Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Alkmaar - 22 april

Alkmaar – maandag 22 april – Start: 13.30 uur

Race 1: Kortebaandraverijen.nl - Prijs

Vijf draverijen en de afvalrace rond de Megasprint. Tweede Paasdag staat garant voor spektakel in Alkmaar. In de eerste koers heeft Rob de Vlieger twee starters. Halo Beanie Boo (1) komt terug van rust en profiteert van leerlingenstartvoordeel. Hij verbeterde vorig jaar per start en zou hier zijn eerste overwinning in zijn carrière kunnen scoren. Stalgenoot Heaven Starlake (6) heeft meer ritme en liet een stijgende lijn zien in Wolvega. De laatste keer in Alkmaar had ze veel aanzien op de wedmarkt maar kwam ze moeilijk uit het achterveld in een koers met veel tempo. Startnummer zes is niet ideaal. Gaya Vip (8) won vorig jaar op Alkmaar maar zal vanuit het tweede gelid wel een beetje geluk moeten hebben. Ivy Fortuna (3) maakte een prima debuut. De goed gefokte merrie werd vierde en zal van die start een hoop geleerd hebben. Go with the flow (4) presteerde vorige week opvallend op Duindigt. Ze was na een snelle start lang voorin te vinden. Zoom Wise L (9) hoort eveneens op de trio-tickets thuis.


Plaats 1: Halo Beanie Boo (1)
Plaats 2: Gaya Vip (8)
Plaats 3: Heaven Starlake (6)
Plaats 4: Ivy Fortuna (3)


Race 2: Emi van Jip - Prijs

Hulk Vryenesse (8) maakte een prima rentree door tweede te worden achter de sterke Iyan Stardust. Hij hield vanuit het dodenspoor Looks Valentine (7), Hooray Boko (6) en Glenda Camelot (4) achter zich. Alle drie de paarden zullen baat hebben gehad bij die verrichting. Gufo Greenwood (2) kwam de vorige keer voor het eerst in actie voor eigenaartrainer Kees Zijp. De ruin is startsnel en zal hier waarschijnlijk aan kop komen. Ik verwacht hem bij de eerste drie. Green Investment (1) werd bij haar seizoensdebuut tweede, ruim achter de winnaar. De merrie van Jan van Blokland heeft voldoende capaciteiten om zich opnieuw voorin te melden. Kissmequick (3) maakt voor het eerst de reis naar Alkmaar. De merrie is grillig maar wel snel genoeg voor een klassering.


Plaats 1: Hulk Vryenesse (8)
Plaats 2: Gufo Greenwood (2)
Plaats 3: Green Investment (1)
Plaats 4: Looks Valentine (7)


Race 3: Kortebaanbond - Prijs

Everglide Rapida (3) bood twee weken geleden Makalo tot op de streep partij. Hoewel Eristoff Blue (2) ook snel kan beginnen zal Everglide Rapida hier aan kop komen en dan is er een hoop gewonnen. Gigant Well (4) werd in diezelfde koers derde achter Everglide Rapida. De Love You-zoon is in vorm en maalt niet om een metertje meer. Ixelle Bolets (8) won tijdens de seizoensopening van Alkmaar. De merrie verlegde toen een paar keer haar loop maar werd vanuit het veld naar een knappe overwinning gedragen in een snelle tijd. Achter haar werd Dundee Boko (7) derde. Hij heeft loopvermogen en is handig op het Ovaaltje.


Plaats 1: Everglide Rapida (3)
Plaats 2: Ixelle Bolets (8)
Plaats 3: Gigant Well (4)
Plaats 4: Eristoff Blue (2)


MEGASPRINT: eerste serie

Vier series over 700 meter met vier paarden achter de auto. De eerste twee aankomenden gaan door naar de twee kwartfinales. Daarin kwalificeren de beste twee zich voor twee match-a-deux’s: de halve finale. De winnaars en de verliezers strijden vervolgens om respectievelijk de winst en de derde plaats. De eerste serie is direct sterk bezet. Femke Schermer (1) is de titelverdedigster en heeft een mooie uitgangspositie. Co Swagerman (2) heeft vorm getuige zijn winst op de grasbaan van Duindigt. Contador (3) en Barbert (4) zijn geboren kortebaners maar krijgen het niet makkelijk met deze startnummers.

MEGASPRINT: tweede serie

Bronco Boko (7) kan met ieder nummer de leiding nemen, dat is geen probleem. Ondanks hinder was hij snel weg in de monté-koers. Hij kwam aan kop maar de verzuring trad op in de laatste bocht. Deze opdracht past hem beter. Faustus (8) vertrekt aan zijn buitenkant en de paarden aan zijn binnenkant moeten zich nog bewijzen over de korte afstand. Colt Turgot (6) presteerde goed in Wolvega en Voltigeur d’Amour (5) is een vraagteken.

MEGASPRINT: derde serie

Fuggedaboutit (9) is een alleskunner en de vorm is prima. Hij kan aan de binnenkant zelf de koers bepalen. Fleur Swagerman (11) is befaamd vanwege haar startsnelheid. De voorlaatste keer in Alkmaar lag ze vast achter een stilvallende koploper en in Duindigt trof ze te sterke tegenstanders. Ze heeft voldoende ritme en is gevaarlijk. Boucher le Blanc (12) krijgt het ook als kortebaan-topper moeilijk aan de buitenkant en Vazirissimo (10) moet zich nog bewijzen in dit genre.

MEGASPRINT: vierde serie

Andrea Swagerman (13) kwam de voorlaatste keer in Alkmaar hard af. Ze kan hard beginnen en heeft het voordeel van de binnenkant. Doc Holiday (16) was in 2018 ‘Kortebaner van het Jaar’ maar zal hier alle zeilen bij moeten zetten om door te gaan naar de volgende ronde. Gently Boko (15) kan hard beginnen maar we twijfelen over haar vorm. Archange de Jiel (2) kon wel eens de verrassing van de dag worden. Henk Grift maakt speciaal voor dit paard de reis naar Alkmaar. We zijn benieuwd!


Race 4: Gaya Vip - Prijs

Een amateurkoers met de klassedraver Makalo (4) aan de start. De ruin won in Alkmaar maar trainer Jaap van Rijn moest hem onderweg goed ondersteunen om dravend in de rondte te komen. Met Paula Bakker heeft hij een ervaren amatrice, zij is deze klus wel toevertrouwd. Fonne Pomponne (6) werd vijfde achter Makalo en zal per start verbeteren. De merrie van Elco Korrel was vorig jaar seriewinnares op Alkmaar. Fakir Oldeson (8) liep die dag in het hoofdnummer. Hij kwam aan kop en pareerde meerdere aanvallen. Uiteindelijk werd hij dichtbij vijfde. Donate Groenhof (7) komt terug van rust en zal misschien nog een koers nodig hebben. De succesmerrie is altijd een geduchte tegenstander. Het tweede gelid is een nadeel, ook al kan Donder Frejo (1) aardig goed vertrekken. French Kiss (2) heeft in tegenstelling tot de laatste keer wel een mooi startnummer. In goede vorm is ze een bankpaard voor het trio.


Plaats 1: Makalo (4)
Plaats 2: Fakir Oldeson (8)
Plaats 3: French Kiss (2)
Plaats 4: Donate Groenhof (7)


Race 5: Runnerz - Prijs

De kwartetkoers is ingewikkeld. Jack Hanover (5) plaatste zich vorig jaar in twee klassiekers voor tweejarigen. Zijn rentree in Alkmaar resulteerde in een galoppade. Hij werd in de eerste hoek krap gepasseerd en het noodlot sloeg toe. Met dit nummer kan hij eerst rustig op de benen worden gebracht. Klasse heeft hij genoeg. Giddy Kingly (3) maakte een prima indruk bij haar debuut. Ze werd tweede vanuit het dodenspoor. Freek Hallinck (4) is een talent. Hij zal per koers beter worden en doet hier voorin mee. Hind Beuckenswyk (1) is van trainer gewisseld en heeft de ideale uitgangspositie om het hier van kop af te proberen. Ideal Boko (7), die vorig jaar moest passen tegen de top van de jaargang, kan in haar slipstream een droomparcours krijgen. Beide paarden hebben enkele maanden niet gelopen maar zouden kunnen verrassen met een overwinning. Twee andere paarden in het tweede gelid horen ook op ieder ticket thuis. I’ve got mail (8) toonde vorm in Wolvega en Exclusive Renka (9) is een ‘bulldozer’. Hun startnummers zijn een groot nadeel. Ook Hugo GT (2) wil ik graag noemen. De grillige draver kwalificeerde vorig jaar op Victoria Park in 1.20 met een grote fout. Hij is even weggeweest en zou dravende weg kunnen verrassen met plaats drie of vier. En English Boy (6) verbetert per start. Liep op Duindigt een snelle tijd na een zuinig koersverloop. Zal hier zelf wat moeten ondernemen. Hele open koers!


Plaats 1: Jack Hanover (5)
Plaats 2: Giddy Kingly (3)
Plaats 3: Freek Hallinck (4)
Plaats 4: Hind Beuckenswyk (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.