Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Alkmaar - 9 september

Alkmaar - zondag 9 september 2018 - Start: 13:30

Topmeeting rond de 4,5 Kilometer van Alkmaar

In het hoofdnummer komen dit jaar elf paarden aan de start. Zes paarden vertrekken vanuit het eerste band over de afstand van 4545m. Vier paarden in het tweede band moeten 4570m afleggen en één paard moet de afstand afleggen van 4595m. Voor de winnaar of winnares van deze editie van 4,5 Kilometer van Alkmaar ligt een eerste prijs van €3.000 klaar.

Race 1 - Venividivici Joe-Prijs

In de eerste race gaan paarden op pad die nog niet meer verdiende dan €9.000 in hun loopbaan. High Five Renka (1) maakte op een indrukwekkende wijze haar rentree op Duindigt en mag hier eigenlijk geen partij hebben aan haar tegenstand. De merrie heeft nummer één en kan goed vertrekken. Zal worden gereden door eigenaar Johan van der Wal. Norah As (5) liet de laatste keer goede vorm zien en heeft een redelijke uitgangspositie in het eerste gelid. Met haar startsnelheid moet de merrie een mooie positie krijgen en zij moet hier in het trio kunnen eindigen. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman. Dundee Boko (6) heeft met startnummer zes niet de meest ideale uitgangspositie maar de ruin zet altijd door en mag hier niet worden afgeschreven voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door Manon Pools. Galaxy W (7) zal hier vanuit de tweede startrij moeten beginnen maar lijkt zo in ieder geval verzekerd van een mooie koers vanuit het veld. Op de klasse moet de merrie meedoen voor een plaats op het podium. Zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Fledder Greenwood (9) is een paard met de nodige klasse maar heeft met startnummer negen niet het beste nummer getroffen. Hij lijkt altijd net wat beter te zijn wanneer hij direct voor in het veld mee mag doen, maar verrassen kan hij zeer zeker. Zal worden gereden door Jeffrey Mieras.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 1         INZETTEN
Plaats  5         INZETTEN
Duo 1 5,6,7,9       INZETTEN
Trio  1 5,6,7,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

High Five Renka won onaangevochten bij haar rentree op Duindigt


Race 2 - Zeus Oldeson-Prijs

De tweede race is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer verdiende dan €18.000. Giant Shadow (2) ging de laatste keer niet geheel onverwacht ten onder op Duindigt, hier moet hij de koers weer naar zijn hand kunnen zetten. Heeft met Jaap Terstal een goede uitgangspositie en in normale vorm mag hij hier eigenlijk niet gepasseerd gaan worden. Freedom Fighter (4) heeft de laatste maanden goede vorm laten zien en heeft hier met startnummer vier een mooie uitgangspositie. Gaat gereden worden door Paula Bakker en wanneer zij hem gewoon offensief rijdt moet een plaats in het trio altijd mogelijk zijn. Fleur Europoort (1) kan het normaal gesproken goed vinden met Angeline Batist en zij hebben met het startnummer één geen verkeerde uitgangspositie. De merrie kan een mooie koers gaan verwachten en doet mee voor een trioklassering. Godiva Flevo (6) heeft met startnummer zes een lastige uitgangspositie maar de vorm van de merrie is goed te noemen. Zal voordeel hebben van het kleine veld en doet mee voor de plaatsen in het trio. Gaat gereden worden door Willem Brouwer. Fonne Pomponne (3) mag in dit veld ook niet ontbreken. De merrie won de laatste keer op Emmeloord en kan het altijd goed vinden met Samantha Stolker. Heeft met startnummer drie een mooie uitgangspositie en is in topvorm zelfs goed genoeg om hier de koers te winnen, hiervoor zal wel alles mee moeten zitten.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 2         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Duo 2 1,3,4,6       INZETTEN
Trio  2       1,3,4,6 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3 - Schip van Bijleg Loterij Club Wadway-Prijs

In de derde race komen paarden aan de start die nog niet meer verdiende dan €6.800. Hampshire F Boko (2) lijkt onklopbaar te zijn met de Finse leerling en andermaal heeft de combinatie hier een mooie uitgangspositie. De pupil van trainer Bas Crebas kan namelijk hard vertrekken en kan deze koers van start tot finish domineren. Winnen vanuit andere posities is zeer zeker ook mogelijk. Vivien Gar (3) gaat hier op pad met trainer Tom Kooyman en heeft met startnummer drie ook een mooie startpositie. De merrie heeft klasse genoeg om in een koers als deze mee te doen voor de plaatsen in het trio. Ixelle Bolets (1) won de laatste keer op een goede manier in Wolvega en zal nu zeker niet minder zijn. Het startnummer één kan in een snelle openingsfase echter een valkuil worden. De merrie heeft lopende bewezen goed genoeg te zijn voor de overwinning. Zal worden gereden door Finn Verkaik. Bachelet (7) viel in Berlijn niet mee en zal ongetwijfeld na zijn gekeken. Heeft met startnummer zeven geen verkeerde uitgangspositie en het doel zal zijn om achter de stalgenoot aan te gaan van start af. De merrie zal worden gereden door trainer Hugo Langeweg junior. Foppe H Twietel (10) heeft dit jaar al veel goede koersen gelopen en heeft nog een paar maanden te gaan dit jaar. Heeft met startnummer tien een lastige startpositie en gaat gereden worden door Micha Brouwer.

Hampshire F Boko in actie op het gras van Eenrum

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 2         INZETTEN
Plaats  3         INZETTEN
Duo 2 1,3,7       INZETTEN
Trio  2 1,3,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Race 4 - Marcel Bos-Prijs (V5-1)

De vierde race is voor paarden die tot nu toe niet meer verdiende dan €2.200. Harenne F Boko (5) kwam vier keer aan de start en pakte alle keren geld. Won de laatste keer op Alkmaar en heeft hier met startnummer vijf een redelijke uitgangspositie. Moet snel naar voren kunnen komen en zal daarbij de steun krijgen van rijder John de Leeuw. Grizzly Greenwood (4) deed het de laatste keren op het gras erg goed en heeft hier met startnummer vier geen verkeerde uitgangspositie. Trainer en rijder Tom Kooyman zal het tempo willen controleren van kop af en de combinatie doet mee voor de plaatsen in het trio. Gygant Promise (2) heeft met startnummer twee een mooie nummer en de ruin heeft in de laatste starts behoorlijke vorm laten zien. Lopende moet hij hier mee kunnen doen voor een plaats op het podium. Zal worden gereden door Daisy Paling. Gufo Greenwood (10) heeft zich in de zomermaanden goed ontwikkeld en is hier kansrijk voor een plaats richting het podium. Gaat zoals gewoonlijk gereden worden door Ruud Pools, het tweede gelid hier is geen voordeel. Fantastic Well (6) kan het goed vinden met rijder André Bakker maar heeft hier met startnummer zes een lastige positie. Zal in eerste instantie positie moeten vinden in het veld en kan dan meedoen voor de klasseringen.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  4         INZETTEN
Duo 5 2,4,6,10       INZETTEN
Trio  5 2,4,6,10 alle     INZETTEN

  1 2 3 4 5  
V5 Groot 2,4,5,6,10 1,5,6,7,10 1,2,4,5,6,10 3 1,4,5,9,10

Totaal: 5 x 5 x 6 x 1 x 5 = 750 combinaties
Kosten: 750 x €0,20 = €150,00 

  1 2 3 4 5  
V5 Klein 2,4,5,10 10 2,4,6 3 1,4,5,9,10

Totaal: 4 x 1 x 3 x 1 x 5 = 60 combinaties
Kosten: 60 x €0,20 = €12,00 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Quito Besnot-Prijs (V5-2)

In de vijfde race komen paarden aan het vertrek die nog niet meer verdiende dan €4.300 in hun koerscarrière. Hulk Vryenesse (10) heeft met startnummer tien geen optimale startpositie getroffen maar de hengst verkeerd in goede vorm en moet een koers als deze ook vanuit de tweede startrij kunnen winnen. Gaat gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Gillarney F Boko (6) kreeg de laatste keer een onmogelijke koers op Emmeloord en gaat het hier opnieuw proberen. De merrie heeft met startnummer zes een lastig nummer maar met John de Leeuw op de sulky zou dat vakkundig opgelost moeten kunnen worden. Cover Girl (5) is een grillige merrie maar wel één met veel snelheid. Heeft met startnummer vijf mogelijk niet het beste nummer en zij zal eerste de bocht moeten doorkomen in de beginfase. Gaat ditmaal weer gereden worden door Jaap van Rijn. Glenfeddich (1) liep de eerste keer uit voor trainer Langeweg junior geen verkeerde koers en heeft hier met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie. Gaat gereden worden door leerling Finn Verkaik en een plaats rond het podium moet mogelijk zijn. Hooray Boko (7) won dit jaar op het gras en heeft hier met startnummer zeven geen verkeerd nummer. De merrie moet een zuinige koers aan de reling gaan krijgen en is zo kansrijk voor een plaats rond het podium. Gaat gereden worden door Ruud Pools.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 10         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 10 1,5,6,7       INZETTEN
Trio  10 1,5,6,7 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Hulk Vryenesse won de laatste keer sterk op Duindigt


Race 6 - Runnerz Cup (V5-3)

De zesde race is voor paarden die in hun loopbaan nog niet meer wonnen dan €40.000. Femke Schermer (4) krijgt in deze open koers onze voorkeur. De merrie kan goed beginnen maar is niet afhankelijk van de kop. Moet op speed deze koers kunnen beslissen met trainer Rob de Vlieger op de sulky. Secret Honey (6) zou kunnen verrassen in dit nummer, al zal dat niet zijn op basis van haar klasse. De merrie heeft met startnummer zes namelijk een lastig nummer en ondanks haar enorme startsnelheid kan de kop bereiken lastig worden. Zal worden gereden door trainer Michel Rothengatter. Donate Groenhof (2) heeft als snelle vertrekker met het nummer twee natuurlijk een mooi nummer getroffen maar de merrie mag druk verwachten aan haar buitenzijde en dan kon zij het nog wel eens lastig krijgen in de laatste 500m van de koers. Gaat gereden worden door Ruud Pools. Cassandra D (1) is nog een paard dat goed kan vertrekken en zij heeft het met startnummer één ook getroffen. De merrie zal geen meter te veel hoeven lopen en kan hier zomaar in het trio gaan eindigen. Zal worden gereden door Samantha Stolker. Fuggedaboutit (10) heeft met startnummer tien een lastig nummer in deze koers. Treft goede paarden en vanuit deze startpositie kan het lastig worden om naar voren te komen. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  2         INZETTEN
Duo 4 1,2,6,10       INZETTEN
Trio  4 1,2,6,10 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7 - Bibi Barosso-Prijs (V5-4)

In de zevende race vertrekken paarden uit de beginnersklasse, de klasse tot €800. I am Happy (3) is het paard met de voorkeur in deze lastige koers. Kwalificeerde begin augustus op een goede manier in Duindigt maar kende de eerste keer uit nog geen geluk. Gaat het ditmaal op Alkmaar proberen en gaat ditmaal gereden worden door trainer Hugo Langeweg junior. Harmonieus Well (4) kwalificeerde vorige maand in een weinigzeggende tijd op Wolvega en kwam vervolgens aan de start op Emmeloord, zonder succes. Zou het nodige in zijn mars moeten hebben en met startnummer vier is er een mooie uitgangspositie. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Goldrush H (9) kwam één keer aan de start in zijn loopbaan en de ruin won toen op Wolvega. Kwam nu een maand niet aan de start en zal ook nog eens vanuit het tweede gelid moeten komen. Zal zoals de vorige keer worden gereden door Ruud Pools. Ideal Boko (2) gaat met de Finse leerling op pad van trainer Bas Crebas. De combinatie heeft met startnummer twee een mooie uitgangspositie en lopende zou een klassering tot de mogelijkheden moeten behoren. Invictus (8) begon dit seizoen goed met een tweede plaats op Groningen maar kwam vervolgens nooit meer in de buurt van deze verrichting. Ditmaal zal hij met André Bakker vanuit het tweede gelid moeten komen en lopende zou een klassering toch mogelijk moeten zijn in dit veld.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 3         INZETTEN
Plaats  9         INZETTEN
Duo 3 2,4,9,10       INZETTEN
Trio  3 2,4,9,10 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Goldrush H won halverwege augustus op Wolvega


Race 8 - 4,5 Kilometer van Alkmaar (V5-5)

De achtste race is het hoofdnummer van de dag waar elf paarden vanuit drie verschillende banden aan de start gaan komen. Gideon H Renka (4) krijgt in dit nummer onze voorkeur. Hij heeft eerder dit jaar op Joure laten zien geen probleem te hebben met de lange afstand en vanuit het eerste band kan hij mooi opgeborgen worden in het veld. Zal worden gereden door Jaap van Rijn. Fakir Oldeson (5) was dit jaar al vroeg in vorm maar lijkt momenteel toch niet meer zo scherp als eerder dit jaar. Wanneer trainer Rob de Vlieger zijn paard toch nog één keer heeft weten op te laden is hij een serieuze kandidaat voor de overwinning. Bunker du Hamel (9) komt doorgaans tegen de Franse paarden in actie op Wolvega maar deze uitschrijving lijkt toch wel ideaal voor de Fransman. De afstand is voor hem totaal geen probleem en hij gaat hier op pad met Micha Brouwer. Dinand Convital (10) gaat hier vanuit het tweede band op pad met John de Leeuw. De ruin lijkt mede door zijn leeftijd niet meer in de vorm te steken die hij ooit had maar hij mag zeker niet worden afgeschreven. Hij blijft altijd maar doorgaan en de afstand is daarom ideaal voor hem. Daisy va Camstra (1) won laatst op een goede manier een koers over de lange afstand op Alkmaar en de merrie kan hier vanuit het eerste band een ideale koers gaan verwachten. Zij kan hier voor een kleine verrassing  gaan zorgen samen met Ruud Pools.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  9         INZETTEN
Duo 4 4     1,5,9,10 INZETTEN
Trio  4 1,5,9,10 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9 - Dinand Convital-Prijs

In de negende race gaan tien paarden in actie komen onder het zadel. Elma Alki (4) krijgt de voorkeur vanuit het eerste band. De merrie moet goed weg kunnen komen vanuit het eerste band en moet direct naar de leiding kunnen snellen. Wanneer zij vervolgens in de vorm van eerder dit jaar verkeerd is zij de eerste kandidaat voor wat betreft de overwinning. Bizzy Tolli T (6) kan met het nummer zes ook nog vanuit het eerste band vertrekken en moet goed genoeg zijn voor een plaats in het trio. Zal zoals gewoonlijk worden gereden door Leonie Vethaak en met de bandenstart heeft hij normaliter geen problemen. Bikini de Larcy (1) heeft de laatste keren zeer goede vorm laten zien en heeft met startnummer één geen verkeerde uitgangspositie. Moet een mooie koers gaan krijgen en zal net als in Eenrum worden gereden door Marieke Bergen. De combinatie moet op de vorm af weer in het trio kunnen eindigen. Un de Muze (9) was in juli nog tweede achter Buzzi Sild op Waregem dus onder het zadel kan deze gast uit België zeker presteren. De laatste verrichtingen waren echter wat minder en de vorm is daarom een vraagteken. Cha Cha Cha (5) is eigenlijk voor alles in, deze montékoers zal voor hem ook geen probleem zijn. Gaat vanuit het eerste band op pad met Angeline Batist en lopende moet een klassering zeker mogelijk zijn.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 4 1,5,6,9       INZETTEN
Trio  4 ,1,5,6,9 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Elma Alki won hier op de grasbaan van Emmeloord


Race 10 - Adelaar Kwartet

De tiende en laatste race van de middag is voor paarden die in hun koerscarrière nog niet meer verdiende dan €13.000. Floral Girl (4) won in haar voorlaatste start op een goede manier in Emmeloord en pakte de laatste keer een klassering mee op Wolvega. De merrie heeft hier met startnummer vier een mooie startpositie en gaat hier voor het eerst gereden worden door Jaap van Rijn. French Kiss (6) heeft hier met startnummer zes een lastige uitgangspositie maar lopende moeten er toch mogelijkheden zijn. Liep vorige maand nog een goede koers op Duindigt en zal zoals gebruikelijk worden gereden door John de Leeuw. Shake Hands (1) won op Derby-dag op een goede manier met nationaal kampioen Rick Ebbinge op de sulky. Hier gaat eigenaar en leerlingpikeur Johan van der Wal op pad met de Zweedse import. Heeft met startnummer één normaal gesproken geen verkeerd nummer, al is hij niet altijd even gemakkelijk bij de start. Freek Schermer (10) heeft twee koersen in de benen na een rustperiode en kan misschien nog een koers nodig hebben. Wanneer hij op 70% van zijn kunnen presteert moet hij mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Zal worden gereden door trainer André Bakker. Flavius Boko (5) zou beter moeten kunnen dan zijn laatste verrichtingen laten zien. Moet ondanks het nummer vijf kansrijk zijn voor de kop en éénmaal daar moet het tempo gehouden worden en wanneer de vorm weer is teruggekeerd doet hij mee voor een plaats op het podium. Zal worden gereden door trainer Tom Kooyman.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN
Duo 4 1,5,6,10       INZETTEN
Kwartet  4 1,5,6,10 1,5,6,10 alle   INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.