Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Alkmaar - 5 november

Alkmaar - maandag 5 november - Start: 18:55

Jean Gagnant is rond gaan ‘appen’ en heeft vele tips uit de stallen!


Race 2 - Arno Kooijman-prijs

Een draverij voor beginners met een maximaal gewonnen bedrag van €650. Favoriet hierin is de leerlingpikeur Thomas Bos met 1 I’ll be there. Hij werd als favoriet geklopt maar werd prima tweede. Enkele maanden eerder werd hij vierde op een halve seconde van Indian Fanatic, die daarna het hoogste niveau van zijn jaargang opzocht. Verwacht wordt dat de eerste bocht het spannendst gaat worden met het nummer aan de binnenzijde en direct de krappe bocht van de Alkmaarder Piste. Ook is dit de favoriet van Jaap van Rijn, hij verwacht zelf maximaal tweede of derde te worden met zijn 4 Ids Mass. De goed gefokte merrie heeft talent maar het ontbreekt haar nog aan kracht. Voor de overige plaatsen is het in mijn ogen zeer open met lichte voorkeur voor 7 Happy Charisma. Een aantal eerdere klasseringen op Alkmaar en Duindigt geeft daarin de doorslag. Ook de kapitaal gefokte 3 Harmonieus Well is niet in te schatten. De merrie heeft tot nu toe al haar koersen ‘versprongen’.

 Trio Poolgarantie € 1.250 - Kansspelbelastingvrij

Winstkansen: 1-4
Plaatskansen: 7-3-2

Spelsoort1234C 
1,4 1,4       INZETTEN
1,4 1,4 alle     INZETTEN
1,4 alle 1,4     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 3 - Henk Broek-prijs

Een interessante koers over de sprintafstand van 1720 meter. Uiteraard is favoriet Goldrush H (5) uit de stal van Cees Hetteling. Vier starts leverde drie overwinningen op drie verschillende banen, waaronder Alkmaar. Deze trouwe ruin kan overal uit de voeten in zijn prille carrière. Griet la Brousse (9) heeft een matig startnummer maar zal beter zijn dan bij haar vorige optreden meldt trainer Hugo Langeweg jr. desgevraagd. Een plaats in het trio moet zeker in de mogelijkheden behoren en zo denk ik er ook over. Ook Green Investment (7) begint een mooie rij verrichtingen te creëren. De laatste tweemaal werd er gewonnen maar treft een lastig nummer over de korte afstand. Dan is er ook nog Willow Burgheide (4) die het beter met het nummer treft. Daarover zegt zijn pikeur Lindsey Pegram: “een plaatsgeld tot de mogelijkheden behoort. Ik rij Willow voor het eerst waarbij zijn laatste optreden goed was tegen kanshebber Green Investment.” John Dekker heeft niet al te hoge verwachtingen bij Emi van Jip (2) die er nogal fors in staat vandaag. Hij is blij met een plaatsgeld. Datzelfde meldt Tom Kooyman over zijn Glenda Camelot (10). 1 Invictus is ook een kanshebber voor de plaatsen met het voordelige nummer een goede derde plaats achter de favoriet én Willow Burgerheide.

 Trio Poolgarantie € 1.500 - Kansspelbelastingvrij

Winstkansen: 5-9
Plaatskansen: 7-4-1

Spelsoort1234C 
5         INZETTEN
5         INZETTEN
5,9 5,9       INZETTEN
5,9 1,4,7       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4 - Welkom op 19 november-prijs (V5-1)

De koers voor de middenklasse levert verwacht ik veel strijd op. De trouwe Cashflow (3) is al tijden goed in vorm en wist zelfs onder het zadel een maximale tweede plaats achter de internationale topper Buzzi Sild. Ook 1 Faday Scott treft steeds goede paarden waaronder Graham Convital. Toch heeft de ruin deze in augustus al verassend geklopt. Dat zegt genoeg over de capaciteiten. Godiva Flevo (4) gaat vandaag op pad met de talentvolle Finse Sonja Rytkönen. Verwacht haar de laatste tweemaal als winnaar waardoor echter toch het feestje steeds verstoord werd. De merrie loopt wel steeds goede koersen en zal in het trio moeten kunnen eindigen. Crazy Lover (9) is de grootverdiener in het veld en daarover zegt Jaap van Rijn dat er momenteel meer koersritme aanwezig en een plaats mogelijk moet zijn. Dania Beach (10) keert terug na een aantal Franse avonturen en dit was niet onverdienstelijk. Een derde plaats vóór Deep Impact van de combinatie Hagoort/Westerink was het maximale onder het zadel. Eerder werd ze ook al tweede onder het zadel, beide malen op Frankrijks grootste baan Vincennes. Voor Cha Cha Cha (7) verwacht rijder John Dekker een klein plaatsje mee te sprokkelen.

 V5 Poolgarantie incl. Jackpot € 4.500 - Kansspelbelastingvrij

Winstkansen: 3-1-4-10-9
Plaatskansen: 5-8-6

Spelsoort1234C 
4 1,3,9,10       INZETTEN
1,3,9,10 4       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5 - Gouden Hoef (V5-2)

Het hoofdnummer van de dag voor Alkmaarders Gouden Hoef. Favoriet is de ijzersterke Banker Transs R (6). Hierover zegt Jaap van Rijn: “Zijn laatste koers was als vanouds, de tegenstand is sterk en de kleine piste van Alkmaar maakt het er niet eenvoudiger op met startnummer zes, de vorm is goed”.  Zelf persoonlijk denk ik dat als hij 70% heeft van zijn oude vorm hij al moet kunnen winnen, met alle respect voor de goede tegenstand. Wie zeker in absolute topvorm is is het zusje van Your Love Lois, namelijk Femke Schermer (3). De laatste driemaal werd er sterk gewonnen wat niet altijd even verwacht was. Zij zal om de kop strijden met Donate Groenhof (1). Deze alleskunner won in Joure de serie en werd vierde in de finale. Tom Kooyman verwacht uiteraard ook zijn Fuggedaboutit (4) in het trio. De ruin doe het fantastisch en is in Alkmaar volledig in zijn element. Echo Oldeson (2) kan in goede vorm ook zeker meedoen, echter neem ik dit juist in twijfel. Verder mag Come on Scott (5) zeker niet op de tickets ontbreken. Hij won sterk op het heilige gras van Duindigt en John de Leeuw kan er altijd het maximale uit halen.

 Trio Poolgarantie € 1.500 - Kansspelbelastingvrij

Winstkansen: 6-4
Plaatskansen: 3-1-5-2

Spelsoort1234C 
6         INZETTEN
6         INZETTEN
6 3,4       INZETTEN
3,4 6       INZETTEN
6 3,4 alle     INZETTEN
3,4 6 alle     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6 - Lucky XI-prijs (V5-3)

Favoriet is Hulk Vryenesse (5) met Hugo Langeweg jr.: “Hulk liep onlangs goed, heeft een prima startnummer en zal strijden voor de winst”. Die strijdt zal wellicht gevoerd worden met 1 Gillarney F Boko die de laatste maal won met de rijder van vandaag. Over Covergirl (3) was haar rijder de laastste maal te spreken. “Echter blijft ze onberekenbaar maar zonder fouten zijn er mogelijkheden.” Grady Stardust (9) is de tweede troef van Stal Langeweg en wordt bij de eerste vier verwacht. “De merrie had verhoging maar traint nu weer goed. Haar eerste koers was ietwat teleurstellend.” Kortom een slag om de arm. Volare Gar (8) is ook een paard met veel klasse. Er werd in een snelle tijd gewonen in Groningen en werd tweede ver achter de rug van Geordie. Ook John Dekker verwacht zijn Freiya van Jip (10) bij de eerste vier aankomenden.

 Trio Poolgarantie € 1.500 - Kansspelbelastingvrij

Winstkansen: 5-1
Plaatskansen: 3-8-9-4

Spelsoort1234C 
5         INZETTEN
5         INZETTEN
1,5 1,5       INZETTEN
1,5 1,5 alle     INZETTEN
1,5 alle 1,5     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8 - Tims Paleis Superkwartet (V5-5)

Een prachtige kwartetkoers om de meeting mee te eindigen. De favorieten staan deze race in het tweede gelid. Fonne Pomponne (9) is de eerste die ik benoem. De merrie kwam van ver de laatste maal en kwam net te kort voor de winst om Graham Convital niet nakoersen.nl Paradepaard te krijgen. Vandaag zal ze aan de stok moeten met Freedom Fighter (10) en Everglide Rapida (7). Over eerstgenoemde zegt rijdster Paula Bakker het volgende: “Paard is goed en loopt hier altijd sterke koersen. Tweede gelid is lastig waardoor je afhankelijk bent van anderen. Normaliter doen we weer mee voor de plaatsen.” Ook Willem Brouwer durft geen winnaar aan te wijzen maar verwacht de twee eerder genoemde eveneens als enige concurrenten. Ook Velten Moon River (6) moet in de gaten gehouden worden. De ruin is in goede vorm liep voornamelijk de laatste tweemaal sterk in Gelsenkirchen. Hou zou zomaar kunnen verrassen. French Kiss (3) is ook een trouwe merrie die niet niet genoemd mag worden. De merrie is een ware Alkmaar specialist en treft het met het startnummer.

 Kwartet Poolgarantie € 2.000 - Kansspelbelastingvrij

Winstkansen: 9-10-7-6
Plaatskansen: 3-5

Spelsoort1234C 
6 7,9,10       INZETTEN
7,9,10 6       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.