Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Åby - 9 mei

Åby - donderdag 9 mei 2019 - Start: 18:20

Zaterdag barst het geweld pas echt los op de baan van Åby, maar vanavond wordt toch ook een hele aardige V64-meeting verreden. De blikvanger van de avond is een driejarige die pas één start in de benen heeft en hij gaat van start in het derde V64-onderdeel. De Deens geregistreerde Ecurie D is gefokt door en in bezit van Jean Pierre Dubois en hij wordt getraind door de Noor Frode Hamre, die heeft laten weten hoge verwachtingen te hebben van dit nieuwe talent.

RACE 1, bandenstart

We beginnen met een beginnerskoers voor merries en hier geldt Sweet Lins (6) als het te kloppen paard. Laatst werd ze bij haar debuut erg offensief gereden door Eirik Höitomt, waarbij ze vanaf startnummer 12 veel krachten verspilde alvorens ze na 600 meter de kop overnam. Desondanks wist ze de klus eenvoudig te klaren en nu treft ze met Björn Goop het gunstige springspår, waardoor de kans vrij groot is dat ze al snel aan kop komt. En dan krijgt de rest een erg zware kluif aan haar. Teton Sweet Lindy (4) vertrok bij haar debuut precies vanaf hetzelfde nummer vanuit het band en dat deed ze niet snel, maar probleemloos. Ze sprong echter bij het ingaan van de laatste bocht, terwijl ze nog over enige reserves leek te beschikken. Dat is nu een maand geleden, de trainer heeft dus de tijd genomen om nog wat aan haar te sleutelen, en op basis van haar kwalificatieproef geef ik haar een goede kans om hier tweede of derde te worden. Dreamgirl Hall (3) kwam vorig jaar als tweejarige twee keer aan de start in een kwalificatieproef in Amerika en daar vestigde zij naar Zweedse maatstaven behoorlijke kilometertijden, maar voor het Amerikaanse koerswezen was het niet goed genoeg. Ze treft hier natuurlijk een ideaal veld (lees: matig veld) om haar debuut te maken, maar Untersteiner schijnt zelf vooralsnog niet erg enthousiast over haar te zijn. Tuna Tartar W.F. (2) maakte vorige week haar debuut. Daar maakte ze na zo'n 500 meter een korte galoppade, maar voor het overige kreeg ze toch een vrij zuinige koers voorgeschoteld. Desondanks ging ze in de slotfase helemaal leeg en ze zal echt fors moeten verbeteren om hier in het trio te kunnen lopen. Dan neem ik toch eigenlijk liever de (vermoedelijk) veel minder gespeelde Ritz Ina Hall (1) mee voor de derde plek. Met dank aan haar gunstige startnummer zou ze misschien mee kunnen liften naar een trio-klassering, zeker wanneer één of meerdere concurrentes zich bezondigen aan galoppades.

Plaats 1: Sweet Lins (6)
Plaats 2: Teton Sweet Lindy (4)
Plaats 3: Dreamgirl Hall (3)
Plaats 4: Ritz Ina Hall (1)

 

RACE 2, bandenstart

Ook de tweede koers is gereserveerd voor de beginnersklasse en hier zal Lover Bac (3) vermoedelijk als mega-favoriet van start gaan. Ik moet eerlijk gezegd nog zien of hij wel zo "onklopbaar" is als zijn cote doet vermoeden, want laatst trof hij bij zijn debuut een zeer matig veld op Bergsåker, waarvan de helft ook nog eens sprong. Tevens bleek hij vanuit het ideale springspår lang niet snel genoeg om mee te kunnen strijden om de koppositie, terwijl het startnummer nu toch ietsje lastiger is. Een winkans heeft hij zeker, maar toch zet ik mijn geld liever op de wat onstuimige Dancingwithdemons (7), die de afgelopen twee keer zijn kansen versprong. Bij zijn eerste twee starts heeft hij echter laten zien over veel snelheid te beschikken en wanneer hij zich hier gedraagt dan is hij wat mij betreft het te kloppen paard. First One In (8) won laatst in handen van trainer Dyhrberg, nadat hij hem vanaf het lastige startnummer 5 voorzichtig van start had gebracht. Vervolgens bleek hij gewoon het beste paard van de koers en nu stapt ook Peter Ingves nog eens op. Het startnummer is weliswaar niet ideaal, maar in zo'n klein veld hoeft dat ook weer niet problematisch te zijn en ik zie hem als eerste uitdager van mijn favoriet. De in Nederlands bezit zijnde Inka W Boko (4) wist laatst uitstekend te winnen vanuit het dodenspoor, maar dat was ook tegen zeer bedenkelijke tegenstand. Je kunt Goop natuurlijk nooit uitvlakken, maar toch geef ik de voorkeur aan A Deal Is A Deal (6) voor mijn trio-spel. Laatst sprong hij aan kop met nog maar 200 meter te gaan en normaliter was hij daar altijd één of twee geweest. Snel vertrekken kan hij ook, dus vanuit het springspår is hij de favoriet voor de koppositie. Feit is echter ook dat hij uit vier starts maar één keer foutloos in de rondte is gekomen.

Plaats 1: Dancingwithdemons (7)
Plaats 2: First One In (8)
Plaats 3: Lover Bac (3)
Plaats 4: A Deal Is A Deal (6)

 

RACE 3, bandenstart

In de derde ga ik het proberen met de onstuimige Timoko-zoon Cambria (9), die hier volgens mij over de meeste snelheid beschikt. Het galoprisico is echter ook enorm, zo versprong hij bij zijn eerste twee starts van dit jaar telkens een zekere tweede plek. Balzac (6) is geen raket van start, maar vanuit het springspår zou hij hier best eens een aardige uitgangspositie kunnen vinden. Laatst won hij speels eenvoudig van kop af, de vorm is dus o.k., terwijl hij me ook wel het type paard lijkt die goed uit de voeten kan over de langere afstand. Global Voyager (1) won laatst van kop af, maar wist daarbij eigenlijk niet echt te imponeren. Sterker nog: ondanks het feit dat hij de kans kreeg om het tempo uit de koers te halen maakte hij het niet geweldig af, waardoor hij de overwinning moest delen. Dat is natuurlijk wel alweer een half jaar geleden en hij zal hier ongetwijfeld verbeterd aan de start komen. Hij treft een ideaal startnummer en hij is hier snel genoeg om de kop te kunnen nemen, de vraag is of hij bij zijn seizoensdebuut al scherp genoeg is om het ook af te kunnen maken. Fiftyshadesof Sisu (10) heeft vorig jaar op Åby al laten zien uitstekend in deze klasse mee te kunnen en hij dient niet onderschat te worden, terwijl Extreme Sisu (2) laatst over de gevraagde afstand een prima eindschot liet zien. Forza K (4) maakt hier na vier maanden zijn rentree en treft een lastig nummer, maar Björn Goop kun je natuurlijk niet uitsluiten. Lastige, open koers!

Plaats 1: Cambria (9)
Plaats 2: Balzac (6)
Plaats 3: Global Voyager (1)
Plaats 4: Extreme Sisu (2)

 

RACE 4, V64-1

In het eerste onderdeel van de V64 zal Sphinx D'Inverne (2) als favoriet van start gaan, zeker na zijn overwinning van laatst. Van kop af raffelde hij de laatste 700 meter af op een voetje van 1.10,4, waarmee hij favoriet Hierro Boko achter zich hield. Mocht het hem lukken om hier aan kop te komen dan zie ik hem eigenlijk niet meer geklopt worden, maar toch is hij voor mij geen banker in de V64. Ten eerste ben ik er niet zeker van dat hij de 4 en de 5 voor kan blijven van start af, ten tweede zit deze koers met maximaal 4 paarden wel dichtgespijkerd. Overigens zou hij natuurlijk altijd nog via de open stretch kunnen winnen wanneer hij de kop niet weet te behouden, maar naar mijn smaak is hij van kop af een klasse beter. Zijn eerste uitdager is Com Milton (5), die bij zijn laatste start óók imponerend van kop af wist te winnen. Er hangt voor hem wel veel af van het startmoment, want met twee rappe vertrekkers aan zijn binnenzijde ligt het risico op het dodenspoor op de loer. Joyride Cane (4) is de eerste uitdager van de favoriet als het gaat om de strijd om de koppositie, al is hij sowieso een tegenstander om niet te onderschatten. Zo ziet u een "viertje" achter zijn naam staan bij zijn laatste poging over de mijl, maar die snelle kilometertijd vestigde hij ook nog eens na een volledig parcours vanuit het dodenspoor. Tenslotte is Waikiki Silvio (6), die vorig jaar twee V75-koersen wist te winnen, hier misschien wel het beste paard. Hij maakt echter zijn seizoendebuut en Björn Goop heeft laten weten dat het eventueel zou kunnen dat hij hier voor een "gewone" sulky koerst i.p.v. voor een Amerikaanse bike. Als dat laatste inderdaad zo is dan laat ik hem uit mijn V64-spel, want dan zal dit een soort préparé-koers worden. En anders neem ik hem zekerheidshalve toch maar mee.

Plaats 1: Sphinx D'Inverne (2)
Plaats 2: Com Milton (5)
Plaats 3: Joyride Cane (4)
Plaats 4: Waikiki Silvio (6)

 

RACE 5- V64-2

In het tweede V64-onderdeel zal Verdetto R.L. (5) van start gaan als favoriet en daar valt niet zoveel van te zeggen. Laatst kreeg hij weliswaar de overwinning in de schoot geworpen doordat het koppaard vlak voor de finish van de benen ging, maar feit is dat hij uitstekend uit de voeten kan op de baan van Åby. Ik verwacht dat hij na een paar honderd meter de koppositie in handen zal hebben en vanaf daar is hij het te kloppen paard. Voor mij is hij echter geen banker, vooral omdat ik per se Erwin (13) op mijn ticket wil hebben. Laatst faalde hij weliswaar als favoriet, maar dat was nadat hij het volledige parcours in het derde spoor voor zijn kiezen had gekregen. Als ik zeker zou weten dat Söderkvist hier offensief van leer gaat trekken dan zou hij zelfs mijn banker zijn, maar de trainster heeft juist aangegeven te hopen op een afwachtende rit. En dan bestaat natuurlijk het risico dat hij teveel terrein dient goed te maken. Just Like Messi (4) liet laatst vanuit het verre achterveld een uitstekend eindschot zien en hier dient terdege rekening met hem gehouden te worden. The Muffin Man (7) heeft wel eens voor hetere vuren gestaan en zou hier best kunnen verrassen voor de plaatsen, terwijl Goop dit keer de leidsels ter hand neemt van Glimma Blixten (2). Kop nemen, afgeven aan de favoriet en meeliften naar een klassering?

Plaats 1: Erwin (13)
Plaats 2: Vendetto R.L. (5)
Plaats 3: Just Like Messi (4)
Plaats 4: The Muffin Man (7)

 

RACE 6, V64-3

Het derde onderdeel is een koers uit de Euro Classic Trot-reeks en dat betekent dat we hier te maken hebben met getalenteerde driejarigen. Hier zal Ecurie D. (5) de meest gekozen V64-banker van de dag worden. Laatst maakte hij zijn debuut op Solvalla, waar hij weliswaar kon profiteren van een hard koersverloop, maar de manier hoe hij het afmaakte wekte de nodige indruk. Trainer Frode Hamre heeft hoge verwachtingen van het paard en hij geeft aan dat het paard voorlopig nog met ijzers, een gewone sulky en met een open hoofdstel zal koersen, zodat hij later in het seizoen nog versnellingen over heeft (zonder ijzers, bike, etc.). Normaal gesproken wordt hij hier niet geklopt en ook al is hij een mega-favoriet kies ik hem toch ook als mijn eerste bankpaard. Mocht u toch op zoek willen naar een hogere V64-uitbetaling, en met onervaren driejarigen (galoppades) aan de start is dat nog niet zo'n gekke gedachte, dan lijkt Upstate Face (4) mij het eerste paard dat u erbij dient te zetten. Laatst won hij namelijk vanuit het dodenspoor, na een afsluitende 700 meter op een voetje van 1.13. Een paard met de nodige potentie, wiens gebrekkige startsnelheid nauwelijks een rol zal spelen in dit kleine veld. Gambling Face (6) finishte laatst ingesloten en met nog de nodige reserves achter de hand als tweede, terwijl One Deep Valley (3) per start verbetering toont.

Plaats 1: Ecurie D. (5)
Plaats 2: Upstate Face (4)
Plaats 3: Gambling Face (6)
Plaats 4: One Deep Valley (3)

 

RACE 7, V64-4

In het vierde onderdeel, waar uitsluitend merries aan de start komen, zou de Deense gaste Eenymeenyminymoedk (10) zomaar eens het beste paard kunnen zijn. Laatst wist ze haar seizoensdebuut kinderlijk eenvoudig winnend af te sluiten en trainer Peter Jensen heeft aangegeven dat ze dit jaar in Denemarken de leeftijdskoersen gaat opzoeken. Sterker nog, ze wordt hier ook voorbereid op een Deense semi-klassieker en dat geeft wel aan over wat voor een potentie ze beschikt. Twee minpunten: juist omdat deze koers dient als voorbereiding bestaat het risico dat Peter Ingves een afwachtende koers gaat rijden. Daarnaast heeft ze een enorme hekel aan opspattende sintels/zand (ze koerst dan ook met een sintelkap) en dan is een startpositie in het tweede gelid geen pluspunt. Toch is ze voor mij het te kloppen paard, al is ze verre van een banker. Legacy H.H. (2) werd laatst voor het eerst van kop af geklopt, nadat ze bij twee eerdere pogingen de leiding niet meer af wenste te staan. Die twee eerdere overwinningen werden verzorgd door Carl Johan Jepson, die nu ook weer opstapt. Haar startsnelheid is wel een vraagteken, aangezien ze eerder alleen maar uit de banden is gestart. Blessi Chap (3) is precies het paard dat nummer 2 laatst wist te kloppen na een droomparcours vanaf haar rug. In tegenstelling tot nummer 2 beschikt zij wél over bewezen startsnelheid achter de auto, de vraag is alleen of Söderkvist het wel wil proberen van kop af. Hoe dan ook, de kans op een trio-klassering lijkt me sowieso vrij groot. Ottens Flamma (9) heeft vorig jaar laten zien over de nodige potentie te beschikken en ook al maakt ze hier haar seizoensdebuut valt ere-metaal niet uit te sluiten. Tenslotte nog aandacht voor de onberekenbare Teton Miss Annie (6), die best behoorlijk kan vertrekken. De ene keer dat ze aan kop kwam werd ze vervolgens niet meer geklopt. Mogelijke inbreker.

Plaats 1: Eenymeenyminymoedk (10)
Plaats 2: Legacy H.H. (2)
Plaats 3: Blessi Chap (3)
Plaats 4: Ottens Flamma (9)

 

RACE 8, V64-5, bandenstart

In het vijfde onderdeel maakt Crossfire Simoni (6) zijn rentree na een korte pauze. Eerder dit jaar wist hij nog een V75-koers te winnen en hij is dan ook het paard van de koers, al zou het hem misschien aan scherpte kunnen ontbreken. Zodra de start valt wil ik u verzoeken om niet te diep te ademen of op een andere manier geluid te maken, anders is de kans groot dat Wally Coktail (2) springt. Mocht hij wel blijven draven dan gaat hij vermoedelijk de kop nemen en dan moeten ze hem nog maar zien te achterhalen. De Amerikaanse bike wordt in ieder geval omgeruild voor een "gewone" sulky, zodat hij hopelijk wat stabieler van start gaat. Mellby Glader (4) trof bij zijn eerdere twee starts dit jaar erg goede vierjarigen (o.a. Campo Bahia) en treft nu dus veel mildere tegenstand. M.T. Mighty Winner (7) probeert het de laatste tijd met enige regelmaat in de V75, wat hem niet slecht afgaat, en op basis van bewezen vorm beschikt ook hij over een winkans. Tenslotte noem ik Bag's Simoni (10) nog voor de plaatsen.

Plaats 1: Crossfire Simoni (6)
Plaats 2: Wally Coktail (2)
Plaats 3: Mellby Glader (4)
Plaats 4: M.T. Mighty Winner (7)

 

RACE 9, V64-6

In het laatste V64-onderdeel maakt de Amerikaan High Into The Sky (2) zijn Zweedse debuut, nadat hij laatst bij zijn Noorse debuut al kinderlijk eenvoudig wist te winnen. In een niet veelzeggende koers overigens, maar de manier waarop hij op een voetje van 1.10 naar huis vloog maakte toch de nodige indruk. Hier is hij favoriet voor de koppositie en vanaf daar is hij het te kloppen paard. Hij dient dan wel af te rekenen met Sanda Love (3), die laatst absolute topvorm etaleerde. En mocht de Noor toevallig aan kop komen dan wordt het nog ingewikkeld voor mijn favoriet, want van kop af is hij nog ongeslagen. Elegant Frost (9) is een uitstekende sprinter en wanneer de twee favorieten hier elkaar het leven zuur maken lijkt hij de eerst aangewezene om te profiteren. Countdown Fougett (12) is ook prima in vorm, maar dit startnummer is natuurlijk een enorme handicap. Dan is Bonduran D'Inverne (1) wellicht een interessantere optie om uw trio-spel mee te completeren.

Plaats 1: High Into The Sky (2)
Plaats 2: Sanda Love (3)
Plaats 3: Elegant Frost (9)
Plaats 4: Bonduran D'Inverne (1)

 

RACE 10, bandenstart

In de afsluiting van vanavond ga ik het proberen met Untouchable In (8), die met bandenstartspecialist Thomas Uhrberg vertrekt vanuit het springspår. Mocht hij aan kop komen dan heeft hij een uitstekende winkans. Ook O.M. Dreamstep (9) zou kunnen profiteren van het springspår en nu wordt hij gereden door Goop! In dit verder matige veld zijn Cool Rasmus (2), Fly Even Higher (3) en Skyliner (7) wat mij betreft de aangewezen paarden om te vechten om de plaatsen.

Plaats 1: Untouchable In (8)
Plaats 2: O.M. Dreamstep (9)
Plaats 3: Cool Rasmus (2)
Plaats 4: Fly Even Higher (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.