Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 15 januari

Solvalla – woensdag 15 januari 2020 - Start: 18.15

We zijn deze woensdag op Solvalla met de V86 op het programma. Er wordt ditmaal geswitcht tussen de baan in Stockholm en in Göteborg, Åby Travet. Een mooie koers is de zesde, de Fiona Sans Lopp. Zeven merries in actie waaronder HEvin Boko. De merrie zit tegen een overwinning aan maar moet dan wel de concurrentie aangaan met de goede Ultra Bright en Ginny Weasley. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Åby waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  


Race 1 – 3-åriga och äldre högst 25.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

Een openingskoers met meerdere kanspaarden. Bill Gates (6) heeft nog niet zo’n fortuin vergaard als zijn beroemde naamgenoot. De inmiddels vijfjarige ruin liep eind vorig jaar twee koersen. Hij debuteerde met een tweede plaats en werd vervolgens vierde. In deze koers zijn er winstkansen maar dan moet hij O.F.V.Caboy (5) en Elton Brick (4) voor zien te blijven. Beide paarden lieten een uitstekende indruk achter in hun laatste start en lijken niet veel minder. Het kan een mooi duel opleveren. Ook Secondary Stall (10) debuteerde prima met een tweede plaats. Ditmaal moet hij beginnen in het tweede gelid, maar dat lijkt niet gelijk een probleem voor de pupil van Stefan Melander.

Plaats 1:    Elton Brick (4)
Plaats 2:    Bill Gates (6)
Plaats 3:   Secondary Stall (10)
Plaats 4:    O.F.V.Caboy (5)
 


Race 2 – 3-åriga och äldre högst 40.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter banden  

Twaalf deelnemers in deze merriekoers voor de beginnersklasse. Super Sarah (9) zette haar tweede start om in een hele ruime zege. Ze bleef ruim zes lengtes voor op de tweede aankomende. Steps From Heaven (7) heeft iets meer starts in haar benen waarvan ze eenmaal won en tweemaal laag in de 1.17 finishte. Een tegenstander met de nodige klasse aan boord. Ook Alonza (8) ontbreekt het niet aan klasse en ze pakte in al haar starts ook wat prijzengeld mee. Carmencita Brick (5) heeft de steun van Björn Goop. Ook zij heeft al een overwinning op zak.


Plaats 1:  Super Sarah (9)
Plaats 2:  Steps From Heaven (7)
Plaats 3:  Alonza (8)
Plaats 4:  Carmencita Brick (5)
 


Race 3 –  Customserien - K50, 2140 meter autostart  

Romeo Dana (6) sloot het afgelopen jaar goed af met een overwinning en twee tweede plaatsen. Als hij deze vorm heeft weten vast te houden, dan moet hij ver kunnen komen. Cobbys Nana (11) heeft het nadeel van het tweede gelid. De merrie verkeert echter in uitstekende conditie en doet normaal gesproken mee om de overwinning. Perfume E.E. (9) deed het in Estland heel erg goed met zes overwinningen in 2019. De Zweedse competitie is echter wel van een hoger niveau. Hij pakte al een paar klasseringen mee. Aan winnen denken we niet gelijk. Diego Simoni (4) heeft een beter nummer en kan daarvan profiteren.


Plaats 1:   Romeo Dana (6)
Plaats 2:   Diego Simoni (4)
Plaats 3:   Cobbys Nana (11)
Plaats 4:   Perfume E.E. (9)


Race 4 – Besök Solvallas nästa fredagslunch 31 jan, 1640 meter autostart

Ranch Steady Go (2)  kende vorig najaar een hele sterke periode waarbij hij drie overwinningen op rij realiseerde. Daarna bleef hij ongeplaatst en verdween hij kort uit beeld. Hij maakt zijn seizoensdebuut en in goeden doen heeft hij een eerste kans. Landgenoot Another Trial (9) toonde vormverbetering op een manier die hem ook in deze koers mogelijkheden biedt. Misschien kan hij na de start positie krijgen in het tweede spoor. Dreamer (4) begon het seizoen goed met een tweede plaats in een snelle tijd over de middenafstand. Dat biedt mogelijkheden. Mimiro (10) heeft zich als driejarige goed ontwikkeld. De zoon van Bold Eagle bevestigde dat op nieuwjaarsdag waar hij sterk won. Hij kan hier opnieuw toeslaan.


Plaats 1:  Ranch Steady Go (2) 
Plaats 2:  Mimiro (10)
Plaats 3   Another Trial (9)
Plaats 4:  Dreamer (4)


Race 5 - Delningsproposition, 2640 meter autostart

Het seizoen begon goed voor Valletta (7) die op Solvalla de volle winst greep dankzij een goede slotfase. Dat de langere afstand van vandaag geen probleem is bewees ze in eerdere starts toen zij nog tweede werd in 1.16,5a-2620 meter. Dit veld moet zij haar willen kunnen opleggen. S.G.Sherman (1) heeft ook geen moeite met de afstand. Een snelle zoon van Maharajah die de steun heeft van Örjan Kihlström. Berberis (12) toonde aan het eind van vorig jaar weer verbetering in een jaar waar hij driemaal wist te winnen. Hij zou ver moeten kunnen komen. Voor een klassering noemen we nog Fuel Burn (6) en de Italiaanse Anita Your S.M. (4) met de Zweedse kampioen Ulf Ohlsson.

 


Plaats 1:   Valletta (7)
Plaats 2:   S.G.Sherman (1)
Plaats 3:   Berberis (12)
Plaats 4:   Anita Your S.M. (4)


Race 6 - Fiona Sans lopp - Stolop , 2140 meter autostart  

Zeven deelneemsters in deze merriekoers waarvan Hevin Boko (5) onze lichte voorkeur krijgt. Zij werd de laatste keer tweede en kan met Rikard N Skoglund hier weer eens een overwinning meenemen. Ultra Bright (7) presteert over alle afstanden goed. Gezien haar groeiende vorm is een overwinning zeker niet onmogelijk. Misschien lukt het vandaag. Ginny Weasley (4) won onlangs een Silverdivisionen. Ditmaal gaat ze op pad met Örjan Kihlström die vorig jaar deze koers won met Double Exposure. Quebec C.D. (1) en Valetta (3) zetten telkens scherpe tijden neer. Een hoge klassering moet opnieuw haalbaar zijn.


Plaats 1:   Hevin Boko (5)
Plaats 2:   Ultra Bright (7)
Plaats 3:   Ginny Weasley (4)
Plaats 4:   Valetta (3)


Race 6 – V86-1 Åby, Xpressprintern, 1640 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van de V86 zijn we in Göteborg op de baan van Åby. Een mooi sprintnummer waarin we That’s Art (1) als favoriet laten vertrekken. De pupil van Peter Untersteiner wordt ditmaal door zoon Johan gereden. De ruin loopt doorgaans goede koersen op Åby. Gizmo De Veluwe (6) liep begin deze maand een hele goede mijl vanaf startnummer vijf. Nu start hij vanaf zes en ook hiermee kan hij uit de voeten. Asger Molar (10) komt over vanuit Denemarken en treft een pittige opdracht vanuit het tweede gelid. Voor een plaatsgeld noemen we nog Wisdom Teacher (5)


Plaats 1:   That’s Art (1)
Plaats 2:   Gizmo De Veluwe (6)
Plaats 3:   Asger Molar (10)
Plaats 4:   Wisdom Teacher (5)

 


Race 7-  V86-2 Solvalla, Delningsproposition, 1640 meter autostart

Mika Forss gaat op pad met Religious (2), de hengst waarmee hij op nieuwjaarsdag al wist te winnen. De vorm is dus optimaal om deze opdracht winnend af te sluiten. Grainfield Aiden (8) liep na twee overwinningen tegen een nederlaag aan en werd tweede achter de sterke Rocky Tilly. Dat is dus geen schande. Give Me Ten (4) behaalde vorig jaar een overwinning uit elf starts. Dit seizoen begon voortvarend met een overwinning bij zin seizoensdebuut. Ti Punch Broline  (11) sloot het seizoen af met een overwinning. Hij is goed genoeg om zich met de prijzenverdeling te bemoeien.  


Plaats 1:   Religious (2)
Plaats 2:   Grainfield Aiden (8)
Plaats 3:   Give Me Ten (4)
Plaats 4.   Ti Punch Broline  (11)
 


Race 7 – V86-3 Aby- Välkommen till V75 Champions 1 februari, 2140 meter autostart

In deze koers moet Jareth Boko (9) in het tweede gelid beginnen. De merrie van Boko Stables sloot vorig seizoen af met een goede overwinning. Ditmaal moet ze het opnemen tegen de goede Deen Enzo (7) die het als driejarige met vijf overwinningen al heel goed heeft gedaan. Wij verwachten dat hij deze lijn als vierjarige gaat doortrekken. Bastian (3) en Icloud (1) zijn in staat on zich net de prijzenverdeling te bemoeien. Beide zetten de laatste keren goede prestaties neer. De vorm van Allocco Jet (12) vertoont een stijgende lijn.


Plaats 1:  Jareth Boko (9)
Plaats 2:  Enzo (7)
Plaats 3:  Bastian (3)
Plaats 4:   Allocco Jet (12)

 


Race 8 – V86-4  Solvalla, Delningsproposition, 2640 meter autostart.

Na twee mindere prestaties toonde Indy D. (7) zijn ware gezicht bij zijn seizoensdebuut. Hij won het fraai maar moet nu vanaf de buitenkant starten. Hoe komt hij er na de start in te liggen. Dat kant bepalend zijn voor het eindresultaat. Langen’s Airborne (4) doet altijd zijn best presteert elke zeer behoorlijk. Emilia Leo rijdt hem deze keer. Jonatan Trot (5) liep in de zomerperiode een aantal snelle sprints. De langere afstand kan hij goed aan want dat bewees hij met een paar tweede plaatsten over de afstand van vandaag. M.T.Mourinho (8) maakt zijn debuut voor trainer Björn Goop. Dan kan hij verbeterd zijn.Plaats 1:   Indy D. (7)
Plaats 2:   Langen’s Airborne (4)
Plaats 3:   Jonatan Trot (5)
Plaats 4:   M.T.Mourinho (8)


Race 8 – V86-5 Åby, Xpressjakten - 40m tillägg, 2140 meter autostart.

Een koers voor de subtop over de middenafstand waarbij het veld van negen is verdeeld over twee startvakken. Onze favoriet Sevilla (9) heeft het hoogste nummer, maar we zien de merrie van Joakim Lövgren vandaag niet geklopt worden. Zelante C.R. (1) heeft veertig meter voordeel aan de start. Daarvan zal hij willen profiteren. Monfalcone (6) won de laatste keer verrassend. Misschien kan hij hier opnieuw toeslaan, hoewel de tegenstand wel goed is. Breidabliks Cognac (7) is een beetje wisselvallig maar bij een goede dag is hij tot veel in staat.


Plaats 1: Sevilla (9)
Plaats 2: Zelante C.R. (1)
Plaats 3: Monfalcone (6)
Plaats 4: Breidabliks Cognac (7)

 


Race 9 – V86-6 Solvalla, Delningsproposition, 2140 meter autostart

He’s Marvelous (3) is lang weggeweest. De pupil van Bjorn Goop heeft zijn klasse al laten zien en  liep na een jaar afwezigheid een kwalificatieproef van 1.16,8-2140 meter waarbij een snelle laatste vijfhonderd meter werd neergezet. Gebrek aan ritme kan hem opbreken. Green Mamba (4) is een doorgewinterde en helemaal in conditie zijnde concurrent die wij gezien de vorm de voorkeur geven. Betting Rebel (5) had in zijn laatste koers even een zwak moment maar trok richting  de finish sterk door. Hij is in orde. Eicas (6) lijkt een abonnement te hebben op het derde geld. Dat zit er opnieuw in.


Plaats 1:   Green Mamba (4)
Plaats 2:   He’s Marvelous (3)
Plaats 3:   Betting Rebel (5)
Plaats 4:   Eicas (6)


Race 9 – V86-7 - Åby, Delnin Xpresstayertrappa, 2640 meter autostart

Het voorlaatste onderdeel van de V86 gaat in Åby ook over 2640 meter waarbij gestart wordt op winsom. Högstenastalldräng (6) is al langere tijd in optimale vorm. Het leverde hoge klasseringen op. Verleden jaar vijf overwinningen en zes tweede plaatsen. Hij maakt net als Armour As (1) zijn seizoensdebuut. Deze Italiaanse zoon van Varenne deed het goed in zijn geboorteland en ook nu in Zweden was hij in beide starts geplaats. Een overwinning lonkt. Milord (8) is een gord prestatiepaard. Hij sloot 2019 af met een vierde plaats over de afstand van vandaag. Deze koers is Digital Science (10) op het lijf geschreven. Baan en afstand liggen de pupil van Stefan Melander als geen ander.


Plaats 1:   Högstenastalldräng (6)
Plaats 2:   Armour As (1)
Plaats 3:   Digital Science (10)
Plaats 4:   Milord (8)

 


Race 10 - V86-8 Solvalla, Välkommen till STL-finaler på Solvalla 8 feb, 1640 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Een koers over de mijl. Captain My Captain (1) gaat voor de derde overwinning op rij. De laatste keer liet hij een snelle sprint zien. Ook Enriko Ha (3) heeft een goede mijl in de benen en bovendien een goed startnummer. De prestaties van Italiano Boko (6) zijn goed genoeg om in deze koers een rol te gaan spelen. Verder noemen we nog Digital Class (8) die het niet getroffen heeft met het startnummer maar wel tegen een overwinning aan zit.


Plaats 1:  Captain My Captain (1)
Plaats 2:  Enriko Ha (3)
Plaats 3:  Italiano Boko (6)
Plaats 4:  Digital Class (8)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.