Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Åby - 25 april

Åby - donderdag 25 april 2019 - Start: 18.15

Åby Travet heeft donderdagavond tien races op het programma staan. De meeting staat in het teken van de Konung Gustaf V:s Pokal en de Drottning Silvias Pokal waarin de beste vierjarigen van het land aan de start verschijnen. Attraversiamo, Conrads Rödluva, Evaluate, Campo Bahia en Zeta Kronos zijn aansprekende namen. Goede reden dus om af te stemmen op Runnerz voor deze mooie raceavond. De V64 wordt verreden vanaf race vier, ca. 19.30 uur. De eerste start is om 18.15 uur

Race 1 – Euro Classic Trot Next Year - Strängbetongs Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

In deze openingsrace heeft de favoriet Sashay My Way (8) het niet getroffen met het startnummer. Toch krijgt de merrie de favorietenrol toebedeeld. Twee weken terug won zij overtuigend op de baan van Åby in een snelle 1.15,4b – 2160 meter. Mingait Tooma (1) bleef de laatste keer ongeplaatst. Nu heeft zij weer de steun van Christoffer Eriksson die goed met de merrie overweg kan. Global Anarchy (3) kon in zes starts nog niet winnen maar was er al wel dichtbij. Dan zien we eerder Alpha K. (4) en Västerbo Daytrip (2).

Plaats 1:    Sashay My Way (8)
Plaats 2:    Mingait Tooma (1)
Plaats 3:    Västerbo Daytrip (2)
Plaats 4:    Alpha K. (4)

 

Race 2 -  Bravidas Lopp, 1640 meter autotart

Key West Snapper (4) heeft dit seizoen de slag helemaal te pakken. Hij won al drie races waarvan eentje over de mijl. Dat was tot dusver zijn enige race over de sprintafstand waarin hij het veld van start tot finish de weg wees. Met dit startnummer moet dat opnieuw lukken. Chocolate Toll (5) kan beter dan zijn laatste prestaties doen vermoeden. In het najaar van 2018 won hij tweemaal erg ruim. Ingo (6) debuteerde dit seizoen met een vierde plaats. De ruin van Christoffer Eriksson zal nu scherper zijn en behoort tot de kanshebbers. De Italiaan Vincent Horse (12) komt uit de stal van Robert Bergh. De vijfjarige ruin lijkt aan vorm te winnen.

Plaats 1:   Key West Snapper (4)
Plaats 2:   Chocolate Toll (5)
Plaats 3:   Ingo (6)
Plaats 4:   Vincent Horse (12) 

 

Race 3 - Executive Caviar's Stoserie 2019 - sista omgånge, 2140 meter autostart

In deze race is het niet lastig om de favoriet aan te wijzen. Ofelia O.E. (9) doet in zijn hele carrière nog maar weinig verkeerd. De Duitse merrie was in zestien starts zeven maal winnares en zesmaal tweede. Ook nu krijgt ze de rol van favoriet toebedeeld. De Italiaanse Vichy Grif (7) zal proberen voor enige weerwerk. De merrie presteert keer op keer optimaal en won al drie races. Easy Creation (2) won op Solvalla met Örjan Kihlström. Vanavond heeft de merrie weer de steun van haar trainer Björn Goop. Rijders van Champions League-niveau. Sharp Dream (8) en Fantasia Newport (4) zijn in beeld voor een klassering. 

Plaats 1:   Ofelia O.E. (9)
Plaats 2:   Vichy Grif (7)
Plaats 3:   Easy Creation (2)
Plaats 4:   Sharp Dream (8)

 

Race 4 - V64-1, Uttagningslopp Konung Gustaf V:s Pokal - Västrivs Lopp, 2140 meter autostart

De Svante Bath-pupil Attraversiamo (6) kende als driejarige al een heel goed seizoen met winst in de E3 Finale  voor hengsten en ruins. Onlangs maakt hij zijn seizoensdebuut in een serie van de Norrlands Grand Prix die hij met zeven lengtes voordeel won. Een demonstratie. Manuzio Hanover (3) vertegenwoordigt de stal van Stefan Melander. De Amerikaanse import beviel met een tweede plaats op Solvalla achter een ongenaakbare Flight Dynamics. Hurricane River (5) heeft enorm veel in zijn mars maar wisselt goede prestaties af met mindere. Hij is niet altijd even betrouwbaar. Zonder fouten kan hij een rol opeisen. Night Brodde (7) won dit seizoen al een onderdeel van de Margaretas Tidiga Unghästserie. De vierjarige hengst van Conrad Lugauer mag niet worden onderschat.

Plaats 1:   Attraversiamo (6)
Plaats 2:   Manuzio Hanover (3)
Plaats 3:   Hurricane River (5)
Plaats 4:   Night Brodde (7)

 

Race 5 - V64-2, Uttagningslopp Drottning Silvias Pokal - Assa Abloys Lopp,  2140 meter autostart

De vos Conrads Rödluva (5) is het te kloppen paard. De merrie won  verleden jaar met de Svenskt Trav-Oaks en de Breeders Crown, twee races van formaat. Haar seizoensdebuut verliep optimaal met winst in 1.14,6a – 2100 meter. Zourane Kronos (1) is ook een groot talent maar de favoriet kloppen is te veel gevraagd. Fokgenoot Zara Kronos (3) is snel maar in dit veld zien wij eerder Activated (8) en Miss Sober (9). Eerstgenoemde werd vierde bij haar debuut en zal nu scherper voor de dag komen. Miss Sober zette haar tweede start om in een knappe overwinning. Een klassering is goed mogelijk.

Plaats 1:   Conrads Rödluva (5)
Plaats 2:   Zourane Kronos (1)
Plaats 3:   Activated (8)
Plaats 4:   Miss Sober (9)

 

Race 6 - V64-3,  Uttagningslopp Konung Gustaf V:s Pokal - Stavdals Lopp,  2140 meter autostart

Stefan Melander heeft met Evaluate (4) zijn zinnen gezet op het winnen van de Konung Gustaf Pokal. De Amerikaanse import liet in zijn beide twee races van dit jaar een flitsende indruk achter. De Amerikaan Samo Different Day (5) werd bij zijn Zweeds debuut op Solvalla uitgeschakeld. Hij startte voor het eerst uit de banden en leek zich te overlopen. We rekenen op herstel van de hengst van trainer Frode Hamre die Erik Adielsson heeft gecharterd voor deze rit. De Amerikaan Jula Downton (6) heeft carrière gemaakt in Canada maar kwam sinds eind oktober niet meer aan de start. Dan zijn paarden als Smokin Joe (3) en Townshend Broline (1) eerder in beeld voor een klassering. Meer koersritme en ervaring met het Zweedse koerswezen.

Plaats 1:   Evaluate (4)
Plaats 2:   Samo Different Day (5)
Plaats 3:   Townshend Broline (1)
Plaats 4:   Smokin Joe (3)

 

Race 7 - V64-4,  Amatörpokalen Vint Uttagningslopp Konung Gustaf V:s Pokal - BRA byggs Lopp, 2140 meter autostart

Wie de laatste race van Campo Bahia (11) heeft gezien begrijpt dat hij de favorietenrol krijgt toebedeeld. De zoon van Muscle Hill won ondanks een terrein kostende fout met grote voorsprong. Als de hengst zich zo door ontwikkeld is hij nu al de favoriet voor de Zweedse Derby. Zephyr Kronos (3) was foutief bij zijn Zweeds koersdebuut met trainer Daniel Redén. Die rijdt de zoon van Ready Cash opnieuw. Het starten vanachter de auto zal de Amerikaanse import beter bevallen. Alone (1) is een voshengst met als vader Maharajah en lopend onder de kleuren van het Zweedse eigenarencollectief Travkompaniets. Diens vorm is stijgende. Verder noemen we nog Brothers N.Arms (6) van Stefan Melander.

Plaats 1:   Campo Bahia (11)
Plaats 2:   Zephyr Kronos (3)
Plaats 3:   Alone (1)
Plaats 4:   Brothers N.Arms (6)

 

Race 8 - V64-6, Uttagningslopp Drottning Silvias Pokal - Pålabs Lopp, 2140 meter autostart.

Het seizoen van Racing Brodda (5) begon zoals die vorig jaar eindigde en dat was met een goede overwinning. De merrie van trainer Mattias Djuse is de grootverdiener in dit veld en wordt gereden door Rikard N Skoglund die ook verantwoordelijk was voor het stuurwerk bij haar laatste twee overwinningen. Hierachter is meer mogelijk. Zeta Kronos (2) maakt haar debuut voor Bjorn Goop na de spraakmakende trainingswissel vanuit de stallen van Reijo  Liljendahl. De merrie liet hele goede tijden zien en kan bij Goop verder verbeterd zijn. Convivial Church (7) finisht steeds in de voorste gelederen. Dat moet ook nu mogelijk zijn. Zeeland Kronos (9) en S.G.Maleficent (11) zijn interessante deelnemers die met een hoge klassering niet zouden verbazen.

Plaats 1:   Racing Brodda (5)
Plaats 2:   Zeta Kronos (2)
Plaats 3:   Convivial Church (7)
Plaats 4:   Zeeland Kronos (9)

 

Race 9 - V64-6, Uttagningslopp Drottning Silvias Pokal - Asfalttjänsts Lopp, 2140 meter autostart.

André Eklundh brengt in deze laatste serie van de Drottning Silvias Pokal zijn crack Felicity Shagwell (4) aan de start. De merrie maakt haar debuut maar we denken dat Eklundh haar klaar heeft gekregen om door te dringen tot de finale. Fast Moving Cash (9) plaatste zich dit seizoen in al haar vier starts bij de eerste drie. Een constante merrie die ook nu bij de eerste drie wordt verwacht. Dat geldt ook voor Okaloosa Bell (1) die met drie overwinningen op zak en een aantal klassering aan de start verschijnt. Van Fanny Chenal (5) kunnen we ook het nodige verwachten. De merrie die haar carrière is begonnen bij Henk Grift heeft zich vorig seizoen geweldig ontwikkeld en liep haar record van 1.12,5 over de middenafstand. Zij maakt het seizoensdebuut. 

Plaats 1:   Felicity Shagwell (4)
Plaats 2:   Fast Moving Cash (9)
Plaats 3:   Okaloosa Bell (1)
Plaats 4:   Fanny Chenal (5)

 

Race 10, Knutsson Rising Star Cup - Lärlings- & Ungdomsserie 2019 – omgång 5, 2140 meter autostart.

Deze avond wordt afgesloten door de leerlingen. Danz Of Hope (1) staat voor een overwinning maar er is in dit veld van acht meer mogelijk. Andrina (4) pakte in haar laatste race het tweede geld waarbij zij tevens een nieuw record liep. Haar vorm was al stijgende. Ook Random Brodde (7) verbeterd per start. Het startnummer is minder gunstig. Verder noemen we voor een klassering nog Brio Launcher (5) en Nandino Ås (6).

Plaats 1:  Danz Of Hope (1)
Plaats 2:  Andrina (4)
Plaats 3:  Random Brodde (7)
Plaats 4:   Brio Launcher (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.