Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Aintree - 5 april

Aintree - vrijdag 5 april - Start: 14:45

Het Grand National Festival begint op donderdag en duurt tot zaterdag. De omringende koersen zijn van geweldige kwaliteit met genoeg Groep 1,2 en 3 koersen. Op vrijdag trappen wij hier de voorbeschouwing af met maar liefst vier Groep 1 races

Race 2 Groep 1 horden

Het is altijd de hamvraag of paarden die het tijdens het Cheltenham Festival goed hebben gedaan op tijd hersteld zijn voor dit Festival. Voor sommige paarden is er maar drie weken rust en in het verleden is gebleken dat dat vaak te kort is. Mede daarom ben ik in deze koers gesteld op de kansen van Southfield Stone (7) onder Harry Cobden voor trainer Paul Nicholls. De trainer staat voorop in het trainers klassement en kan met het vele prijzengeld beschikbaar, de beslissende slag slaan. Het paard won zijn laatste koers op 23 februari op de baan van Kempton en dat geeft hem precies 41 dagen rust tussen de koersen wat ideaal is. In die koers op Kempton versloeg hij Angels Breath en dat paard debuteerde met winst in een Groep 2 op Ascot waarna hij tot de favorieten behoorde voor de Supreme Novices Hurdle op Cheltenham. Itchy Feet (3) was derde in de Supreme Novices Hurdle op Cheltenham en hoort dus bij de top van deze klasse. Hij werd derde aan 25/1 dus het was een verrassing en het is een beetje de vraag hoe hij de koers verwerkt heeft aangezien hij dwars door de laatste heg heensprong en een wond heeft overgehouden. De klasse is aanwezig om hier een rol te spelen en zal gebaat zijn bij enige regenval. Trainer Nicky Henderson staat weliswaar achter op Nicholls in het trainers kampioenschap maar heeft de moed nog niet opgegeven. Hij brengt Precious Cargo (4) aan de start die zijn laatste twee koersen heeft gewonnen. De stap naar Groep 1 niveau is behoorlijk en dit paard slaat een aantal klassen over maar de trainer heeft dat dit jaar eerder gedaan en dat heeft altijd goed uitgepakt. Hij zal de zaken van kop af willen beslissen en dat is altijd een moedige tactiek dus ik ben benieuwd of hij het gaat redden. Het zal in deze koers snel gaan over de platte baan van Aintree met ‘slechts’ 3303 meter af te leggen.1.       Soutfield Stone
2.       Precious Cargo
3.       Itchy Feet

 

Race 3 Groep 1 heggen

Deze koers staat helemaal in het teken van Topofthegame (11) die Harry Cobden en Paul Nicholls een snelle dubbel kan gaan bezorgen. Dit paard won zijn koers tijdens het Cheltenham Festival op sterke wijze maar kreeg het niet cadeau dus het is afwachten of hij op tijd hersteld is. De concurrentie van die koers is er nu zeker niet bij maar de paarden van Nicholls die sinds het Festival alweer hebben gekoerst zijn niet helemaal meegevallen. Lostintranslation (7) was tijdens het Cheltenham Festival tweede en gaat nu voor het eerst een langere afstand aan. Dat is een opmerkelijke zet van trainer Colin Tizzard. Hij zal in zijn laatste koers op Cheltenham niet de gewenste snelheid hebben getoond om te winnen en daarom wordt Lostintranslation nu over langere afstand ingezet. Hij heeft de klasse in huis om het Topofthegame lastig te maken. Helaas zijn er maar zeven paarden overgebleven in deze koers en we gaan hierna voor Ierse deelnemer Chris’s Dream (1) met Rachael Blackmore. Zijn vorm in zijn laatste drie koersen is geweldig met twee overwinningen en een tweede plaats. Op 17 februari won hij een Groep 2 in Ierland, heeft het Cheltenham Festival overgeslagen en zal dus fris aan de start verschijnen.

1.       Topofthegame
2.       Lostintranslation
3.       Chris’s Dream

 

Race 4 Groep 1 heggen

Helaas zijn er in deze koers maar zeven paarden overgebleven maar de kwaliteit lijdt daar niet onder. We beginnen met Politologue (4) die in actie komt voor Harry Cobden en Paul Nicholls. Zijn laatste koers op Cheltenham was boven verwachting met een nipte nederlaag achter de grootheid Altior. Vorig jaar werd hij tijdens het Festival vierde waarna hij op Aintree heeft gewonnen. Politologue heeft dus geen moeite met de korte pauze tussen de twee Festivals, sterker nog, hij lijkt er alleen maar beter van te worden. Hij lijkt nu in betere vorm dan vorig jaar en daarom moet de concurrentie van goede huizen komen om hem te verslaan. Waiting Patiently (6) heeft het Cheltenham Festival overgeslagen vanwege kleine lichamelijke ongemakken maar is er volgens de connecties weer helemaal klaar voor. Hij was in zijn laatste koers tweede op de baan van Ascot achter Cyrname, die na zijn winst werd beloond met de hoogste Handicap rating van Engeland. Daarachter tweede worden is absoluut geen schande en hij zal na het missen van Cheltenham helemaal fris aan de start komen. Hell’s Kitchen (2) en Min (3) waren op Cheltenham vierde en vijfde achter Politologue waar Min tegenviel en Hell’s Kitchen erg meeviel. Beide paarden zijn gebaat bij de langere afstand en vooral Hell’s Kitchen vertegenwoordigt een interessante winnend plaats waarde. Min hoort in ieder geval op de duo en trio tickets thuis.

1.       Politologue
2.       Waiting Patiently
3.       Hell’s Kitchen
4.       Min

 

Race 5 Groep 3 Heggen

We warmen op voor de Grand National met de Topham Handicap Chase die over het parcours van de Grand National zal gaan. Maar liefst dertig paarden stellen zich op achter de startlinten en leggen een parcours af van 4219 meter. We beginnen met topgewicht drager Janika (1) die een abonnement op de tweede plaats heeft. Dat is namelijk de plek die hij bezet sinds hij gearriveerd is in Engeland. Met zijn Handicap Rating kan hij makkelijk in Groep 1 en 2 koersen starten en mede daarom wordt hij gestraft met het hoogste gewicht. Hij kwam op het Cheltenham Festival slechts een halve lengte tekort op de winst tegen een paard die 8,5 kilogram minder droeg. Hij is de basis van alle weddenschappen. De ‘gamble’ van deze koers is Ballyhill (13) die van 25/1 naar 12/1 is geslonken. Hij draagt 9,5 kilogram minder dan Janika en dat is uiteraard een heel groot voordeel. Hij was in zijn laatste start derde van vier deelnemers op 36 lengten van de winnaar. Hij zal dus met zorg moeten zijn voorbereidt op deze koers en de trouwe lezers hebben ondervonden dat het loont om het geld te volgen in Engeland. De mooiste waarde zit misschien wel in Ierse gast Call It Magic (23) die speciaal voor deze koers is voorbereidt na een tweede plaats op de baan van Fairyhouse 51 dagen geleden. Hij heeft de baan van Aintree al verkend in december en was toen vierde. Dat was achter hele goede paarden met dit voordelige gewicht is hij de rotsvaste winnend plaats weddenschap. Als grote outsider noem ik Doitforthevillage (17) die tijdens het Cheltenham Festival niets meer dan pech heeft gekend in zijn koers. Hinder en veel vallende paarden om hem heen belemmerde een goed resultaat. Als hij hier uit de problemen blijft dan kan hij vanaf een gunstig gewicht zomaar de uitslag binnen lopen en met vier uitbetaalde plaatsen is hij een interessante winnend plaas weddenschap.

1.       Janika
2.       Ballyhill
3.       Call it Magic
4.       Doitforthevillage


Race 6 Groep 1 horden

In deze koers over 4949 meter steken er op papier drie paarden bovenuit en het belooft een mooi schouwspel te worden. We beginnen met Champ (3) die na vier maal winst op rij zijn waterloo vond op Cheltenham Festival. Hij werd daar tweede achter City Island en liep een goede koers. Als hij het Festival goed heeft verwerkt dan kan hij hier winnen. Ook Dallas Des Pictons (5) werd in de laatste koers van Cheltenham tweede met een leerling aan boord. Hij heeft nu een prof op zijn rug en zal weer steun in de wedmarkt hebben. Ik verwacht weer een goede koers van hem. Emitom (7) houdt al in vijf koersen zijn ongeslagen status vast en klimt nu ontzettend in competitie. Zijn winsten kwamen tot stand in Klasse vier koersen en dit is Groep 1 niveau. Of hij dat niveau aankan is de vraag maar ik denk dat het een beetje te hoog gegrepen is aangezien hij zijn laatste koers maar met een halve lengte won. Go Another One (8) is een interessante outsider vanuit Ierland met een nog interessantere jockey boeking. In zijn laatste acht starts was hij steeds eerste of tweede en zijn laatste start werd makkelijk gewonnen in Ierland. Met de boeking van Richard Johnson en de goede pauze van 43 dagen betekent dat de connecties hier komen met maar een doel, winnen. The Captains Inn (11) is een outsider aan een grote prijs maar wint zijn laatste twee koersen met overmacht. Trainer Ben Pauling maakt een geweldig seizoen door en weet zijn paarden in de juiste koers te zetten. De stap omhoog in competitie is groot maar voor een kleine inzet winnend plaats zie ik het helemaal zitten.

1.       Go Another One
2.       Champ
3.       Dallas Des Pictons
4.       Captains Inn en Emitom

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.