Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

München-Daglfing - 9 januari

München-Daglfing – woensdag 9 januari 2019 – Start: 17:57

Race 1: Preis der Daglfinger Champions

Donna Princess (1) debuteert na een prima kwalificatie op Daglfing. De Donato Hanover-merrie lag de hele weg tweede paard en kwam uiteindelijk op speed als eerste over de streep. Josef Franzl laat het rijden van stalgenoot van Heinz Beuckenswyk (7) over aan Victor Gentz. De ruin heeft veel loopvermogen maar maakt makkelijk een fout. Is veel beter dan zijn laatste drie verrichtingen doen vermoeden. Sprong de laatste keer weg als tweede aankomende, stapte daarvoor op een kar in de laatste bocht en eerder eindigde hij als vierde met de handen vol. Qua talent kan hij deze koers ook winnen. Vanuit het tweede gelid maakt Ida F Boko (10) haar rentree. In de herkwalificatie liet Rudolff Haller haar alleen de laatste vijfhonderd meter even gaan. Op dezelfde dag werd Alf CG (8) tweede na een zuinige koers achter de koploper.

Plaats 1: Donna Princess (1)
Plaats 2: Ida F Boko (10)
Plaats 3: Heinz Beuckenswyk (7)
Plaats 4: Alf CG (8)

 

 

Race 2: Pottwal-Rennen / PMU

Het vierluik aan premium-koersen begint bij race 2. Zidane (2) is in deze koers het te kloppen paard. Maakte de laatste keer zijn rentree, controleerde de koers aan kop en won ‘hands down’. Heeft met dit startnummer een mooie uitgangspositie om dezelfde tactiek te hanteren. Voor de plaatsen daarachter is het lastig. Arthos CG (10) heeft al bewezen een snelle tijd in de benen te hebben op Daglfing. Omega Man (7) is eveneens een paard met klasse. Liep begin oktober zijn laatste koers. Ging toen als een winnaar maar zakte in de slotfase terug naar een vierde plaats. Dat was geen normale prestatie. Na een rustperiode verwachten we de trainingspupil van Gerhard Biendl weer scherp aan de start. Dona Diana (5) hoort ook op de plaatstickets thuis. Vergaloppeerde de laatste keer haar kansen toen Goodbye (4) en Valerie As (3) twee en drie werden. Voor de verrassing noem ik ook SisterAct Diamant (8) die de laatste twee keer van kop af wegsprong. De grillige merrie heeft enorm veel loopvermogen.

Plaats 1: Zidane (2)
Plaats 2: Omega Man (7)
Plaats 3: Arthos CG (10)
Plaats 4: Dona Diana (5)

 

 

Race 3: Nino Quincampoix-Rennen / PMU

Het V5-spel start met een hele open koers. Van alle kanspaarden heeft Blue Edition (1) het beste startnummer. Hij won zijn laatste twee starts in Daglfing heel overtuigend. Eerste klopte hij topfavoriet Super Pro van een rug af en de laatste keer domineerde hij van kop af aan. De Love You-ruin van Frank Zickmantel is zeer startsnel. Bij zijn laatste verrichting werd Naranja (5) dichtbij tweede. Om insluiting te voorkomen heeft ze bijna de hele weg in het dodenspoor gelegen schuin naast Blue Edition. Op de finish af scheelde het nog steeds één lengte. Ook Naranja is dus in vorm. Victor Gentz maakt de lange reis vanuit Berlijn met Genever (9). De zoon van Ready Cash verraste de laatste keer in Mariendorf met een knappe zege. Hij lag de hele weg opgesloten en won op speed. Heeft met Blue Edition een snelle starter voor zich en zou zich aan hem kunnen vastklampen tot aan de laatste bocht. Interessant is ook de rentree van Power of Ryhthm (10). De oud Derby-finalist behoort tot de subtop van zijn jaargang. De troef van Rudolf Haller heeft lang niet gelopen maar heeft genoeg klasse om vanuit het tweede gelid in het trio te lopen.

Plaats 1: Blue Edition (1)
Plaats 2: Genever (9)
Plaats 3: Naranja (5)
Plaats 4: Power of Rythm (10)

 

 

Race 4: Fabelhafte Welt der Amelie-Preis / PMU

Michel de Bruin en Alexander van Dijk hebben Nordmann (9) in de strijd. De vijfjarige hengst heeft zich sinds zijn debuut voor de stal van Victor Gentz per start verbeterd. Won de laatste keer makkelijk in Berlijn en daarvoor werd hij twee in Hamburg achter Fuggedaboutit. Moest toen vanuit het achterveld veel werk verzetten om bij de koplopers te komen. Met dit startnummer zal hij waarschijnlijk het wederom op eigen kracht moeten doen. En dan zal het lastig worden om Golden Future (6) te verslaan. De zoon van Main Wise As gaat hier op voor zijn zevende zege op rij. Komt steeds zwaarder te staan maar de troef van Gerhard Biendl groeit ook makkelijk mee met het niveau. Defier Pompano (4) is erg trouw. Viel vorige maand ver terug in een amateurkoers na een zwaar parcours vanuit het dodenspoor. De vosruin verwachten we vandaag weer voorin. Voor uw kwartet zou ik niemand weg durven laten. Gri Maximus (5) eindigde de laatste keer hard en Wirbelwind (3) en Scoiattolo Jet (11) wonnen onlangs afzonderlijk ten koste van Federer Transs R (2).

Plaats 1: Golden Future (6)
Plaats 2: Normann (9)
Plaats 3: Defier Pompano (4)
Plaats 4: Wirbelwind (3)

 

 

Race 5: Gartenzwerg-Pokal / PMU

De laatste premium-koers is voorbehouden aan amateurs. Mijn favoriet is Bull’s Eye (6). De Deense Muscles Yankee-ruin heeft veel macht. Na een voorzichtige start stormde hij de laatste keer door naar de kop. Hij won makkelijk. Vandaag voor het eerst met een amateur, maar Dr. Conny Schulz is ervaren genoeg om deze klus te klaren. Zijn gevaarlijkste concurrenten staan in het tweede gelid. Simba Diamant (10) komt uit de stal van Victor Gentz en wordt gereden door Daniela Fellner. Won de afgelopen tijd twee koersen in Berlijn en kwam de laatste keer hard af nadat hij lang ingesloten zat. Scott (11) heeft zich de laatste twee keer overtroffen met twee tweede plaatsen. We moeten serieus rekening met hem gaan houden. Bellice BR (5) heeft een snelle tijd in de benen op Daglfing en Trafic Lux (8) is moeilijk in te schatten met enkele goede verrichtingen in Oostenrijk.

Plaats 1: Bull’s Eye (6)
Plaats 2: Simba Diamant (10)
Plaats 3: Scott (11)
Plaats 4: White Phoenix (5)

 

 

Race 6: Raymond Duayel-Rennen

Troubadour GK (6) liep de laatste keer een wereldkoers over de lange afstand. Enige verschil is dat het vandaag een autostart betreft. De vosruin was die dag de gangmaker van Celestial Light TK. Die moest hij logischerwijs laten gaan maar na een zware koers vocht hij zich makkelijk naar een tweede plaats. In diezelfde koers eindigde Evans Stardust (1) en Disney As (7) als vierde en vijfde. Voormalig Gerrits-pupil Adriano BR (4) kreeg van deze paarden vijftig meter voor maar zag die voorsprong in de slotfase totaal verdwijnen. Vasco As (2) is een toonbeeld van trouw maar staat dit keer zwaarder. Rudolf Haller zal zijn pupil waarschijnlijk wel naar een trio-aankomst kunnen tillen. Guliano Bo (9) en Holmberg (10) wonnen allebei recent een stayersnummer. Ook hen mogen we op voorhand niet uitsluiten voor een hoge klassering.

Plaats 1: Troubadour GK (6)
Plaats 2: Disney As (7)
Plaats 3: Vasco As (2)
Plaats 4: Evans Stardust (1)

 

 

Race 7: Amélie Poulin-Rennen

Een amateurkoers met bandenstart over 2600 meter. Stormy Salsa (5) heeft vorm en kwam de laatste keer erg hard af. Ze was toen net te laat om Jedermann (7) terug te halen. Laatstgenoemde verdiende die zege wel want de keer daarvoor werd hem de overwinning wegens hinderen ontzegt. De negenjarige ruin is aan zijn tweede jeugd bezig. Red Attack (6) zal ook veel aanhang hebben op de wedmarkt. Hij is aan een goede reeks bezig. Hield de laatste keer het tempo hoog aan kop en werd toen geklopt door enkele sterke tegenstanders. De afstand is misschien in zijn nadeel, ook al heeft hij eerder in Straubing gewonnen over 2400 meter. In het eerste band is Tuscany Laser (2) een bekend gezicht. De Italiaanse draver was vroeger in bezit van Peter Aleman en stond achtereenvolgens bij Hugo Langeweg en Tom Kooyman in training. Verraste de laatste keer met een tweede plaats nadat hij ruim een jaar weinig presteerde. Met een zuinige koers zou hij een mooie klassering kunnen behalen. We zijn benieuwd of hij de kop in eerste instantie zal nemen of dat hij die eer laat aan de veertienjarige Yorgos Beuckenswyk (1)!

Plaats 1: Jedermann (7)
Plaats 2: Stormy Salsa (5)
Plaats 3: Red Attack (6)
Plaats 4: Tuscany Laser (2)

 

 

Race 8: Auf Wiedersehen am 11. März-Rennen

Een koers voor Trotteur Francais over 2625 meter met maar liefst drie banden. Grootverdiener Derrick de Nganda (7) staat in zijn eentje helemaal achteraan. Hij presteert zeker niet onaardig maar moet nu meters geven aan paarden die normaal gesproken ook bij hem in het band staan. Vooraan mag Eduardo de l’Aumoy (2) beginnen. Aan gastrijder Victor Gentz de taak om hem dravend rond te krijgen. Als hem dat lukt dan is deze grillige draver tot veel in staat. Zijn grootste tegenstander is zichzelf. En anders komt het gevaar vanuit het tweede band. Dean les Jarrias (6) won begin december in Krieau toen hij twintig meter moest geven aan de favoriet die dag DJ D’Urfist (4). Vandaag starten ze van gelijk af. Dean les Jarrias is hier dus in het voordeel maar recent viel hij hier in Daglfing zwaar terug in de slotfase. Hij kan beter. Dark Look (5) is erg trouw. Is een vaste waarde in de TF-koersen in Berlijn. Ik schat hem hier in op een plek bij de eerste vier. De grillige Erasme du Vivier (3) was bij zijn laatste start in Daglfing tweede na een koers buitenom. Als hij blijft lopen kan hij hier verrassen met een mooie klassering.

Plaats 1: Eduardo de l’Aumoy (2)
Plaats 2: Dean les Jarrias (6)
Plaats 3: DJ D’Urfist (4)
Plaats 4: Dark Look (5)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.