Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Agen - 24 maart

Agen la Garenne – zondag 24 maart 2019 – Start 12.05 uur

Race 1: Prix d'Estillac

Gatwick (7) was in zijn beide starts 2e en liep al een snelle tijd. Hij gaat het hier uitvechten met Galliano du Desert (8), die zich ook al enkele keren plaatste en per start verbetert.  Gold Fish (2) kwalificeerde in Bordeaux in 1'16 en won zijn eerste koers gemakkelijk. Hij is hier erg gevaarlijk. Deze drie paarden lijken ver boven de rest te staan. Achter hen kan Giada (4) zich met Eric Raffin herstellen van haar laatste galoppade, haar debuutkoers had zij weten te winnen. Gazelle Jive (3) won haar laatste start en lijkt nog marge tot verbetering te hebben. Gazarie de Guez (6) is trouw maar zal sneller moeten om de koppaarden bij te kunnen benen.

Plaats 1: Gatwick (7)
Plaats 2: Galliano du Desert (8)
Plaats 3: Gold Fish (2)
Plaats 4: Giada (4)
Plaats 5: Gazelle Jive (3)

 

Race 2: Prix du Festival des Bandas de Condom

Flavie de Bruyere (10) was in haar laatste drie starts in het winnende koppel en kan hier zonder ijzers in deze erg open koers weer een voorname rol spelen. De tegenstand is niet mals met onder andere Fleuron de Neuvy (14), die het snelste record heeft en in zijn laatste start weer aangaf komende te zijn. Zonder ijzers moet hij wel weg zien te komen met zijn startnummer in het tweede gelid. Floria de Toues (3) loopt ook zonder ijzers en met de steun van Eric Raffin doet zij mee voor een goede klassering. Furioso de Pail (8) en Fifty (2), die wat goed te maken heeft na zijn laatste start, zijn eveneens serieuze kandidaten in dit veld. First des Tithais (5) toonde zich na rust sterk verbeterd en is in staat om de opgaande lijn voort te zetten. We zouden nog meer kanshebbers kunnen noemen.

Plaats 1: Flavia de Bruyere (10)
Plaats 2: Fleuron de Neuvy (14)
Plaats 3: Floria de Toues (3)
Plaats 4: Furioso de Pail (8)
Plaats 5: Fifty (2)

 

Race 3: Prix du SMAD Aeroport d'Agen

Bhoutan du Patural (2) is in deze montédraverij voor leerlingen onze voorzichtige favoriet. Hij heeft een mooie startpositie in het eerste band en is in vorm getuige zijn laatste overwinning onder het zadel. Apex (5) deed het eind vorig jaar erg goed en loopt nu na twee rentreekoersen weer zonder ijzers, waarmee hij een voorname rol kan spelen in dit veld. Vanuit het tweede band lijkt Bettina d'Avril (13) een gevaarlijke concurrente. De merrie is trouw en in vorm en staat mooi ingeschreven. Ook Vrag Dinamo (11) staat er mooi in, hij is komende en liep laatst een goede koers. Apollo de Ry (4) was onlangs goede 3e in Cagnes sur Mer na een overwinning voor de sulky op deze baan. De vorm is uitstekend en de altijd met ijzers lopende ruin mag niet onderschat worden in dit veld. Athos d'Urzy (6) kennen we uit Wolvega toen hij bij Age Posthumus in training stond. Zijn laatste koers onder het zadel was prima en er is ruimte tot verdere verbetering.

Plaats 1: Bhoutan du Patural (2)
Plaats 2: Apex (5)
Plaats 3: Bettina d'Avril (13)
Plaats 4: Vrag Dinamo (11)
Plaats 5: Apollo de Ry (4)

 

Race 4: Prix du Sauveterre Saint-Denis   

Een koers voor amateurrijders. Cirte la Tour (7) is erg trouw en loopt normaal vaak in dit soort koersen. Wederom zonder ijzers moet zij een eerste kans hebben. Ook Astre Eclatant (8) loopt zonder ijzers, zijn laatste 2e plaats duidt op vormverbetering en we zien hem weer ver komen. Speciale aandacht voor Apache Fosca (15), die de afgelopen week met veel over vanuit de achterhoede naar voren kwam maar bij het uitkomen van de laatste bocht van de benen ging. Hij kan hier voor een verrassing zorgen. Boucaniere (13) pakt elk jaar een paar overwinningen mee en haar 3e plaats in Auch in haar eerste start na verdiende rust geeft aan dat de vorm er weer is. Colombe Vrie (5) doet het dit jaar aanzienlijk beter dan vorig jaar en met dit mooie startnummer en zonder ijzers zien we haar voorin eindigen, net als Balade d'Aveze (9), die rust heeft gehad maar daarvoor in uitstekende vorm verkeerde. Captain Best (16) tenslotte is erg trouw en dat is in dit soort koersen altijd een voordeel.

Plaats 1: Cirte la Tour (7)
Plaats 2: Astre Eclatant (8)
Plaats 3: Apache Fosca (15)
Plaats 4: Boucaniere (13)
Plaats 5: Colombe Vrie (5)

 

Race 5: Prix Boulangerie Adoue

Dorlando du Vivier (13) won in 2019 al vier koersen (!) en kan hier met Eric Raffin opnieuw succesvol zijn. Duo Seguinel (14) is ook in vorm en doet mee voor de ereplaatsen, evenals de in het eerste band mooi ingeschreven Derby du Maine (3), die in categorie stijgt maar dit jaar in uitstekende vorm is en de steun heeft van Matthieu Mottier. Dream des Brousses (12) verbetert per start en heeft hier zicht op een plaatsgeld, samen met Dashe du Grippon (6), die met een 2e plaats liet zien er weer aan te komen. Tenslotte proberen wij het nog een keer met Dis Papaoutai (17), die vorige zomer zeer goed presteerde maar na een trainerswissel naar veteraan Richard William Denechere nog niet uit de verf kwam. Aan klasse ontbreekt het de ruin niet.  

Plaats 1: Dorlando du Vivier (13)
Plaats 2: Duo Seguinel (14)
Plaats 3: Derby du Maine (3)
Plaats 4: Dream des Brousses (12)
Plaats 5: Dashe du Grippon (6)

 

Race 6: Prix de du Casino de Barbotan-les-Thermes

Goede vijfjarigen uit de regio aan de start. Equido Alfa (6) is in topvorm en gaat het hier nu hij zonder ijzers loopt uitvechten met Espit Chupitos (8), die zonder achterijzers en met de steun van Eric Raffin zijn ambities niet verhult. Elisma de Guez (3) is al enige maanden in vorm en doet hier ook weer mee voor de betere plaatsen. Ellee du Metz (7) is erg trouw en loopt hier rondom zonder ijzers, zij kan bij een goed koersverloop op het podium eindigen.  Epinard des Mires (13) won begin dit jaar twee koersen achter elkaar maar lijkt even van slag. Op een goede dag heeft hij zeker de klasse om mee te doen. Eperon d'Or (5) tenslotte toonde met een 2e plaats aan dat hij weer komende is en de oude meester Denechere mogen we nooit onderschatten.

Plaats 1: Equido Alfa (6)
Plaats 2: Espit Chupitos (8)
Plaats 3: Elisma de Guez (3)
Plaats 4: Ellee du Metz (7)
Plaats 5: Epinard des Mires (13)

 

Race 7: Prix de Lafox

Valentino Strix (9) doet het goed onder de hoede van Jo Corbanie en alhoewel hij even rust heeft gehad is hij hier onze voorzichtige favoriet. Hij moet echter ernstig rekening houden met tegenstand van Alto Douro (12), die in zijn laatste drie starts op het podium eindigde en hier ook weer voorin mee gaat doen. Bellmann (15) was laatst 4e op Enghien en keert terug in het zuiden met de nodige ambities, pas op voor hem. Apache de Chenu (2) heeft niet vaak een toprijder als Eric Raffin achter zich en zijn laatste klassering in Toulouse toont vormverbetering. Vasterbo Arthur (4) keert terug van rust maar als hij kan herhalen wat hij de vorige zomer liet zien doet hij gelijk weer mee. Avenir d'Or (7) en Alkara (8) lopen zonder ijzers en kunnen hun trouwheid aanspreken om een plaatsgeld op te eisen.

Plaats 1: Valentino Strix (9)
Plaats 2: Alto Douro (12)
Plaats 3: Bellmann (15)
Plaats 4: Apache de Chenu (2)
Plaats 5: Vasterbo Arthur (4)

 

Race 8: Grand Prix Dynavena Maisagri

Diego du Guelier (15) was 3e in de Grand National du Trot in Amiens en komt hier aanzienlijk minder sterke tegenstanders tegen. Hij zal met succes 25 meter kunnen voorgeven aan de in topvorm verkerende Atchoum Pan (8), die perfect staat ingeschreven tegen de winsomgrens in het eerste band. Achter deze twee rotsvaste favorieten is de strijd om de derde plaats open. Camiros du Goutier (1) is de minst verdienende in dit veld maar zijn rijtje laat zien dat hij nog verdere ruimte tot verbetering heeft. Beppe AM (12) heeft zelfs al op Vincennes gewonnen maar de laatste tjd ging het daar minder, de verhuizing naar het zuiden heeft hem weer een nieuwe boost gegeven. Air (5) loopt zonder ijzers en komt in beeld voor een plaatsgeld, net als Actarus de Chambe (13), die na een rentreekoers met zijn trainer nu weer een goede catchdriver achter zich vindt. Al Capone (11) komt van rust maar hij won vorig jaar met ijzers in 1'12''9 over 2500 meter en is als hij die vorm ook maar een beetje benadert gevaarlijk voor een goede klassering.

Plaats 1: Diego du Guelier (15)
Plaats 2: Atchoum Pan (8)
Plaats 3: Camiros du Goutier (1)
Plaats 4: Beppe AM (12)
Plaats 5: Air (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.