Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Amiens - 6 maart

Amiens – woensdag 6 maart 2019 – Start 13.45 uur

Race 1: Grand National du Trot Paris Turf

We gaan weer van start voor een nieuwe editie van de Grand National du Trot, ook wel de Tour de France voor dravers genoemd. Voor deze editie 2019 staan er 14 etappes op het programma met een finale die gepland staat op 1 december op Vincennes. Deze woensdag trappen we af in het noorden op de baan van Amiens. Cadix (2), die erg fraai won de laatste keer op Vincennes, loopt hier opnieuw zonder ijzers en met deze mooie startpositie in het eerste band moet hij zijn taak tot een goed einde kunnen brengen. Achter deze kandidaat voor de eerste gele trui kan de strijd om de 2e plaats zich afspelen tussen Cyriel d’Atom (10), die met zorg is voorbereid voor deze koers, Cicero Noa (13), die helemaal niets verkeerd doet, en Bleu Ciel (9), die onlangs beter liep dan zijn 4e plaats op Vincennes doet vermoeden. Diego du Guelier (7) is het paard van klasse van deze koers. In een oude vorm zou hij hier compleet gedeclasseerd staan, en we moeten hem daarom wantrouwen. Arno de Bossens (11), wiens inschrijving de aandacht trekt nu hij zonder voorijzers start, Contrée d’Erable (3), voor wie de kansen bepaald worden bij de start en Cobra Ar Carac (8), die weer wist te winnen maar die in categorie stijgt, hebben eveneens ambities voor de plaatsen in deze open koers waar nog meer kandidaten te selecteren zijn.

Plaats 1: Cadix (2)
Plaats 2: Cyriel d'Atom (10)
Plaats 3: Cicero Noa (13)
Plaats 4: Bleu Ciel (9)
Plaats 5: Diego du Guelier (7)

 

Race 2: Prix Fictac

De bij zijn eerste optreden zonder ijzers zeer gemakkelijk winnende Duc du Goutier (3) loopt ook hier weer zonder ijzers en lijkt een betrouwbare keuze. Dorélie de Labroye (1), dichtbij een succes, Dollar Tilly (4), die een correct heroptreden maakte en Dandy (10), die hard kan eindigen, kunnen strijden om de ereplaatsen. Dauphine d’Alci (13), zonder ijzers bij haar rentree, Diamant du Pont (2), mooi geplaatst achter de startauto en Dernière Séance (5), die beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien, komen hierna.   

Plaats 1: Duc du Goutier (3)
Plaats 2: Dorelie de Labroye (1)
Plaats 3: Dollar Tilly (4)
Plaats 4: Dandy (10)
Plaats 5: Dauphine d'Alci (13)

 

Race 3: Prix de la Boucherie Sebastien Pocholle

Gandalie (2) gedroeg zich goed bij haar debuut en kan deze woensdag haar palmares openen. Good Job (6), die we zeker weer mee moeten nemen, Gamin de Fourches (3), die erg goed beviel de laatste keer in Le Croisé-Laroche en Guinness Flore (11), die erg goed kwalificeerde maar foutief was in haar eerste koers, zullen de voornaamste rivalen kunnen zijn. Great Star (5), die trouw is maar enigszins beperkt, Gandar Blue (7), die een aardige vormstijging liet zien, en Galantissime (10), die nog te verbeteren is, completeren onze keuze.

Plaats 1: Gandalie (2)
Plaats 2: Good Job (6)
Plaats 3: Gamin des Fourches (3)
Plaats 4: Guinness Flore (11)
Plaats 5: Great Star (5)

 

Race 4: Grand Prix de la Ville d'Amiens

De deze winter op Vincennes opgemerkte Nobel Amok (12), die zich overigens nooit echt wist te onderscheiden, lijkt in staat om een goed seizoen te maken in de provinciale Grand Prix en hij kan daar deze woensdag in Amiens een aanvang mee maken. Mocht hij falen dan kunnen Merles Simone (1), die nog winsom in te halen heeft, Sunshine Kronos (2), voorbereid op deze koers, en Clara du Bocage (16), wiens inschrijving de aandacht trekt, daarvan profiteren. Aperto Wild (15) is niet van alledag maar indien hij van start tot finish foutloos blijft kan hij voor een verrassing zorgen, pas op voor hem! Coup Chanceux (8), die zal proberen zijn laatste zege te bevestigen, Aristo (13), hier bij zijn heroptreden zonder ijzers, en Eagle B Butcher (10), mooi ingeschreven tegen de winsomgrens, kunnen de uitbetalingen in deze koers een beter aanzien geven.

Plaats 1: Nobel Amok (12)
Plaats 2: Merles Simone (1)
Plaats 3: Sunshine Kronos (2)
Plaats 4: Clara du Bocage (16)
Plaats 5: Aperto Wild (15)

 

Race 5: Prix Hyundai – Poulainville

De ideaal tegen de winsomgrens ingeschreven Electric Light (9) debuteert in deze specialiteit maar lijkt een betrouwbare keuze. Mocht hij het zadel op zijn rug niet waarderen dan kunnen Cirrus d’Eb (4), zonder voorijzers bij dit heroptreden, Diadem Boy (6), die niets verkeerd doet, en Uncertain Age (10), bij haar debuut onder het zadel toevertrouwd aan Yoann Lebourgeois, daarvan profiteren. Sambuca Knight (1), met Franck Nivard, Corail d’Aure (12), erg talentvol maar ook erg moeilijk, en Carlita Mauve (5), trouw, hebben eveneens kansen voor de eerste plaatsen.

Plaats 1: Electric Light (9)
Plaats 2: Cirrus d'Eb (4)
Plaats 3: Diadem Boy (6)
Plaats 4: Uncertain Age (10)
Plaats 5: Sambuca Knight (1)

 

Race 6: Prix Moet et Chandon

Ondanks zijn startpositie in het tweede gelid zal de in prima vorm verkerende Extra Jet (10) hier kunnen bevestigen en zo een actieve rol kunnen spelen in de aankomst. De tegenstand voor de 5-jarige ruin wordt aangevoerd door Envolée Destinée (5), indien foutloos, Engala de Lou (7), dichtbij een succes en Eolia de l’Elle (3), met zorg voorbereid op deze koers. Elégant Hope (8), mee te nemen ondanks het matige startnummer en Egérie Impériale (4), die in categorie zakt, zijn leuke paarden voor de liefhebbers van outsiders.

Plaats 1: Extra Jet (10)
Plaats 2: Envolee Destinee (5)
Plaats 3: Engala de Lou (7)
Plaats 4: Eolia d'Elle (3)
Plaats 5: Elegante Hope (8)

 

Race 7: Prix de l'UNAT

Balzan For Clara (1) liet een uitstekende indruk achter in Mauquenchy en mooi ingeschreven in het eerste band zou hij ver kunnen komen. Alex des Champs (10), die goed overweg kan met deze amateur, Cadry (2), die wist te winnen in deze categorie maar hier met ijzers loopt, en Bolivie (9), na een heroptreden, kunnen strijden om de ereplaatsen. Brise du Choquel (11) was even weg en houdt haar ijzers onder maar zij is de beste van dit veld, haar meenemen of niet hangt af van ieders voorkeur. Bellone Spéciale (15), die hard kan afkomen, Altesse d’Ebane (6), zonder ijzers bij haar heroptreden en Aster des Caillons (13), die onlangs een zege behaalde maar hier 50 meter moet voorgeven, kunnen zich met de aankomst bemoeien.

Plaats 1: Balzan for Clara (1)
Plaats 2: Alex des Champs (10)
Plaats 3: Cadry (2)
Plaats 4: Bolivie (9)
Plaats 5: Brise du Choquel (11)

 

Race 8: Prix le Sulky – Saint-Valery-sur-Somme

Favorite Grim (6) lijkt een goed merrie te worden en bij haar terugkeer in Frankrijk (zij werd uitgeschakeld bij haar debuutkoers) zou zij kunnen winnen. Fière et Belle (3), bij haar heroptreden zonder achterijzers en toevertrouwd aan Yoann Lebourgeois, Fiction Haufor (12), die winsom in te halen heeft en een tweede zege op rij kan behalen, en Foliepolis (5), trouw, staan klaar om toe te slaan bij een eventueel falen van onze favoriete. Faline d’Ecroville (14), die we weinig kunnen verwijten, Feline de Janville (1), die niet te snel weggelaten mag worden, en Fortuna Madrik (11), met Eric Raffin, komen hierna.

Plaats 1: Favorite Grim (6)
Plaats 2: Fiere et Belle (3)
Plaats 3: Fiction Haufor (12)
Plaats 4: Foliepolis (5)
Plaats 5: Faline d'Ecroville (14)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.