Over Runnerz

Runnerz.nl maakt onderdeel uit van het bedrijf Sportech Racing BV, wat dan weer onderdeel is van Sportech PLC. Sportech PLC is een Engelse organisatie en is een van de grootste aanbieders van voetbal pools in de wereld. Naast voetbal pools is Sportech PLC ook aanbieder van diverse andere kansspelen als casino spelen en poker. Sportech is vertegenwoordigd in meer dan 30 landen.

Sportech Racing BV is in Nederland de enige vergunninghouder voor het organiseren (verkopen) van weddenschappen op binnenlandse en buitenlandse paardenkoersen via de zogeheten totalisatormethode. De paardentotalisator wordt pas sinds 2010 door Sportech Racing BV geëxploiteerd. Sportech Racing BV verkoopt de weddenschappen via een aantal verschillende distributiekanalen. Uiteraard via internet (runnerz.nl). Verder kan je wedden op paarden bij onze wedkantoren, verkooppunten en de draf- en renbanen in Nederland zoals Duindigt en Wolvega. Een compleet overzicht van onze wedlocaties vind je elders op deze website.

De weddenschappen op paardenraces worden verkocht via het zogeheten totalisatorprincipe. Dit houdt in dat de gehele inzet van alle spelers bij wijze van spreke in een denkbeeldige pot wordt gestopt. Vervolgens wordt deze inzet gedeeld door alle winnende tickets. Sportech Racing BV houdt overigens een percentage van de uit te keren winnende weddenschappen in. Dit inhoudingpercentage wordt gebruikt om de paardensport in Nederland mogelijk te maken. Zo wordt bijvoorbeeld het prijzengeld van de Nederlandse koersen, welke de eigenaren van de winnende paarden uitgekeerd krijgen, betaald via dit inhoudingpercentage.

Omdat het inhoudingpercentage van Sportech Racing BV laag is wordt er relatief veel meer uitgekeerd aan de houders van de winnende tickets dan de Nederlandse loterijen. Sportech Racing BV keert tussen de 65% en 87% van de inzet uit als prijzen. Het percentage is variabel aangezien het inhoudingpercentage van de verschillende spelletjes verschillen. Gemiddeld genomen keert Sportech Racing BV 72% van de inzet weer uit als prijzen. In vergelijking met de Nederlandse loterijen is het wedden op paarden verreweg het lucratiefst. Met andere woorden met wedden op paarden is jouw euro het meeste waard.

Uitkeringspercentages:

Sportech Racing BV (runnerz.nl) 72.0%

Staatsloterij 65.4%

Lotto 50.0%

Postcodeloterij 35.0%

Bankgiroloterij 35.0%

Sponsor Bingo Loterij 35.0%

 

Sportech Racing BV staat net als alle andere legale kansspelorganisaties zoals de Lotto, Staatsloterij en Postcodeloterij onder toezicht van het Ministerie van Justitie en het College van Toezicht op de Kansspelen.

Voor meer informatie kan je klikken op één van de onderstaande links.

Sportech PLC

Totalisator Reglement

Totalisator

College van Toezicht op de Kansspelen