Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Zweedse Derby - 2 september

Jägersro - zondag 2 september 2018 - Start: 14:30

Zweedse Derby op Jägersro met Extra V75

Zondag is het grote moment daar voor de vierjarigen in Zweden, één kans hebben zij. De Zweedse Derby is zondagmiddag hét grote nummer op Jägersro en twaalf paarden gaan strijden om de eeuwige roem en minimaal 2.000.000 Zweedse kronen. Een aantal koersen eerder komen ook de merries in actie, in de Merrie Derby. Hier gaat gestreden worden om een eerste prijs van 1.000.000 Zweedse kronen.

Race 7 - Derbystoet (V75-3)

In de zevende race gaat de Zweedse Merrie Derby verreden worden. In de series was Peter Untersteiner de grote man met vijf paarden die hij kwalificeerde voor deze koers. Run Chica Run (1) is een goede vertrekker en zij heeft het derhalve getroffen met het nummer één. De merrie moet minimaal in dezelfde vorm verkeren als tijdens de series en moet van kop af enorm lastig te verschalken zijn. Zij is teven de keus van trainer Peter Untersteiner.

Run Chica Run met trainer Peter Untersteiner


Mily (4) heeft zich in de laatste starts van haar beste kant laten zien en dat komt zeker ook omdat zij met een andere sulky in actie komt. De merrie heeft hier met startnummer vier een goede uitgangspositie en in het voorste gedeelte van het veld moet zij een mooie koers gaan krijgen. Enige wijziging is dat zij ditmaal gereden zal worden door Johan Untersteiner.

Jorma Kontio gaat plaatsnemen achter Europhile Am (9), paard nummer drie van Peter Untersteiner. De merrie kan goed vertrekken en heeft derhalve op de rug van haar stalgenote een ideale rug getroffen. Met een van de meest startsnelle pikeurs ter wereld op de kar kan de merrie haar ideale parcours eigenlijk niet ontgaan en op de vorm af moet een plaats onder de eerste drie mogelijk zijn.

Dibaba (6) is kijkend naar haar capaciteiten het paard van de koers maar zij is de laatste tijd niet 100% in orde. Zij won in het voorjaar oppermachtig een grote koers maar heeft sindsdien niet meer die vorm laten zien. Het is lastig voor te stellen dat de merrie met tien dagen een compleet ander paard is geworden en winnen kan dan ook lastig worden. Het startnummer zes is in deze niet ideaal, maar met Örjan Kihlström op de sulky kan er van alles gebeuren.

Dibaba won dit voorjaar de Drottning Silvias Pokal


Erik Adielsson gaat op pad met Candy la Marc (7) die vorig jaar op een sterke manier de Oaks won. De merrie kan enorm vertrekken maar met startnummer zeven zal het lastig worden om de reling te bereiken. Haar wacht zeer waarschijnlijk een parcours vanuit het veld en zit het allemaal mee onderweg kan zij op speed zeker een plaats onder de eerste drie belopen. Kwam dit jaar nog maar drie keer aan de start en zal met de laatste koersen nu zeker in topvorm verkeren.

Vamp Kronos (2) won de laatste keer haar serie maar echt een ijzersterke indruk maakte de merrie niet. Het lijkt voor haar toch al een lang seizoen te worden maar op haar klasse mag zij zeker niet compleet worden uitgevlakt. Heeft met startnummer twee een mooi nummer en ondanks dat zij normaal gesproken niet aan de kop terecht gaat komen kan zij een mooi parcours verwachten. Zal worden gereden door Christoffer Eriksson.

Björn Goop gaat vanuit het tweede gelid in actie komen met Mellby Free (11) die eerder dit jaar de StoChampinatet won op Axevalla. De merrie deed de laatste keer met een tweede plaats niets verkeerd maar vertrok ook toen vanuit het tweede gelid. De tweede startrij op Jägersro is vaak nadelig en de merrie zal dan ook gelukkig moeten zijn in het koersverloop. Zij is goed genoeg om hier in het trio te eindigen, maar de koers zal zoals gezegd mee moeten zitten.

Mellby Free won de StoChampionatet op Axevalla


Global Upper Style (10)
kwalificeerde zich dit jaar voor alle grote nummers waar merries in actie kunnen komen en pakte altijd geld. Hier zal zij vanuit de tweede rij moeten beginnen met Ulf Ohlsson op de sulky. De merrie zal onderweg niet veel zelf hoeven doen maar zal de juiste ruggen moeten vinden om zich een weg naar voren te banen. Op speed moet zij weer een klassering mee kunnen pakken.

Spelsoort1234C 
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  9         INZETTEN
Koppel 1 alle       INZETTEN
Trio  1 9 9   alle INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 10 - Svenskt Travderby (V75-6)

De tiende race is het hoofdnummer van de dag, de Zweedse Derby. Vele favorieten faalde in de series en hierdoor lijkt de weg vrij voor Who’s Who (5) met Örjan Kihlström. De zoon van Maharajah vertoont veel gelijkenissen met zijn vader maar ook met een ander product van Menhammer Stuteri, From Above. Maakte in zijn serie een enorme indruk en zal nu richting de finale alleen maar beter zijn. Heeft met startnummer vijf een goede uitgangspositie en hij zou in staat moeten zijn om deze Derby vanuit het dodenspoor te winnen, net als zijn vader in 2009.

Who’s Who met Örjan Kihlström op Solvalla


Trancendence (2)
zal Robert Bergh kennende offensief naar voren worden gestuurd. Hij kan goed vertrekken maar desondanks is het niet geheel zeker dat hij op eigen kracht de kop kan bemachtigen. Met de vasthoudendheid van de rijder is hij onze uiteindelijke favoriet van de kop en daarvandaan heeft hij uitzicht op een klassering in het trio.

Björn Goop gaat vanaf het nummer één in actie komen met zijn Chianti (1). De hengst kan goed vertrekken maar met een doorbijter direct aan zijn buitenzijde is het niet geheel zeker of de leiding behouden kan worden. Ongeacht het exacte scenario is de vorm optimaal en moet een plaats in het trio zeker mogelijk zijn, mits niet ten koste van alles de kop behouden moet worden.

Mellby Fire (3) is in deze Derby de invaller van Villiam voor trainer Timo Nurmos, zeker geen verkeerde vervanging. De ruin kwam tijdens de series voor de tweede keer rondom zonder ijzers in actie en was werkelijk weergaloos. De kop bereiken kan met twee goede vertrekkers aan de binnenzijde lastig worden, onmogelijk is het echter niet. Wanneer hij dezelfde vorm als de laatste keer laat zien mag hij zeker niet onderschat worden. Zal worden gereden door Mika Forss deze keer.

Mellby Fire won overtuigend zijn serie op Jägersro


Per Lennartsson gaat op pad met Output Pressure (9) een paard die eigenlijk al het hele seizoen in vorm lijkt te zijn en eerder nog tweede werd achter Gina Schermer op Solvalla. De ruin maakte de laatste keer weer een sterke indruk toen hij als tweede de finish passeerde in zijn serie. Kwam met een Amerikaans bike, rondom zonder ijzers en een gesloten hoofdstel aan de start. Hij oogde enorm scherp en met het juiste koersverloop nu kan hij zeker voor een kleine verrassing zorgen.

Spickleback Face (6) is het tweede paard van trainer Robert Bergh in deze Derby en de ruin gaat gereden worden door Christoffer Eriksson. Liep de laatste drie keer goede koersen en lijkt de vorm weer helemaal teruggevonden te hebben. Heeft met startnummer zes niet de meest optimale startpositie maar kan een hij een gunstig koersverloop krijgen vanuit het veld is de vorm in ieder geval goed genoeg om mee te strijden voor een plaats onder de eerste drie.

Spickleback Face hier met catchdriver Kim Eriksson


Peter Untersteiner wist bij de merries vijf paarden te plaatsen, in de open Derby was dat er slechts één. Alcoy (12) is zijn naam, maar de allerminste is hij zeker niet. Liep de laatste keer een weergaloze koers na een startfout. Hij heeft met startnummer twaalf een dramatisch nummer getroffen, een nummer waarmee normaal gesproken geen Derby gewonnen gaat worden. De hengst stroomt sinds zijn terugkomst in de stallen van Peter Untersteiner weer over van de klasse en mag niet compleet uit het oog worden verloren.

Son of God (4) had in zijn serie alles meezitten. Hij had het geluk dat Örjan Kihlström op de sulky zat en alle ruimtes ontstonden die er ontstonden. Kreeg een ideale koers op deze manier en profiteerde daar optimaal van door zijn serie te winnen. Heeft hier met startnummer vier een mooie uitgangspositie maar de hengst lijkt desondanks geen grote rol te gaan spelen in deze koers. Gaat gereden worden door Johan Untersteiner. 

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Koppel 5 alle       INZETTEN
Trio  5 1,2,3 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.