Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 7 december

Paris-Vincennes - vrijdag 7 december 2018 - Start 19:40

Race 1: Prix Vesta

Een koers voor 5-jarige merries opent deze avondmeeting op Vincennes, hierin hebben wij vertrouwen in Duchesse de Brion (15) die de laatste keer niet geholpen werd door meerdere valse starts en die hier perfect ingeschreven staat tegen de winsomgrens, tegen concurrenten die zij aan zou moeten kunnen. Indien zij foutloos blijft zou het haar koers kunnen zijn ondanks dat Dryadella (4) ook serieus in de rekening dient te worden genomen aangezien zij de laatste keer moeite had met de grote piste en het profiel van de kleine piste zou haar beter moeten passen. Dolly de Chenu (6) liep de laatste keer erg goed, deze keer gereden door “JMB” zou zij een goede kans moeten hebben, net als Dietje Labelle (10), recent overtuigend op de grote piste, en de regelmatige Dolopia de Chenu (8), die altijd goed presteert zonder dat ze al te veel marge heeft. Voor Dauphine de Clécy (5) geldt hetzelfde en zij is in de rekening te nemen voor een plaats, samen met Daya (1), die won in Argentan, en Danse Avec Moi (2), momenteel in goede vorm.


Plaats 1: Duchesse de Brion (15)
Plaats 2: Dryadella (4)
Plaats 3: Dolly de Chenu (6)
Plaats 4: Dietje Labelle (10)
Plaats 5: Dolopia de Chenu (8)

 

Race 2: Prix Hestia

Wij treffen hier een koers voor 5-jarigen over 2100 meter op de kleine piste. Dorado Bello (6) heeft ons zeer overtuigd tijdens zijn eerste objectief van de wintermeeting over de grote piste, die hij won, en ondanks dat hij nog niet veel heeft laten zien over de korte afstanden, waar hij nogal eens foutief is, (hij was toen wellicht nog niet zo goed als nu), zou hij hier zijn tweede zege op rij kunnen behalen als hij zich niet te druk maakt achter de startauto. Wij hebben vervolgens ook vertrouwen in enkele deelnemers die al mooie dingen hebben laten zien over de sprint, zoals Devil or Angel (13), die een erg goede monté koers liep over deze afstand en die zijn beste prestaties over korte afstanden behaalde. Dat geldt ook voor Derby Cash (14) die we hebben zien winnen in Enghien deze herfst over een soortgelijke afstand en die in zijn laatste start voorbereid werd op deze koers. Dossimo (7) won deze zomer gemakkelijk een sprintkoers en hij zal hier vanaf de eerste startrij weer proberen om een goed resultaat neer te zetten, minimaal voor een plaats, net als Dad du Cèdre (5) die het iets minder doet dan vorig jaar rond deze tijd maar die een veld treft wat hij aankan. Dayton (2) heeft niet veel marge om te winnen maar hij lijkt een vaste waarde voor de plaatsen, evenals Don Camaro (8), die we in vertrouwen nemen indien hij op wachten kan worden gereden, en Délice Angevin (10), die het goed deed in een leerlingenkoers over de grote piste.

Plaats 1: Dorado Bello (6)
Plaats 2: Devil Or Angel (13)
Plaats 3: Derby Cash (14)
Plaats 4: Dossimo (7)
Plaats 5: Dad du Cedre (5)

 

Race 3: Prix Unitas

Een koers voor 4-jarige dames waarin Eleganza Fac (15) een kleine rentree maakt maar zij loopt gelijk zonder ijzers, een teken dat Franck Nivard bij deze goede condities op haar rekent. Elisa d’Erquy (7) heeft de laatste keren op een overtuigende wijze succes behaald in het noorden en wij denken dat zij het ook hier goed kan gaan doen en zij voert dan ook de concurrentie aan samen met Enigme des Andiers (9) die hier erg goed gelopen heeft, en Elitesnabe (16) die een ideale inschrijving treft en is toevertrouwd aan Jean-Michel Bazire, zij heeft echter geen enorme marge. Ena Josselyn (3), zonder achterijzers voor de eerste keer in haar carriere, stelde de laatste keer niet teleur en gaat hier voor de plaatsen net als Eclaircie d’Atout (10) die uit een stal met supervorm komt en Eleven Nights (5), die het recentelijk goed deed op deze baan. Enara de Triou (2) heeft heel sterk gewonnen in Laval en zal proberen hier een rol op te eisen.

Plaats 1: Eleganza Fac (15)
Plaats 2: Elisa d'Erquy (7)
Plaats 3: Enigme des Andiers (9)
Plaats 4: Elitesnabe (16)
Plaats 5: Ena Josselyn (3)

 

Race 4: Prix Posidonius

Driejarigen op de baan hier met Fistful Money (1) die geen grote marge heeft op dit niveau maar de stal van Jean-Michel Bazire is op dit moment dermate succesvol dat zij hier heel goed een eerste rol kan spelen, zelfs tegen Flèche de Feu (5) die in topvorm is en het meest in aanmerking komt om haar van de zege te weerhouden, net als Fidenza (4) die geen kampioen is maar zeker de mogelijkheden heeft om een koers als deze te winnen. Flore Mérité (12) is een nachtmerrie voor de wedders maar zij heeft met Franck Nivard zeker kansen, terwijl Fidji des Crouas (6) terug in vertrouwen wordt genomen voor een plaatsgeld, net als Fashion Girl (13), gemotiveerd, en Freska de Vandel (8), in overweging te nemen zelfs al is haar marge beperkt.

Plaats 1: Fistful Money (1)
Plaats 2: Fleche de Feu (5)
Plaats 3: Fidenza (4)
Plaats 4: Flore Merite (12)
Plaats 5: Fidji des Crouas (6)

 

Race 5: Prix Melusina

Vierjarigen onder het zadel in deze voor de wedders lastige koers, die er mooi uitziet voor Estil d’Ostal (10) die goed liep op deze baan en de mogelijkheden heeft om een eerste rol te spelen, net als Embrun d’Herfraie (13), deze keer gereden door David Thomain. Eagle Eyes (6) debuteert in de monté na te hebben teleurgesteld voor de sulky en hij kan als dark horse worden beschouwd, gezien zijn pure klasse heeft hij zeker kansen in een dergelijk veld. Elitwood de Granou (7) is in topvorm en hij zal proberen zijn twee uitschakelingen in zijn enige twee gelopen montékoersen te doen vergeten. Elysée Barbés (4) heeft niet veel marge maar kan zich plaatsen. Ecrin du Dropt (2) kan ook verrassen en dient ook genoemd te worden samen met Extra des Louanges (12).

Plaats 1: Estil d'Ostal (10)
Plaats 2: Embrun d'Herfraie (13)
Plaats 3: Eagle Eyes (8)
Plaats 4: Elitwood de Granou (7)
Plaats 5: Elysee Barbes (4)

 

Race 6: Prix Dike

Een claimkoers over de korte afstand op de kleine piste, waarin Démon de Babel (9), die onlangs op dit niveau zijn goede vorm toonde en die deze zomer een soortgelijke koers op Enghien wist te winnen, onze voorkeur geniet. Jean-Michel Bazire rijdt hem bij deze gelegenheid, hij laat niets aan het toeval over in de strijd om de Sulky d’Or. Echo de Larré (5) is in zijn categorie en hij kan met de steun van Franck Nivard onze favoriet goed weerwerk geven net als Dynastie Aldo (8) waarvoor hetzelfde geldt maar die wellicht liever een langere afstand had gehad. Epatante Star (4) is een vaste waarde in dit soort koersen en stijdt voor de plaatsen met Doria de Vauville (6), op haar favoriete afstand, en Etiouni (3), die ook terug is op een niveau dat aansluit bij zijn mogelijkheden. Eleven des Plans (17) heeft al gewonnen op dit parcours maar heeft een slecht startnummer, hetgeen zijn kansen wat verkleint. Voor wat betreft El Bellouet (11), alles valt of staat met een foutloos parcours.

Plaats 1: Demon de Babel (9)
Plaats 2: Echo de Larre (5)
Plaats 3: Dynastie Aldo (8)
Plaats 4: Epatante Star (4)
Plaats 5: Doria de Vauville (6)

 

Race 7: Prix Edna

De slotkoers is voor 3-jarige merries onder het zadel, met aandacht voor Fée Suzanne (3) die we terug in vertrouwen nemen want zij had nog wat over op het moment van haar fout de laatste keer en als zij dit keer foutloos blijft heeft zij een goede kans in dit veld, al is Freedom Jiel (12) trouwer, zij heeft haar vorm al bewezen in meerdere koersen sinds het begin van de wintermeeting. Flycoere Folle (8) heeft ons onlangs een beetje verrast en zal proberen opnieuw te winnen, terwijl Femilia Pierji (7) het voortdurend prima doet, ook zij heeft een goede kans. Floriane (4) is in goede vorm en gaat voor de plaatsen, de getalenteerde Flicka du Bocage (9) zal hier bij haar rentree nog een koersje nodig hebben maar ze kan een veld als dit zeker aan.

Plaats 1: Fee Suzanne (3)
Plaats 2: Freedom Jiel (12)
Plaats 3: Flycoere Folle (8)
Plaats 4: Femilia Pierji (7)
Plaats 5: Floriane (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.