Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Vincennes - 1 september

Vincennes - zaterdag 1 september 2018 - Start: 13:35

Topmeeting op Vincennes met de allerbeste drie- en vijfjarigen aan de start

Het absolute hoofdnummer op Vincennes deze zaterdag is het Critérium des 5 Ans met onder andere Django Riff, Detroit Castelets, Davidson du Pont en Delia du Pommereux. Voor de driejarigen is het echter ook een belangrijke dag en zien wij paarden aan de start als Flocki d’Aurcy, Fabulous Wood en Flèche Bourbon.

Race 2 - Prix Victor Regis

De eerste race van deze dag is voor de driejarigen hengsten en in deze koers komen elf paarden aan de start. Flocki d’Aurcy (7) heeft na zijn mispassen eind juni een periode gehad om te herstellen en nu zal weer verwacht worden dat hij de draad op gaat pakken. Heeft eerder dit jaar laten zien de beste van de jaargang te zijn en zal dat nu opnieuw moeten bewijzen aangezien hij een geduchte tegenstander heeft op het moment die aast op die titel. Zoals gewoonlijk zal de pupil van Philippe Allaire worden gereden door Yoann Lebourgeois.

Flocki d’Aurcy in actie op Vincennes


Fabulous Wood (5) heeft zich de laatste starts enorm ontwikkeld en heeft de klasse in huis om onze favoriet tot een serieus duel te dwingen. Won een dag of tien geleden nog oppermachtig op Vincennes en de gevraagde afstand zal voor de hengst geen enkel probleem zijn. Zoals bij al zijn laatste overwinningen zal de zoon van Ready Cash worden gereden door Matthieu Abrivard.

Franck Nivard gaat hier op pad met Falco d’Heripre (2). Hij liep in mei en juni twee goede koersen echter elkaar maar noteerde vervolgens een mindere prestatie. Hij is daarvoor even aan de kant geweest en ongeveer tien dagen gelende maakte hij zijn rentree. Hij kreeg een zuinige koers vanuit het achterveld en zal met die koers in de benen zeker verbeterd zijn. Op zijn klasse een paard voor onder de eerste drie.

Follow You (11) is een paard met enorm veel uitstraling maar in zijn loopbaan is hij niet altijd de eenvoudigste gebleken. Wanneer hij hier vanuit het veld een mooie koers kan krijgen kan zijn speed worden aangesproken en dan lijkt hij op z’n best te zijn. De middenafstand op de piste van Vincennes lijkt voor de zoon van Mara Bourbon uit Ready Cash een voordeel en hij gaat voor het eerst gereden worden door Eric Raffin. 

Follow You vorig jaar als tweejarige op Vincennes


Familie Duvaldestin brengt Fifty Kalouma (9) aan de start die na een pauze nog weinig verkeerd deed. Ditmaal komen alle goede paarden van de jaargang aan de start en dan zal hij het allemaal iets meer op maat moeten hebben. Op speed blijft hij echter enorm gevaarlijk en de afstand van 2175m lijkt voor hem een voordeel te zijn.

Fric du Chene (6) is zo’n paard dat weinig wint maar eigenlijk ook nooit teleurstelt. Heeft het de laatste keren meer dan goed gedaan met twee podiumklasseringen en op zijn vorm af moet dat met het juiste koersverloop in deze koers ook gewoon weer mogelijk zijn. De Nobody du Chene-zoon gaat hier op pad met Gabriele Gelormini en de afstand mag ook voor hem geen probleem zijn.

Franck Ouvrie zal zoals gewoonlijk plaatsnemen achter Fabriz du Gite (4). Normaal gesproken is de combinatie niet goed genoeg om mee te doen voor de podiumklasseringen maar met het juiste koersverloop blijft een klassering altijd mogelijk. De hengst weet zich in dit soort nummers eigenlijk altijd te plaatsen omdat hij een gunstig koersverloop krijgt aan de reling, hetgeen hier ook weer mogelijk moet zijn.

Fighter Smart (8) won in juni verrassend de Prix Albert Viel en dat was meteen ook zijn laatste overwinning. De laatste keer was hij minder gelukkig en vooralsnog zal hij zich moeten bewijzen dat hij nog altijd tot de betere van de jaargang behoort en dat zijn overwinning in juni geen toevalstreffer was. Zal hier gereden gaan worden door Mathieu Mottier.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  5         INZETTEN
Duo 7 alle       INZETTEN
Koppel 7 alle       INZETTEN
Plaatskoppel 5 alle       INZETTEN
Trio 7 5 5   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Prix Uranie

De tweede race is voor de driejarigen merries en hier komen tien paarden aan de start. Flèche Bourbon (7) is zonder twijfel het paard van de koers. De merrie verloor in zeven starts nog nooit en het lijkt er voorlopig ook niet op dat zij gaat verliezen in goede gezondheid. Zal normaliter snel aan de kop van het veld terug te vinden zijn en de afstand is voor haar geen enkel bezwaar. Zoals in de laatste zes starts gaat zij gereden worden door Jean-Philippe Monclin.

De ongeslagen Flèche Bourbon op Vincennes


Fly With Us (8) heeft momenteel enorm lastig van het Ready Cash-temperament. De merrie heeft vijf uitschakelingen op rij staan en ook na een periode van rust bleek het dus niet beter te gaan bij haar. In eerste instantie zal het zaak zijn om haar dravend weg te krijgen, vervolgens moet zij op snelheid met gemak mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Zal zoals gebruikelijk worden gereden door Eric Raffin.

Alexandre Abrivard gaat in dit nummer op pad met Folelli (10), de meest verdienende van de jaargang tot nu toe. De merrie is een nazaat van Timoko en liep de laatste keer een puike koers vanuit het achterveld. Met die koers in de benen zal de merrie nu scherper zijn en zij is een serieuze kandidate voor een plaats in het trio. De afstand van 2175m is voor haar geen enkel bezwaar.

Fend la Bise (9) werd de laatste keer een goede tweede en er moeten ook hier weer mogelijkheden liggen om in het trio te eindigen. Franck Anne is meestal een offensieve rijder en over de kortere afstand is het vaak een voordeel om direct van voren te zitten. De gevraagde afstand lijkt voor de merrie eerder een voordeel dan een nadeel te zijn.

Fend la Bise met trainer Franck Anne op Vincennes


Anthony Barrier gaat hier op pad met Fanina des Racques (6). De merrie won begin dit jaar op Vincennes een groot nummer maar had het vervolgens lastig om deze vorm te bevestigen. De laatste drie keer liep de merrie weer koersen uit en lijkt er een stijgende lijn waar te nemen. Op de beste komt zij normaal gesproken te kort maar de kortere afstand van nu kan een voordeel zijn. Met het juiste koersverloop beschikt de merrie over veel speed.

Full Option (5) gaat hier op pad met Yoann Lebourgeois en komt uit de stallen van Philippe Allaire. De merrie maakte vooral als tweejarige een goede indruk en lijkt nu als driejarige wat achterhaald te zijn voor haar jaargangsgenoten. De merrie is echter trouw en met een normaal koersverloop gaat zij hier altijd een klassering meepakken. Voor haar lijkt de middenafstand van meer belang dan voor de overige deelneemsters.

Matthieu Abrivard gaat hier plaatsnemen achter Flo Wood (4). De merrie komt hier voor het eerst tegen de beste van de jaargang in actie en is mede daardoor lastig in te schatten. Zij zal vanuit het veld hier de eerste keer normaal een rustige koers krijgen en zal in de slotfase van de koers instelling worden gebracht. Gaat meedoen voor de klasseringen en zal verrassen met een podiumklassering.

Fame and Fortune (2) maakte de laatste keer kennis met de betere van de jaargang met Jean-Pierre Dubois op de sulky. De merrie zal nu normaliter wat scherper zijn en mag niet compleet worden uitgevlakt. Zij lijkt op de betere in dit veld nog wat te kort te komen maar de afstand van 2175m kan hier uitkomst gaan bieden. Een nieuwe klassering moet hier in ieder geval weer mogelijk zijn.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  10         INZETTEN
Duo 7 alle       INZETTEN
Koppel 7 alle       INZETTEN
Plaatskoppel 10 alle       INZETTEN
Trio 7 10 10   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6 - Critérium des 5 Ans

In de zesde race dertien paarden aan de start in het hoofdnummer van de dag, het Critérium des 5 Ans. Davidson du Pont (11) maakte in de wintermaanden een ware metamorfose door en de verwachting is dat hij dat nu weer gaat doen. Na een periode van rust heeft de pupil van Jean-Michel Bazire weer een koers in de benen en van die koers zal hij normaal gesproken scherper geworden. Interessant is dat hij hier voor het eerst in zijn loopbaan rondom zonder ijzers in actie gaat komen. Pakt dit goed uit zal het niet enorm spannend gaan worden in deze editie van het Critérium.

Davidson du Pont in actie met Jean-Michel Bazire op Vincennes


Detroit Castelets (9) is een tank die niet leeg lijkt te gaan en ook hier start hier rondom zonder ijzers. Hij startte al eerder in zijn loopbaan zonder ijzers en dat resulteerde in twee ijzersterke overwinningen. De lange afstand is voor hem een groot voordeel en hij maalt niet om meters buitenom. Heeft een aantal koersen in de benen en zal speciaal geprepareerd zijn voor deze koers. Zoals gebruikelijk gaat hij hier gereden worden door Matthieu Abrivard.

Franck Nivard gaat achter de steengoede merrie Delia du Pommereux (12) plaatsnemen. De merrie won de laatste keer weer op een sterke manier en ook voor haar geldt dat zijn naar deze koers is toegewerkt. Voor het eerst sinds mei 2017 zal de merrie rondom zonder ijzers in actie komen, hetgeen een plus moet zijn voor haar. De afstand is geen enkel probleem en ook zij geeft niet op wanneer er meters buitenom gemaakt moeten worden.

Darling de Reux (10) won vorig jaar op onnavolgbare wijze het Critérium des 4 Ans en aast nu natuurlijk ook op deze koers voor de vijfjarigen. Vorig jaar pakte zij nog de overwinning onder de hoede van Guarato, nu heeft zij de overstap gemaakt naar de stallen van de familie Abrivard en gaat zij gereden worden door Alexandre Abrivard. Haar hoeven zijn de laatste keren gespaard en ditmaal komt zij weer optimaal zonder ijzers aan de start. Wanneer zij haar speed kan bewaren is zij enorm effectief en is geen enkele tegenstand veilig.

Darling de Reux won vorig jaar mei het Critérium des 4 Ans op Vincennes


De familie Mottier is ook een familie die weet hoe paarden geprepareerd moeten worden en Delfino (3) mag ondanks zijn winsom niet worden onderschat in deze koers. Hij zal hier voor de tweede maal rondom zonder ijzers in actie komen en dat kan een grootse verrichting met zich meebrengen. De afstand zal geen enkel probleem zijn voor de zoon van Speedy Blue. Een joker in deze koers.

Django Riff (13) is nog altijd de meest verdiende draver van deze jaargang maar de koning van de jaargang is hij zeer zeker niet meer. Hij is inmiddels achterhaald door een aantal jaargangsgenoten en speelt in de grote koersen tegenwoordig meer een bijrol dan dat hij de hoofdrol weet op te eisen. Vertrekt optimaal zonder ijzers en er zal weer geprobeerd worden om de koers van voren hard te maken. Zoals gebruikelijk gaat hij gereden worden door Yoann Lebourgeois.

Nicolas Mortagne komt met zijn Duke of Carless (6) aan de start in dit Critérium en de afstand is in ieder geval op het lijf geschreven van de hengst uit het zuiden van Frankrijk. Liep de laatste keer een sterke koers op Cagnes sur Mer al maakte hij het misschien onnodig spannend in de laatste meters. Hier zal hij de koers zelf niet hoeven maken en kan hij mogelijk gaan profiteren van het hoge tempo onderweg aangezien hij doorgaans altijd het tempo vast weet te houden. Ook hij vertrekt optimaal zonder ijzers.

Diable de Vauvert (7) liet de laatste keer een goede indruk achter en lijkt daarmee een ideale voorbereiding te hebben gehad op deze koers. Normaal gesproken behoort hij niet tot de betere in het veld maar met een gunstig koersverloop en hoog tempo onderweg kan er met een goede eindsprint nog het één en ander mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Gabriele Gelormini en vertrekt weer optimaal zonder ijzers.

Spelsoort1234C 
Winnend 11         INZETTEN
Plaats  9         INZETTEN
Duo 11 alle       INZETTEN
Koppel 11 alle       INZETTEN
Plaatskoppel 9 alle       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.