Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Turffontein - 8 september

Turffontein - zaterdag 8 september - Start: 13:15

Nelson Longshot keert terug met tips voor de baan van Turffontein in Johannesburg waar ons een mooi programma te wachten staat. We besluiten de voorbeschouwing met een Groep 3 over 1200 meter. Zuid Afrika maakt zich op voor een mooi hoog seizoen!

 

Koers 4

We beginnen de dag met een Handicap over 1200 meter voor merries waar 10 deelnemers op af zijn gekomen. Er zit negen kilogram tussen top en bodemgewicht en alle ogen zijn op een paard gericht. Pretty Penny (6) heeft vier starts in de benen en werd alleen tijdens haar debuut geklopt, de rest van haar koersen werden gewonnen. Tijdens haar laatste zege werd het veld makkelijk opzij gezet met vijf lengten voorsprong. Ze heeft even de tijd gehad om op adem te komen met een pauze van zeven weken maar in deze koers valt alles heel gunstig voor haar. Zij staat met 55 kilogram gunstig in de koers en heeft bovendien met startbox een de loting gewonnen aangezien de start net voor de extreem ruime bocht valt. Zij heeft dus de kortste weg gedurende de eerste helft van de koers wat ideaal is. Covered In Snow (2) heeft Juli en Augustus pauze gehad maar liep daarvoor in veel zwaardere koersen. De rust zal haar goed gedaan hebben en in dit gezelschap moet zij vanuit rust een goede koers kunnen lopen. Startbox vier is sowieso heel gunstig en op haar klasse moet zij voorin mee kunnen doen. Frederico’s Dream (1) staat voor een zware opgave met topgewicht en startbox negen. Er zal dus veel werk buitenom verzet moeten worden om een goede positie te verkrijgen. Zij brengt echter wel wat klasse de koers in en heeft bovendien haar laatste koers voor rust gewonnen. Zij heeft pauze gehad sinds 3 juni maar dat dit geen oefenkoers betreft blijkt uit het feit dat zij gelijk de blinkers op krijgt voor extra concentratie. Jockey Luke Ferraris neemt net als tijdens haar laatste koers plaats in het zadel.

Spelsoort1234C 
Trio  6 1,2 1,2     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 6

We gaan verder met een  Handicap voor merries over 1600 meter. Elf dames gaan het hier uitmaken met een verschil van zeven kilogram tussen top en bodemgewicht. Op deze koers kunnen we een aantal theorien loslaten. Namelijk, Waity Katie (7) is de enige rit van jockey Dylan Lerena op de dag. De leerling claimt ook nog is 2,5 kilogram van het gewicht en daarmee draagt de combinatie bodemgewicht. De jockey kent het paard aangezien hij aan boord was tijdens haar laatste koers op 30 augustus waar een puike tweede plaats werd neergezet. Dat was de eerste goede prestatie sinds een tijdje en als de stijgende vormlijn wordt vastgehouden dan is Waity Katie een serieuze kandidaat voor de winst. Haar laatste winst kwam bovendien tot stand over baan en afstand. De tweede theorie heeft te maken met de enige starter van trainer Chesney van Zyl. Barbie Doll (5) heeft naast een goede jockey aan boord ook een zeer constante vormlijn. In haar laatste zeven starts was zij nooit slechter geplaatst dan zesde en dat was over afstanden varierend van 1600 meter tot 2400 meter. De 1600 meter  met de klim van 10 meter tussen 1400 meter en 500 meter zal haar passen. Zij krijgt bovendien de blinkers op voor extra concentratie en vanuit startbox zes verwachten wij een goede koers van haar. De jockey heeft haar in haar voorlaatste start gereden en werd toen tweede met haar. Cold Cash (2) heeft twee goede koersen in de benen met een overwinning en een tweede plaats maar dat was 7 weken geleden en de afstand van vandaag wordt voor het eerst sinds lange tijd geprobeerd. Redberry Wood (6) heeft 15 weken pauze gehad na een tereurstellende prestatie. De vorm die ze daarvoor liet zien was zeer goed en is na de pauze terug over haar favoriete afstand.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 7

Het sportieve hoogtepunt van de dag  waarin 12 paarden het tegen elkaar opnemen in Groep 3 verband over 1200 meter. Er zit slechts 5 kilogram tussen top en bodemgewicht en we kunnen een competitieve koers verwachten. Chimichuri Run (6) zal als favoriet van start gaan in deze opdracht en dat is niet zonder reden. Een derde plaats in een Groep 2, een derde plaats in een Groep 1 en een overwinning in een Groep 3 zijn zijn laatste verrichtingen. Tijdens zijn laatste overwinning op 28 Juli werd het veld gemakkelijk opzij gezet met 4,5 lengten. Dat we nog veel mooie dingen van dit paard mogen verwachten is duidelijk. Bovendien treft hij hier ideale omstandigheden aangezien hij de hoogste Handicap Generaal van het veld heeft en toch is zijn gewicht slechts een kilogram boven bodemgewicht. Hierachter zijn er een aantal paarden met bodemgewicht die goede recente vorm tonen. Zo heeft Splendid Garden (12) vanuit startbox drie niet alleen een goede uitgangspositie, ook was hij twee keer derde en een keer tweede uit zijn laatste drie starts. Hij zal de kortere afstand van deze koers op prijs stellen aangezien zijn laatste drie koersen steeds over 1400 meter waren en hij steeds te kort kwam richting finish. Clever Guy (7) heeft ook Augustus vrij gehad maar is op zijn laatste koers een serieuze kandidaat voor de plaatsen aangezien hij zijn laatste koers zeer gemakkelijk won. Dat was over 1000 meter en dat leek net even te kort. Het enige nadeel is de loting waar de buitenste startbox hem ten deel is gevallen. Mrs O (10) heeft ook een korte pauze gehad tijdens de winter in Zuid Afrika maar was in haar laatste start goede tweede over 1400 meter. De derde en vierde aankomende van die koers hebben daarna gewonnen dus dat wil wat zeggen over de vorm van die koers. Als Chimichuri Run rond de €1,50 schommelt is dat een leuke rente!

Spelsoort1234C 
Trio  6 7,10,12 7,10,12     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 8

We sluiten af met een  Handicap over 1600 meter met negen paarden en een onderling verschil van acht kilogram. Dit is een Klasse A Handicap en dat wil zeggen dat de paarden tegen Listed en Groep 3 niveau aanhikken. Er zijn dan ook een aantal goede paarden te vinden in deze koers. Het paard wat zich het best heeft weten te weren in deze klasse is Shukamisa (5). Leerling Luke Ferraris claimt bovendien 2,5 kilogram van het gewicht wat hem ontzettend gunstig in de koers zet. Naast dit wapenfeit heeft hij ook nog is de loting gewonnen en mag vanuit startbox een beginnen. De recente vorm mag er ook zijn met een tweede plaats op 18 augustus in een gelijkwaardige koers over 1400 meter. Cash Time (1) heeft 18 weken pauze gehad na zijn geweldige vierde plaats in de Derby over 2450 meter. Jockey Pierre Strydom heeft al twee koersen met hem gewonnen en wordt sinds lange tijd weer met het paard herenigd. Of de scherpte al aanwezig is moet nog blijken maar de nodige klasse is in huis.  Puget Sound (3) komt met geweldige recente vorm aan de start en wint uit zijn laatste drie starts tweemaal. Daarnaast was hij nog een keer tweede. De manier waarop hij zijn laatste koers won doet vermoeden dat er genoeg in de tank zit om ook deze koers te winnen. Startbox twee is ideaal voor de combinatie. Zouaves (4) heeft 13 weken rust gehad maar doet dat na twee goede tweede plaatsen. Markant feit is dat het paard in drie starts op deze baan ongeslagen is. Staat voor deze rentree enigzins zwaar maar kan wel goed uit de voeten op deze piste.

Spelsoort1234C 
Trio          1,3,4,5 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.