Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Alkmaar - 10 december

Alkmaar – maandag 10 december 2018 - Start: 18:30

Race 1: Fertigrow Horse-prijs

De meeting begint met een montédraverij waarin enkele tegenstanders aan elkaar gewaagd zijn. Elma Alki (4) achterhaalde de laatste maal in de slotronde Bronco Boko (7), die 25 meter had moeten voorgeven en aan kop wat slordig omsprong met zijn krachten. Nu van gelijk af kunnen de rollen wel eens omgedraaid worden. Crazy Lover (8) liep na lange rust 3 koersen en toont een stijgende vorm. Kijken we naar zijn monté-prestaties uit het verleden, waaronder meerdere sterke zeges in Frankrijk, dan is hij gevaarlijk voor al deze tegenstanders. Cashflow (2) werd hier tweede in een montékoers in een supertijd en we zijn benieuwd hoe zij zich in dit veld houdt. Beat It (3) is erg trouw en heeft een fraaie staat van dienst in dit genre. Ook hij heeft rust gehad en zal een vormstijging kunnen laten zien. Viking Cehere (6) kan in het trio lopen als een of meerdere favorieten falen.

 Trio Poolgarantie € 1.000 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Bronco Boko (7)
Plaats 2: Elma Alki (4)
Plaats 3: Crazy Lover (8)
Plaats 4: Cashflow (2)
Plaats 5: Viking Cehere (6)

 

Race 2: Fertigrow Garden-prijs

Het trio lijkt te komen uit de eerste 5 startnummers. De Crebas-pupillen Everglide Rapida (1) en Godiva Flevo (2) profiteren optimaal van de leerlingen-startplaatsen en kunnen met deze startnummers de koers snel naar hun hand zetten. Galaxy W (4) en Fonne Pomponne (5) hebben dan de taak om het zware werk buitenom te doen. Fleur Swagerman (3) verraste in Wolvega met een ijzersterke 2e plaats maar het is even de vraag of zij in deze koers een goede positie kan krijgen. Van de overigen zouden Gentleman Newport (6) en Gotta Jibboo (8) op hun klasse een plaats kunnen belopen, maar beiden hebben rust gehad en zullen wellicht nog een koersje nodig hebben. Cha Cha Cha (9) kan beter dan haar verrichtingen doen vermoeden maar de laatste tijd komt het er niet helemaal uit.

 Trio Poolgarantie € 1.000 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Godiva Flevo (2)
Plaats 2: Everglide Rapida (1)
Plaats 3: Galaxy W (4)
Plaats 4: Fonne Pomponne (5)
Plaats 5: Fleur Swagerman (3)

 

Race 3: Kunstmest Paardenweide-prijs

Een koers voor de beginnersklasse. Symphonie H (7) kwalificeerde in juli supersnel maar haar enige start daarna in een serie van de Deutsche Stutenderby strandde in een galoppade. Nu treft zij een heel ander niveau tegenstanders, al is de startpositie in het tweede gelid misschien geen voordeel. Qua snelheid zou zij iedereen de baas moeten kunnen zijn. Mocht zij falen dan zijn er diverse kapers op de kust. I Am Happy (5) was de laatste keer eindelijk eens foutloos en dat leverde gelijk een 2e plaats op achter de goede Irish Steel. Hij heeft een voor zijn doen mooi startnummer aan de buitenkant van het eerste gelid. Op haar kwalificatietijd af is Donna May ST (1) ook een serieuze gegadigde. Zij kan snel voorin liggen en het tempo bepalen. Lannoo EV (4) wordt per koers beter en lijkt een vaste waarde voor een plaats bij de eerste vier. Iznogood Darby (8) won hier overtuigend bij zijn debuut maar op Duindigt viel hij niet op. Startnummer 8 maakt het er niet makkelijker op voor hem. Gaya Vip (6) en Floris van Egmont (9) kunnen zich plaatsen als onze favorieten falen.

 Trio Poolgarantie € 1.250 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Symphonie H (7)
Plaats 2: I Am Happy (5)
Plaats 3: Donna May ST (1)
Plaats 4: Lannoo EV (4)
Plaats 5: Iznogood Darby (8)

 

Race 4: Solsel Liksteen-prijs

Tien paarden gaan verdeeld over 3 banden de strijd aan over ruim 3 kilometer. De winsomverschillen zijn groot maar toch is het lastig om een winnaar aan te wijzen. In het eerste band heeft Giant Starlake (3) de beste papieren, al heeft hij nauwelijks ervaring met langere afstanden. Hij kan hier ver komen. Dreamline Promise (6) is een geboren stayer, voor hem geldt hoe langer hoe beter. Hij lijkt niet in zijn allerbeste vorm maar toch zien we hem in dit veld voorin eindigen. Bruno Lanzarote (7) is ook zo’n rasstayer. Zijn laatste start was een fraaie overwinning in augustus maar sindsdien liep hij niet en hij kan wat scherpte missen. Gigant Well (5) zou een plaatsgeld kunnen pakken. Gerko Steenwijk (1) doet het leuk maar treft hier wel opponenten van een heel ander kaliber. Vanuit het achterste band staat Nu I Nu (10) er niet licht in maar de ruin beschikt over een flinke dosis klasse.

 V5 Poolgarantie inclusief Jackpot € 4.500 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Giant Starlake (3)
Plaats 2: Dreamline Promise (6)
Plaats 3: Bruno Lanzarote (7)
Plaats 4: Nu I Nu (10)
Plaats 5: Gigant Well (5)

 

Race 5: Havens Horse Liksteen-prijs

Irish Steel (5) is hier na haar zege van 19 november de blikvanger. Ze kan op herhaling. Goah d’Isere (1) won op Duindigt maar is verder niet echt regelmatig. Het startnummer is niet verkeerd voor hem. Heaven EMC (4) probeert het weer eens in Alkmaar waar hij begin augustus al eens tweede werd. Op de grotere banen had hij minder succes. Ook Hind Beuckenswyk (3) loopt goede tijden op Wolvega maar het wordt maar matig beloond. De merrie verdient weer eens een ereplaats. Pierro Kavenga (2) loopt goed op Alkmaar en een prijs behoort weer tot de mogelijkheden. De overigen krijgen het tegen genoemde paarden niet gemakkelijk.

 Trio Poolgarantie € 1.250 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Irish Steel (5)
Plaats 2: Goah d’Isere (1)
Plaats 3: Heaven EMC (4)
Plaats 4: Hind Beuckenswyk (3)
Plaats 5: Pierro Kavenga (2)

 

Race 6: Thiele & Zn BV Zeevisgroothandel-prijs

Een zeer open koers. We zien meerdere serieuze kandidaten voor de overwinning. Griet La Brousse (3) is altijd in het trio hier in Alkmaar en zij is weer eens aan een zege toe. Ze gaat het niet cadeau krijgen van Flash Greenwood (1), die overigens even wat minder scherp lijkt, Gerson Boko (4) en met name van Hé Gerritdelange (5), die zich in Wolvega ook plaatste in de premium koersen en het verdient om de eerste zege in haar carriere te boeken. Iceland (2) kan een plaatsgeld belopen net als Echt Wel KJ (7) die het na 2 herkwalificaties weer eens probeert. De merrie heeft een uitstekend record.

 Trio Poolgarantie € 1.500 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Griet La Brousse (3)
Plaats 2: Hé Gerritdelange (5)
Plaats 3: Gerson Boko (4)
Plaats 4: Flash Greenwood (1)
Plaats 5: Echt Wel KJ (7)

 

Race 7: Van der Valk Exclusief-prijs

I’ll Be There (1) won hier tweemaal op rij maar de winnende tijd van Exclusive Renka (7) in diens laatste start was een stuk sneller. Wij wagen de gok om laatstgenoemde de voorkeur te geven, mede omdat zij van start af de rug van I’ll Be There kan pakken. Godfather (8) liep niet sinds juni maar zijn prestaties daarvoor waren uitstekend en hij is een serieus gevaar voor de eerder genoemde favorieten. Happy Charisma (2), Gabor Rais (4) en Zoom Wise L (6) kunnen indien een van de genoemde paarden faalt in het trio lopen, men dient hen niet over het hoofd te zien.

 Trio Poolgarantie € 1.500 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Exclusive Renka (7)
Plaats 2: I’ll Be There (1)
Plaats 3: Godfather (8)
Plaats 4: Gabor Rais (4)
Plaats 5: Zoom Wise L (6)

 

Race 8: Tims Paleis Superkwartet

De meeting wordt besloten met een amateurkoers waaraan vandaag het Kwartet is gekoppeld, 11 paarden komen aan de start en het is een zeer open aangelegenheid.
Gillarney F Boko (1) heeft een mooi startnummer en zij won 3 van haar laatste 5 starts, waaronder twee maal op Alkmaar. Zij lijkt zeer geschikt voor het amateurgenre en misschien “klappt es” vandaag voor Thomas Huber. Bachelet (4) heeft goede steun en haar prestaties in Alkmaar zijn uitstekend maar ze heeft even kort pauze gehad. Gerco Impuls (7) heeft een mooi startnummer achter Gillarney F Boko en kan gelijk mooi in de koers komen te liggen. French Kiss (11) is altijd bij de eerste vier en dat kan hier ook zomaar weer gebeuren. Call Him George (5) bleek de laatste keer sterk verbeterd maar in Alkmaar haalde hij de keren ervoor de finish niet. Met de steun van Willem Brouwer is het toch een gevaarlijke outsider die voorin kan eindigen. Ter completering van onze selectie noemen wij Eva Hallinck (9) ondanks haar matige startpositie alsmede Hadya Cunera (3) die snelheid genoeg bezit.

 Kwartet Poolgarantie € 2.000 - Kansspelbelastingvrij


Plaats 1: Gillarney F Boko (1)
Plaats 2: Bachelet (4)
Plaats 3: Gerco Impuls (7)
Plaats 4: French Kiss (11)
Plaats 5: Call Him George (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.