Toekomstige races

Nederland
 • Alkmaar 21.05
  • R1: Trio Poolgar. €1.750
  • R2: Trio Poolgar. €1.500
  • R3: Trio Poolgar. €1.500
  • R4: V5 Poolgar. €2.000
  • R5: Trio Poolgar. €1.750
  • R6: Trio Poolgar. €1.750
  • R7: Trio Poolgar. €2.500
  • R8: Kwt Poolgar. €2.000

Voorbeschouwing Prix Ariste Hemard

 

Voorbeschouwing Prix Ariste Hemard, zaterdag 9 december 

Naast het Critérium des 3 Ans deze zaterdagmiddag op Vincennes zal er ook een klassieker verreden gaan worden voor de vierjarigen merries. In de Prix Ariste Hemard gaan in totaal elf merries in actie komen en zij moeten net als de driejarigen een afstand afgaan leggen van 2700m vanuit de banden. De totale dotering in deze koers is €120.000, €54.000 is voor de winnares van de koers. Ook in deze koers is er weer een rit voor de Duitse kampioen Michael Nimczyk, ook in deze koers rijdt hij voor trainer Philippe Allaire. 

 

 
Klik hier voor de voorbeschouwing van het Critérium des 3 ans
 

 

Draft Life krijgt in deze koers voor merries de voorkeur ondanks dat zij terugkeert van een pauze die net iets langer heeft geduurd dan drie maanden. De merrie heeft sinds de vorige winter eigenlijk alleen maar indruk gemaakt, op een mindere verrichting na. Zij is ongelofelijk sterk en geeft weinig om het maken van meters buitenom. De afstand is voor haar ideaal en ook hier zal zij weer worden gereden door Eric Raffin.

Michael Nimczyk maakte in oktober op Hamburg al kennis met de merrie Dawana toen zij vierde werden in de Grosser Preis von Deutschland. Nu ontmoeten de twee elkaar opnieuw en ditmaal zal dat gebeuren op de piste van Vincennes. De merrie uit training van Philippe Allaire kan normaal gesproken erg goed vertrekken vanuit de banden en normaal gesproken zal het tweetal zich direct voor in het veld melden voor de posities. Op haar klasse moet zij meedoen voor een plaats in het trio, de afstand speelt voor haar geen enorme rol.

Delia du Pommereux heeft na een rustperiode deze zomer alweer een vijftal koersen in de benen en de vorm lijkt er weer helemaal te zijn. Drie weken geleden wist de merrie haar neus als eerst over de streep te krijgen op Vincennes en zij ontmoette daar zeer goede, oudere paarden. Hier treft zij enkel jaargangsgenoten en krijgt zij haar koers is geen enkel paard in deze koers veilig voor haar. Net als de laatste keer zal zij worden gereden door trainer Sylvain Roger. Zal zoals gewoonlijk zonder achterijzers aan de start gaan komen.

Matthieu Abrivard gaat in deze koers op pad gestuurd worden met Doria Desbois. De merrie liep vorige wintermeeting een aantal zeer goede koersen op Vincennes en de laatste starts is zij voornamelijk in de provincie voorbereid. Zij wist de laatste keer met trainer Christophe Feyte haar koers te winnen op Agen-La Garenne en deed dat in een snelle tijd over de afstand van 2575m vanuit de banden. De rijderswijziging is interessant en het feit dat zij weer rondom zonder ijzers aan de start gaat komen.

Darling Lorraine pakte de laatste keer een vijfde plaats op Vincennes, daarvoor wist de merrie twee overwinningen op rij te pakken. Zij treft hier de beste merries van de jaargang en dat zal normaal gesproken een iets ander verhaal gaan worden. De vorm is echter aanwezig en met een zuinig parcours moet een hoge eindklassering zeker mogelijk zijn. Zal worden gereden door trainer Franck Anne en zij zal weer optimaal zonder ijzers gaan vertrekken.

Yoann Lebourgeois gaat in deze koers op pad met Diamond Crown, getraind door Sébastien Guarato. De merrie heeft in haar laatste drie starts elke keer een klassering meegepakt en moet in deze koers zeker ook weer mee gaan doen voor de klasseringen. Zij valt net onder de beste merries van de jaargang maar pakt in dit soort koersen altijd haar geld mee. De afstand is voor haar geen probleem, ook de grote piste past de Repeat Love-merrie goed.

Dalencia is niet een merrie die zo haar koersen wint maar zij loopt vaak wel mee in alle tempo’s. Wanneer zij van start af direct goed in de koers ligt moet het voor haar mogelijk zijn om mee te trekken naar een plaatsgeld in deze koers. De afstand is voor de merrie goed te doen en zoals veel vaker is gebeurd zal zij in deze koers gereden gaan worden door Dominik Locqueneux.

Jean-Michel Bazire gaat in deze koers ook in actie komen. Hij heeft de boog iets hoger gespannen voor zijn merrie Dayana Berry, die tot nu toe in haar eigen winsomklasse in actie kwam. Zij wist haar laatste koers, half november, te winnen op Vincennes en nu mag zij het tegen de beste gaan opnemen. Zij is lastig in te schatten, maar met deze rijder mag zij nooit worden vergeten.


Winnend-paard:
10. Draft Life
Plaats-paard: 11. Dawana
Duo: 10/ 7, 9, 11
Koppel: 10/ 7, 9, 11
Plaatskoppel: 11/ alle