Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mülheim - 8 april

Mülheim - maadag 8 april - Start: 16:10

Aanstaande maandag is het West-Duitse Mülheim weer het toneel van een mooie grasmeeting. Het met negen rennen gevulde programma biedt mogelijkheden op mooie aankomsten en we zien terugkerende jaargangstoppers.

RACE 1 Preis der Mülheimer Trainingszentrale

In de eerste van de dag zien we gelijk een mooie clash. Hét paard van de race is normaliter Shining Emerald (4). Die liep vorig seizoen in Listed races en Groep 2 of 3 races. Dat niveau staat hier niet in, maar na een lange rustperiode hou ik een slag om de arm. Mc Queen (5) komt ook terug van rust en kwam Shining Emerald al meerdere keren tegen. Zijn aan elkaar gewaagd normaal. Ik ga echter kiezen voor Town Charter (2). Heeft in zijn laatste start eenzelfde opdracht gewonnen en kan dat hier zomaar weer doen. Cassilero (1) is echter ook een kwaaie. Verloor al eens van Town Charter, maar heeft goede vorm. Komt echter normaal in actie over de langere afstand.

Plaats 1: Town Charter (2)
Plaats 2: Shining Emerald (4)
Plaats 3: Cassilero (1)
Plaats 4: Mc Queen (5)

 

RACE 2 Preis vom Frank Schmickler Naturheilverfahren

Liefst 14 deelnemers in de tweede en Kanonier (11) springt er toch wel uit. Won de laatste keer makkelijk eenzelfde opdracht en krijgt nog eens minder gewicht mee ten opzichte van toen. Piccadilly (2) van Toon van der Troost gaat met Gijs Snijders op pad en is na twee starts in Mons weer terug in Duitsland. Kent dit soort opdrachten en moet hier mee kunnen doen om de zege. Koonari (6) heeft wat gewicht er af en viel in de laatste start nogal tegen. Daarvoor werd er gewonnen en was er een tweede plek. In normale doen moet hij hier een goede prestatie neer kunnen zetten. Voor de plaatsen noem ik Germanwings (1). Heeft wederom topgewicht en dat brak hem de laatste keer op. Zal hier dus weer flink aan de bak moeten.

Plaats 1: Kanonier (11)
Plaats 2: Koonari (6)
Plaats 3: Piccadilly (2)
Plaats 4: Germanwings (1)

 

RACE 3 Preis vom Gestüt Karlshof

Wederom een open veld in de derde met veel bekende paarden uit de winter. In mijn optiek staat Sequel (8) er als gegoten in. Heeft al deze paarden al eens geklopt met meer gewicht dan vandaag. De vorm van de laatste paar starts is echter een puntje van zorg. Lady Cristal (2) moet ook meedoen om de zege. Zij kwam Betsy Coed tegen de laatste keer en daar mag je door verslagen worden. Jamie’s Venture (5) kwam de laatste keer in Chantilly aan de start, maar kon geen potten breken. De keer ervoor versloeg hij Sequel, alleen zijn de gewichten vandaag omgedraaid. Als laatste wil ik Eva Gore (6) noemen. Zij komt over vanuit Slowakije en Oostenrijk alwaar ze zich met regelmaat klasseerde. Darkhorse!

Plaats 1: Sequel (8)
Plaats 2: Lady Cristal (2)
Plaats 3: Jamie’s Venture (5)
Plaats 4: Orpen’s Art (3)

 

RACE 4 Preis der Dr. Starke hemische Industrie und Mineralöl GmbH

Ondanks een klein veld toch een lastige race met veel paarden die van rust af komen. Mijn voorkeur gaat naar de door Gijs Snijders gereden Valduro (1). Heeft een race in de benen na een korte pauze en kwam toen een ontketende Prairie Moonshine tegen. Die race zal goed gedaan hebben en gezien de tegenstand is een eerste plaats zeker haalbaar. Weerwerk verwacht ik echter van Basillus (5). Die komt met verrichtingen uit Mons en wist dit jaar ook al te winnen. Ricardo (2) won vorig jaar vier van zijn zeven starts en heeft sinds oktober rust gehad. Zal een race nodig hebben, maar als de vorm goed is, doet hij mee voor plek twee tot en met vier. De rest doet mee voor de plaatsen

Plaats 1: Basillus (5)
Plaats 2: Valduro (1)
Plaats 3: Ricardo (2)
Plaats 4: Sexy Juke (4)

 

RACE 5 Preis vom Gestüt Ittlingen

Zegeloze paarden halverwege het programma en dus maken de tien deelnemers het niet makkelijk. Sir Benny (5) en Divine Bell (6) kwamen elkaar al eens tegen en er zat een halve lengte tussen de twee in het voordeel van Sir Benny. Wie het hier gaat winnen? Ik denk eerder Fumarole (3). Die werd de laatste keer knap tweede en toont meer en meer vorm. Damavand (1) heeft het ook al redelijk goed gedaan en moet toch meekunnen met de andere drie genoemden. Een open race.

Plaats 1: Fumarole (3)
Plaats 2: Sir Benny (5)
Plaats 3: Damavand (1)
Plaats 4: Divine Bell (6)

 

RACE 6 Sea the Moon-Rennen

Opnieuw beginners maar dit keer van 3 jaar oud. Veel paarden die nog niet geracet hebben. Shamox (1) en Magadan (4) zijn in hun enige levensstart elkaar al tegen gekomen en het scheelde een lengte in het voordeel van Shamox. Qua gewicht weinig verschil, dus ik verwacht een mooie tweestrijd. Nirvana Dschingis (6) deed toen echter niet onder voor hun met maar een halve lengte achter op Magadan. Royal Lion (7) is de laatste met ervaring. Die was de laatste keer vierde in een EBF-Rennen en zal in dit veld ook het nodige moeten kunnen uitrichten.

Plaats 1: Shamox (1)
Plaats 2: Royal Lion (7)
Plaats 3: Magadan (4)
Plaats 4: Nirvana Dschingis (6)

 

RACE 7 Preis vom Gestüt Etzean

Twaalf starters in de zevende en Gijs Snijders heeft wederom een kanspaard in de vorm van Seewolf (1). Deed het netjes in een klasse D de laatste keer en zou hier topgewicht moeten dragen, maar heeft -5kg vandaag. Staat er dus ineens gegoten in. Ook Pass Mark (7) wordt interessant. Die is van trainer veranderd en ook dat scheelt 5kg. Moet normaliter Seewolf makkelijk partij kunnen geven. Shilo (12) komt vanuit een klasse F en won daar overtuigend aan topgewicht de laatste keer. Staat hier ineens veel lager in gewicht en speelt mogelijk ook een rol van betekenis. Thunder Light (8) komt over vanuit Italië en presteerde daar redelijk goed. Werd eind januari nog tweede in Pisa. Hoe zijn kansen hier liggen is natuurlijk de vraag.

Plaats 1: Pass Mark (7)
Plaats 2: Seewolf (1)
Plaats 3: Shilo (12)
Plaats 4: Thunder Light (8)

 

RACE 8 Preis vom Gestüt Ebbesloh

Oh oh wat een interessante race. De voorlaatste keer tipte ik Super D J (8) en kwam toen niet uit de verf. Heeft een mooi rijtje staan en hoort hier weer op alle tickets thuis. Ook Betsy Coed (6) hoort op alle tickets thuis, maar gezien haar rijtje is dat geheel logisch. Heeft een goede winter achter de rug. Thorpe Bay (3) kennen we vanuit Duindigt en doet het goed in Duitsland. Klopte Super D J de laatste keer, maar droeg toen minder gewicht dan hem. Nu de rollen omgedraaid zijn wordt het lastiger. Navalis (5) won eind november in Mons en kwam de laatste keer Super DJ tegen. Heeft goede vorm, dus ook hier liggen kansen.

Plaats 1: Super D J (8)
Plaats 2: Betsy Coed (6)
Plaats 3: Navalis (5)
Plaats 4: Thorpe Bay (3)

 

RACE 9 Preis vom Gestüt Höny-Hof

In de laatste zien we tien deelnemers en het is lastig kiezen. Better Value (6) won in februari in Mons een soortgelijk nummer en staat redelijk qua gewicht vandaag. Wie het minder treft is Ralph Schaafs Dieu Merci (2). Die draagt topgewicht, maar moet wel meegenomen worden. Heeft constante verrichtingen. Vorig jaar mei wist hij te winnen op deze baan. Friday Silence (5) viel de laatste keer zwaar tegen, maar klopte de start daarvoor Porcupine Creek. Mocht dat niveau vandaag ook gehaald worden, dan komt hij ver. Als laatste noem ik Jazz Bay (3). Die heeft het goed gedaan vorig jaar en heeft na rust één start in de benen. Moet in normale doen makkelijk meekomen in dit veld, maar kan ook zomaar nog een trainingsritje krijgen.

Plaats 1: Better Value (6)
Plaats 2: Friday Silence (5)
Plaats 3: Jazz Bay (3)
Plaats 4: Dieu Merci (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.