Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Wolvega - 2 september

Wolvega - zondag 2 september 2018 - Start: 16:30

Grand Prix Victoria Park hoofdnummer tijdens topmeeting op Wolvega

Race 1 - Prix Hachimoko

In de eerste race van de dag komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €700. Isaac de Veluwe (1) maakte vorige week een goede indruk in zijn kwalificatieproef en liet daarnaast ook startsnelheid zien. Moet hier met het nummer één naar de leiding snellen en moet vervolgens de koers kunnen controleren. Zal hier gereden gaan worden door Robin Bakker. Velten Versailles (2) maakte eveneens een goede indruk in zijn kwalificatie maar is een ander type paard. Hij lijkt met de tijd een goed koerspaard te worden maar lijkt nu te kort te komen voor de overwinning. Lijkt van de rest wel duidelijk het tweede paard van de koers. Gaat gereden worden door Rick Ebbinge. Zoom Wise L (9) liep de voorlaatste keer een prima koers op Duindigt, de laatste keer ging hij van de benen. Heeft met startnummer negen geen verkeerd nummer. Kan meetrekken op de rug van de favorieten en kan zo meelopen naar een plaats op het podium. Zal worden gereden door trainer Michel Rothengatter. Gabor Rais (7) liep de laatste keren prima koersen op Duindigt maar heeft hier met startnummer zeven een matig nummer. Zal waarschijnlijk terug moeten naar het achterveld en zal van daaruit moeten hopen op een hoog tempo. Een paard voor de plaatsen. Edens Boy (4) noteerde de laatste keer een nieuw record maar kwam niet verder dan een klassering. Zal normaal gesproken wat verbeterd zijn maar lijkt hooguit mee te doen voor de klasseringen. Zal zoals in de voorgaande starts worden gereden door trainer Frank Westerveld.

Spelsoort1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 1 2       INZETTEN
Trio  1 2 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 2 - Prix Gainsborough

De tweede race is voor paarden die nog niet meer verdiende dan €7.500. Ike Schermer (8) heeft eigenlijk nog niets verkeerd gedaan in zijn loopbaan en moet ondanks het nummer acht in deze koers weer een eerste kans hebben. Hij moet zo nodig op speed dit veld voorbij kunnen blazen in de laatste rechte lijn. Gaat zoals gebruikelijk gereden worden door Rick Ebbinge. Hendrix Scott (4) liep de laatste keer zijn record en bleef daarnaast ook weer eens op de been. Met het nummer vier moet hij naar de leiding kunnen snellen en lopende moet hij hier in het trio gaan eindigen. Gaat gereden worden door trainer Dion Tesselaar. Early Smiling (1) kwam de laatste keer te laat vrij en kwam daardoor niet verder dan een derde plaats. Heeft hier met startnummer één een mooi nummer en eenzelfde prestatie als in de laatste start moet mogelijk zijn. Gaat gereden worden door Eline Janssen. Gerco Impuls (2) wint op de grote banen normaliter niet maar met startnummer twee heeft hij een mooie uitgangspositie voor een gunstige koers aan de reling. Gaat hier gereden worden door leerling Thomas Bos. Giga Well (7) zou beter moeten kunnen dan de laatste verrichtingen en zal vanaf het nummer zeven vanuit het veld gaan komen. Gaat hier gereden worden door Jaap van Rijn. Won begin dit jaar nog een Premiumkoers op Wolvega, dit was direct de eerste en laatste overwinning van de merrie.

Spelsoort1234C 
Winnend 8         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 8 1,2,4       INZETTEN
Trio  8 1,2,4 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Ike Schermer won 13 augustus nog op Wolvega


Race 3 - Victoria Park Wolvega Tweejarigen Stakes

In de derde race zeven tweejarigen aan de start. Indigo River (2) maakte van alle tweejarigen de beste indruk in zijn kwalificatie en heeft met startnummer twee ook nog eens een perfect nummer getroffen. De pupil van trainer Paul Hagoort zal worden gereden door Robin Bakker en de combinatie zou deze koers nagenoeg van start tot finish moeten domineren. Arquana As (4) maakte ook een goede indruk in haar kwalificatieproef en gaat hier voor het eerst gereden worden door nationaal kampioen Rick Ebbinge. De merrie moet lopende meedoen voor een plaats in het trio. Andromeda Font (1) is het derde paard uit stal Hagoort en vertrekt hier op het nummer één. De merrie van Love You gaat hier gereden worden door Danny Brouwer en zij moet hier het Hagoort-trio kunnen complementeren want ook zij maakte een goede indruk in de kwalificatie. Spectacular (7) kwalificeerde al vroeg dit jaar en leek in Berlijn op weg naar de overwinning tot een galoppade roet in het eten gooide. De hengst heeft het nodige talent laten zien maar lijkt toch te kort te komen op het trio van trainer Hagoort. Trainer Hugo Langeweg junior zal net als in de Berlijn plaatsnemen achter zijn paard. Jitske’s Wish (5) maakte gaan verkeerde indruk in haar proef maar de tijd is niet de vergelijken met tijden die andere paarden in deze koers liepen in hun proeven. Wanneer de merrie weer dravend rond weet te komen moet zij in ieder geval een klassering mee kunnen pakken. Gaat gereden worden door Ruud Pools. 

Spelsoort1234C 
Winnend 2         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 2 1,4       INZETTEN
Trio  2 1,4 1,4,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Prix Trust Speed

De vierde race is voor Franse merries die nog niet meer verdiende dan €30.000. Comete de Baffais (3) zou hier lopende het paard van de koers moeten zijn. De merrie wist de laatste twee keer weer foutloos te blijven en moet met startnummer drie in staat zijn om naar de leiding te snellen. Wanneer zij zich vervolgens goed laat regelen aan de kop moet zij weer eens een overwinning kunnen turven. Gaat gereden worden door Mats Wester. Catyama (7) moet ondanks het nummer zeven een mooie koers kunnen krijgen en de merrie zou normaal gesproken goed genoeg moeten zijn om hier in het trio te eindigen. De afstand is voor haar geen probleem en zij gaat gereden worden door John de Leeuw. Casimaka (6) liep de voorlaatste keer op Duindigt een goede koers, de laatste keer op Wolvega was zij weer ongeplaatst. Het kleine veld kan een voordeel zijn voor de merrie en de afstand is voor haar normaal gesproken geen probleem. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman. Emeraude Jiji (4) moet in staat zijn om de reling te bereiken met het nummer vier en zal vervolgens een ideale koers gaan krijgen. De merrie kan op speed hard af komen en is een gevaarlijke in dit kleine veld. Zij gaat hier gereden worden door Dicky Hof, hetgeen een wijziging is ten op zichte van de laatste keren. Cadence de Kacy (2) is wisselvallig maar wanneer de merrie haar dag heeft kan zij hier ook zomaar toeslaan met een overwinning. Heeft met startnummer twee normaal gesproken een ideaal nummer. De merrie kan direct plaatsnemen in het tweede spoor en kan zo rustig in haar ritme komen. Zal worden gereden door trainer Rick Wester.

Spelsoort1234C 
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Duo 3 4,6,7       INZETTEN
Trio  3 4,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Comete de Baffais won eind januari verrassend op Wolvega


Race 5 - Grand Prix Victoria Park

In de vijfde race gaan tien paarden in actie komen in het hoofdnummer van de dag, de Grand Prix Victoria Park. Amiral Sacha (7) krijgt ondanks het nummer zeven onze voorkeur. De hengst kan goed vertrekken en moet een reële kans hebben om de kop over te nemen. Hij is daarnaast ervaren op 1000m-banen en heeft in de laatste starts goede vorm laten zien. Zal hier zonder achterijzers starten en gaat gereden worden door Gabriele Gelormini. Billie de Montfort (4) geldt als lichte favoriet voor de koppositie, dat zij vervolgens gaat overgeven ligt voor de hand. Moet zo weer een optimale koers gaan krijgen en de wondermerrie voelt zich tevens goed thuis op 1000m-banen. Gaat hier voor het eerst gereden worden door Hugo Langeweg junior en vertrekt hier zonder achterijzers. Valko Jenilat (1) viel de laatste keer niet enorm mee en is daarmee een klein vraagteken voor deze koers. De hengst kwam eerder dit jaar nog in actie in de Prix d’Amérique en stroomt in goeden doen over van de klasse. Hij start echter voor het eerst in zijn loopbaan op een 1000m-piste en dat lijkt voor deze doorstamper toch een klein vraagteken. Het startnummer één lijk zeker van start af geen voordeel te zijn en ondanks zijn ervaring ligt een galoppade op de loer. Wanneer hij de baan hanteert zoals alle andere banen heeft hij kans op de overwinning. Vertrekt optimaal zonder ijzers en gaat gereden worden door vaste rijder Eric Raffin. Beau Gamin (2) loopt doorgaans in een klasse lager dan tegen paarden die reeds zijn genoemd. Hij is echter in het voordeel met Jos Verbeeck op de sulky die tegenwoordig vaak in actie komt op Wolvega. De pupil van Jean-Michel Bazire heeft met startnummer twee een optimaal nummer en gaat hier zijn titel van vorig jaar verdedigen. Start rondom zonder ijzers. Coup Droit (8) is de grote hoop uit eigen land. De hengst heeft ook dit jaar weer een geweldige ontwikkeling doorgemaakt maar heeft met startnummer acht een enorm lastige uitgangspositie. Op zijn koershoofd mag hij nooit afgeschreven worden maar dit lijkt voor een trioklassering toch een te lastige opgave.

Spelsoort1234C 
Winnend 7         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 7 1,2,4       INZETTEN
Koppel 7 1,2,4       INZETTEN
Plaatskoppel 4 1,2,3,7,8       INZETTEN
Trio 7 4 4   1,2,3,8 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6 - Prix Moët & Chandon

De zesde race is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €26.000. Helena di Quattro (11) liep de laatste keer een sterke koers op Jägersro en miste met een derde plaats de finale van de Zweedse Merrie Derby. De merrie moet echter goed genoeg zijn om een koers als deze naar zich toe te trekken. Heeft op de rug van de drie geen verkeerde uitgangspositie en het is niet geheel uitgesloten dat de merrie na 500m aan de leiding gaat. Grift Jr (3) is een goede vertrekker en kwalificeerde vorige week na lange afwezigheid. Zal nu scherper zijn en hij geldt in eerste instantie als favoriet van de kop. Het scenario is goed mogelijk dat hij vervolgens overgeeft aan onze favoriet en vervolgens een ideale koers krijgt de eerste keer uit. Fabio Bianco (14) won de laatste keer op de kleine piste van Duindigt maar zal zich beter voelen op de piste van Wolvega. Het nummer veertien is lastig uiteraard maar op klasse moet een plaats in het trio ondanks alles mogelijk blijven. Heres Beuckenswijk (12) is er anderhalve maand tussenuit geweest maar deed het daarvoor erg goed. Het startnummer twaalf is lastig en op de rug van een langzame vertrekker zal hij slecht in de koers terecht gaan komen. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Grand River (8) won de laatste keer op een goede manier maar heeft hier met startnummer acht een lastige uitgangspositie. Hij zal nu normaliter scherper zijn en gaat opnieuw zonder ijzers starten. Gaat gereden worden door Ruud Pools.

Spelsoort1234C 
Winnend 11         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Duo 11 3,8,12,14       INZETTEN
Koppel 11 3,8,12,14       INZETTEN
Plaatskoppel 3 alle       INZETTEN
Trio 11 3 3   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Helena di Quattro won december vorig jaar voor het laatst op Wolvega


Race 7 - Prix Htair

In de zevende race komen paarden aan de start die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €14.000. Hedy Beuckenswyk (9) won op een ijzersterke manier in Berlijn en is lopende altijd goed in orde op Wolvega. Heeft met startnummer negen mogelijk niet het meest optimale nummer maar met nationaal kampioen Rick Ebbinge op de sulky moet dat vakkundig opgelost kunnen worden. De merrie vertrekt optimaal zonder ijzers. Harbour Eightysix (7) is een maand aan de kant geweest en zou nu weer fris moeten zijn. Moet ondanks het nummer zeven voor in het veld terug te vinden zijn na de eerste bocht en gaat hier gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Ghilaine F Boko (6) lijkt in haar laatste starts de vorm weer teruggevonden te hebben en heeft met startnummer zes een redelijke uitgangspositie. Moet een mooie koers gaan krijgen en op speed moet de merrie mee kunnen strijden voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door trainer Michel Rothengatter. Florijn (4) zal nu scherper zijn dan de laatste keer en is een erkende vertrekker. Heeft met startnummer vier een goede uitgangspositie en gaat gereden worden door John Dekker. Lijkt een aantal paarden te treffen die te goed zijn maar een klassering bij de eerste vijf moet zeker mogelijk zijn. Massai (11) is gezien zijn mogelijkheden zonder twijfel het beste paard van de koers, maar buiten Duindigt lukte nog niets dit jaar. Gaat vertrekken vanuit het tweede gelid en wanneer hij meters buitenom moet maken is hij kwetsbaar. Gaat gereden worden door trainer Tom Kooyman.

Spelsoort1234C 
Winnend 9         INZETTEN
Plaats  7         INZETTEN
Duo 9 6,7       INZETTEN
Koppel 9 6,7       INZETTEN
Plaatskoppel 7 alle       INZETTEN
Trio 9 6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8 - Prix Equifirst

De achtste race is een bandenstartkoers over de afstand van 2600m waar negen paarden uit twee verschillende banden aan de start komen. Kees Bokma (1) krijgt hier onze voorkeur. De zoon van S.J.’s Photo gaat hier voor het eerst rondom zonder ijzers in actie komen en dat zo een enorme boost moeten geven bij nakomelingen van deze Amerikaanse hengst. Hij maakte de laatste keer op Mons een goede indruk over de sprint en zal nu alleen maar scherper zijn. De afstand is geen probleem, ook de bandenstart is voor de pupil van trainer Engwerda geen probleem. Gaat zoals gebruikelijk gereden worden door Rick Ebbinge. Noble Dolly (5) versprong de laatste keer vanuit de banden zijn kansen en gaat het hier opnieuw proberen. De merrie maakte over het algemeen een enorme indruk dit jaar en moet lopende weer een eind kunnen komen in deze koers. Gek genoeg won de merrie nog nooit een koers over een afstand van 2500m of langer. Versus As (4) is weer terug in Nederland na een kort avontuur in Zweden. Hij liep daar enkele fabelachtige koersen, maar na een tegenvallend resultaat is hij weer huiswaarts gekeerd. Heeft in het verleden vaak genoeg zijn klasse laten zien en gaat gereden worden door Robin Bakker. Vertrekt rondom met ijzers, startte al eens zonder achterijzers en rondom zonder ijzers. Durk M Boko (2) mag in een koers als deze ook niet uit het oog worden verloren. Hij moet vanuit het eerste band een mooie trip kunnen krijgen en kan dan met zijn eindsprint zeker meedoen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door Frans van der Blonk. Afstand is voor hem geen probleem, zo bewees hij ook de laatste keer weer. Iron Vivant (3) is er een lange periode tussenuit geweest maar zal de trainer kennende direct klaargemaakt zijn voor zijn rentree. Heeft vanuit het eerste band een mooie positie en op zijn klasse mag een plaats in het trio niet uitgesloten worden.

Spelsoort1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 1 2,3,4,5       INZETTEN
Koppel 1 2,3,4,5       INZETTEN
Plaatskoppel 1 2,3,4,5,6       INZETTEN
Trio 1       2,3,4,5,6 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Kees Bokma won op 2 februari met speels gemak op Wolvega


Race 9 - Halve finale Derby der Vierjarigen

In de negende race negen paarden aan de start in de halve finale van de Derby der Vierjarigen. Hugo Lobell (3) kwam na zijn Noorse avontuur niet meer aan de start. Hij liep daar een sterke koers en behaalde een tweede plaats. Heeft eerder laten zien de beste van de jaargang te zijn en heeft hier met startnummer drie een mooie uitgangspositie. Gaat gereden worden door Rick Ebbinge. Hillary Queen (8) heeft na een periode van rust weer een koers in de benen en de merrie zal normaal gesproken scherper zijn. Heeft met startnummer acht een lastige uitgangspositie maar ondanks dat heeft de merrie voldoende klasse om hier mee te doen voor een plaats in het trio. Gaat gereden worden door Robin Bakker en een parcours buitenom is voor haar geen probleem. Hooters USA (5) kwam een maand geleden voor het laatst aan de start en liep op Franse bodem geen verkeerde koers. Heeft met startnummer vijf een redelijk nummer in deze koers maar de reling bereiken kan lastig worden. De kans bestaat dat hij vanuit het tweede spoor moet gaan koersen en lijkt dan te gaan strijden voor een tweede of derde plaats. Gaat gereden worden door Hugo Langeweg junior. Hummer Scott (1) heeft met startnummer één het ideale nummer getroffen. Om partij te kunnen geven aan het hiervoor genoemde trio lijkt de pupil van Dion Tesselaar alles op maat nodig te hebben en dat kan via een parcours aan de reling. Moet zo mee kunnen lopen in de slipstream en kan zo op een derde plaats eindigen. Hunter Montana (2) heeft nog nooit echt zijn krachten gemeten met de beste van de jaargang en is een joker in dit veld. Heeft met startnummer twee een optimaal nummer en gaat zoals gewoonlijk gereden worden door trainer Michel Rothengatter. Vertrekt zonder achterijzers.

Spelsoort1234C 
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  8         INZETTEN
Duo 3 1,2,5,8       INZETTEN
Koppel 3 1,2,5,8       INZETTEN
Plaatskoppel 8 ,1,2,3,5       INZETTEN
Trio 3       1,2,5,8 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 10 - Prix Dreammoko

De tiende race is voor Franse paarden die nog niet meer verdiende dan €15.000. Day of Love (9) won de laatste keer oppermachtig op Wolvega en lijkt lopende enorm lastig te kloppen in deze koers. De afstand van 2600m zou geen probleem moeten zijn en net als de laatste keer zit Hugo Langeweg junior op de sulky. Empereur Quick (6) liep de laatste keer een prima koers en de langere afstand van nu zal hem beter passen. Heeft met startnummer zes een redelijk nummer en gaat weer gereden worden door Robin Bakker. Cazio Josselyn (5) had vorige week geen extra versnelling en zal met een koers in de benen nu scherper zijn. De afstand is voor hem een neutrale verandering, positieve verandering is dat hij gereden gaat worden door Gabriele Gelormini. Mogelijk dat hij iets extra’s bij de Fransman naar boven weet te krijgen. Express Dream (8) liep de laatste keer op Wolvega een redelijke koers en moet hier wederom meedoen voor de klasseringen. De afstand van 2600m lijkt voor hem een voordeel en net als de laatste keer zal hij worden gereden door Jos Verbeeck. Empereur Face (1) is een paard met de nodige snelheid maar startnummer één is voor hem niet eenvoudig. Het zal in eerste instantie zaak zijn om dravend weg te komen, vervolgens moet hij zich richten op foutloos rondkomen. Zal worden gereden door trainer Rick Wester, net als de laatste keer. 

Spelsoort1234C 
Winnend 9         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 9 alle       INZETTEN
Koppel 9 alle       INZETTEN
Plaatskoppel 6 alle       INZETTEN
Trio 9 6 6   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Day of Love won overtuigend tijdens de laatste meeting op Wolvega


Race 11 - Prix Alexander RL

In de elfde en laatste race van de avond starten paarden in de winsomklasse tot €2.000. Zaviar As (3) behaalde in de maand juli een prima derde plaats achter goede paarden en heeft hier met startnummer drie een optimaal nummer getroffen. Moet snel aan de kop van het veld terug te vinden zijn en moet vervolgens zijn eerste overwinning kunnen boeken. Gaat hier gereden worden door Robin Bakker. Ismael F Boko (8) won inmiddels twee keer op rij maar heeft hier met startnummer acht een lastig nummer. Ditmaal lijkt de hengst het buitenom te moeten doen en dat kan zwaar zijn op Wolvega. Hij lijkt echter voldoende klasse te hebben om zich staande te houden en mee te doen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door trainer Patrick de Haan. Hickory Forest (2) kan hier voor in het veld een mooie koers gaan krijgen wanneer hij in de startfase overeind weet te blijven. Kwam de laatste keer prima af en gaat hier zonder achterijzers aan de start komen. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door Luit de Vries. Hunter Dragon (5) won de laatste keer op Hamburg maar daar trof hij compleet andere tegenstand. Zal hier in eerste instantie weer dravend rond moeten komen en kan dan zeker in het trio gaan eindigen. Gaat gerede worden door Jaap van Rijn. Heine Attack (9) pakte de laatste keren zijn klasseringen mee en kan hier vanaf het nummer negen een zuinige koers aan de reling verwachten. Kan met zijn eindschot weer eindigen rond de plaatsen vier een vijf. Gaat gereden worden door John de Leeuw.

Spelsoort1234C 
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  8         INZETTEN
Duo 3 2,5,8,9       INZETTEN
Koppel 3 2,5,8,9       INZETTEN
Plaatskoppel 3 alle       INZETTEN
Trio 3 2,5,8,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.