Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 26 december

München-Daglfing - 26 december 2018 - Start: 14:00

Race 1 - Der MTZV wünscht frohe Weihnachten-Rennen

De eerste draverij op deze tweede Kerstdag zou wel eens een prooi kunnen worden voor Golden Future (5). De vijfjarige ruin van  Gerhard Biendl wist namelijk zijn laatste vijf koersen allemaal met een overwinning af te sluiten. Vier van deze koersen vonden plaats op de baan van vanmiddag en gingen tevens over dezelfde afstand. Red Attack (6) loopt altijd zeer verdienstelijke koersen in München-Daglfing. De laatste keer werd hij derde in een koers die werd gewonnen door de eerder genoemde Golden Future. Ook vanmiddag verwacht ik dat hij het onderspit zal moeten delven. Gri Maximus (3) wist dit jaar al vijf keer te winnen, waarvan één keer op deze baan. Van alle paarden heeft hij dit jaar het meest gewonnen, namelijk ruim 12.000 euro en zijn huidige record van 13,5 liep hij dit jaar. Van zijn vijftien starts liep hij tien keer in het geld. Mon Amour H (4) is de enige dame in dit gezelschap, maar we moeten haar zeker niet vergeten mee te nemen in de weddenschappen. Ze wordt vanmiddag weer gereden door haar vaste rijder Robert Pletschacher.

1: Golden Future (5)
2: Red Attack (6)
3: Gri Maximus (3)
4: Mon Amour H (4)

 

Race 2 - Christkindl-Handicap-Cup

De tweede koers van vanmiddag is er een met bandenstart. Vanuit het eerste band zullen twee paarden vertrekken over een afstand van 2100 meter. De overige paarden zullen een afstand van 2125 meter moeten overbruggen. Onder deze paarden zien we Stormy Salsa (5). De laatste twee overwinningen van deze merrie waren in koersen met bandenstart, op deze baan, over dezelfde afstand en ook nog eens met de rijder die vanmiddag achter haar zal plaatsnemen. Dus wat zou een derde overwinning in de weg kunnen staan….
Als Lovely Princess (7) er vanmiddag zin in heeft en de fouten achterwege weet te laten dan zou zij wel eens roet in het eten van Stormy Salsa kunnen gooien. Op 25 november wist zij al eens tweede te worden op een neusje van de winnaar. Eagle Greenwood (3) verscheen dit jaar pas drie keer aan de start. De laatste keer werd de hengst, nadat hij heel lang de kop had gehad, tweede in een kilometertijd van 17,2. SisterAct Diamant (2) lag in haar laatste koers heel lang in een winnende positie, maar werd in de laatste bocht ingehaald en werd tot overmaat van ramp ook nog eens uitgeschakeld omdat ze haar draf niet wist vol te houden. 

1: Stormy Salsa (5)
2: Lovely Princess (7)
3: Eagle Greenwood (3)
4: SisterAct Diamant (2)

 

Race 3 - www.wettstar-pferdewetten.de-Rennen

Een draverij voor paarden die nog geen 1100 euro hebben gewonnen. Samuraj (11) liet in zijn eerste officiële start een goede indruk achter met een tweede plaats. Eclair Lucernais (10) had nog niet veel aansprekende resultaten laten zien, maar verbaasde vriend en vijand door in de herkwalificatie op 9 december over 2000 meter met bandenstart een kilometertijd te lopen van 15,5. Flash Gordon (7) werd in zijn eerste drie starts twee keer derde. In de derde koers lag hij op de finish af ook in derde positie, maar werd op enkele meters van de finish uitgeschakeld wegens het verliezen van de draf. Zidane (5) verscheen na zijn kwalificatie in april vier maanden later in de baan en kwam toen tot een vijfde plaats. Vervolgens verdween hij weer voor ruim vier en een halve maand van het strijdtoneel om vandaag de draad weer op te pakken. Hij zal vandaag door zijn trainer gereden gaan worden.

1: Samuraj (11)
2: Eclair Lucernais (10)
3: Flash Gordon (7)
4: Zidane (5)

 

Race 4 - Joyeux Noel – Rennen

De eerste plaats van Blue Edition (8) op 3 december in een kilometertijd van 17,8 op de baan van vanmiddag schept uiteraard veel verwachtingen. Als we daarnaast zien dat de ruin van de zes starts vijf keer in het geld liep dit jaar, dan moet het wel heel raar lopen als er vandaag niet weer een overwinning aan zijn, toch al prima, staat van dienst kan worden toegevoegd. Bull’s Eye (4) wist zijn laatste koers hier ook te winnen. Dit was echter in een iets mindere kilometertijd van 19,8. Naranja (7) won in handen van haar rijder van vandaag, Christoph Schwarz, op 15 december in Straubing. Ze heeft dit jaar echter ook al een aantal keer in München-Daglfing gelopen en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Een plaats bij de eerste vier aankomende ligt dan vandaag ook zeker in de lijn der verwachting. Arthos CG (1), de enige hengst in dit gezelschap is wat betreft het paard wat het viertal volmaakt.

1: Blue Edition (8)
2: Bull’s Eye (4)
3: Naranja (7)
4: Arthos CG (1)

 

Race 5 - Feliz Navidad-Rennen

Zucchero (7) won zijn laatste koers, nadat hij in de koers daarvoor als grote favoriet bij de start wegsprong. De achterstand was hierdoor zo groot geworden dat er toen niet meer dan een zesde plaats inzat. Als hij vandaag de fouten achterwege laat dan kan hij vandaag zijn derde overwinning uit vier starts behalen. Eduardo de L'Aumoy (9) kwam Zucchero op ook al 3 december tegen, maar moest de ruin van Jozef Franzl toen voor laten gaan. Dona Diana (6) heeft tot nu toe alleen maar koersen in München-Daglfing gelopen en buiten een keertje dat zij werd uitgeschakeld was de merrie iedere keer bij de eerste drie. Christoph Schwarz wist de laatste keer in Straubing drie koersen op zijn naam te schrijven. Vanmiddag zal hij voor de eerste keer plaatsnemen achter Goodbye (2).

1: Zucchero (7)
2: Eduardo de L'Aumoy (9)
3: Dona Diana (6)
4: Goodbye (2)

 

Race 6 - Peppi-Gramüller-Erinnerungsrennen

Het hoofdnummer van deze tweede Kerstdag is de zesde koers, waarin voor de winnaar een bedrag van 3000 euro klaarligt. Er zullen elf deelnemers aan de start van deze koers met bandenstart verschijnen. Ondanks de handicap van 75 meter zal Celestial Light TK (10) als favoriet aan de start verschijnen. De merrie wist haar laatste twee starts in een overwinning om te zetten en dat in zeer aansprekende kilometertijden. Viva la Marc (4) liep op 3 december al tegen Celestial Light TK, maar werd op zeer grote afstand van de winnaar tweede. De strijd om de derde plaats zal naar mijn verwachting gaan tussen Holmberg (8) en Man in Black (9). Holmberg zal worden gereden door de niet zo ervaren Laura Schweimer, waardoor mijn voorkeur lichtjes naar Man in Black uitgaat.

1: Celestial Light TK (10)
2: Viva la Marc (4)
3: Man in Black (9)
4: Holmberg (8)

 

Race 7 - Elisabeth-Mann-Nachwuchschampionat – Finale

Met een heel klein beetje geluk misschien vanmiddag toch een Nederlands succesje.  De door Klaas Redder in Nederland gefokte  Federer Transs R (7) moet gezien zijn laatste twee optredens op deze baan met een eerste en tweede plaats als favoriet van start gaan. Black Sheriff (5) heeft sinds zijn eerste start in 2014 nog nooit op een andere baan gelopen en we kunnen dus gerust stellen dat hij hier een vertrouwd gezicht is. Hij is zeer constant in zijn prestaties en ook vandaag zal hij zich ook weer voorin gaan melden. Een constante factor is ook Vasco As (1), die op twee keer na in 17 starts in het geld liep. Mijn viertal maak ik vol met Dean les Jarriais (3). De ruin wist recentelijk twee keer in Oostenrijk te winnen

1: Federer Transs R (7)
2: Black Sheriff (5)
3: Vasco As (1)
4: Dean les Jarriais (3)

 

Race 8 - Guten Rutsch ins neue Jahr-Rennen

In de laatste koers van vanmiddag start Adonis CG (4). De ruin is in zijn negen starts dit jaar geen enkele keer buiten het geld geweest en wist maar liefst zes keer als eerste de finish te bereiken. Met nog ruim één ronde te gaan werd Symphony Diamant (5) in haar laatste koers op 3 december liggend in een derde positie uitgeschakeld. De keren daarvoor wist ze als eerste en tweede te finishen. Asha (3) maakte in haar laatste koers een fout aan de start en werd dan ook direct uitgeschakeld. Op 21 oktober wist de merrie in de handen van haar rijder van vandaag, Andreas Schmalenberg, echter al een keer een koers over de afstand van vandaag te winnen. Albin T (8) is van de  overige deelnemers hier het aangewezen paard om mijn viertal compleet te maken.

1: Adonis CG (4)
2: Symphony Diamant (5)
3: Asha (3)
4: Albin T (8)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.