Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 6 december

Paris Vincennes - donderdag 6 december 2018 - start: 13.47 uur

Race 1:  Prix de Blois

Deze koers kan opgeeist worden door trainer in vorm Jean-Michel Bazire, die Bel Avis (6) met zorg voorbereid zal hebben voor deze europese koers over het parcours van de Prix de France, maar de 7-jarige ruin heeft soms (om niet te zeggen vaak) de neiging tot matig draven als het erom spant en hij heeft geen grote marge tegen enkele scandinavische tegenstanders met veel  vechtlust... zoals de "Untersteiners" Day Or Night In (10), die serieuze ambities heeft voor de verdere wintermeeting en die een sterke tegenstander zal zijn, net als  Carabinieri (1), die enkele ijzersterke prestaties in Zweden heeft getoond en die onlangs in de Prix de Languedoc dichtbij de recente winnaar van de Finale van de Grand National du Trot, Blé du Gers, eindigde. Zeer op haar gemak bij de autostart is Ranch Kelly (5) opnieuw in overweging te nemen ondanks haar teleurstellende laatste prestatie op Vincennes. Zij is snel en kan een voorname rol spelen, net als Ange de Lune (11), die haar kruit lang droog zal moeten houden om in de eindfase vermoeide concurrenten te kunnen passeren, , maar ook de taaie Cantin de l'Eclair (16), die op de heuvel absoluut de goede rug moet vinden maar dan ook minimaal voor een ereplaats in aanmerking komt. Sharon Gar (9) heeft niet veel marge maar wel de steun van Jean-Philippe Monclin en zij lijkt in beeld voor een plaats bij de eerste vijf, terwijl de enige 5-jarige in dit veld, Dreammoko (4), nog niet 100% in vorm is maar hij bezit genoeg snelheid om een prestatie neer te zetten die recht doet aan zijn reputatie in dit soort koersen.

Plaats 1: Day Or Night In (10)
Plaats 2: Bel Avis (6)
Plaats 3: Ranch Kelly (5)
Plaats 4: Carabinieri (1)
Plaats 5: Ange de Lune (11)

 

Race 2: Prix de Gisors

Elino Bilou (7) komt steeds meer in vorm en hij lijkt een sterke tegenstander voor Ekeren (6), die zal proberen het net zo goed te doen als in de Prix d'Harfleur die hij overtuigend wist te winnen. Goed geplaatst met de steun van Yoann Lebourgeois heeft Emir de Rebomard (5) de mogelijkheden om voorin te eindigen, net als de trouwe Electron du Rib (4), die als enige in dit veld kan profiteren van een gewichtsontheffing van zijn rijdster.

Plaats 1: Elino Bilou (7)
Plaats 2: Ekeren (6)
Plaats 3: Emir de Rebomard (5)
Plaats 4: Electron du Rib (4)

 

Race 3:  Prix de Murat

Cayenne de Houelle (13), die in de loop der tijd meer en meer betrouwbaar is geworden, Contrée d'Erable (9), wiens stal ons groot vertrouwen zondagmiddag heeft bevestigd, en Costa Haufor (6), verbazingwekkend goed in een koers over de kleine piste vorige maand, hebben allen een goede kans om deze Prix de Murat te winnen. Callas du Bouffey (11), die hier het parcours treft waar zij vaak op schittert, zal dichtbij de voorsten zijn, net als Nancy America (8), die een mooie aanwinst is voor "Team Billard".  Comtesse du Clos (16) zal waarschijnlijk opnieuw de stallen kunnen opzoeken met een mooi plaatsgeld op zak, net als Royal Roc (5), die zich echter meer thuisvoelt over de kortere afstanden, en de monté-specialiste Carla Love (12), die uit een stal komt die voortdurend blijft scoren tijdens deze beginperiode van de wintermeeting.

Plaats 1: Cayenne de Houelle (13)
Plaats 2: Contree d'Erable (9)
Plaats 3: Costa Haufor (6)
Plaats 4: Callas du Bouffey (11)
Plaats 5: Nancy America (8)

 

Race 4: Prix de Charolles

Dusty Wood (6) dient erg scherp te zijn, en Duc du Lupin (7) zeer gemotiveerd, om in de buurt te blijven van Dorgali (9), die de overwinningen aaneen rijgt maar wiens laatste start slechts 7 dagen geleden was. Trouwe dienaar Dahlia du Bon Air (5) kan op haar moed een plaats op het podium bemachtigen, evenals Diktat du Start (8), die een dezer dagen goed beloond zal gaan worden voor zijn inspanningen.

Plaats 1:  Dorgali (9)
Plaats 2: Dusty Wood (6)
Plaats 3: Duc du Lupin (7)
Plaats 4: Dahlia du Bon Air (5)
Plaats 5: Diktat du Start (8)

 

Race 5: Prix de Saint-Aubin-Les-Elbeuf

Moeilijk om hier een keuze te maken tussen Erode Ludois (5), die de steun heeft van haar favoriete rijder en daarom weer in vertrouwen moet worden genomen, Ever Pride (8), die andere tegenstanders heeft gezien, Espella Védaquaise (6), gezien haar prestaties van de vorige  winter, en Epsom des Brousses (7), die niet altijd zijn goede prestaties herhaalt maar wel kansrijk is op dit niveau. Goed geplaatst tegen de winsomgrens loopt Eclipse Danica (11) kort na haar vorige start maar zij heeft een eerste kans als zij op wachten wordt gereden.

Plaats 1: Erode Ludois
Plaats 2: Ever Pride (8)
Plaats 3: Espella Vedaquaise (6)
Plaats 4: Epsom des Brousses (7)
Plaats 5: Eclipse Danica (11)

 

Race 6: Prix de Saverne

Deze koers is meer open dan hij op het eerste gezicht lijkt, want Emissoro (15), die erg goed liep in  Mauquenchy ondanks het feit dat hij meters moest voorgeven, kan actief strijden voor de zege met Espoir Idéal (11), die alle tempo's aankan en onlangs verraste op de kleine piste, Eclair de Loriol (14), die een mooie koers treft om weer eens te winnen, net als de zeer nuttige Epi d'Or du Vinois (18), die alles in de strijd gooit vanwege zijn mooie inschrijving tegen de winsomgrens, Emoi Spécial (9), met een toppikeur deze keer, en Eddy des Mulottes (17), op zijn beste niveau aan te bevelen. De laatste twee hebben ten opzichte van de pupil van Franck Anne hun vorm aangescherpt in Rouen. De sterke Enzo d'Arcy (13) kan de liefhebbers van leuke outsiders verleiden. En wat lijkt het lang geleden dat El Popof (5) de uitstekende Etonnant versloeg!!!

Plaats 1: Emissoro (15)
Plaats 2: Espoir Ideal (11)
Plaats 3: Eclair de Loriol (14)
Plaats 4: Epi d'Or du Vinois (18)
Plaats 5: Emoi Special (9)

 

Race 7: Prix de Plessé

Espagna Sport (12) valt nog niet bijzonder op maar kan een koers als deze winnen indien zij zich geeft tot aan de finish, en wij geven haar daarom een lichte voorkeur boven Enivrante (4), die ook nog kan verbeteren, Elégante Emeraude (9) en Excelle Star (16), die het goed doen in dit soort koersen en die de steun hebben van goede pikeurs, terwijl Endorphine (7), die liever rechtsom koerst, hier een rol kan spelen indien zij de linksom bochten goed door weet te komen. Onder het zadel kan Escampette (5) zeker meedoen met de hiervoor genoemde paarden, evenals Etoile de Sia (11),  indien goed gemutst, of Etoile des Forêts (8), die zich op de grote piste meer op haar gemak had gevoeld. Laatstgenoemden zouden deze winter in soortgelijke velden zomaar eens kunnen winnen als ze de fouten achterwege laten.

Plaats 1: Espagna Sport (12)
Plaats 2: Enivrante (4)
Plaats 3: Elegante Emeraude (9)
Plaats 4: Excelle Star (16)
Plaats 5: Endorphine (7)

 

Race 8: Prix de Blangy

Een koers waarin een ieder zijn favoriet zal hebben!!! Far West du Rib (14) heeft een minder fraai lijstje dan Fish de Houelle (3), die zijn ongeslagen status in de hoofdstad kan verlengen. Figaro Vici (1) won in Enghien-Soisy, maar kansen zijn er ook voor Forevermoko (10), die de reis naar Parijs niet voor niets zal maken omdat hij, bij een goed koersverloop, ook kans heeft om te winnen. Hetzelfde geldt voor Fidèle Royal (2), die vaak opvallend goed loopt na te zijn uitgeschakeld, en French Meteor (12), die opviel in de provincie, beiden kunnen hun rijder weer een punt geven in de strijd om het kampioenschap, de Sulky d'Or. Falkris (7) kan verbeterd zijn en komt dan in aanmerking voor de plaatsen. Felli Eleven (8) doet niets verkeerd.

Plaats 1: Far West du Rib (14)
Plaats 2: Fish de Houelle (3)
Plaats 3: Figaro Vici (1)
Plaats 4: Fidele Royal (2)
Plaats 5: Forevermoko (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.