Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Amiens - 24 juli

Amiens  – woensdag 24 juli 2019 - Start 16.27 uur

Race 1: Prix de l'Eté

Na winst in Cabourg begin juli was Calypso d'Alb (2) pechvol in La Capelle waar zij foutief was aan het begin van de laatste rechte lijn waar zij op weg leek naar een hoge klassering. Zij is in grootse vorm en hoeft slechts foutloos te blijven om hier mee te doen voor de zege. Cadeau de la Vie (3) liep twee prima koersen voor zijn recente uitschakeling en verdient eveneens ons vertrouwen. De zeer regelmatige Charmante Lulu (1) is al enkele weken in topvorm en doet opnieuw mee voor een podiumplaats. De "Dessartre"-pupillen Cocaïne des Prés (11) en Chambord Fromentro (9) hebben hier niet al teveel marge maar zij zijn er vrijwel altijd bij en beiden hebben zicht op een plaatsgeld in deze koers. Capac (10) heeft moeite om de vorm te vinden maar hij heeft nu enkele koersen na rust in de benen en start vandaag zonder ijzers, hou hem in de gaten.

Plaats 1: Calypso d'Alb (2)
Plaats 2: Cadeau de la Vie (3)
Plaats 3: Charmante Lulu (1)
Plaats 4: Cocaine des Pres (11)
Plaats 5: Chambord Fromentro (9)

 

Race 2: Prix Ultra Ducal

Every Time Bourbon (1) laat dit seizoen een mooie serie prestaties zien, en vindt hier een ideale gelegenheid om weer eens te winnen. De goed rechtsom koersende hengst heeft veel snelheid en vindt hier een baan die bij hem past. De vorige maand op deze baan winnende Emblème Castelets (2) heeft zijn vorm bevestigd met een zege in Vichy en zal hier zonder fouten de goede lijn kunnen vasthouden. Epsilon Jiel (7) is ook weer in vorm gekomen na een mindere periode en heeft zich op deze baan al onderscheiden. De in volle ontwikkeling zijnde Etna de Vandel (13) won drie van haar laatste vier koersen, waarvan twee op deze baan, en heeft als enige nadeel dat zij vanuit het tweede gelid moet starten. Met Daidou (6) is het vaak alles of niets, hij kan op een goede dag verrassen. Elfe Pierji (3) kan meedoen voor een plaats gezien haar 2e plaats in mei op Châteaubriant. Expert d'Erpion (4) heeft nu drie rentreekoersen in de benen en zal progressie kunnen laten zien.

Plaats 1: Every Time Bourbon (1)
Plaats 2: Embleme Castelets (2)
Plaats 3: Epsilon Jiel (7)
Plaats 4: Etna de Vandel (13)
Plaats 5: Daidou (6)

 

Race 3: Prix Vismie

Ongeslagen in de twee starts die hij zonder ijzers liep is Django du Bocage (12) hier het klassepaard aan de start, die de afgelopen maanden enorm vooruit is gegaan. Na zijn indrukwekkende zege op Vincennes in de vorige maand treft hij vandaag een mooie koers, en lijkt hij boven zijn tegenstanders van vandaag te staan. De bij zijn voorlaatste start op deze baan fraai winnende Bellagio Monoï (10) bevestigde zijn grote vorm vervolgens in Enghien waar hij met ijzers liep, hij kan hier meedoen voor de eerste plaatsen. Bandit du Houlet (8) heeft deze zomer zijn vorm hervonden en liep enkele prima koersen op grasbanen. Hij heeft het ook al goed gedaan op deze baan en is een van de kanshebbers uit het eerste band. Désirée Star (6) was in Cabourg snel foutief en mag daar niet op veroordeeld worden, zij wordt hier weer in vertrouwen genomen. Aristo (11) doet het prima in deze categorie en toonde zijn vorm op het gras van Arras waar hij 2e werd in een soortgelijk veld. Belle Marandaise (4) loopt onophoudelijk goede koersen en doet mee voor de plaatsen als zij een koersverloop op maat krijgt, zij heeft in dit veld echter niet veel marge.

Plaats 1: Django du Bocage (12)
Plaats 2: Bellagio Monoi (10)
Plaats 3: Bandit du Houlet (8)
Plaats 4: Desiree Star (6)
Plaats 5: Aristo (11)

 

Race 4: Prix Mon Tourbillon

De sinds haar terugkeer op de baan in mei regelmatig presterende Etoile de l'Eclair (3) kan in dit bescheiden veld weer eens winnen. Met haar goede basissnelheid en dit mooie startnummer zal zij zich in de voorhoede melden. Etara (7) won haar enige start op deze baan en bleef onze favoriete vorige maand voor in Gournay-en-Bray, zij heeft hier eveneens goede kansen. Elue du Gade (9) stelt vrijwel nooit teleur en kan hier een rol spelen, zelfs vanuit het tweede gelid. Ebène Piya (1) geeft zich altijd volledig maar zal een goed koersverloop moeten krijgen met startnummer 1 achter de auto. Na haar goede 2e plaats van 11 juni op deze baan zal ook Daisy de la Folie (6) de nodige aanhang hebben. Ebène du Logis (4) heeft nog wat recht te zetten, maar op papier heeft zij hier een serieuze kans. Engala de Lou (2) toonde haar vorm onder het zadel en kan toeslaan als een of meerdere favorieten het af laten weten.

Plaats 1: Etoile de l'Eclair (3)
Plaats 2: Etara (7)
Plaats 3: Elue du Gade (9)
Plaats 4: Ebene Piya (1)
Plaats 5: Daisy de la Folie (6)

 

Race 5: Prix Vernet

De in de afgelopen winter op Vincennes steeds in sterke velden opererende Dirky Ever (5) heeft nu twee koersen na rust gehad en treft hier ideale koersomstandigheden. Hij won al eens rechtsom en is hier onze favoriet. Dow Jones Emgé (2) heeft het rechte pas weer gevonden en overtuigde bij zijn 3e plaats in Argentan, hij heeft ook goede kansen. Asiona Cash (7) is in haar categorie en hoeft slechts foutloos te blijven om hier ambities te mogen hebben. Believe Me (10) scherpte zijn conditie aan voor de sulky en verschijnt hier zonder ijzers aan de start in zijn favoriete discipline. Coq de l'Inam (6) toonde twee interessante verrichtingen en zal opnieuw proberen een plaatsgeld te bemachtigen.

Plaats 1: Dirky Ever (5)
Plaats 2: Dow Jones Emge (2)
Plaats 3: Asiona Cash (7)
Plaats 4: Believe Me (10)
Plaats 5: Coq de l'Inam (6)

 

Race 6: Prix Une de Mai

De bij haar rentree in de afgelopen maand opvallende Fantasia Love (7) kan niet worden veroordeeld op haar koers daarna, waar zij vlot foutief was, de talentvolle merrie kan zich vandaag herstellen. De nog steeds naar een eerste zege zoekende Fortune de Cerisy (2) presteert erg constant, en aangezien zij het prima doet op deze baan verdient zij hier veel krediet. De na een nette rentreekoers zonder ijzers lopende Fanny Cat (4) lijkt in staat om actief mee te doen in de strijd om de overwinning. Flora du Bellay (12) deed het goed in Saint-Malo bij haar eerste start zonder ijzers (3e) en heeft als enig nadeel dat zij uit het tweede gelid moet starten. Florida Queen (11) verraste met winst in Vichy, en kan als zij foutloos blijft deze zege bevestigen. Fillette Del Green (5) heeft geen grote marge maar kan het hier zonder ijzers en met een koers op maat toch goed doen. De in de vorige maand op deze baan winnende Forceuse du Biston (13) completeert onze selectie.

Plaats 1: Fantasia Love (7)
Plaats 2: Fortune de Cerisy (2)
Plaats 3: Fanny Cat (4)
Plaats 4: Flora du Bellay (12)
Plaats 5: Florida Queen (11)

 

Race 7: Prix Ubu Oul Dada

Diablo des Fôrets (5) deed het constant goed op een hoger niveau voor zijn recente uitschakeling, en deze op Amiens prima presterende ruin kan zich hier volledig herstellen. Demolition Blue (7) liet goede dingen zien sinds zijn heroptreden begin mei en keert hier met verwachtingen terug in een lagere categorie. De in een soortgelijke koers op deze baan als 2e eindigende Charly Maza (2) loopt nu zonder ijzers en zal proberen een podiumplaats te bemachtigen. De in deze categorie betrouwbare Bolitro de Joie (1) laat voortdurend zijn goede vorm zien en heeft een mooi startnummer achter de auto. De op een hoger niveau bekende Diagana Sport (13) heeft de klasse om vanuit het tweede gelid een rol te spelen bij een passend koersverloop. Charly d'Ommeel (8) boekte een fraaie zege in La Capelle en wist al eens te scoren op deze baan. De goed rechtsom lopende Dingue de Rock (12) kan een rol spelen als favorieten falen.

Plaats 1: Diablo des Forets (5)
Plaats 2: Demolition Blue (7)
Plaats 3: Charly Maza (2)
Plaats 4: Bolitro de Joie (1)
Plaats 5: Diagana Sport (13)

 

Race 8: Prix Dame de Carreau

De talentvolle Gagnant de Brikvil (14) liep twee goede koersen in het Noorden van Frankrijk in aardig sterke velden, en lijkt hier in staat om zijn eerste zege te boeken ondanks zijn lastige startnummer. De goed gefokte Goupil du Vivier (3) boekte een overtuigende zege op het gras, en zal hier opnieuw vooruitgang kunnen laten zien. Global Empire (1) heeft klasse maar is niet de gemakkelijkste, hij zal baat kunnen hebben bij de autostart. Foutloos kan hij voor een verrassing zorgen. Gerko El (2) viel al enkele malen positief op en lijkt voor een zege te staan. Gran Torino d'Or (6) kwam maar weinig tekort voor de winst op de grasbaan in Vittel en zal proberen te bevestigen. De onlangs in Caen goed gekwalificeerde Gimoko (12) komt uit een gerenommeerde stal en zal ook de nodige aanhang hebben. De regelmatige en ervaren Gendréen (10) heeft mogelijkheden om een plaatsgeld te bemachtigen.

Plaats 1: Gagnant de Brikvil (14)
Plaats 2: Goupil du Vivier (3)
Plaats 3: Global Empire (1)
Plaats 4: Gerko El (2)
Plaats 5: Gran Torino d'Or (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.