Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Royal Ascot - 18 juni

Ascot - dinsdag 18 juni 2019 - Start: 15:30

De openingsdag van Royal Ascot is gevuld met zes koersen, waarvan drie de Groep 1 status hebben. Vorig jaar scoorde Frankie Detorri een hattrick, zien wij dat dit jaar weer?  

Koers 1 - Queen Anne Stakes (Gr 1)

Het mooiste komt eerst in Engeland en de Groep 1 Queen Anne Stakes is het platform voor mijlspaarden boven drie jaar. Deze klasse is wagenwijd open en kan net zoals vorig jaar een winnaar met een grote cote hebben. De nummer een en twee van vorig jaar zijn er ook bij maar ik kies op gevoel voor Le Brivido (6) die in twee starts voor Aidan O’Brien veel pech had maar ook ontzettend veel snelheid liet zien. Hij is in blakende vorm en was vorig jaar al winnaar tijdens Royal Ascot onder de hoede van Andre Fabre. De winnaar van de Groep 1 Lockinge Stakes doet altijd goede zaken in dit nummer. Vijf van de laatste zeven Lockinge winnaars finishten eerste of tweede. Mustashry (9) mag die eer hoog houden na zijn klinkende succes maar het lijkt erop dat de regen geen goed doet voor hem. Hij heeft namelijk nog nooit goed gelopen over ‘Good to Soft’. Laurens (15) was tweede in de Lockinge en draagt als merrie een kilogram minder. Dat was bovendien haar rentree en zal nu dus veel scherper zijn. Zij kan een koers van kop af beslissen en op Ascot moet je voorin zitten om een reele kans te maken. Olmedo (11) verdedigt hier de Franse eer en was in zijn laatste koers in het land van kaas en wijn goede tweede in een Groep 2. Hij is met zorg naar deze koers toegewerkt en zal in goede conditie aan de start verschijnen.

1.       Le Brivido
2.       Laurens
3.       Olmedo
4.       Mustashry

 

Koers 2 - Coventry Stakes (Gr 2)

De eerste koers voor tweejarigen tijdens de vijfdaagse en dit is meteen de best gedoteerde met £150.000. De Groep 2 over 1200 meter heeft zeventien talenten aangetrokken en we moeten op zoek naar een paard die zijn laatste koers gewonnen heeft, net zoals de laatste tien winnaars. Arizona (1) is de favoriet en wordt getraind door Aidan O’Brien die zijn laatste start met maar liefst acht lengten wist te winnen. Hij verbetert per koers en lijkt hier de rechtvaardige favoriet om Ryan Moore een snelle dubbel te bezorgen. Frankie Dettori rijdt Light Angel (8) en ook hij heeft zijn laatste koers gewonnen. Dat was op Newbury en heeft daarvan veel geleerd. Of de mensenmassa op Ascot te veel gevraagd is wachten we af maar het talent is in huis. Oisin Murphy komt in actie op Guildsman (5) die zijn debuut direct wist te winnen. Ondanks dat hij de start helemaal verprutste had hij snel de leiding en liep hij zes lengten weg bij het veld. Dit is dus een heel groot talent maar die bewuste koers was slechts elf dagen geleden dus het kan zijn dat het te vroeg is om hier door te pakken. Aan een grotere cote noem ik Makyon (11) die slecht geloot heeft met startbox zestien maar over ontzettend veel talent beschikt en zijn laatste koers heel makkelijk wist te winnen. Dat was bovendien over hele soepele bodem dus hij heeft hier een voordeel!

1.       Arizona
2.       Guildsman
3.       Light Angel
4.       Makyon

 

Koers 3 - King's Stand Stakes (Gr 1)

De volgende Groep 1 brengt de beste sprinters in de wereld bijeen. Over 1000 meter is knipperen niet toegestaan want dit zijn de allersnelste paarden op deze planeet. Het is een duel tussen Battaash en Blue Point wat precies 12 maanden geleden ook plaatsvond. Toen trok Blue Point verrassend aan het langste eind maar dit jaar kies ik toch voor Battaash (1) die na een operatie aan de luchtwegen beter dan ooit lijkt. Hij won zijn rentree met de vingers in de neus en zal hier verbeterd zijn. Toch hebben de favorieten de statistieken niet met zich mee aangezien er maar een winnende favoriet in de laatste tien jaar is geweest. Daarom lijken de kansen van Blue Point (2) rooskleurig en kan hij hier met succes de titel verdedigen. Gesteund door James Doyle kan hij hier zijn ongeslagen campagne in Dubai een goed vervolg gaan geven. Toch heeft hij al 80 dagen niet meer gekoerst en dat kan hem de overwinning kosten. Uit Amerika is Imprimis (5) overgekomen en deze raket heeft de steun van Frankie Dettori. Deze vijfjarige ruin is goed in winnen en heeft zeven van zijn negen starts gewonnen. Ook over soepele bodem in Amerika was hij veruit de beste en dat geeft hem hier een reele winkans. Buitenlanders zijn best succesvol in deze koers met drie van de laatste tien winnaars. Sergei Prokofiev (9) geniet veel steun in de wedmarkt getuige zijn cote van 16/1 naar 8/1. Met een paard van Aidan O’Brien is dat altijd een goed teken, zeker na zijn ietwat teleurstellende optreden in Newmarket 45 dagen geleden.

1.       Battaash
2.       Blue Point
3.       Imprimis
4.       Sergei Prokofiev

 

Koers 4 - St. James's Palace Stakes (Gr 1)

De laatste Groep 1 van de dag in de vorm van de St. James Palace Stakes over de Engelse mijl voor driejarigen paarden. Alle ogen zijn gericht op Too Darn Hot (10) en Frankie Dettori die na een zeer succesvolle tweejarige campagne dit seizoen nog geen koers hebben gewonnen. Kleine blessures hielden hem langer aan de kant dan gewild maar met twee koersen in de benen lijkt hij er helemaal klaar voor. Favoriet Phoenix Of Spain (5) verraste vriend en vijand met zijn Ierse Guineas zege aan 16/1. Hij liet toen Too Darn Hot drie lengten achter zich en komt hier in topvorm aan de start. Als hij de reis naar Ierland goed verwerkt heeft dan doet hij mee voor de winst. Bovendien is de Ierse Guineas een goede kweekvijver voor deze koers met vier paarden in de laatste tien jaar die de dubbel hebben volbracht. De hoogste uitbetaling van de afgelopen tien jaar was 6/1 wat aangeeft dat de favorieten een prominente rol spelen. Aidan O’Brien heeft zeven van de laatste negentien edities gewonnen en brengt hier Derby zesde Circus Maximus (2) aan de start die ondankt veel pech aan de start in die koers geweldig presteerde. Hij heeft de snelheid om deze koers te winnen en met de steun van Ryan Moore kan hij ver komen. Royal Marine (6) werd voor £35.000 aan de 2000 Guineas toegevoegd maar eindigde als dertiende. Er zijn wel verwachtingen van het paard en aan een grote cote krijgt hij hier een herkansing.

1.       Too Darn Hot
2.       Phoenix Of Spain
3.       Circus Maximus
4.       Royal Marine
 

 

Koers 5 - Ascot Stakes (Handicap)

Een stayers Handicap over 4000 meter met twintig paarden. Dat is dus een hoofdbreker maar wel weer een prachtige puzzel. Trainer Willie Mullins heeft vier van de laatste tien winnaars geleverd en brengt hier de interessante Buildmeupbuttercup (18) met Ryan Moore aan de start. Vorig jaar leverde de trainer zelfs de eerste vier aankomenden. Mengli Khan (5) komt ook uit Ierland en trainer Gordon Elliott heeft deze koers al sinds februari in gedachten. Zijn prestaties zijn mooi constant en heeft alle grote National Hunt festivals bezocht met twee podium plekken. Coeur De Lion (8) moet de Engelse eer verdedigen en doet na een klinkende zege in de modder op Chester. Hij powerde toen vijf lengten van het veld vandaan en lijkt in de vorm van zijn leven. Bovendien trekt de leerling nog een welkome 2,5 kilogram van het gewicht af. De interessante trainings genoot van Mengli Khan heet Batts Rock (17) en voor de gelegenheid is Frankie Dettori geboekt. Dan zijn de intenties dus duidelijk en is er maar een doel voor ogen, winnen! Zijn laatste koers werd makkelijk met zes lengten gewonnen.

1.       Buildmeupbuttercup
2.       Mengli Khan
3.       Coeur De Lion
4.       Batts Rock

 

Koers 6 - Wolferton Stakes (Listed)

Het gordijn valt met de Listed Wolferton Stakes over 2000 meter. Ik ben ontzettend enthousiast over de kansen van Elarqam (2) die na een operatie aan de luchtwegen een geweldige indruk heeft gemaakt. Zijn laatste winst was indrukwekkend en ondanks dat hij favoriet is, steun ik hem door dik en dun. Hoe droger, hoe beter dus hou de weersvoorspelling in de gaten! John Gosden brengt Star Of Bengal (12) aan de start en de trainer heeft deze koers vier keer gewonnen sinds 2011. Hij keerde dit jaar terug met een opwarmer over All Weather zand en had die koers nog hard nodig. Frankie Dettori neemt dit keer plaats in het zadel en de cote slinkt als sneeuw voor de zon. De Ierse Derby winnaar van vorig jaar is ook van de partij en die wordt getraind door Joseph O’Brien die voor de gelegenheid zijn broer Donnacha heeft geboekt als jockey. Latrobe (7) heeft sinds zijn Derby niet meer gewonnen maar is wel naar Australie en Hong Kong geweest. Zijn laatste koers was een goede voorbereiding ondanks zijn vierde plaats. Addeybb (5) keerde dit jaar terug met een goede vierde plaats op Chester. Dat was in een Groep 2 en hij zal na die koers veel scherper zijn. Hij kan goed uit de voeten over het bodemtype en kan hier met James Doyle de koers zomaar winnen. Een leuke afsluiter!

1.       Elarqam
2.       Star Of Bengal
3.       Latrobe
4.       Addeybb


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.