Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Alkmaar - 6 oktober

Alkmaar – zondag 6 oktober 2019 - Start 13.00 uur

Race 1: Stal Frejo-prijs

Hulk Vryenesse (5) won de helft van al zijn starts en is in een perfecte vorm. Hij kent deze baan goed en niets lijkt daarom een nieuwe overwinning in de weg te staan. Voor de plaatsen kunnen we strijd verwachten tussen Foppe H Twietel (1), die buiten de fouten met dit startnummer een rol kan spelen, Gillarney F Boko (2), die bij haar rentree direct haar record verbeterde, en Eliot Charisma (6), die dit jaar opnieuw schitterde op de kortebaan maar normaal ook deze afstand aan kan. Hierachter kan Elbert H (7) meedoen voor een plaats.

Plaats 1: Hulk Vryenesse (5)
Plaats 2: Foppe H Twietel (1)
Plaats 3: Gillarney F Boko (2)
Plaats 4: Eliot Charisma (6)
Plaats 5: Elbert H (7)

 

Race 2: VPW steunt Doorstart Alkmaar-prijs

Jente W (2) kwalificeerde zich prima in Wolvega en kan met dit mooie startnummer de kop nemen en verder de koers beheersen. Zij moet daarvoor wel afrekenen met enkele snelle paarden met meer ervaring zoals Jaffy Joha (7), die geen rol kon spelen in de Merrie Derby maar het hier veel lichter treft, Jolien Schermer (9), die begint te begrijpen wat er van haar verwacht wordt, en Dream of Speed (8), die per start nog verbetert. Jazeker Well (3), die debuteert, en Jari L Petnic (10), die veruit het snelste record van dit veld heeft, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Jente W (2)
Plaats 2: Jaffy Joha (7)
Plaats 3: Jolien Schermer (9)
Plaats 4: Dream of Speed (8)
Plaats 5: Jazeker Well (3)

 

Race 3: Melo Bouw-prijs

Wij kiezen hier voor Velten Red Red Red (2), die zijn eerste twee starts won en die zich waarschijnlijk thuis zal voelen op een baan als Alkmaar. Tegenstand zal komen van Ida Swagerman (3), die snel kan vertrekken en de laatste tijd vormverbetering laat zien, en Happy Charisma (9), die sinds deze zomer enorm vooruitgegaan is en ook op de harde banen haar vorm bevestigde, het tweede gelid is wel een nadeel. Kortebaner Gaya Vip (4) doet mee voor de plaatsen net als Dawson City Jewel (7), die de juiste weg weer is ingeslagen, en Fabrys Chris (5), die het op de kortebaan niet onaardig deed en die hier niet zomaar weggelaten mag worden.

Plaats 1: Velten Red Red Red (2)
Plaats 2: Ida Swagerman (3)
Plaats 3: Happy Charisma (9)
Plaats 4: Gaya Vip (4)
Plaats 5: Dawson City Jewel (7)

 

Race 4: Newport Breeding KWARTET

De kwartetkoers met een poolgarantie van € 3000 op het kwartetspel. Een lastige puzzel waarbij er van alles mogelijk is. Voor de favorieten kijken wij naar het eerste gelid waar Zadok Font (2), die van kop af ver kan komen, Gufo Greenwood (4), die in vorm is en wiens rijder elke zandkorrel op deze baan kent, en Goah d’Isere (5), die in Duitsland een ander gezicht liet zien, het kunnen uitvechten voor de zege. Iznogood Darby (8) moet vanuit het tweede gelid komen maar met een passend koersverloop kan hij al onze favorieten verslaan. Gabor Rais (12) is dit jaar helemaal doorgebroken en liet zien meer te zijn dan een grasspecialist, ook hij kan er dicht bij zijn. Hierachter zijn er plaatskansen voor Lannoo EV (6), die iets minder scherp lijkt dan begin dit jaar, Dream Women (1), die er van start af gelijk mooi in kan komen te liggen, en Victoria TIM (3), die zou kunnen verrassen.

 Kwartet Poolgarantie € 3.000

Plaats 1: Zadok Font (2)
Plaats 2: Gufo Greenwood (4)
Plaats 3: Goah d’Isere (5)
Plaats 4: Iznogood Darby (8)
Plaats 5: Gabor Rais (12)

 

Race 5: Stal Payday-prijs

Velten Roncalli (5) doet het uitstekend in Duitsland en zijn laatste zege in Mönchengladbach was overtuigend. Hij kan hier van kop af de strijd beslissen. Hij zal echter moeten oppassen voor Iyan Stardust (7), die de laatste keren met aluminium ijzers een sterke verbetering heeft laten zien, en Goldrush H (8) die het goed deed in sterkere velden dan dit. Höwings Win Win (9) is ook gevaarlijk, op een goede dag heeft hij zicht op een hoge klassering. Ook Ipson Boko (3) dient te worden meegenomen op de tickets, hij is in vorm en heeft een uitstekend startnummer.

Plaats 1: Velten Roncalli (5)
Plaats 2: Iyan Stardust (7)
Plaats 3: Goldrush H (8)
Plaats 4: Höwings Win Win (9)
Plaats 5: Ipson Boko (5)

 

Race 6: Boko Stables-prijs V5-1

De V5 van vandaag, waar een poolgarantie van € 3000 op rust, begint met een draverij voor de amateurrijders. Als hij de kop kan pakken, wat met nummer 3 moet lukken, is Everglide Rapida (3) hier onze favoriet. Hij keert hier terug op een baan die hem uitstekend ligt. French Kiss (2) is er altijd bij maar wint zelden, zij doet weer mee voor de plaatsen net als Flits Harley (1), die al menig succes op Alkmaar boekte. Hunter Montana (5) wacht een parcours buitenom, hij heeft de klasse om een voorname rol te spelen. Godiva Flevo (4) mogen we niet onderschatten, de laatste keer werd zij uitgeschakeld na vermeende hinder waar zij wel goed liep, de merrie is volgens haar trainer goed in orde. Dryade Boko (7) kan verrassen maar heeft het startnummer niet mee.

 V5 Poolgarantie € 3.000

Plaats 1: Everglide Rapida (3)
Plaats 2: French Kiss (2)
Plaats 3: Flits Harley (1)
Plaats 4: Hunter Montana (5)
Plaats 5: Godiva Flevo (4)

 

Race 7: Vrienden van Team de Vlieger-prijs V5-2

Een prachtige montédraverij waarin de gevestigde orde aanwezig is maar waar een verrassing niet mag worden uitgesloten. Cashflow (7) en Elma Alki (6) hebben al menig duel uitgevochten in dit genre en zij zullen weer voorin meedoen, alhoewel de langere afstand niet echt in het voordeel is van laatstgenoemde. Giant Starlake (2) startte de laatste twee keer met Ronja Walter in het zadel en dat ging voortreffelijk, hij is een gevaarlijke tegenstander. De verrassing kan komen van het duo Hampshire F Boko (1) met Elianna Brunott, beiden debuteren vandaag in het montégenre. Volgens zijn trainer gingen de voorbereidingen perfect en hij dicht zijn pupil een grote kans toe. Bizzy Tolli T (8) mag nooit vergeten worden in dit soort koersen, terwijl we benieuwd zijn naar de prestatie van de in supervorm verkerende Bizar Zandbergen (5).

Plaats 1: Cashflow (7)
Plaats 2: Giant Starlake (2)
Plaats 3: Elma Alki (6)
Plaats 4: Hampshire F Boko (1)
Plaats 5: Bizzy Tolli T (8)

 

Race 8: Gebroeders Boon Steigerbouw-prijs V5-3

Jazzy Mad Money (1) heeft een mooie uitgangspositie en is hier onze favoriete. Ook Giddy Kingly (5), die op het gras in Emmeloord foutief was na twee sterke zeges in Groningen, en Handsome Guy (7), die er altijd bij is en een mooie startpositie heeft achter onze favoriete, kunnen een voorname rol spelen. Grizzly Greenwood (8) is in vorm en moet zeker in de rekening worden genomen. Graceful Boko (4), die wisselvallig presteert, en Gon Ikaria (3), die af en toe sterk uithaalt, kunnen meedoen voor een plaatsklassering.

Plaats 1: Jazzy Mad Money (1)
Plaats 2: Giddy Kingly (5)
Plaats 3: Handsome Guy (7)
Plaats 4: Grizzly Greenwood (8)
Plaats 5: Graceful Boko (4)

 

Race 9: Runnerz / ZEturf 4,5 Kilometer van Alkmaar V5-4

Een prachtig veld stayers in deze langste draverij van Europa, waarop een trio poolgarantie van maar liefst € 5000 rust. De winnaar van vorig jaar, Bunker du Hamel (10), lijkt er weer helemaal klaar voor te zijn en we geven daarom deze superstayer de voorkeur boven Teatro (15), die in Joure bewees afstanden boven de 4 kilometer makkelijk aan te kunnen. Achter dit favorietenduo mag Heres Beuckenswijk (9) niet onderschat worden, hij heeft lucht genoeg om hier een rol te spelen. Dreamline Promise (3) verspeelde vorig jaar een 2e plaats door vlak voor de laatste bocht van de benen te gaan, zonder ijzers kan hij hier een plaatsgeld behalen. Ook zijn er kansen op de plaatsen voor Dame Quick (5) en Brio de Janeiro (8), die beiden in goede vorm steken. Fakir Oldeson (6), die vorig jaar 4e werd, en Flavius Boko (1) zijn erkende stayers en ook zij doen mee voor een klassering.

 Trio Poolgarantie € 5.000

Plaats 1: Bunker du Hamel (10)
Plaats 2: Teatro (15)
Plaats 3: Heres Beuckenswijk (9)
Plaats 4: Dreamline Promise (3)
Plaats 5: Dame Quick (5)

 

Race 10: Thiele Vis-prijs V5-5

Het laatste onderdeel van de V5, waarin wij gaan voor Jyvonn Vryenesse (10), die na een snelle test haar eerste race gemakkelijk won en hier ondanks dit startnummer op herhaling kan gaan. Op papier is Jannie van Tim (7) haar gevaarlijkste tegenstander maar ook zij moet uit het tweede gelid vertrekken. Aan kop is Joan Collins (4) gevaarlijk, de merrie liep al snelle tijden maar wist nog geen geld te verdienen. Vandaag kan daar verandering in komen. Juist Well (2) liep een redelijke test en doet mee voor de plaatsen, net als Junice Boko (9), die zich in Wolvega regelmatig plaatst. Ids Mass (1) komt hierna.

Plaats 1: Jyvonn Vryenesse (10)
Plaats 2: Jannie van Tim (7)
Plaats 3: Joan Collins (4)
Plaats 4: Juist Well (2)
Plaats 5: Junice Boko (9)

 

Race 11: C.A. de Groot Sprintkampioenschap van Alkmaar

Een prachtig sprintnummer waarin met zes kortebaners aan de start een hoog tempo gegarandeerd lijkt. Het is echter 1720 meter en daarom denken wij dat Fuggedaboutit (8), de winnaar van vorig jaar, in de laatste ronde het pleit in zijn voordeel kan beslechten. Hij zal in topvorm moeten zijn om af te rekenen met Femke Schermer (1), die de laatste weken een sterke vormstijging laat zien en een beter startnummer heeft. Ook Dean Bros (10) is een kandidaat voor het podium, hij startte dit jaar nog maar weinig maar is in vorm. Achter dit vrij vaste trio zijn er kansen op een plaatsgeld voor Barbert (2), die op deze baan al won, Gently Boko (4), die van alle markten thuis is, en Debest Flash (3), over wie goede verhalen de ronde doen.

Plaats 1: Fuggedaboutit (8)
Plaats 2: Femke Schermer (1)
Plaats 3: Dean Bros (10)
Plaats 4: Barbert (2)
Plaats 5: Gently Boko (4)

 

Race 12: GCC / CCE Coach-prijs

Galaxy Frejo (4) is er altijd bij en kan hier de eerste (verdiende!) zege uit haar loopbaan behalen. De snelle maar wisselvallige Gloria Petnic (6) en de verdienstelijke Piet de Wit (7), die uit het tweede gelid moet vertrekken, kunnen haar eventueel van een succes afhouden. De verrassing kan komen van Hugo GT (9), die af en toe sterk uithaalt. Voor de plaatsen kunnen we denken aan Cedia du Chef (4), die haar leven gebeterd heeft, en Fabiene (3), die een mooie startpositie heeft.

Plaats 1: Galaxy Frejo (5)
Plaats 2: Gloria Petnic (6)
Plaats 3: Piet de Wit (7)
Plaats 4: Hugo GT (9)
Plaats 5: Cedia du Chef (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.