V75 voorbeschouwing en tips

 

V75 Axevalla 17 februari

JACKPOT!

Nieuwe zege voor Southwind Feji...

We gaan naar Axevalla deze week en de Jackpot wordt groter en groter. Vergeet niet dat deze baan de langste laatste rechte lijn van Zweden heeft! Veel succes!

Pas op: vanaf december tot en met februari geldt dat ieder paard in Zweden met ijzers moet lopen.

GlobalSatisfaction won precies één jaar geleden

Slechts negen paarden in de Zilveren race in de eerste afdeling. Merkwaardig. Timo Nurmos heeft een ijzersterk duo. Linus Boy heeft een interessant nummer en gaat zeker voor de kop. GlobalSatisfaction liep zijn laatste koers exact één jaar geleden en dat was in de V75 op Axevalla. En toen won hij! Trinity Lux sprong afgelopen zaterdag maar spurtte fantastisch in de koers ervóór.

Merries in de tweede afdeling. Mellby Euphoria is haar carriere goed  begonnen. Ze is het best van de paarden zonder handicap. Chantilly heeft twee zeges op rij dit jaar en is in topvorm. J.J. is constant en goed. Een outsider. Sunna Love kan goed spurten en dit nummer is interessant. Helena Klipp won laatst meteen na een oponthoud en is zeker nog beter nu.

Prosperous van start tot finish

Heel open stayerkoers in de derde afdeling en ik hoop op een sensatie. IbelieveinAmerica wint heel vaak en moet erbij. Roofer heeft wat pech gehad op het eind en moet erbij ondanks dit matige nummer. Frisco Runner wordt nu gereden door Ulf Ohlsson en kan verrassen. Arsenal is het beste paard. Hij won laatst in het dooie spoor en maakte indruk. Global Undecided wint vaak en kan een hoop zelf doen.

Risico-banker in de vierde afdeling. Prosperous wint vaak en is beter dan de laatste resultaten doen vermoeden. Hij wordt gereden door groot talent Oskar J Andersson en gaat vol voor de kop hier. In die positie zal hij niet makkelijk te kloppen zijn. Hela vägen!

Sterk duo in de stayerkoers in de vijfde afdeling. Louie Brodde is het best maar met dit nummer heeft hij wat geluk nodig. Hij won eerder met Adielsson in de V75. Sambuca Knight is snel van start en pakt geheid de kop hier. Was derde in die positie afgelopen zaterdag en slechts nipt verslagen. Revanche?

Eelis kan een banker zijn

Banker in de zesde afdeling. Southwind Feji is zonder enige twijfel een van dé paarden van deze winter in Zweden. Ze ontwikkelt zich enorm en ik vraag me af of ze niet nu al de beste merrie van het land is. Lastig koersje hier met een handicap maar ze heeft eerder getoond dat ze een hoop zelf kan doen. Håll igång!

Een duo is hopelijk genoeg in de laatste afdeling. Eelis is zeker het best en hij kan een banker zijn. Hij wint vaak en stal Nurmos is in vorm. Actual Star is echter geen bluf. Hij won laatst op prima wijze en heeft hier perfekt geloot.

Mijn systeem: 

V75-1: 2,4,6
V75-2: 2,6,9,10,14
V75-3: 1,2,3,4,7,8,9,10,11,12
V75-4: 1 Prosperous
V75-5: 4,9
V75-6: 13 Southwind Feji
V75-7: 2,10

Totaal: 3 x 5 x 10 x 1 x 2 x 1 x 2 = 600 combinaties

Kosten: 600 x 0,06 = 36,00 euro

Lycka till!
Björn Better