Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vincennes - 8 december

Paris-Vincennes – zaterdag 8 december 2018 – Start:  13:35

Race 1: Prix de Seiches-sur-Le-Loir

Daytona Jet (5) won haar laatste twee optredens op het plateau de Gravelle met Mathilde Collet (5 zeges in 7 koersen met dit paard) en is opgefrist met het oog op deze koers. Goed presterend over de afstand van deze koers zou deze dochter van Goetmals Wood van kop af ver moeten komen. Diadème Blue (8), bedreven in beide disciplines en deze keer aangemeld zonder ijzers onder mooie koerscondities, en Coco de Rocha (3), met zorg geprepareerd voor deze koers en goed presterend over deze afstand, gaan proberen de pupil van Franck Anne te weerstaan. Cash du Rib (6) heeft de laatste keer lang niet slecht gelopen en zal voordeel hebben van de verkorting van de afstand, hij kan in de aankomst eindigen tegen een mooie cote.

Plaats 1: Daytona Jet (5)
Plaats 2: Diademe Blue (8)
Plaats 3: Coco de Rocha (3)
Plaats 4: Cash du Rib (6)

 

Race 2: Prix Albert Rayon

Moeilijk om iets negatiefs te zeggen over Fortuna Pride (7), die erg trouw is sinds het begin van haar koerscarriere. Geboren met veel snelheid treft ze hier tegenstanders van een lager niveau dan onlangs in de Prix Reine du Corta (Gr.II), de dochter van de crack Ready Cash zou hier de klus moeten kunnen klaren. Fashion Josselyn (6), die voortdurend vooruitgang laat zien als goed presterende dochter van Jag de Bellouet, en Fubria (9), die twee opeenvolgende overwinningen boekte op het klassieke parcours van de 2700 meter op de grote piste van Vincennes, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor de pupil van de familie Duvaldestin. Goede tweede op de 2700 meter van de grote piste op 18 november zal Famous Quality (8) proberen haar goede vorm van het moment te bevestigen. Full  Option (3) is hier de tweede troef van Philippe Allaire en zij dient in de gaten gehouden te worden bij deze kleine rentrée.

Plaats 1: Fortuna Pride (7)
Plaats 2: Fashion Josselyn (6)
Plaats 3: Fubria (9)
Plaats 4: Famous Quality (8)
Plaats 5: Full Option (3)

 

Race 3: Prix Raoul Balliere

Na een winnende rentree in de Prix Louis Tillaye (Gr.II) heeft Feeling Cash (8) zijn uitstekende vorm bevestigd in de aangespannen draverij om de Prix de Jacques de Vauloge (Gr. II) waar hij lang uitzicht had op de overwinning. Bij zijn terugkeer in de monté is deze tweede geplaatste van de Prix des Elites (Gr.I) een betrouwbare keuze. Indien hij goed wegkomt bij de start is Fado du Chêne (6),reeds winnaar van twee Groupe I koersen, een serieuze kandidaat voor de allerbeste ereplaatsen. Regelmatig goed presterend op dit niveau en in het bezit van drie overwinningen op de afstand van deze koers verdient Ferreteria (7) eveneens een zeker krediet bij de wedders, net als Flore de Janeiro (5), tweede achter onze favoriet op 12 november wat zij vervolgens bevestigde in een aangespannen koers.

Plaats 1: Feeling Cash (8)
Plaats 2: Fado du Chene (6)
Plaats 3: Ferreteria (7)
Plaats 4: Flore de Janeiro (5)

 

Race 4: Prix de Hautefort

Deze Prix d'Hautefort brengt 15 Europese dravers van 7 tot 10 jaar aan de start die voldoende bekend zijn bij de wedders en die gaan strijden over 2100 meter autostart over de grote piste. Terugkerend van negen maanden rust met een overwinning in Lyon-la-Soie, waar hij gedeclasseerd won, zal Global Respons (4) niet gestoord worden door het feit dat hij nu weer op de grote piste van Vincennes loopt. Hij liep op 28 januari een tijd van 1'11''5 op dit parcours ondanks dat hij toen startnummer 17 had, en de pupil van de gebroeders Martens zal hier zijn zegereeks kunnen voortzetten. De directe tegenstand wordt geleid door Valokaja Hindo (12), die debuteert op de grote piste van het plateau de Gravelle met drie mooie zeges op provinciebanen op zak en die afkomstig is uit een stal waar sinds het begin van de wintermeeting alles lukt, en Vixel (3),die onlangs allesbehalve tegenviel op dit parcours tegen betere tegenstanders waar hij startte met nummer 15 achter de auto. Vencedor (2), die in goede vorm terugkeert naar Vincennes en die voor d 3e keer in zijn carriere zonder ijzers loopt, alsmede Bachar (7), die grote vormverbetering liet zien in een koers op 26 november over 2700 meter grote piste, hebben ook wat in te brengen, maar vooral voor de plaatsen. Geschrapt wegens vervoersproblemen op 26 november heeft Bleu Ciel (6) de mogelijkheden om een actieve rol in de aankomst te spelen, ondanks dat hij geen echte voorbereidende koers in de benen heeft. De kansen van Springover (14), die niet beoordeeld moet worden op zijn laatste koers in Lyon waar hij ziek was, en Byron du Klau (8), in vorm maar voorzien van een slecht nummer achter de auto, kunnen gezien worden als een tweede keus.

Plaats 1: Global Respons (4)
Plaats 2: Valokaja Hindo (12)
Plaats 3: Vixel (3)
Plaats 4: Vencedor (2)
Plaats 5: Bachar (7)

 

Race 5: Prix Ariste Hemard

Erminig d'Oliverie (11) is de leider van haar generatie bij de merries sinds ze twee jaar oud is en ze liep in de Prix Marcel Laurent (Gr.II) beter dan haar 7e plaats doet vermoeden, aangezien ze van rust kwam en erg goede tegenstanders trof (Davidson du Pont, Délia du Pommereux,...). Nu ze haar leeftijdsgenoten weer treft en bovendien zonder ijzers loopt zou deze dochter van monté kampioen Scipion du Goutier deze semi-klassieker moeten winnen. Eléna de Piencourt (3), die voor de verandering twee keer in Laval heeft gelopen en die altijd goed presteert zonder haar “schoenen”, en Elladora de Forgan (10), toevertrouwd aan Jean-Michel Bazire en die in de training laat zien dat zij veel meer is dan alleen een montépaard, staan klaar om bij een eventueel falen van de troef van Franck Nivard de zege op te eisen. In groeiende vorm, zoals blijkt uit haar recente 3e plaats tegenover hengsten, verdient Estola (7) onze aandacht. De verrassing zou kunnen komen van Extra Light (5), in uitstekende vorm voor deze eerste poging op het semi-klassieke niveau, of van Elite du Ruel (9), die ook kan bogen op enkele goede prestaties in deze categorie.

Plaats 1: Erminig d'Oliverie (11)
Plaats 2: Elena de Piencourt (3)
Plaats 3: Elladora de Forgan (10)
Plaats 4: Estola (7)
Plaats 5: Extra Light (5)

 

Race 6: Prix Narquois

Goed opgepast na zijn voortreffelijke winterseizoen 2017/2018 heeft Dexter Chatho (6) zijn kans niet gemist om op 15 november overtuigend te winnen over 2700 meter grote piste op het plateau de Gravelle. Hij heeft nog niet de winsom die past bij zijn kwaliteiten en de zoon van Un Amour d'Haufor zal niet verbazen als hij deze zaterdag zijn tweede opeenvolgende zege behaalt. Zijn belangrijkste opponenten zijn in eerste instantie Dreambreaker (3), die bijzondere dingen heeft laten zien sinds hij bij Jean-Michel Bazire op stal is, en Diego Sautonne (9), die al sinds het begin van de wintermeeting aan een zege toe is en die hier voor het eerst in zijn carriere zonder ijzers loopt. Aandacht voor Devirmont (7), die goed presteert op deze afstand en die zonder ijzers loopt met goede vooruitzichten. De trouwe Delloro Védaquais (12), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens maar niet liep sinds 23 oktober, en Super Nice (10), die al het een en ander heeft laten zien op het plateau de Gravelle, komen in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Dexter Chatho (6)
Plaats 2: Dreambreaker (3)
Plaats 3: Diego Sautonne (9)
Plaats 4: Devirmont (7)
Plaats 5: Delloro Vedaquais (12)

 

Race 7: Prix d'Eragny

In deze open claimkoers kiezen wij aarzelend voor de kandidaturen van Clara du Bocage (4), regelmatig presterend in dit soort koersen, en van Brennus Seven (1), die daalt in categorie en is toevertrouwd aan zijn fokker en oude trainer Jean-Michel Bazire. Als tegenkandidaten noemen wij Canyon Castelets (10), die uit het zuid-oosten komt in een goede vorm en die zonder ijzers altijd goed loopt, en Be Bop Marceaux (15), die meerdere goede klasseringen behaalde in provinciale grote koersen. Boss du Marny (6), in stijgende vorm en die niets meer hoeft te bewijzen in dit soort koersen en over deze afstand, alsmede Cooper de Guez (14), terug in een categorie waar hij in zijn jeugd goed voor de dag kwam, kunnen een rol spelen maar voornamelijk voor de plaatsen. Tenslotte completeren wij onze selectie met Bona Fide (11), niet gemakkelijk maar zeker voorzien van het nodige talent zowel voor de sulky als onder het zadel, en Blumberg Délo (3), die momenteel moeilijk in te schatten is maar die vandaag zijn eerste claimkoers loopt.

Plaats 1: Clara du Bocage (4)
Plaats 2: Brennus Seven (1)
Plaats 3: Canyon Castelets (10)
Plaats 4: Be Bop Marceaux (15)
Plaats 5: Boss du Marny (6)

 


Race 8: Prix de Limermont

Koersend conform de huisstijl van zijn trainer werd Erratum (13) onlangs tweede over deze afstand met zijn mentor Etienne Dubois. Prima op zijn plaats in deze categorie, en zeker dichtbij een overwinning staand, verdient deze zoon Volcan d'Urzy groot vertrouwen bij de wedders. Hij zal echter moeten oppassen voor Eolien de Chenu (9), die zonder ijzers de goede resultaten aaneenrijgt en voor het eerst gereden wordt door Jean-Michel Bazire, en voor Enrico Boy (1), die op weg was naar de zege totdat hij op de laatste rechte lijn in de fout ging in zijn koers over deze afstand van 6 november. Easy Atout (7), toont vormstijging en loopt  nu in tegenstelling tot zijn laatste 5 starts zonder ijzers, en Easy Goer (15), gereden door Eric Raffin in deze koers waar hij mooi ingeschreven staat tegen de winsomgrens bij zijn terugkeer op het plateau de Gravelle, Eclat de Beylev (16) start met de nodige ambities. De verrassing kan komen van Ex Lozonais (6), gereden door Yoann Lebourgeois voor de eerste keer in zijn carrière, of van Eclair Star (10), die niet teleurstelde in zijn laatste twee starts op deze baan.

Plaats 1: Erratum (13)
Plaats 2: Eolien de Chenu (9)
Plaats 3: Enrico Boy (1)
Plaats 4: Easy Atout (7)
Plaats 5: Easy Goer (15)

 

Race 9: Prix de Gex

Succesvol in beide disciplines heeft Belle d'Hermès (8) al vaker goed gelopen als zij van rust kwam. Zij kan profiteren van de gewichtsontheffing van de veelbelovende Romain Marty bij haar terugkeer in de monté, deze dochter van Quinoa du Gers verdient een groot krediet bij de wedders. Braco des Moissons (6), recent tweede over deze afstand bij zijn eerste optreden voor trainer Charles-Antoine Mary, en de oude belofte Brosses Troubadour (11), in goede vorm en mooi ingeschreven bij zijn terugkeer in de monté zijn de meest serieuze tegenspelers van onze favoriete. Betty de Malabry (10), trouw maar zonder veel marge in dit gezelschap, en Banco Boy (7), die onlangs verbetering toonde op dit parcours, kunnen deze prognoses verstoren.

Plaats 1: Belle d'Hermes (8)
Plaats 2: Braco des Moissons (6)
Plaats 3: Brosses Troubadour (11)
Plaats 4: Betty de Malabry (10)
Plaats 5: Banco Boy (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.