Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Åby - 17 januari

Åby - donderdag 17 januari 2019 - Start: 18:20

De enige meeting van deze donderdag in Zweden wordt in Göteborg verreden. Op Åby Travet staan tien races op het programma. Stuk voor stuk zijn deze goed bezet.  Martijn de Haan, die samen met Patricia van der Meer in Zweden actief is hebben deze avond met Henrik Greenwood, race 4,  en Sirol Axe, race acht, twee starters. Beide kunnen plaatsgeld belopen. De V64 start deze avond om 19.30 uur, de eerste race is om 18:20 uur.

Race 1

Deze eerste race is voor de beginnersklasse. Tinkerman Face (6) liep eind oktober, als driejarige, een prima kwalificatieproef. Hij maakt zijn koersdebuut en heeft gelijk uitzicht op een hoge klassering met Christoffer Eriksson. Ms Love Force (5) heeft al een koers in de benen. Hij debuteerde met een derde plaats in een snelle tijd. Als hij een dergelijke tijd opnieuw in de benen heeft komt hij ver. Livi National (11) was verleden jaar al snel over de mijl. Ditmaal moet de Deense merrie twintig meter geven aan Tinkerman Face en MS Love Force. Wild Action (7) had veel aanhang bij zijn debuut. Hij werd echter uitgeschakeld. Hij zal met Veijo Heiskanen zijn waren gezicht willen laten zien. 

Plaats 1:  Tinkerman Face (6)
Plaats 2:  Ms Love Force (5)
Plaats 3:  Livi National (11)
Plaats 4: Wild Action (7)

 

Race 2

Tien merries in deze race over de middenafstand. Shiny (1) is haar carrière goed begonnen met onder andere een overwinning en een tweede plaatst. Zij  won het ruim op Jägersro in een goede tijd. Daisy H.J. (6) sloot het seizoen 2018 af et een zege. De Deense merrie maakt haar debuut op Åby waar de concurrentie wel sterker is. Conrads Prodigy (2) won in Halmstad haar race met ruim twee lengtes voordeel. We verwachten haar opnieuw voorin. Petruska (9) heeft de snelheid om zich met de prijzenverdeling te gaan bemoeien.

Plaats 1:   Shiny (1)
Plaats 2:   Daisy H.J. (6)
Plaats 3:   Conrads Prodigy (2)
Plaats 4:   Petruska (9)

 

Race 3

Joakim Lövgren heeft met Durello (5) de favoriet in handen. De vierjarige hengst was in vier starts nog niet buiten het geld. Hij moet opnieuw ver kunnen komen. Just Perfect T. (9) begint in het tweede gelid, maar dat lijkt geen probleem voor de ruin van trainer Marcus Lindgren. Digital Science (13) werd de laatste keer tweede waarin hij onderweg het nodige moest doen. Dat was over 2640 meter. De langere afstand lijkt dit tempopaard iets beter te liggen. Het ontbreekt hem aan fijne speed. Peck (1) lijkt in staat om voor een verrassing te zorgen. Een klassering zit er zeker in.

Plaats 1:  Durello (5)
Plaats 2:  Just Perfect T. (9)   
Plaats 3:  Digital Science (13)
Plaats 4:  Peck (1)

 

Race 4 (V64-1)

Twaalf stayers in actie over 2640 meter. De Italiaan Zeno Lans (11) maakt zijn Zweeds debuut met Wilhelm Paal. Hij zal verbeterd zijn en zou met winst niet verbazen. Enge Kevin (9) won in september over deze afstand. De vorm is nog altijd aanwezig. Whipped Eggs (3) heeft in vijf starts alleen maar eerste en tweede plaatsen behaald. Ook won deze zoon van Ready Cash al over 2640 meter. De pupil van Robert Bergh krijgt de favorietenrol toebedeeld. Martijn de Haan heeft Henrik Greenwood (7) in koers. Het startnummer is volgens hem een nadeel maar de afstand vormt geen enkel probleem. Een plaats bij de eerste vier is mogelijk.

Plaats 1:   Whipped Eggs (3)
Plaats 2:   Zeno Lans (11)
Plaats 3:   Enge Kevin (9)
Plaats 4:   Henrik Greenwood (7)

 

Race 5 (V64-2)

Half december liep Nemo Rols (9) een goede kwalificatieproef in het montegenre. Vervolgens kwam hij twee keer in actie met Henriette Larsen die gelijk met hem zegevierde in Jägersro en vervolgens tweede werd in Halmstad in een snelle tijd. Hij moet het nu opnemen tegen Blue Snapper (8) en dat is een geweldenaar onder het zadel. Vorig seizoen won hij maar liefst negen keer en was hij in zijn overige starts tweede en derde. Het zal tussen deze twee gaan. Lowlife (4) heeft twintig meter voor op de twee eerstgenoemde maar dat zal niet genoeg zijn. Een plaatsgeld lijkt het hoogst haalbare. Dat geldt ook voor Talapoin (5)

Plaats 1:   Blue Snapper (8)
Plaats 2:   Nemo Rols (9)
Plaats 3:   Lowlife (4)
Plaats 4:   Talapoin (5)

 

Race 6 (V64-3)

Een overzichtelijk veld van acht merries evenredig verdeeld over twee vakken. In het eerste band heeft Virgin Maiden (1) een ideale uitgangspositie om haar derde zege op rij te gaan boeken. In Kalmar was zij veel te sterk voor de concurrentie. Deze koers kan zij van huis uit beheersen. In Diva Deo (5) heeft zij een goede tegenstander alleen die moet wel twintig meter overbruggen. Als het tempo hoog ligt, wordt het een pittige opdracht. De vorm van de merrie is echter optimaal. Wilhelm Paal heeft Una Blessed (6) in koers. De Italiaanse mocht na een succesvolle periode even een paar weken rustig aan doen. Zij pakt hier de draad weer op. Van de overige deelnemers pakken we Maggie Cash (2) en Tour Knight (8) eruit.

Plaats 1:   Virgin Maiden (1)
Plaats 2:   Diva Deo (5)
Plaats 3:   Una Blessed (6)
Plaats 4:   Maggie Cash (2)

 

Race 7 (V64-4)

In deze leerlingkoers start Sanda Love (12) in het tweede gelid. De ruin wisselt overwinningen af met een uitschakeling. Van zijn laatste vijf koersen won hij er drie. Hij gaat graag aan kop dus Isabella Bergh gaat waarschijnlijk proberen om die positie snel te verkrijgen. Spartak Face (3) komt uit de vormstal van Conrad Lugauer. Hij zal proberen om het de favoriet lastig te maken. Vexil Kronos (1) weet zich regelmatig te plaatsen. Met deze startpositie moet hij opnieuw ver kunnen komen. De Deen Bad Boy (4) was de laatste keer verbeterd maar treft nu andere tegenstand.

Plaats 1:   Sanda Love (12)
Plaats 2:   Spartak Face (3)
Plaats 3:   Vexil Kronos (1)
Plaats 4:   Bad Boy (4)

 

Race 8 (V64-5)

Martijn de Haan heeft in het vijfde onderdeel van de V64 Sirol Axe (11) in de strijd. De ruin doet het goed in de training maar mist nog een beetje ritme. De afstand is in zijn voordeel. Een klassering zit erin, maar winnen lijkt lastig. Thriller N.P (4) doet het goed in zijn nieuwe thuisland. De Italiaan kwam nog niet eerder in actie over deze afstand, maar dat lijkt voor hem geen probleem. Samen met Elway Am (6) gaat hij het vermoedelijk uitmaken die al wel succesvolle ervaring heeft. De Nederlands gefokte Gentleman (5) heeft de klasse in huis om een ro te spelen. Verder is Quite E.Wood (9) een niet te onderschatten deelnemer. Hij won zijn laatste twee koersen voor trainer Conrad Lugauer.

Plaats 1:   Elway Am (6)
Plaats 2:   Thriller N.P (4)
Plaats 3:   Quite E.Wood (9)
Plaats 4:   Gentleman (5)

 

Race 9 (V64-6)

Twaalf deelnemers over de mijl met New Lexington (3) als favoriet, die met Conrad Lugauer gaat proberen om de leiding te nemen. Dan zien wij hem niet snel geklopt worden. Daarachter is veel mogelijk met Edge Boko (8) die in Jägersro het seizoen 2018 afsloot met een rappe sprintzege. Ditmaal is het startnummer minder gunstig. De Italiaan Uncle Di Poggio (12) is allround en kan ook zeker een goede mijl lopen. Hij kan mikken op de open stretch in de laatste rechte lijn. Dream Night Palema (11) was met Åke Svanstedt de laatste winnaar van 2018. Op oudejaarsdag was hij het sterkst over de middenafstand. Dit wordt voor hem de eerste keer over de mijl. 

Plaats 1:   New Lexington (3)
Plaats 2:   Edge Boko (8)
Plaats 3:   Uncle Di Poggio (12)
Plaats 4:   Dream Night Palema (11)

 

Race 10

De laatste race van deze donderdagavond en dat is een open aangelegenheid. Quickstep Sox (8) heeft met Veijo Heiskanen het thuisvoordeel. Het is even geleden dat hij heeft gewonnen. Vasco De Gama (4) liet in zijn laatste twee races snelle tijden noteren. Weet hij die lijn door te trekken dan zijn er kansen voor de Italiaan. Key West Snapper (1) en Intuned Boko (9) lijken van de overige deelnemers over de beste papieren te beschikken.

Plaats 1:   Quickstep Sox (8)
Plaats 2:   Vasco De Gama (4)
Plaats 3:   Key West Snapper (1)
Plaats 4:   Intuned Boko (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.