Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Åby - 3 januari

Åby - donderdag 3 januari 2019 - Start: 18:20

Tien races op de baan van Aby, Göteborg die stuk voor stuk de moeite waard zijn. De races zijn allemaal vernoemde naar de baankampioenen van 2018. Peter Untersteiner werd in 2018 zowel kampioen bij de trainers als bij de rijders. Hij heeft deze avond enkele starters en is dus het volgen waard. De eerste race start om 18.20 uur.

Race 1 -  Välkommen till ÅbyTravet 2019, 2140 meter bandenstart

Deze eerste race is gereserveerd voor de openingsklasse. Bey It Growe (9) sloot het seizoen af met een nieuwe record. We verwachten hier de eerste overwinning van de hengst die in Nyhet (1) een goede tegenstander treft. Nyhet maakt zijn debuut voor zijn nieuwe trainer Robert Bergh. Hij zal verbeterd zijn. Nille Sånna (4) maakt haar koersdebuut na een drietal kwalificatieproeven. Patos Rose (10) werd in beide starts vierde. We verwachten hem er wederom bij.

Plaats 1:    Bey It Growe (9)
Plaats 2:    Nyhet (1)
Plaats 3:    Nille Sånna (4)
Plaats 4:    Patos Rose (10)

 

Race 2 - Sofia Adolfsson - ÅbyTravet Montéchampion 2018, 2140 meter autostart

In Halmstad pakte Conrads Prodigy (1) zijn eerste overwinning. Na een zuinig parcours trok hij de winst in de laatste rechte lijn overtuigend naar zich toe. Anna S.H. (6) is haar carrière goed begonnen. In oktober pakte zij al haar eerste zege. Zij kan het de favoriet lastig maken. Pint Of Cider (8) kon nog niet winnen, maar was er wel dichtbij. In Kalmar scherpte hij zijn record aan Sanita (3) is snel genoeg voor een klassering bij de eerste vier.

Plaats 1:   Conrads Prodigy (1)
Plaats 2:   Anna S.H. (6)
Plaats 3:   Pint Of Cider (8)
Plaats 4:   Sanita (3)

 

Race 3-  Stolopp, 2140 meter autostart

Frances Yoda (2) en Christoffer Eriksson zijn een geslaagde combinatie. Vorig seizoen won de Zweed een paar maal met de merrie. De vorm lijkt nog altijd goed. Weerwerk kan worden verwacht van Callmeawinner (5) die een vergelijkbare opdracht eind november winnend afsloot. Tussen dit tweetal zal ook Turbo Star (8) zich willen mengen. Die lijkt op dit moment iets beter in vorm, getuige zijn twee tweede plaatsen, dan Cheeky Schack (1) die in haar laatste start een misstap maakte. Wij rekenen op een herstel van deze rappe merrie.

Plaats 1:   Frances Yoda (2)
Plaats 2:   Callmeawinner (5) d
Plaats 3:   Turbo Star (8)
Plaats 4:   Cheeky Schack (1)

 

Race 4 -  Peter Untersteiner - ÅbyTravet Kuskchampion 2018, 1640 meter autostart

Niky Flax (8) sloot vorig seizoen af met een ruime overwinning nadat hij lange tijd aan de kant had gestaan. De ruin zal nog scherper zijn. Smokey Herman (4) verkeert nog steeds in puike conditie. Hij won eind september nog over de mijl. Het startnummer is bovendien gunstig. Victor Rush (2) gaat goed over de mijl. Zijn laatste overwinning is alweer enige tijd terug. Rubacuori Alca (9) en  Montana Crown (5) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Niky Flax (8)
Plaats 2:   Smokey Herman (4)
Plaats 3:   Victor Rush (2)
Plaats 4:   Rubacuori Alca (9)

 

Race 5 -  Stolopp, 2140 meter autstart

In deze race zijn er meerdere kanspaarden. Miss Mythos (1) won na een korte rustpauze gelijk op Åby. Ook nu zijn er goede kansen, maar er zijn meer kaper op de kust. Zima Axe (11) bijvoorbeeld die ook al op de baan van vandaag heeft gewonnen. Dat is nog niet zo lang geleden. Alma Winner (3) heeft een mooi nummer. In vier starts was zij nog niet buiten het geld. Een overwinning zat daar nog niet bij, maar daar kan vandaag verandering in komen. Belle Reine (12) komt van rust. De merrie is goed genoeg om gelijk een rol te gaan spelen.

Plaats 1:   Miss Mythos (1)
Plaats 2:   Alma Winner (3)
Plaats 3:   Zima Axe (11)
Plaats 4:   Belle Reine (12)

 

Race 6 -  Niclas Benzon - ÅbyTravet Amatörkuskchampion 2018, 2140 meter autostart

Okaloosa Bell (1) was vorig najaar goed op dreef. Als die vorm is behouden dan heeft zij hier goede vooruitzichten op de overwinning. Tegen de Timoko-zoon Oriental Pearl (11) kan zij zich geen misstap veroorloven. De hengst won tweemaal overtuigend. In zijn laatste start kwam hij goed uit de banden, maar maakte hij een fout en kreeg de draf er niet meer onder. De autostart zal hem beter passen. Global Writer (12) is ook bezig aan een prima reeks. Hij zou met een overwinning niet verbazen. Verder noemen we nog de trouw presterende Boy Boy Star M (4)

Plaats 1:   Okaloosa Bell (1)
Plaats 2:   Oriental Pearl (11)
Plaats 3:   Global Writer (12)
Plaats 4:   Boy Boy Star M (4)


Race 7 -  Henna Halme - ÅbyTravet Lärlingschampion 2018, 2140 meter autostart

In deze koers heeft Silent Hill (7) een eerste kans. De fraai gefokte ruin liet een sterke indruk achter in zijn laatste race. Aha (3) lijkt zijn voornaamste tegenstander. Hij realiseerde een goede overwinning in een snelle tijd op de baan van Mantorp. Erik Adielsson reed hem toen, nu gaat hij met Stefan Persson van start. Bonny Boy (12) plaatst zich met regelmaat. Dat moet opnieuw lukken. Gossip’s Cash (9) heeft even enkele weken rustig aan gedaan. Daarvoor toonde hij zijn vorm met een overwinning.

Plaats 1:   Silent Hill (7)
Plaats 2:   Aha (3)
Plaats 3:   Bonny Boy (12)
Plaats 4:   Gossip’s Cash (9)


Race 8 - Peter Arnqvist - ÅbyTravet Amatörtränarchampion 2018, 1640 meter autostart

Mamba (6) won in oktober in een recordtijd over de mijl waarin hij van start tot finish aan kop ging. Met dit startnummer kan hij de kop krijgen. Hij gaat het vermoedelijk uitmaken met Marys Overandout (3) en J.H.Respons (2). Deze twee zijn aan elkaar gewaagd. Ze  verschijnen met goede prestaties aan de start. Ugly Duckling (7) is ook in goede vorm. Hij wordt samen met Bravo Sölvtop (12) verkozen boven de overige deelnemers.

Plaats 1:   Mamba (6)
Plaats 2:   Marys Overandout (3)
Plaats 3:   J.H.Respons (2)
Plaats 4:   Ugly Duckling (7)


Race 9 -  Linus N Olsson - ÅbyTravet Ponnykuskchampion 2018, 2640 meter bandenstart

Hennesy Boko (1) won vorig jaar vijftig procent van zijn starts. In die vorm zien wij hem hier niet snel geklopt worden hoewel Invincible H.C. (6) natuurlijk geen verkeerde is. Hij is bij Christoffer Eriksson in vertrouwde handen. Explosive Merlot (8) komt uit de vormstal van Robert Bergh en hoort zeker op de tickets thuis. Ook Valentin (5) mag niet worden onderschat. Hij won verleden jaar nog over de afstand van vandaag.

Plaats 1:   Hennesy Boko (1)
Plaats 2:   Invincible H.C. (6)
Plaats 3:   Explosive Merlot (8)
Plaats 4:   Valentin (5)


Race 10 -  Peter Untersteiner - ÅbyTravet Tränarchampion 2018, 2140 meter bandenstart

De laatste race van vandaag. Vijftien deelnemers verdeeld over drie banden. Vasco De Gama (2) was de laatste keer sterk verbeterd. Hij staan nu zwaarder maar heeft het voordeel van het eerste band. Twintig meter voordeel op Here She Goes (7) die snel is maar niet altijd even betrouwbaar. Wonder Horse (9) viel de laatste twee keer niet mee. Hij kan veel beter. In oude vorm zijn er kansen. Doyouknow (5) en Baron Etoile (10) worden verkozen uit de overige deelnemers in deze vrij open race.

Plaats 1:   Vasco De Gama (2)
Plaats 2:   Here She Goes (7)
Plaats 3:   Wonder Horse (9)
Plaats 4:   Doyouknow (5)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.