Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Åby - 28 augustus

Åby – woensdag 28 augustus 2019 - Start: 18.20Een prachtig programma op Åby deze woensdag die daarnaast met Solvalla de V86 faciliteert. Op de baan van Göteborg komt Mellby Free in actie met Bjorn Goop. De Zweedse topmerrie moet deze Milwaukees Stoelit tot een goed einde kunnen brengen. Het is het eerste onderdeel van de V86 die om 20.30 begint. In de Quick Pay-Pokalen - Makitas Treåringslopp Ston komen een aantal goede driejarige merries aan de start. Sashay My Way, Dontlooseallmoney en Milady Grace gaan het vermoedelijk onderling uitmaken. De eerste start op Åby is om 18.27 uur.

Race 1 - Hikokis Tvååringslopp, 1640 meter bandenstart  

In deze openingsrace komen de youngsters in actie. Een klein veld van vijf  tweejarigen. Runaway Day (2) debuteerde op Åby met een snelle tweede plaats. In die race ging hij lang aan de leiding, maar was die winnaar simpelweg beter. Ook het debuut van Gordon Brodde (5) verliep goed. Hij zal opnieuw meedoen om de overwinning. Runaway Day (2) pakte bij zijn debuut ook gelijk een tweede plaats mee. Hij heeft vandaag bovendien een mooi startnummer. Anxious To Matters (3) en Abra Kadabra W.W. (4) maken hun debuut. Vooral eerstgenoemde liet een goede indruk achter.

Plaats 1:    Runaway Day (2)
Plaats 2:    Gordon Brodde (5)
Plaats 3:    Runaway Day (2)
Plaats 4:    Anxious To Matters (3)

 

Race 2 - Ladugårdsinredes Amatörserie omgång 11, 2140 meter autostart  

In deze race zijn meerdere kanspaarden. Mister Lee (4) komt uit de stal van Bjorn Goop. De ruin wint per koers aan vorm en is toe aan een overwinning. Hij wordt gereden door Henrik Åslund. Västerbo Imtheman (11) verschijnt met drie overwinningen op rij aan de start. Daarbij werd hij gereden door drie verschillende rijders. Een ideaal amateurpaard die in zijn vierde start van dit jaar wordt gereden door Micael Stjernström. Die rijdt hem voor het eerst. Silver Glen (12) is snel maar wisselvallig. Zonder fouten doet hij voorin mee. Jinx'em (6) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Mister Lee (4)
Plaats 2:   Västerbo Imtheman (11)
Plaats 3:   Silver Glen (12)
Plaats 4:   Jinx'em (6)

 

Race 3 –  Kyoceras Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Het debuut van Sobel Nils (6) resulteerde in een overwinning in een koers waarin hij de hele weg de leiding had. Hij gaat hier op voor zijn tweede overwinning.  Het grote gevaar komt uit het tweede gelid. Best Regards (10) is een snelle driejarige merrie die in drie starts won en geplaatst was. Het tweede gelid is met dit startnummer niet gelijk een nadeel. Carlos Lennon (2) geniet van de steun van Björn Goop. De driejarige zoon van Maharajah lijkt talentvol. Earl Grey D.K. (1) maakte ook een zegevierend debuut. Hij zal nu wel sneller moeten zijn dan zijn record van 1.18,7. Boss Design (4) noemen we tenslotte nog voor een klassering.

Plaats 1:   Sobel Nils (6)
Plaats 2:   Best Regards (10)
Plaats 3:   Carlos Lennon (2)
Plaats 4:   Earl Grey D.K. (1)

 

Race 4 - Guardio Safetys Stolopp, 2140 meter autostart

In deze race is het lastig kiezen tussen Mellby Hawaii (5) en Paris By Cash (9). Eerstgenoemde liep de laatste keer zijn record van 1.13,5 over de mijl. Per race wint de driejarige van Bjorn Goop aan vorm. Paris By Cash doet het dit seizoen keurig. In al haar starts werd plaatsgeld gepakt maar won ze ook nog eenmaal. De twee jaar oudere Epsom (8) is een flinke concurrent die al tweemaal won en ook sterke tijden loopt. Maserati Woodland (2) moet zich kunnen plaatsen in dit gezelschap. De vorm lijkt nog steeds goed.

Plaats 1:   Mellby Hawaii (5)
Plaats 2:   Epsom (8)
Plaats 3:   Paris By Cash (9)
Plaats 4:   Maserati Woodland (2)

 

Race 5 - Dewalts Lopp, 1640 meter autostart

In dit sprintnummer heeft Key West Snapper (1) een eerste kans. De vijfjarige ruin heeft een hele goede mijl in de benen en dat bewees hij eerder dit jaar toen hij de Midsommarsprintern won met hetzelfde startnummer in een snelle tijd. Hij bleef toen van start tot finish voorop. Een paard die enorm hard kan beginnen. Rebel Yell Face (6) won eerder dit jaar ook al over de mijl. Hij liep toen overtuigend bij het veld vandaag en won met vijf lengtes. Franklin Face (11) kan beter dan hij doet vermoeden. Hij toont regelmatig sterke tijden. Zima Axe (4) is een allround koerspaard die over alle afstanden uit de voeten kan.

Plaats 1:   Key West Snapper (1)
Plaats 2:   Rebel Yell Face (6)
Plaats 3:   Franklin Face (11)
Plaats 4:   Zima Axe (4)

 

Race 6 – V86-1 Åby Henning Kraffts Minne 2019 - Milwaukees Stoelit, 1640 meter autostart

In deze race voor merries is Mellby Free (1) de blikvanger. De merrie van Björn Goop werd  na een onvoordelig parcours in het Europees kampioenschap voor Merries vijfde. Deze opdracht moet zij winnend kunnen afsluiten. Dear Friend (8) kwam in diezelfde race niet uit de verf. Nu heeft ze het niet getroffen met het startnummer. Toch moet zij op grond van haar klasse bij de eerste drie kunnen komen. Dat geldt ook voor Julia Af Solnäs (5) die op Tingsryd over de mijl in een snelle 1.10,9 zegevierde. Ze moest toen beginnen in het tweede gelid. Dat geeft de overwinning extra glans. Una Blessed (4) heeft vorm en kan zich plaatsen. Recent won ze nog in een snelle tijd op Åby.

Plaats 1:   Mellby Free (1)
Plaats 2:   Julia Af Solnäs (5)
Plaats 3:   Dear Friend (8)
Plaats 4:   Una Blessed (4)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre 300.001 - 600.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Rajah Silvio (2) moet deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Hij won zijn laatste start overtuigend over de mijl in een goede tijd. In deze race voor de pupil van Bjorn Goop gereden door Carl Johan Jepson. Fonda Boko (3) wint aan vorm, maar winnen lukte nog niet. Dat zou vandaag een knappe prestatie zijn. Lukas Zaz (8) heeft het over deze afstand niet getroffen met het startnummer. Met de vorm is weinig mis. Ook Yankee Boy (5) zien we ver komen. De afstand past hem.

Plaats 1:   Rajah Silvio  (2)
Plaats 2:   Fonda Boko (3)
Plaats 3:   Lukas Zaz (8)
Plaats 4.   Yankee Boy (5)

 

Race 7– V86-3 Åby - Stayerlop Quick Pay-Pokalen - Makitas Treåringslopp Ston, 2140 meter autostart

De fantastische merrie Sashay My Way (1) draait een heel goed seizoen voor trainer Adrian Kolgjini. Deze opdracht moet zijn kunnen winnen. De door Jim Oscarsson getrainde Dontlooseallmoney (3) lijkt momenteel zeker niet minder. De merrie won ook al driemaal dit seizoen en kan het de favoriet lastig gaan maken. Milady Grace (5) is met drie starts in de benen nog niet zo ervaren. Met twee overwinningen heeft zij al wel aangetoond dat het met haar vorm wel goed zit. Een talentvolle dochter van Ready Cash. No Limit Queen (3) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:  Sashay My Way (1)
Plaats 2:  Dontlooseallmoney (3)
Plaats 3:  Milady Grace (5)
Plaats 4:   No Limit Queen (3)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, 3-åriga och äldre 40.001 - 120.000 kr. Körsvenskrav kat. 2, 1640 meter autostart.

Opnieuw een sprintnummer. Ditmaal gaan we voor een talent van Per Lennartsson, de driejarige Son Of Quarcio (2) die zijn laatste twee starts omzette  in hele goede overwinningen. Het startnummer lijkt bepalen want zijn concurrent Awaited (9) moet in het tweede gelid beginnen. Tot dusver kwam deze alleen in actie over de middenafstand. Die wordt zijn eerste sprint. De Fin Amour Amiko (7) won zijn laatste start. Hij is momenteel goed in orde, maar heeft wel een lastig nummer. Diamond’s Sweety (3) is trouw en wist dit seizoen al viermaal tweede te worden. Västerbo Crush (10) noemen we nog voor een klassering. Snelheid heeft hij zeker.

Plaats 1:   Son Of Quarcio (2)
Plaats 2:   Awaited (9)
Plaats 3:   Amour Amiko (7)
Plaats 4:   Diamond’s Sweety (3)

 

Race 8 – V86-5 Åby, Count's Pride-Pokalen - Paslodes Treåringslopp Hingstar/Valacker, 2140 meter autostart.

Adrian Kolgjini brengt in deze race voor driejarigen Ultion Face (5) aan de start. Deze zoon van Joke Face debuteerde met een snelle tweede plaats op Solvalla en wist daarna te zegevieren. Dit veld moet voor hem geen probleem zijn. Toch zal hij moeten oppassen voor Reddington (8) die al drie races winnend afsloot. De paarden van Peter Untersteiner zijn momenteel goed in orde. De door Bjorn Goop getrainde Cruise (9) is ook gezegend met het nodige talent. Hij mag niet worden onderschat. We verkiezen hem boven Galantis (2) die in beeld is voor plaats drie of vier.

Plaats 1:   Ultion Face (5)
Plaats 2:   Reddington (8)
Plaats 3:   Cruise (9)
Plaats 4:   Galantis (2)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Fyraåringslopp, 2140 meter bandenstart.

In deze race voor vierjarigen komen meerdere kanspaarden in actie. Stefan Melander brengt Manuzio Hanover (11) aan het vertrek. De Amerikaanse import zette zijn laatste twee starts om in een knappe overwinning. Carl Johan Jepson rijdt de hengst die wel in het tweede gelid zal beginnen. Dat geldt ook voor Dallas Brick (10) die goede prestaties afwisselt met mindere. Crazy And Quick (1) loopt telkens hele goede tijden. De Duitse hengst lijkt toe aan een overwinning maar dat wordt opnieuw lastig gezien de goede tegenstand. Jeppas Sputnik (2) komt met twee overwinningen op rij aan de start. De laatste maal won hij in 1.13,6a – 2140 meter. Dan doe je in deze race ook gewoon mee.

Plaats 1:   Manuzio Hanover (11)
Plaats 2:   Jeppas Sputnik (2)
Plaats 3:   Dallas Brick (10)
Plaats 4:   Crazy And Quick (1)

 

Race 9 – V86-7 Åby, Helly Hansens Lopp, 2640 meter bandenstart.

Een veld van tien verdeelt over drie startvakken. In het eerste band valt Imail Occagnes (2) op. De pupil van trainer Hans Crebas heeft genoeg lucht te koop. Een klassering lijkt niet onmogelijk. Hij heeft in elk geval veertig meter voorsprong op de favoriet Vischio Holz (8) met Bjorn Goop. De Italiaanse hengst kan de afstand gemakkelijk aan en lijkt toe aan een overwinning. Can Lane (9) is in zijn prestaties erg constant. Hij kan het de favoriet lastig gaan maken. Zefiro Dei Cedri (6) en Stud Muffin (7) lijken ook in staat om de veertig meter starthandicap weg te werken. Beide paarden komen in goede vorm aan de start.

Plaats 1:   Vischio Holz (8)
Plaats 2:   Can Lane (9)
Plaats 3:   Zefiro Dei Cedri (6)
Plaats 4:   Imail Occagnes (2)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, Diamantstoet, Försök 5 - Spårtrappa (Final Solvalla 29 september), 2140 meter autostart.

Een fraaie afsluiter van deze V86 met de Diamantstoet. Fikonia Am (5) herstelde zich knap na een tweetal mindere prestaties. Zij won in Eskilstuna dankzij een sterk slot. In Caipirinha Razz (14) treft zij een geduchte tegenstander. De merrie van Nicklas Pettersson was erg snel in haar laatste twee starts en er lijkt nog verbetering in te zitten. Ti Amo Face (10) heeft de klasse in huis om een rol te spelen, maar dan moet hij de fouten achterwege laten. Lisa Sånna (3) is met Örjan Kihlström een aanbeveling waard. De dochter van Maharajah won dit seizoen al de helft van haar zes starts. Verder nemen we Imilie Boko (4) erbij voor een klassering.

Plaats 1:   Fikonia Am (5)
Plaats 2:   Caipirinha Razz (14)
Plaats 3:   Ti Amo Face (10)
Plaats 4:  Lisa Sånna (3)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.