Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Ascot - 6 oktober

Ascot - zaterdag 6 oktober - Start: 14:50

Ascot trekt zaterdag alle aandacht op het gebied van vlakke rensport in Engeland en we keren terug op de Koninklijke baan voor een dag vol topsport. De eerste vier koersen zijn overladen met kwaliteit.

Race 1

Deze Listed koers over 1000 meter is voor de allersnelsten Engelse volbloed paarden en we hebben de keuze uit 12 deelnemers. Ons oog valt op een pupil van trainer William Haggas die Muthmir (3) aan de start brengt. Dit paard komt het hele seizoen al in actie op het hoogste niveau en heeft al een Listed overwinning op zijn naam staan dit seizoen. Na een Groep 2 en een Groep 3 koers komt hij hier weer in actie in een Listed koers en in zijn huidige vorm is hij een goede kandidaat voor de winst. Zijn laatste koers was goed op de baan van Longchamp waar hij dichtbij derde werd nadat hij onderweg veel verkeer tegen had. Trainer Richard Fahey stuurt Mr Lupton (2) naar Ascot en zijn pupil komt hier aan de start met een overwinning achter zijn naam aan de start. Dat is een Groep 3 koers op de baan van Newbury waar ook hij veel pech onderweg kende. Dat er uiteindelijk nog gewonnen werd getuigt van veel karakter en vechtlust en dat is nou net wat een renpaard nodig heeft om het verschil te maken in een koers. Charles Hills heeft A Momentofmadness (4) weer in vorm getuige zijn recente zege op de baan van Doncaster over 1100 meter. Zijn pupil lag daar met nog 100 meter te gaan makkelijk voorop maar begon toen te snakken naar de finish. Terug over zijn geliefde afstand van 1000 meter kan hij zijn hoge snelheid weer uitbuiten. Zijn laatste zege kwam als een verrassing gezien zijn cote van 25/1. Die cote zal hij hier niet vertegenwoordigen en dat is jammer aangezien we hier een goede koers van A Momentofmadness verwachten.

Spelsoort1234C 
        2,3,4 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 2

We vervolgen de dag met een Groep 3 koers over 2400 meter waar we het van de kwaliteit moeten hebben in plaats van de kwantiteit. Slechts vijf deelnemers zijn op deze goed gevulde prijzenpot afgekomen en dat is jammer. Onze hoop is gevestigd op First Eleven (5) onder Robert Havlin van trainer John Gosden. Dit paard heeft ons saldo een positieve boost gegeven over deze baan en afstand 28 dagen geleden. De stal van Gosden is in blakende vorm we kunnen simpelweg geen reden bedenken waarom First Eleven hier niet zal gaan winnen. De cote verdampt snel in Engeland dus de rente zal niet gigantisch zijn. Laraaib (3) heeft 86 dagen pauze gehad van het koersen aangezien de stal van Owen Burrows een ongekende vormdip doorging. De stal is zelfs even dicht geweest om alles weer op een rijtje te zetten. Het werpt zijn vruchten af aangezien de stal op dit moment opereert met een winstpercentage van 35% en dat is het hoogste van Engeland.  Trainer Mark Johnston brengt hier Communique (4) aan de start en  dit paard is op zoek naar een loep zuivere hattrick aan zeges. Newbury en Newmarket waren respectievelijk het decor van een Handicap en een Listed overwinning. Hier wordt dus weer een stapje omhoog gemaakt in klasse naar Groep 3 niveau. Er gaat wel een belofte uit van dit paard aangezien hij op deze baan tijdens Royal Ascot als favoriet van start ging in een competitieve Handicap. Komt hier wel tegen goede paarden aan de start dus of de stap omhoog in niveau rechtvaardig is zullen we zien.

Spelsoort1234C 
5         INZETTEN
5 3       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3

Deze Groep 3 over 1200 meter is het sportieve hoogtepunt van de dag en met acht deelnemers is dit alsnog een hele puzzel. We worden hier zelfs getrakteerd op de aanwezigheid van Projection (5) en die ‘speelt thuis’. Projection is namelijk in eigendom van de Royal Ascot Racing Club en zal dus veel leden hebben die hun pupil komen aanmoedigen. Projection voelt zich dan ook thuis op Ascot getuige zijn tweede plaats in deze koers vorig jaar achter Blue Point. In dat zelfde jaar was hij derde in de competitieve Wokingham Handicap. Winnen is dit jaar nog niet gelukt maar we kunnen ervan uitgaan dat dit paard in topvorm aan de start zal komen en als hij een koers gaat winnen dan is dat vandaag. De tegenstand is niet niks en die wordt aangevoerd door niemand minder dan Limato (4) die de wedmarkt aanvoerd. Deze meervoudig Groep 1 winnaar heeft deze zomer een mindere periode achter de rug maar heeft dit omgedraaid met twee zeges  in Listed koersen. Tijdens zijn laatste koers moest hij veel gewicht weggeven aan zijn concurrenten en alsnog stak hij er met kop en schouders bovenuit. Laugh A Minute (7) staat al sinds zijn start op deze baan in Mei op onze radar. Dat was zijn seizoensdebuut en volgens de connecties had hij de koers nog nodig. Helaas heeft hij die belofte niet ingeleverd tot en met 4 augustus toen hij een conditie koers won op de baan van Doncaster. Daarna was hij tweede in een Groep 3 koers op de baan van Deauville waar hij wel wat terrein aan de winnaar moest prijsgeven. Laugh A Minute heeft het liefst een regenbui voordat hij in actie komt en dat is nou net voorspeld voor de omgeving van Ascot. Hoe meer regen er valt, hoe groter de kansen van Laugh A Minute worden. Gifted Master (3) maakt hier goed gebruik van de koers uitschrijving aangezien hij met hetzelfde gewicht als de bovengenoemde in actie komt maar tegelijkertijd de hoogste Handicap rating heeft. Na zijn nauwe zege in de competitieve Stewards Cup op de baan van Goodwood liep hij niet goed tegen Limato en Projection op de baan van Newmarket maar die prestatie vergeven we hem. Zijn cote slinkt snel in Engeland en dat is altijd een goed teken.

Spelsoort1234C 
5         INZETTEN
        3,4,5,7 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

We sluiten de dag op Ascot af met een zeer smakelijke Handicap over 1400 meter met maar liefst 18 deelnemers. Deze Challenge Cup is de best gedoteerde Handicap over 1400 meter in Engeland en we gaan hem proberen uit te pluizen. Cape Byron (5) kent de baan en afstand en was in zijn laatste start goede tweede in een vergelijkbare Handicap. De jockey koos er die dag voor om van de tribune af te koersen en in die missie kwam hij geisoleerd te liggen. Hij vocht hard voor de overwinning met een paard aan de andere kant van de baan die hem net te snel af was. Mocht hij die dag een paard naast hem hebben gehad zal hij vast harder gevochten hebben. Het paard wat hem die dag te snel af was is er vandaag ook weer bij. Ripp Orf (16) staat hier gunstig laag in de gewichten en heeft bovendien startbox 18 geloot. Dat betekend dat hij weer  aan de reling zit, dezelfde reling die hij vorige keer nodig had voor de overwinning op deze baan. Ripp Orf kwam zeven dagen geleden nog in actie toen hij vierde werd maar zeker niet overtuigde. Die prestatie zal hij dus achter zich moeten laten want dat kan hij zich hier niet veroorloven. Trainer John Gosden brengt hier Il Primo Sole (7) aan de start met Robert Havlin. Het paard was in het begin van het seizoen niet in goede doen. Dit verklaart waarom hij 70 dagen vakantie heeft genoten. De draad moet nu weer worden opgepakt en in deze koers moet het paard er weer staan. Of de scherpte er gelijk al is de hamvraag maar de cote zakt gestaag in Engeland en dat doet vermoeden dat de connecties wel degelijk verwachtingen hebben. Met een zeer gunstig gewicht gaat ook Raising Sand (15) van start. Dit paard kwam op onze radar toen hij twee starts geleden in een vergelijkbare Handicap aan de start stond. Sindsdien heeft hij heel verdienstelijk gelopen in de Cambridgeshire Handicap waarin hij achtste werd. In die vorm doet hij hier voorin mee aangezien de Cambridgeshire een van de best bezette Handicaps van Engeland is. Bovendien was hij die dag eerste van zijn kleine peloton aan de binnenkant  van de baan. Jockey Nicola Currie claimt ook nog is 1,5 kilogram van het gewicht waardoor de combinatie met bodemgewicht in actie komt. Voor een kleine winnend plaats weddenschap noemen we Lake Volta (14) uit de grote stal van Mark Johnston. Dit paard wordt lekker bezig gehouden door zijn trainer met al 14 starts dit seizoen. Twee goede derde plaatsen werden afgewisseld met een mindere prestaitie maar heel vaak komen de pupillen van Mark Johnston geweldig terug na een blunder. Dit verwachten we ook van Lake Volta en aangezien Runnerz vier plaatsen uitbetaald durven wij deze uitdaging wel aan.

Spelsoort1234C 
14         INZETTEN
5 7,14,15,16 7,14,15,16     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.