Banen

Nederland
 • Alkmaar 18:20
  • R1: Trio Poolg. €1.000
  • R2: Trio Poolg. €1.000
  • R3: Trio Poolg. €1.000
  • R4: V5 Poolg. €3.000
  • R5: Trio Poolg. €1.500
  • R6: Trio Poolg. €1.000
  • R7: Duo Poolg. €1.000
  • R8: Trio Poolg. €1.250
  • R9: Trio Poolg. €1.000
  • R10: Kwt Poolg. €2.000
Zuid Afrika
Zweden
Engeland
Ierland
Frankrijk
USA

Voorbeschouwing Prix de New York

 

Voorbeschouwing Prix de New York, zaterdag 16 juni

 

Deze zaterdag een nummer voor de Europese subtop op de baan van Enghien, de Prix de New York. Er gaan in deze koers in totaal zestien paarden aan de start verschijnen met daarbij Nederlandse inbreng. Er gaat in deze koers gestreden worden over een afstand van 2150m achter de startauto vandaan en de totale prijzenpot bedraagt €80.000. Voor de winnaar of winnares van de koers ligt €36.000 klaar. 

 

Sharon Gar kwam twee maanden niet aan de start maar toch krijgt de merrie onze voorkeur. Zij moet vanuit het eerste gelid een mooie koers gaan krijgen en de vlakke piste van Enghien zou de merrie goed moeten passen. Zij maakte de afgelopen wintermaanden veel indruk op Vincennes en die lijn moet zij in de zomermaanden voort kunnen zetten. Gaat optimaal zonder ijzers aan de start komen en gaat gereden worden door Jean-Philippe Monclin.

De Italiaanse Tamure Roc is momenteel in de vorm van haar leven. Zij wist haar laatste twee koersen te winnen en stond daarvoor in de finale van de Lotteria. Eerder dit jaar won de merrie al een groot nummer op Italiaanse bodem en haar topvorm lijkt nog niet voorbij te zijn. Zal misschien wat afhankelijk zijn van het koersverloop maar wanneer haar speed bewaard kan worden moeten er zeker mogelijkheden zijn voor een trioklassering.

Coup Droit werd er de laatste keer uitgegooid vanwege zijn gangen. Hij liep geen verkeerde koers en staat er hier normaliter mooier in vanuit het eerste gelid. In de voorste gelederen kan zo een mooie positie worden gevonden en kan er gebruik gemaakt gaan worden van zijn speed in de laatste rechte lijn. Zal hier andermaal gereden gaan worden door Matthieu Abrivard en hij start hier zonder achterijzers.

Franck Nivard zal hier plaats gaan nemen achter Clif du Pommereux. De hengst deed het de laatste keer niet verkeerd met een derde plaats op Vincennes maar de vlakke piste en de middenafstand zouden hem ook goed moeten passen. Hier vanuit het tweede gelid kan hij afwachten tot de laatste rechte lijn en gebruik maken van zijn speed. Zal zoals de laatste keer optimaal zonder ijzers aan de start gaan komen.

Barrio Josselyn komt uit de training van Jean-Michel Bazire en zal in deze koers gereden gaan worden door Damien Bonne. Hij heeft het met het tweede gelid minder getroffen en dit is toch wel een duidelijk nadeel voor de hengst. Echter vanuit het tweede gelid zal hij vanuit het veld weinig meters extra hoeven maken en kan hij de speed die hij normaal in de beginfase laat zien gebruiken in de slotfase van de koers.

Stefaan Stevens gaat hier op pad met Romanesque. Hij won in de maand april een groot nummer in de provincie maar werd er even later door het comité alsnog uitgehaald. Hij klopte die dag zeer goede paarden en in principe staat hij lichter hier. Hij is echter even weggeweest en de vorm is daardoor een klein vraagteken. Op het eerste gelid af en zijn klasse mag hij zeker niet uit het oog worden verloren.

Bahia Quesnot noteerde de laatste twee keer snelle tijden maar kwam desondanks niet verder dan klasseringen. De merrie houdt het tegenwoordig enkel bij klasseringen en is zelden nog terug te vinden op het podium. Hier zou de merrie vanuit het veld een mooie koers moeten gaan krijgen en dan gaat zij zeer zeker weer meedoen voor een plaatsgeld. Zal optimaal zonder ijzers in actie gaan komen en gaat gereden worden door Gabriele Gelormini.

Holger Ehlert mag weer paarden trainen op naam en brengt in deze koers Tango Negro aan de start. De Italiaan kwam als laatste mee op winsom en is derhalve terugverwezen naar het tweede gelid. Vanaf zijn startpositie zal het onderweg enigszins mee moeten zitten maar speed is er voldoende om mee te strijden voor de klasseringen. Vertrekt hier optimaal zonder ijzers en gaat gereden worden door Yoann Lebourgeois. 

Winnend-paard: 4. Sharon Gar
Plaats-paard: 2. Tamure Roc
Duo: 4/ 2, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 15
Koppel:
4/ 2, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 15
Plaatskoppel: 2/ 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 15