Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Royal Ascot - 19 juni

Ascot - woensdag 19 juni - Start: 15:30

Dag twee van Royal Ascot is aangebroken en wij kijken uit naar een Groep 1 en drie Groep 2 koersen. De bodem zal een bepalende factor zijn aangezien er veel regen voorspeld is!

Race 1 - Queen Mary Stakes (Gr 2)

We beginnen direct met een Groep 2 voor tweejarige merries over 1000 meter. Er komen 28 paarden aan de start waarvan een deel Amerikaans. Deze paarden hebben normaal fysiek een voorsprong en Amerikaanse trainer Wesley Ward heeft drie van de laatste tien afleveringen gewonnen. Kimari (16) won haar debuut in Amerika met vijftien lengten en heeft daarna goed gewerkt over gras. Zij krijgt de voorkeur boven stalgenoot Anna’s Fast (3) die ook haar debuut won in Amerika. Beide paarden hebben de steun van de beste Amerikaanse jockeys. De meeste tegenstand moet gaan komen van Godolphin hoop Final Song (9) die haar debuut op Ascot direct won. Zij deed dat over soepele bodem en zij treft dezelfde omstandigheden. Haar debuut was indrukwekkend. Ryan Moore verdedigt de kleuren van Aidan O’Brien en aan 16/1 is dat heel aantrekkelijk aan boord van Tango (25). Zij heeft al gewonnen in Ierland over soepele grond. Dit wordt een heel aantrekkelijk schouwspel waar er twee pelotons gevormd worden, kijken dus!

1.       Kimari
2.       Anna’s Fast
3.       Final Song
4.       Tango

 

Race 2 - Queens Vase (Gr 2)

Deze Groep 2 stayers koers over 2800 meter voor driejarige paarden heeft dertien deelnemers aangetrokken. Aidan O’Brien heeft de koers vijf keer in de afgelopen tien jaar gewonnen en hij levert ook nu weer de top van de wedmarkt. Zoon Donnacha rijdt Western Australia (13) en die combinatie was in Ierland succesvol in Listed gezelschap in hun laatste koers. Hoe langer hoe beter voor dit paard en de regen lijkt in zijn voordeel. Stalgenoot Norway (10) was achtste in de Derby en kan hier revanche nemen na een mislukt poging op Epsom, hij heeft er zeker de klasse voor in huis. Ryan Moore klimt aan boord en dat is de eerste staljockey. Dashing Willoughby (3) heeft de steun van Oisin Murphy en was in zijn laatste start slechts een halve lengte verwijderd van Norway. Hij heeft de tijd gehad om te herstellen en zal de extra afstand op prijs stellen. Trainer Mark Johnston heeft deze koers zeven keer gewonnen sinds 2000 en hij zadelt Nayef Road (9) die tijdens het Derby weekend de baan van Epsom niet goed kon verwerken. De fysieke gesteldheid was indrukwekkend en de langere afstand kan voor een nieuwe impuls zorgen.

1.       Western Australia
2.       Norway
3.       Dashing Willougby
4.       Nayef Road

 

Race 3 - Prince of Wales's Stakes (Gr 1)

Het hoofdnummer van de dag en waarschijnlijk de best bezette koers van de week. De Groep 1 Prince Of Wales’s Stakes over 2000 meter heeft de nummer twee van de Arc, een Japanse deelnemer en verschillende voormalige Royal Ascot winnaars aangetrokken. Magical (7) is in de vorm van haar leven en is de laatste drie keer niet verslagen. Ryan Moore rijdt weer een favoriet voor Aidan O’Brien en men moet van goede huizen komen deze combinatie te verslaan. Crystal Ocean (1) is voornaamste belager en heeft de steun van Frankie Dettori. Sir Micheal Stoute staat erom bekend extra goed te presteren met oudere paarden en Crystal Ocean won vorig jaar de Groep 2 Hardwick Stakes tijdens dit evenement. Waldgeist (4) komt over uit Frankrijk en hij zal elke regendruppel verwelkomen want soepele bodem is zijn favoriete ondergrond. De rentree dit jaar was indrukwekkend en dit paard lijkt in de vorm van zijn leven. Deirdre (6) komt over uit Japan en doet dat niet voor het uitzicht. De Japanse vorm is echter niet overtuigend maar de steun voor deze deelnemer zal extra groot zijn. Een geweldige aflevering waarin de eerste drie de voorkeur krijgen en een trio rond, de aanbeveling  is.

1.       Waldgeist
2.       Magical
3.       Crystal Ocean
4.       Deirdre

 

Race 4 - Duke of Cambridge Stakes (Gr 2)

De Groep 2 Duke Of Cambridge Stakes voor oudere merries waarin Groep 1 winnaars na 31 Augustus van het vorige jaar gestraft worden met 1,5 kilogram meer gewicht. Die taak lijkt onoverkomelijk aangezien elf paarden in de afgelopen vijftien jaar hebben gefaald te winnen. I Can Fly (1) is de favoriet onder Ryan Moore maar draagt dat extra gewicht. Zal het teveel zijn voor deze merrie? Bovendien heeft trainer Aidan O’Brien deze koers niet gewonnen in de afgelopen tien jaar. Agrotera (2) wordt getraind door rijzende ster Ed Walker en heeft vorig jaar al gewonnen tijdens Royal Ascot. Zij is sindsdien voor deze koers voorbereidt en won haar rentree ijzersterk op het All weather zand van Kempton. Zij kan zomaar verrassen aan een interessante cote. Pretty Baby (12) heeft de steun van James Doyle en wordt getraind door William Haggas. Zij is in haar carriere louter eerste en tweede geeindigd en kan hier na een goede rentree een goede koers lopen. Anna Nerium (3) maakte indruk tijdens haar overwinning op Epsom en leek dat gemakkelijk te doen. Zij kan dus verbeteren en dan is zij een taaie tante.

1.       Agrotera
2.       Pretty Baby
3.       I Can Fly
4.       Anna Nerium

 

Race 5 - Royal Hunt Cup (Heritage Handicap)

De enige Handicap van het programma met maar liefst dertig paarden! Seniority (20) krijgt hier de voorkeur en zal onder het goedkeurend oog van zijn eigenaresse, de Koningin, een goede koers lopen. Zijn britse rentree tijdens het Derby weekend was goed in een koers waarin hij topgewicht droeg. Ryan Moore kiest voor dit paard en dat is een goed teken. De loting is echter niet gunstig met startbox 27. New Graduate (9) is de talk of the town en heeft veel steun in de wedmarkt genoten. Frankie Dettori is aangetrokken voor deze rit en dan zijn de intenties duidelijk. Favorieten hebben echter een slechte staat van dienst met slechts eenmaal winst in de afgelopen tien jaar. Beringer (28) houdt wel van een groot veld en staat er qua gewicht en startbox gunstig in. Hij heeft startbox twee geloot, naast favoriet New Graduate. Zhui Feng (11) heeft deze koers in 2017 gewonnen en is nu weer terug voor meer. Hij heeft een goede rentree in de benen en is speciaal voor deze koers voorbereidt. Roc Angel (16) komt over uit Frankrijk en wordt gereden door hun kampioen Christophe Soumillon. Zijn laatste koers was een overwinning en dus is de vorm heel goed. Ook hij zal niet alleen voor een wortel de oversteek maken. Raising Sand (14) is een baanspecialist en komt tot leven in grote Handicaps op Ascot. Ook de regen is in zijn voordeel en daarom treft hij hier ideal omstandigheden.

1.       Seniority
2.       New Graduate
3.       Beringer
4.       Zhui Feng
5.       Roc Angel & Raising Sand

 

Race 6 - Windsor Castle Stakes (Listed)

Wij sluiten af met een Listed koers over 1200 meter voor tweejarige hengsten. De favorieten hebben het in deze koers zwaar met acht van de laatste dertien winnaars aan een cote van 12/1 of hoger. Platinum Star (10) krijgt hier een vermelding onder Christophe Soumillon voor eigenaar Godolphin. Twee koersen leverde een overwinning en een tweede plaats open voornamelijk de verbetering tussen die twee koersen was indrukwekkend. Als hij niet zo langzaam afspringt dan heeft hij een eerste kans. Better The Devil (1) wordt getraind door de winnende trainer van vorig jaar, Archie Watson die bekend staat om zijn goede resultaten met jonge paarden. Hij weet wat de eisen zijn om deze koers te winnen en Better The Devil heeft het talent in huis om hier te winnen. Illusionist (7) is een stalgenoot van Better The Devil en wordt gesteund door Oisin Murphy. Zijn laatste overwinning was erg sterk maar staat hier in ander vaarwater. De loting is niet gunstig maar Murphy is in topvorm! Ivatheengine (9) wordt getraind door relatief onbekende trainer David Evans. Zijn overwinning op Windsor was echter erg sterk en de cote is geslonken van 25/1 naar 16/1. Dat is altijd een goed teken en vanuit startbox zes zijn er mogelijkheden. Wesley Ward brengt Foolish Humor (21) aan de start en deze merrie krijgt twee kilogram voordeel ten opzichte van de heren. Haar Amerikaanse debuut was erg sterk en zij kan hier een gooi naar de overwinning doen vanuit gunstige startbox vijf.

1.       Platinum Star
2.       Better The Devil
3.       Illusionist
4.       Ivatheengine
5.       Foolish Humor


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.