopt normaal in een veel zwaardere competitie. Was vorige week bijvoorbeeld tweede achter Emilion in Gelsenkirchen. Voor zover er zekerheidjes bestaan is dit er één. Bachmann (7) werd die dag op afstand zesde maar liep wel degelijk een prima koers. Thatcher (4) lijkt linksom beter te presteren dan rechtsom. Dat is vandaag een voordeel. Hij kan goed beginnen en een trioklassering behoort dan tot de mogelijkheden. In het eerste band is Prinz Neo (1) op papier het meest gevaarlijk. Eindigde twee weken geleden als vijfde in een amateurkoers. Hij noteerde daarbij een snelle tijd. Wellicht dat hij hier een ontsnappingspoging gaat proberen. Teetime (10) komt terug van rust en staat voor een zware opgave als enige deelnemer in het derde band. Felinas Boy (5) en Heronimus LB (6) zijn beide harde koerspaarden, ze ontlopen elkaar weinig.

Plaats 1: Miguel Greenwood (9)
Plaats 2: Bachmann (7)
Plaats 3: Thatcher (4)
Plaats 4: Prinz Neo (1)

 

Koers 6: www.trotto.de - Rennen

Een koers voor Trotteur Francais tot €7.500 winsom. Fun Melody (4) won twee weken geleden een soortgelijke opdracht in Mönchengladbach. De vierjarige merrie bleef toen knap voorop tegen een aandringende Esebio d’Ourville (7) en Enterprise (6). Deze drie paarden liepen een straat weg bij de concurrentie en eindigden op één lijn. Fun Melody gaat graag van kop af en heeft in vergelijking met haar concurrenten het mooiste nummer. Eclipse de Phens (5) was al eens derde achter Esebio d’Ourville en Enterprise. Dat was op gepaste afstand maar er zijn opnieuw plaatsmogelijkheden. El Butre (2) heeft al bij verschillende trainers gestaan. Hij kan beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. Winnen wordt lastig maar hij is wel in staat om te verrassen.

Plaats 1: Fun Melody (4)
Plaats 2: Esebio d’Ourville (7)
Plaats 3: Enterprise (6)
Plaats 4: El Butre (2)

 

Koers 7: Niels Jongejans - Geburtstagsrennen

Velten Roncalli (7) won zijn twee optredens in Mönchengladbach van kop af aan. Het startnummer is dit keer lastiger maar hij heeft talent genoeg om zijn tegenstanders opnieuw zijn wil op te leggen. Spy Walk (5) probeerde zich de laatste keer zo lang mogelijk aan hem vast te klampen. Dat leverde hem een tweede plaats op ten koste van Charmane (4). Jaylo (6) zette haar laatste start om in een zege. Ze noteerde 1.17,6 over de mijl op Gelsenkirchen en klopte Charmane vanuit het dodenspoor. Ghost Rider MC (2), Hannelore (3) en Joke Caf EV (9) horen op de plaatstickets thuis. Eerstgenoemde heeft een mooie uitgangspositie en liep al een lage 1.17. Dat is in dit veld een aanbeveling waard.

Plaats 1: Velten Roncalli (7)
Plaats 2: Jaylo (6)
Plaats 3: Spy Walk (5)
Plaats 4: Charmane (4)

 

Koers 8: Wiedersehen am 24. April 2019 - Rennen

We sluiten af met een amateurkoers. Holland Hazelaar (5) en Xaverl Crown (7) maakten het twee weken geleden erg spannend. Laatstgenoemde leek de laatste hoek uit gevlucht maar hij werd op de streep teruggepakt door Holland Hazelaar. Thomas Maaβen werd echter als winnaar gediskwalificeerd omdat hij de laatste keer overzijde Xaverl Crown naar buiten had gereden. Vandaag volgt hopelijk een sportieve revanche, dat de beste mogen winnen! Höwings Urania (2) werd in diezelfde koers op gepaste afstand derde. Ze heeft weer een mooi startnummer. Carlos As (3) won zijn laatste koers met de rijdster van vandaag. Opnieuw zegevieren wordt echter lastig. The Shells Go (4) heeft een prachtig rijtje verrichtingen. Werd onlangs vierde achter Cocobella (1) maar moet die rollen normaal om kunnen draaien.

Plaats 1: Holland Hazelaar (5)
Plaats 2: Xaverl Crown (7)
Plaats 3: Höwings Urania (2)
Plaats 4: Carlos As (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.